» »

Dve domeni na enem serverju?

Dve domeni na enem serverju?

Trojaner ::

Zanima me, ali je mogoče, da en PDC gosti dve domeni pod Win 2000 Server? Kaj pa Samba pod Linuxom?

Thanx!

andrej ::

Ne, trenutno ne. Je pa to na seznamu featurjev za naslednjo verzijo, cez par let...

aja, moj odgovor se je nanasal na del o windows 2000...

Ziga Dolhar ::

Hmmm, pardon my ignorance -- Kaj je PDC?

zigadr ::

PDC = Primary Domain Controller ... i guess

drzi, ceprav v w2k domenskem svetu ni vec klasicnega PDC - BDC razmerja, ampak so vsi domenski strezniki DC-ji, vsaj teoreticno...

Trojaner ::

Hvala za odgovore vsem!

Poskušam postaviti PDC s Sambo, ampak to so ježeve muke :\ . No ja, saj osnovno delovanja sambe (beri: workgroup in sharanje) deluje v minuti, naprej pa...
Uspel sem doseci (po dolgih urah), da se mi je na XP PRO klientu izpisalo Dobrodošli v domeni... Ko pa se računalnik resetira, in se hočem prijaviti v domeno, mi napiše da domenski strežnik ni na voljo ali pa da na njem ni accounta za ta računalnik. Najverjetneje je razlog v tej zadnji možnosti. Prebral sem že kopico FAQjev in raznih Manualov, vendar je postopek dodajanja teh machine accountov in user accountov za Sambo dokaj zapleten. Na Win98 klientu se lahko prijavim v domeno, če se prijavim kot root, z drugimi userji prav tako ne gre. Je že kdo imel podoben problem ali pa zna na simple način razložit kaj naj nardim s temi accounti da bo stvar delovala?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

workgroup -> domena

Oddelek: Omrežja in internet
374622 (3440) bastadu
»

Windows 2003 AD domena

Oddelek: Operacijski sistemi
192225 (1913) dronyx
»

Group Policy; kako nastavit GPO za OU?

382905 (2577) Microsoft
»

Win XP --> Win2000 SP4 server domain logon start menu problem..

81058 (977) Mercier
»

Windows Domain - kaj je bolš od navadnih sharov

Oddelek: Pomoč in nasveti
81093 (979) andrej

Več podobnih tem