» »

[C#] kaj delam narobe?

krastača ::

A bi mi lahko nekdo svetoval pri nalogi?

S tipkovnico beri znake, dokler ne naletiš na '0'; če je prebrani znak velika črka ga izpiše, drugače izpiše "Znak ni velika črka".

Program sem zasnovala sledeče:

            char c;
            Console.Write("Vpiši znak: ");
            c = (char)Console.Read();

            while (c != '0')
            {
                if (c >= 'A' && c <= 'Z')Console.Write("Vpiši znak: {0}", c);
                else
                {
                    Console.WriteLine("Znak ni velika črka!");
                    Console.ReadLine();
                }
            }
            Console.ReadKey(true);


Ko program zaženem sicer bere znake a tako velike in male črke in ko dam 0 se ne zgodi nič!
Če dobro razumem bi mogel vsako črko preveriti če je bila velika ali mala in velike izpisati male pa napisati "Znak ni velika črka"

8-O
  • spremenilo: krastača ()

darkolord ::

Preverjaš samo prvi pritisnjeni znak.

Pojdi "peš" čez to tvojo kodo, da vidiš, kako sploh deluje.
spamtrap@hokej.si
spamtrap@gettymobile.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Spura ::

Console.ReadLine();

Kaj si hotela s tem naredit?

krastača ::

sprazniti vmesnik oz da se mi nebi vnedogled črke vpisane vlekle dol, a je narobe?

Senitel ::

Torej kako ta tvoj program izgleda v naravnem jeziku:

izpiši "Vpiši znak: "
preberi znak v spremenljivko c

dokler je c != '0' ponavljaj:
če je c med 'A' in 'Z' izpiši "Vpiši znak: " in spremenljivko c
sicer izpiši "Znak ni velika črka!" in preberi vrstico do entra

ko je c končno enak '0' preberi tipko

Zakaj se ta navodila ne skladajo z zahtevami?

krastača ::

ker sem uporabila

if
else način

kar mi skače od ene v drugo namesto da bi obe upošteval?

Senitel ::

Kdaj se pa ima spremenljivka c sploh možnost spremenit?

krastača ::

Želela bi, da

Naprimer
Vpiši znak: AacbB0 in nato ker je sledila 0 na koncu bi prešlo z enter na

A
Znak ni velika črka!
Znak ni velika črka!
Znak ni velika črka
B
ipd - tako jaz razumem nalogo - saj pravi - beri znake dokler ne naletiš na 0 - a dobro razumem?

Senitel ::

Potem bi morala v spremenljivko c prebrat cel string, ne samo ene črke.
Če imaš navodilo "vpiši znak:" potem vpišeš EN znak, sprocesiraš in ponoviš navodilo dokler ni pogoj za zaključek izpolnjen. Ne pa da vpišeš 12376528 znakov in potem melješ 3 dni...

P.S.: V naravnem jeziku se to bere nekako takole:
ponavljaj
  izpiši "vpiši znak"
  preberi znak v spremenljivko c
  če je c med 'A' in 'Z' izpiši c
  sicer če c ni enak '0' izpiši "znak ni velika črka!"
dokler c ni enak '0'

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Senitel ()

krastača ::

torej tako nekako?

char c;
            Console.Write("Vpiši znak: ");
            c = (char)Console.Read();
            Console.ReadLine();

            while (c != '0')
            {
                if (c >= 'A' && c <= 'Z') Console.WriteLine("{0}", c);
                else Console.WriteLine("Vpisan znak ni velika črka!");
                Console.ReadLine();
            }
8-O

Senitel ::

Neako... Daj prepiši tole kodo v slovenščino sem gor (ala moj prejšnji post).

gendale ::

krastača, a maš mogoče kakega sošolca/prijatelja/whatever, ki bi te bil pripravljen te stvari v živo naučit?

pomoje bi ti to veliko bolj pomagalo, kot da ti ljudje na forumu pišejo kodo
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

detroit ::

spet en hint, da popravim tvojo zgornjo kodo

naredi static extension metodo za string ki vrne bool če je tipa int da ne boš preverjala notri neki z znaki...lahko pa še kako bolj pametno extension metodo narediš seveda...samo moja pamet je zdele ne spomni se

sicer pa če me upoštevaš bo
while (c!='0' && c.isInt()) { bal blablablabal
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

krastača ::

Če, bi le mela koga pa ne "gendale" nubenega nimam in programiranje c# "PRO1" imam komaj od decembra 5.12.2011 in 26.01 je izpit. Profesor nam je na hitro spredaval zadeve dol, na vajah delamo tu pa tam kako nalogo in glede rešitev ostalih nalog in kako se jih lotiti pa smo na svojem. Lolz pa še nek program za seminarsko bom mogla narediti, tako da se tega predmeta gromozansko bojim in raje delam naloge.

Se opravičujem, če koga motim z vprašanji a nimam nikogar na koga se obrniti zato sem tu :|


Glede predlogov za nalogo pa bom jutri razmišljala naprej ker so se mi možgani ugasnili!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: krastača ()

FrEaKmAn ::

Lahko vprašam kaj to študiraš?

Glede na to, da te zgleda problem zelo muči, predlagam (iz izkušenj učenja ostalih programinja) sledeče. Povabiš nekoga, ki zna programirati nekam - npr kšn miren lokal ali kaj podobnega - in gresta skupaj čez naloge. Učenje tako preko foruma je težko in počasi + je težko razlagati. ok? Načeloma si osebno alhko vzamem par ur in ti to razložim, samo moraš priti v LJ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemorem rešit ene naloge z c++ (sem začetnik) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
685861 (1599) technolog
»

Generiranje kombinacij znakov

Oddelek: Programiranje
14651 (336) c0dehunter
»

programiranje C

Oddelek: Programiranje
61771 (1633) bozjak
»

[C++] tekst in vrstice

Oddelek: Programiranje
5453 (399) buba švabe
»

pomoc pri c++! (3 programcki)-plizz help

Oddelek: Programiranje
9450 (349) Patko

Več podobnih tem