»

V Kiberpipi ta teden: E-demokracija.si, Twenity, Film je umetnost, Sinergija, No-LAN party

Kiberpipa - V torek 20.12. ob 19h, vas vabimo na Pipine odprte termine, kjer se bomo tokrat posvetili analizi spletne predvolilne kampanije. Rezultate analize slovenske predvolilne spletne kampanje 2011 bosta predstavila Barbara Kvas in Domen Savič, urednika portala E-demokracija.si.

V sredo 21.12. ob 19h, bomo na zadnjih letošnjih Spletnih uricah predstavili Twenity, nadaljevanje prototipnega projekta Twitfluence, ki je izračunaval vplivnost uporabnikov na Twitterju.
Twenity je nastal kot plod sodelovanja med podjetjema IlovarStritar in Neolab. Tako bosta Robert Ilovar in Grega Stritar na spletnih uricah predstavila delovanje in skušala razložiti ozadje, ki je pripeljalo do prve verzije produkta, ki bo prvič predstavljen javnosti ravno v okviru tega predavanja.

V četrtek 22.12. od 12 ure dalje, bomo v Kiberpipini kinodvorani predvajali izbor filmov na temo nuklearne energije, ki ga je pod skupnim naslovom 'Film je umetnost električne energije, najbolj seksi tok pa prihaja iz razcepljenih...

0 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: AppCircus, Java s JBossAS7, Responsive web applications, Santa Claus versus the Devil

VIP večer s Pavlom Vrabcem: Zgodba o medijski hiši

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 12.12. ob 19h, vas vabimo na MobileMonday na temo AppCircusa, tekmovanja z namenom promocije mobilnih aplikacij. Izmed vseh prijavljenih aplikacij, se bo deset izbranih predstavilo pred žirijo strokovnjakov. Zmagovalec bo prejel nominacijo za Mobile Premier Awards, ki bo potekal med Mobile World Congress konferenco v Barceloni.

V torek 13.12. ob 19h, bodo na račun spet prišli vsi ljubitelji Jave. Na Pipinih odprtih terminih bosta predavala Aleš Justin in Tomaž Cerar o uporabi JBossAS7, za zelo hiter razvoj aplikacij. Ker se napoveduje precej obiskovalcev iz tujine, bo predavanje najverjetneje v angleščini.

V sredo 14.12. ob 19h, so kot vsako sredo na sporedu Spletne Urice...

2 komentarja

V Kiberpipi ta teden: Spletno nakupovanje, Socialnumbers, nadgradnje sposobnosti človeka, Film'šteka, Veseli dan kulture 2011

Nokia: Show your skills hackathon, 26. & 27. Nov 2011

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 29.11. ob 19h, nas bo na Pipinih odprtih terminih Gorazd Žagar, ki mu informacijska varnost ni tuja, popeljal v čudoviti svet spletnega nakupovanja. Preleteli bomo zgodovino razvoja nakupovanja na svetovnem spletu, spoznali plačilna sredstva in njihove zlorabe, potipali varnost spletnih trgovin (demo), se vprašali o učinkovitosti standarda PCI DSS v2 in pokukali v Zakon o plačilnih storitvah in sistemih.

V sredo 30.11. ob 19h, ste vabljeni na Spletne uric, kjer bomo tokrat spoznali Socialnumbers, statistično orodje, ki meri učinkovitost aktivnosti v družabnem omrežju Facebook. Facebook je postal uveljavljen marketinški kanal za podjetja, težava, s katero se podjetja in agencije...

7 komentarjev

V Kiberpipi ta teden: Telesni skenerji, Južna Koreja in Firefox 4, Freaks

Firefox 3 Release Event 2008, 24. jun 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 5.4., ob 19h bomo na Pipinih odprtih terminih poslušali predavanje Edvarda Šilc, ki na bo razložil zakaj je Slovenija proti telesnim skenerjem. Predstavil nam bo tudi novitete za programerje apliktivne programske opreme in OWASP Slovenija.

V sredo, 6.4., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer tokrat predava Marin Medak, ki bo z nami delil svojo izkušnjo, kako sta s Simonom Osborne prva preveslala Južno Korejo in svoje poglede na korejsko kulturo, v katero je padel popolnoma nepripravljen, a se vseeno izvlekel.
Po spletnih uricah sledi veselica ob izidu Firefoxa 4, na kateri bomo najboljšim poznavalcem med kvizom razdelili nekaj dobrot z motivi Firefoxa in Mozille.


V četrtek, 7.4. ob 20h bomo v kinodvorani...

4 komentarji

V Kiberpipi ta teden: Sitweet, Gulliver's Travels

Film'šteka: Krasni novi val, 25.mar 2010

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V sredo, 16.2., ob 19h vas vabimo na Spletne urice, kjer nam bodo Miha Rejc, Matija Rijavec in Leon Orsa predstavili svojo spletno stran Sitweet, ki prikazuje statistiko slovenskih tviterašev.



V četrtek, 17.2., ob 18h vas vabimo na filmšteko kjer si lahko pogledate prvotno, originalno verzijo Gulliverjevih potovanj iz leta 1939. Film, ki ga ni sproduciral Disney in je izšel v začetku...

5 komentarjev

Kiberpipa: DIY Multitouch table, Japonska in Turneja kratkih neodvisnih filmov

Večdotična miza, ki smo jo v Kiberpipi videli oktobra 2007

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 14.12. ob 19h, vas vabimo v Kiberpipo na predavanje, kjer boste lahko prisluhnili zgodbi o nastajanju in delovanju večdotične mize. Predstavili bomo tudi projekt Fingerscape.



V sredo, 15.12. ob 19h, bomo tokrat namesto Spletnih uric poslušali potopisno predavanje Japonske, sledila bo razstava ter pogostitev v Metropolu.

V sredo, 15.12., so še vedno na voljo prosta mesta za delavnico programiranja v Pythonu in tega kako uporabljati odprto kodna orodja za vodenje razvoja svojega Python projekta.

V četrtek, 16.12. ob 19h, ste vabljeni na Turnejo kratkih neodvisnih filmov. Predvajali bomo: Prvi dan v službi (satirična drama), Bititsch (komedija), Zadeta od lajfa!...

0 komentarjev