» »

V Kiberpipi ta teden: E-demokracija.si, Twenity, Film je umetnost, Sinergija, No-LAN party

V Kiberpipi ta teden: E-demokracija.si, Twenity, Film je umetnost, Sinergija, No-LAN party

Kiberpipa - V torek 20.12. ob 19h, vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer se bomo tokrat posvetili analizi spletne predvolilne kampanije. Rezultate analize slovenske predvolilne spletne kampanje 2011 bosta predstavila Barbara Kvas in Domen Savič, urednika portala E-demokracija.si.

V sredo 21.12. ob 19h, bomo na zadnjih letošnjih Spletnih uricah predstavili Twenity, nadaljevanje prototipnega projekta Twitfluence, ki je izračunaval vplivnost uporabnikov na Twitterju.
Twenity je nastal kot plod sodelovanja med podjetjema IlovarStritar in Neolab. Tako bosta Robert Ilovar in Grega Stritar na spletnih uricah predstavila delovanje in skušala razložiti ozadje, ki je pripeljalo do prve verzije produkta, ki bo prvič predstavljen javnosti ravno v okviru tega predavanja.

V četrtek 22.12. od 12 ure dalje, bomo v Kiberpipini kinodvorani predvajali izbor filmov na temo nuklearne energije, ki ga je pod skupnim naslovom 'Film je umetnost električne energije, najbolj seksi tok pa prihaja iz razcepljenih atomov' pripravil filmski kritik in novinar HRT Hrvoje Pukšec za 'Touch Me Festival 2011: Zlo/raba energije' v organizaciji zagrebškega biroja za sodobne umetniške prakse Kontejner. Seznam filmov: http://www.kontejner.org/tm-cinema-engl... Več: http://www.kontejner.org/film-is-the-ar...

V četrtek 22.12. ob 19h, vas vabimo na projekt Saše Spačal in Tadelja Droljc z naslovom Sinergija. V produkciji Kiberpipe sta avtorja izdelala odzivni avdiovizualni objekt, ki ga sinergično upravljajo trije poljubni uporabniki opremljeni z nevronskimi slušalkami, ki merijo njihovo električno možgansko aktivnost (EEG). Rezultati analognih meritev se pretvorijo v digitalni zapis in skupaj z izbranimi podatki s spleta oblikujejo tri avdiovizualne amorfne strukture. Podobnost oziroma nepodobnost EEG meritev uporabnikov nadalje povzroča sinergične avdiovizualne konvergence ali divergence med strukturami, ki odražajo skladja ali razhajanja možganskih valovanj med samimi uporabniki. Več o poteku projekta: www.kiberpipa.org/synergy

V petek 23.12. ob 19h, vas vabimo na osmi tradicionalni No-LAN party.No-LAN party označuje turnir v legendarnih PC igrah s konca 80-ih let ter začetka 90-ih let, zabavo za ljubitelje starejših računalniških iger in za vse generacije, vsaj začasno naveličane vseh sodobnih trikov igričarstva. V tekmovalnem delu se bodo igralci lahko pomerili v Dyna Blaster in Lotus - Ultimate Challenge. Na voljo za igranje bo tudi Kiberpipin Arcade machine, na katerem tečejo igre, znane z avtomatov na kovance, pa tudi s kasnejšega obdobja domačih konzol in PCjev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Kiberpipi ta teden: Coursera Python meetup, Ada Lovelace, Slovenski startupi, o del

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53685 (3223) Andrejpan
»

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti člov

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73581 (2483) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52624 (2269) cholt45
»

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Oddelek: Novice / Kiberpipa
52333 (1996) gslo
»

Dogodki v Kiberpipi od 10. do 14.12.

Oddelek: Novice / Kiberpipa
102893 (2892) smash

Več podobnih tem