Forum » Omrežja in internet » Opticni kabel med anteno in modemom
Opticni kabel med anteno in modemom
majstore_199 ::
Lep pozdrav,
situacija je taka, da zivimo v dolini in nimamo moznega priklopa za stacionarni telefon, kaj sele za internet. Imamo pa tudi zelo slab gsm signal, ampak ker imamo veliko parcelo, imamo hrib iz katerega pa dobim polni signal in imam direkten pogled na pohorje.
Zato me zanima ce je mozno, da si na hribu nastavim anteno in potem od nje potegnem opticni kabel do hise do modema. Razdalja pa je cca. 350m
situacija je taka, da zivimo v dolini in nimamo moznega priklopa za stacionarni telefon, kaj sele za internet. Imamo pa tudi zelo slab gsm signal, ampak ker imamo veliko parcelo, imamo hrib iz katerega pa dobim polni signal in imam direkten pogled na pohorje.
Zato me zanima ce je mozno, da si na hribu nastavim anteno in potem od nje potegnem opticni kabel do hise do modema. Razdalja pa je cca. 350m
- polepsal: Mavrik ()
Phoebus ::
Optika bo draga...jaz bi speljal elektriko pa na vrhu postavil kučico z modemom in wifi povezavo do hiše.
Tavher ::
Jaz bi si na vrh hriba namestil usmerjen ojačevalec GSM signala. Tako lahko imaš potem modem doma, pa še telefon ti dela normalno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Truthseeker - nevarnost mobinih telefonov (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12809 (11117) | Unknown_001 |
» | Long range WLAN z 2 hopiOddelek: Omrežja in internet | 4518 (3870) | wini |
» | Dostop do interneta bogu za hrbtomOddelek: Omrežja in internet | 1960 (1467) | Halfdead987 |
» | Gps na mobitelihOddelek: Mobilne tehnologije | 5442 (4793) | St235 |
» | ojačitev signala(mobitel)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3386 (3242) | iskra |