Forum » Elektrotehnika in elektronika » UV neonke
UV neonke
kronos_10_ ::
V sobo si nameravam dat luč z uv svetlobo.
In me zanima naslednje..in sicer imam luč noter pa gre 2 krat po 18w neonke. Zdej me zanima te luči so pač narejne za navadne bele nonke...če dam noter uv a bo lih tko delovalo?
In če mi zna kdo priporočit stran za nakup ulravijoličnih neonk?
Tukaj je ena..če je prava samo je črna jst bi rad uno navadno kot so v discobarih. Ma obstajajo tudi prow plave neonke z uv svetlobo tako da bi odajale plavo svetlobo?
http://www.svetila.com/sl/fd-t26-l18-73...
Hvala za odgovore :)
In me zanima naslednje..in sicer imam luč noter pa gre 2 krat po 18w neonke. Zdej me zanima te luči so pač narejne za navadne bele nonke...če dam noter uv a bo lih tko delovalo?
In če mi zna kdo priporočit stran za nakup ulravijoličnih neonk?
Tukaj je ena..če je prava samo je črna jst bi rad uno navadno kot so v discobarih. Ma obstajajo tudi prow plave neonke z uv svetlobo tako da bi odajale plavo svetlobo?
http://www.svetila.com/sl/fd-t26-l18-73...
Hvala za odgovore :)
energetik ::
Nima veze, če je luč narejena za bele cevi, bo normalno delovalo. Poglej še tukaj: http://www.internetnatrgovina.com/produ...!tab2
Saj ta (blacklight) bo zgledala vijolično-modra, ko bo prižgana, take se uporabljajo v klubih itd. Da ne boš slučajno nabavljal tiste prozorne, ki je za pobijat žužke, ker tisto te bo pa lepo osmodilo, če boš dolgo zraven stal. Ne vem pa, zakaj bi to naredil, se boš sončil? Če še ne veš, je UV svetloba škodljiva za oči in kožo.
Saj ta (blacklight) bo zgledala vijolično-modra, ko bo prižgana, take se uporabljajo v klubih itd. Da ne boš slučajno nabavljal tiste prozorne, ki je za pobijat žužke, ker tisto te bo pa lepo osmodilo, če boš dolgo zraven stal. Ne vem pa, zakaj bi to naredil, se boš sončil? Če še ne veš, je UV svetloba škodljiva za oči in kožo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
kronos_10_ ::
Aha hvala :)
Aja...ma pol sepravi une luči ki so po barih so tudi škodljive?..a ni fora da te neonke so neškodljive?
Ma tko za lastno veselje bi jo imel :)
Aja...ma pol sepravi une luči ki so po barih so tudi škodljive?..a ni fora da te neonke so neškodljive?
Pyr0Beast ::
Navadna fluorescentka ki oddaja vidno svetlobo je neškodljiva.
Blacklight pa pač ni
Blacklight pa pač ni
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
energetik ::
kronos_10_ je izjavil:
Aha hvala :)Blacklight oddaja večinoma UVA sevanje, ki je škodljivo.
Zdej če se boš vsake toliko po par minut "hecal" z lampo oz. na par metrov preizkušal kakšne svetlobne efekte, ne bo glih hudo. Če boš pa vsak dan po par ur gledal vanjo na 10cm, pol bi pa bili lahko problemi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | uv hladna katodaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2008 (1760) | kitara8 |
» | UV luc v ohisjuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2411 (1046) | SebaR |
» | Ali obstaja UV LED dioda??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3357 (2812) | Brane2 |
» | Namesto MONITORJA kar TVOddelek: Strojna oprema | 2881 (2320) | schurda |
» | UV lučkaOddelek: Strojna oprema | 4267 (3963) | burekar |