» »

Hp workstation

Hp workstation

Marčolenis ::

Zdravo zanima me kako ste kaj zadovoljni s hp-jevimi elitebook workstation variantami? Mi lahko mogoče podelite kakšne informacije glede njih, zanimam se pa zato, ker bi si ubavil eno takšno mašinco.
Hvala in lp

M@73Y ::

Jest mam 4 leta star HP compaq nw8440 mobile workstation in mi še vedno služi tako kot pvi dan - razen baterije. Všeč mi je oredvsem to, da po tokih letih ni nobenih znakov obrabe na touchpadu in ohišju. Za novejše modele pa nimam pojma.
..jump into psytrance tunnel..

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Pri meni je isto "vprežena" postaja nw8440 (hudiča, bo res počasi že 4 leta). Uporabljam jo v glavnem za CAD (NX6 in PTC Wildfire/Creo Pro). Edino osnovna baterija je že v osnovi bolj "boga", saj je kot nova omogočala le kakšno dobro uro intenzivnega dela z grafiko, potem pa je bilo konec. Ker je stroj večino časa na dock stationu (baterija v računalniku), je baterija zdaj že tako zanič, da niti UPS funkcije ne opravlja več. S tem je mišljeno to, da ob izpadu napetosti računalnik dela na baterijo dalje vsaj toliko, da se spravi v stanje hibernacije. Pri meni je crknil tudi trdi disk, vendar mislim, da je to posledica grdega padca kaki dve leti nazaj, ko mi je, z računalnikom v torbi, grdo spodrsnilo. Na računalniku je odletel del ohišja (vogal pri RS232 priključku), moja glava pa je kar malo krvi pocedila. Odpoved diska se je potem dogajala zlagoma, tako, da sem lahko rešil vse podatke. Bi pa nov disk kupil v vsakem primeru, saj je bila velikost prvotnega diska majhna, premajhna za današnje razmere. Poleg baterije bi pograjal tudi napajalnik oz. njegov prehod kabla v ohišje. Kabel se je tam sčasoma "precviknil", kar sem rešil z malo spajkanja, pa izolaciskim trakom (Imobilizacija spajkanega mesta) in stvar deluje...V slabo mu tudi štejem to, da nima HDMI priključka za zunanji monitor, kar je danes že skoraj "mus".

Kratek povzetek. Zelo priporočam kot prenosno delovno postajo, ki jo uporabljaš priklopljeno na napajalnik. Če pa rabiš veliko vatonomijo, potem to ni to. Je pa res, da malokatera mobilna delovna postaja ponuja dolgo avtonomijo, saj tudi profesionalna grafika (Fire GL ali Quadro) požre kar nekaj energije. Še to, na obstoječi postaji imam ločljivost 1920 x 1200, ki je verjetno danes nikjer več ne dobiš.....

Drugače za novejše lahko rečem (sodelavec ima eno) da so, kar se zdržljivoti in zanesljivosti tiče, na enakem nivoju, kot je moja. Ko bom iskal naslednjo, bom spet najprej "vrgel oko" na HP-ja...

LP

Jože

mat xxl ::

Imam Elitebook 8510W po 3 letih ni sledov obrabe, edino, kar sem sam zamenjal, dali so mi pa na servisu na garancijo je tipkovnica, ker je imel presledek le eno stikalo na sredi in če si po robu klofnil ni prijelo, seveda bi tudi zamenjali zastonj, a sem želel sam, ker znam. Sicer pa HP je se kupuje zaradi podpore, ki je lahko referenca ostalim ! Zelo zadovoljen.

xerror ::

Sem imel par elitebookov zadnje serije na testu. Super mašince, kvalitetna izdelava, dobra konfiguracija, ni da ni, edino kar me je zmotilo je teža in debelina laptopa. Imam macbook proja s približno isto konfiguracijo, kot je bil elitebook (i7,...) pa je hp šenkrat debelejši.

matonson ::

Imam 8540w. Poleg tega pa sem še ubadal z 8560w, 8760w ter 8710w.
8710w ima sedaj po nekaj letih problem z elektriko. Včasih rabi nekaj časa, da se prižge (baterija vn, notr.... in enkrat rata). Glede ostalih stvari nimam pripomb. Nič pregrevanja itd...

Moj 8540w je ql, nič se ne pregreva, narejen za moje pojme kvalitetno, še danes kot nov. Problem je docking. Imam Dellov monitor in mi včasih začne blinkat(zmanjka slike za kakšno sekundo). Nagaja mi tudi driver, ki uravnava hitrost ventilatorja. Včasih ventilator kar vrti na cca 50% čisto brez veze. No, našel sem program, ki ta driver ponastavi in je potem nekaj časa mir. Če laptop ni na dockingu, se to ne dogaja.

