» »

Wifi router z podporo DD-wrt

Wifi router z podporo DD-wrt

levaky ::

LP!

Za podjetje iščem nov wifi router, za katerega je nujno, da ima podporo za dd-wrt(vsaj za njega vem, da ima podporo pp2p VPN).

Ker je WRT54GL že nekaj časa na sceni, verjetno to ni več najbolj optimalna izbira. Kolikor sem gledal po internetu, imam sedaj na izbiro naslednje routerje:
- TP-Link TL-WR1043ND
- Asus RT-N16
- Buffalo WZR-HP-G300NH

Kaj rabim pri ruterju:
- čim boljši domet
- podporo dd-wrt, kar imajo vsi zgoraj
- lepo je, če imajo 1GBps link
- stabilnost!!!

Ima kdo izkušnje z njimi in lahko pove kakšne izkušnje iz prakse? Kolikor sem bral, imajo vsi sem in tja kakšne probleme z omenjenimi routerji, a vse objave so že kako leto stare in predvidevam, da so probleme že rešili.

lp, Matej

toxius ::

Meni osebno najbolj diši Buffalo WZR-HP-G300NH

Ga morda imaš?
Pri nas po trgovinah vidim ta model, a je povsod na slikah brez anten, čeprav ima na dd-wrtjevi strani antene. Ne vem, ali gre za 2 različna modela ali ne.

floyd1 ::

Antene so na vrhu in se lahko zložijo tako, da zgledajo kot del ohišja - ker so take oblike.
S prvimi FW je pri meni deloval katastrofalno (restart 2-3x dnevno) in sem ga po nekaj dneh pospravil v predal in dal nazaj starega linksysa. Potem, ko sem naj skoraj pozabil, sem ga letos preflashal na novi FW in posodil kolegu, ki mu je crknil WRT54GL. Imel ga je enih 10 dni in je rekel, da ni bilo absolutno nobene težave. Delal ko švicarska urca.
WL domet (vsaj pri meni) pa ni tako dober, kot pišejo ponekod na netu. Sem imel pri WRT54GS malenkost boljšega.

No saj to me skrbi, ker kolikor sem gledal na netu, naj bi imel tako Buffalo kot Asus probleme z stabilnostjo. Glede na to, da bo router v podjetju, mi ni nič kaj prijetno imeti tam en cegu, ki se obesi parkrat na dan.

Po drugi strani pa bi rad dober signal, a glede na to, da jim sedaj kot WIFI služi siolov sinope, zna biti tudi WRT54GL boljša izbira, čeprav je star.

Matej

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

best buy router za TOMATO / dd-wrt firmware

Oddelek: Pomoč in nasveti
141280 (909) SplitCookie
»

Brezžični router

Oddelek: Kaj kupiti
91048 (729) RuskiSnajper
»

keri ruter do 100€ z mnogo featursi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7415667 (13414) neres
»

Kupujem nov WLAN router

71950 (1648) neres
»

Nakup routerja.

121982 (1756) gjural

Več podobnih tem