Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu sistemske log datoteke
Ubuntu sistemske log datoteke
zmelkoow ::
Pozdravljeni!
Edit:
sem našel da so v /var/log
zanima me v katerih mapah so najpomembnejše glede delovanja sistema, na zaslonu se je namreč pojavila samo siva slika in je bil potreben reboot.
Zanima me v katerih datotekah so sistemski logi v Ubuntu. Nekaj se mi obeša en sistem in bi rad pogledal če se da kaj pametnega ugotoviti zakaj.
Hvala
Z
Edit:
sem našel da so v /var/log
zanima me v katerih mapah so najpomembnejše glede delovanja sistema, na zaslonu se je namreč pojavila samo siva slika in je bil potreben reboot.
Zanima me v katerih datotekah so sistemski logi v Ubuntu. Nekaj se mi obeša en sistem in bi rad pogledal če se da kaj pametnega ugotoviti zakaj.
Hvala
Z
- spremenilo: zmelkoow ()
b ::
V /var/log/syslog bi moralo biti čisto vse, v ostalih pa samo določene stvari (mail.log, auth.log,...)
b ::
Pa v /var/log/Xorg.*.log bi znalo bit kaj uporabnega, to se ne zapiše v /var/log/syslog, ker ne gre preko syslog daemona.
Icematxyz ::
Kot ti je nakazal že uporabnik @b. Če želiš, lahko v Dash poiščeš aplikacijo Pregledovalnik dnevnikov in "prelistaš" dnevnike v /var/log in še kje drugje:
LinuxLogFiles
LinuxLogFiles
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (859) | killa bee |
» | Crontab in skripta v 8.04.2; kako?Oddelek: Operacijski sistemi | 1312 (1107) | BigWhale |
» | [Ubuntu] težava z loginomOddelek: Operacijski sistemi | 1277 (1049) | Looney |
» | syslog.confOddelek: Operacijski sistemi | 947 (834) | kekz |
» | kje dobim log datoteke pri linuxu?Oddelek: Operacijski sistemi | 936 (820) | SodVina |