Novi 8x60w so "bajsi". Že moj je debel, ta je še debelejši. Ostalo super. Z SSDjem se postavi v parih sekundah. Moj rabi dosti več, čeprav ima tudi SSD. No imel sem tudi 8560w z navadnim diskom. Ne priporočam. Stvar je zelo počasna dokler je gor vsa HP krama. Teli Dreamcolor IPS zasloni so super. Slika je ostra, čista, barve..., koti so skoraj 180 stopinjski. Če so finance, se splača. Zelo enostavno je tudi za razstavit. To pride prav, ko bo po nekaj letih potrebno čiščenje.

xerror je izjavil:

Sem imel par elitebookov zadnje serije na testu. Super mašince, kvalitetna izdelava, dobra konfiguracija, ni da ni, edino kar me je zmotilo je teža in debelina laptopa. Imam macbook proja s približno isto konfiguracijo, kot je bil elitebook (i7,...) pa je hp šenkrat debelejši.

Res je veliko debelejši, ampak je zato veliko hladnejši. Mac z i7 prve generacije naj bi se ob obremenitvi segrel čez 100 stopinj C ( http://www.zdnet.com/blog/hardware/core... ). Ne vem kako se to obnese na dolgi rok. Upam, da je pri novih to boljše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matonson ()

T-Majo ::

Z mojim 8730w so bile pa non-stop težave.

Zvočniki hreščali, zapiral se ni ok, nosilec za baterijo se je odlomil, tipka odpadla, pokvaril hladilnik na grafiki, težave z gonilniki, baterija je nekam hitro crknila.

Mogoče sem dobil pač takšno serijo. Bad luck.

V osnovi pa ok prenosnik, razen teže, ki jo moraš vzeti v zakup. Mi je še vedno všeč, kjub težavam, ki sem jih mel.

mat xxl ::

Ne vem, je pa tudi vse odvisno od tega, kako kdo dela z notesnikom, sam občasno kaj sam popravim, očistim, pa dobim včasih od kakega finega gospoda tak notesnik, da se ga brez rokavic sploh ne upam dotakniti...umazan, popljuvan ekran (ne namerno med govorjenjem), nikoli ne posesan, spraskana ohišja, da pomisliš, da fuzbal z njim igra......ko ga pa odpreš ti je pa jasno, da ga človek še v življenju ni posesal ali spihal.... navadno vedo povedati samo....ko je bil nov je bil cool pa tih, sedaj pa samo tuli že takoj, ko ga prižgem.....

........se pa samo nasmejem, čeprav bi najraje koga vprašal ...ali te ni sram, da tak notesnik tako umazan sploh upaš nositi na okoli.... in navadno jih nikoli ne spucam od zunaj ..........

VaeVictis ::

T-Majo je izjavil:

Z mojim 8730w so bile pa non-stop težave.

Zvočniki hreščali, zapiral se ni ok, nosilec za baterijo se je odlomil, tipka odpadla, pokvaril hladilnik na grafiki, težave z gonilniki, baterija je nekam hitro crknila.

Mogoče sem dobil pač takšno serijo. Bad luck.

V osnovi pa ok prenosnik, razen teže, ki jo moraš vzeti v zakup. Mi je še vedno všeč, kjub težavam, ki sem jih mel.


Zanimivo, moj 8730w pa dela BP od začetka.

Očitno si dobil kak slab primerek, si ga probal zamenjati preko garancije?

Dodal sem lansko leto še SSD disk notri in se kar pozna.

Edino baterija je že slaba, sam tudi na začetku ni držala dosti več kot 2 uri.

zmaugy ::

Moj 8730 w po treh letih deluje zelo ok. Na zacetku sem naredil napako in izbral win xp, ceprav je bil v osnovi namenjen za visto. V tej konfiguraciji je deloval obupno. Nakar sem sformatiral in ponovno nalozil - tokrat z visto. Razlika neverjetna.
Lani sem kupil 240 gb ssd in zamenjal tovarniski 7200 k, hkrati se upgrade na win 7. Zadeva deluje noro hitro.
V casu garancije je odpovedal napajalnik in je bil brezplacno zamenjan. Zmanjsanja kapacitete baterije ne opazim.
Itak da so odleteli vsi gumijasti cepki z dna ohisja, ampak nisem se videl prenosnika, kjer se to ne bi zgodilo veliko hitreje. Enkrat posesano ohisje, s pregrevanjem ni tezav.

aky ::

Na Firmi imamo 87xx serijo od 8730w naprej. Vsako serijo zastopa vsaj 7 računalnikov. Vsak uporabnik si ga "poštima" po svoje. Čisto vsi pa imajo težave z občasnim zamrzovanjem, bluescreenom ali restartom. V povprečju se to zgodi enkrat na dva dni. Ti novi 16:9 pa so še zaslonsko neuporabni.

Prej smo imeli Della. Resno razmišljamo o njem ob naslednji manjavi.

A.

mat xxl ::

AKY malo razstavite kompe beri samo tipkovnico dvignite in spihajte in težave bodo zgodovina ...... spodaj 2 vijaka, zgoraj na robu tipkovnice od 4 do 5 čepkov in gre .....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljena baterija za laptop?

Oddelek: Kaj kupiti
243117 (2726) hojnikb
»

nakup nove baterije za HP Elitebook

Oddelek: Kaj kupiti
293150 (2604) T-Majo
»

EliteBook 8530p

Oddelek: Kaj kupiti
91557 (1269) ;-)
»

HP prenosnik- USB težava

Oddelek: Strojna oprema
142062 (1674) dj71

Več podobnih tem