» »

Windows 7 procesi....

Windows 7 procesi....

Twixz ::

Pozdravljeni.

Malo sem pogooglal kako procesi vplivajo in sploh kateri procesi vplivajo na računalnik. Ker se nisem znašel pri izbiri besed, nisem našel drugega kot to, da tudi procesi v upravitelju opravil vplivajo na uporabo procesorja in ramov. Sedaj bi vam prilimal kateri procesi mi delujejo na računalniku, vi pa mi prosim svetujte, če le znate.

 Procesi

Procesi



Hvala.

kow ::

Kobe,
jaz te nič ne razumem. Kaj je sploh tvoje vprašanje?

FiDeK ::

Verjetno ga zanima kako določeni procesi porabljajo resurse. Na tvoji sliki se lepo vidi da imaš tabelo, kjer 2 stolpca predstavljata "CPE" in "Pomnilnik". Če klikneš na eno izmed njiju ti bo razvrstilo procese glede na to koliko % procesorja ti v nekem trenutku zaseda ali pa koliko pomnilnika ti procesi zasedajo.

Twixz ::

Uporaba mi skače iz 80% na 20% in nazaj. Kateri procesi to povzročajo?

FiDeK ::

Ja saj sem ti povedal :) Ko klikneš CPE ti jih bo razvrstilo po porabi glede na %. Če boš recimo v nekem trenutku poganjal nek zahteven program, bo npr. rabil enkrat 10%, potem 50, itd... procesor pač preklaplja med procesi, tako da se ti procenti porabe menjajo zelo hitro.

Twixz ::

Ja, našel sem nek dmw proces, ki sem ga tudi zgooglal in ugotovil da on "požre" veliko procesorja. Ampak to ni to, še vedno mi skoči na 60, 70%. Pomoč?

Cold1 ::

Namesto okenskega Upravitelja opravil raje uporabi program Process Explorer, le ta ima zraven orodne vrstice mini graf porabe CPE - če se nadenj postaviš z miško, ti prikaže kateri program je v danem trenutku porabljal največ sredstev (če pa klikneš nanj pa se ti odpre okno z več podatki), tako boš lahko ugotovil kaj povzroča skoke porabe.


Process Explorer:
http://technet.microsoft.com/en-us/sysi...






Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosni računalnik CPE 100% oz. zabijanje CPE-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
9941 (735) valo77
»

Nekaj melje po disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
51176 (1118) dynr la
»

Vista - kaj uporablja disk?

Oddelek: Operacijski sistemi
131526 (1302) fosil
»

počasen, pregret prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7012895 (11891) pobalinka2
»

Windows 7 porablja 50% procesorja!

Oddelek: Operacijski sistemi
301625 (1043) lima16

Več podobnih tem