Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 procesi....
Windows 7 procesi....
Twixz ::
Pozdravljeni.
Malo sem pogooglal kako procesi vplivajo in sploh kateri procesi vplivajo na računalnik. Ker se nisem znašel pri izbiri besed, nisem našel drugega kot to, da tudi procesi v upravitelju opravil vplivajo na uporabo procesorja in ramov. Sedaj bi vam prilimal kateri procesi mi delujejo na računalniku, vi pa mi prosim svetujte, če le znate.
Hvala.
Malo sem pogooglal kako procesi vplivajo in sploh kateri procesi vplivajo na računalnik. Ker se nisem znašel pri izbiri besed, nisem našel drugega kot to, da tudi procesi v upravitelju opravil vplivajo na uporabo procesorja in ramov. Sedaj bi vam prilimal kateri procesi mi delujejo na računalniku, vi pa mi prosim svetujte, če le znate.
Hvala.
FiDeK ::
Verjetno ga zanima kako določeni procesi porabljajo resurse. Na tvoji sliki se lepo vidi da imaš tabelo, kjer 2 stolpca predstavljata "CPE" in "Pomnilnik". Če klikneš na eno izmed njiju ti bo razvrstilo procese glede na to koliko % procesorja ti v nekem trenutku zaseda ali pa koliko pomnilnika ti procesi zasedajo.
FiDeK ::
Ja saj sem ti povedal Ko klikneš CPE ti jih bo razvrstilo po porabi glede na %. Če boš recimo v nekem trenutku poganjal nek zahteven program, bo npr. rabil enkrat 10%, potem 50, itd... procesor pač preklaplja med procesi, tako da se ti procenti porabe menjajo zelo hitro.
Twixz ::
Ja, našel sem nek dmw proces, ki sem ga tudi zgooglal in ugotovil da on "požre" veliko procesorja. Ampak to ni to, še vedno mi skoči na 60, 70%. Pomoč?
Cold1 ::
Namesto okenskega Upravitelja opravil raje uporabi program Process Explorer, le ta ima zraven orodne vrstice mini graf porabe CPE - če se nadenj postaviš z miško, ti prikaže kateri program je v danem trenutku porabljal največ sredstev (če pa klikneš nanj pa se ti odpre okno z več podatki), tako boš lahko ugotovil kaj povzroča skoke porabe.
Process Explorer:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
Process Explorer:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosni računalnik CPE 100% oz. zabijanje CPE-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 984 (778) | valo77 |
» | Nekaj melje po diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 1236 (1178) | dynr la |
» | Vista - kaj uporablja disk?Oddelek: Operacijski sistemi | 1589 (1365) | fosil |
» | počasen, pregret prenosnik (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13327 (12323) | pobalinka2 |
» | Windows 7 porablja 50% procesorja!Oddelek: Operacijski sistemi | 1651 (1069) | lima16 |