Forum » Loža » Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Temo vidijo: vsi

LuiIII ::
Glede na to, da sem delal na inštitutu, ki je nekako del javne uprave, lahko 100% rečem, da se večini niti ne sanja kaj pomeni pravo delo in prava odgovornost, ko greš enkrat v gospodarstvo ali pa na svoje. Dejansko nimajo pojma sploh pa to velja za tiste, ki so že kakšna druga ali tretja generacija zaposlena v JU. Seveda so tudi svetle izjeme, ki trdo delajo, da drugi na njihov račun mešajo zrak.

Pšenični ::

RedDrake ::
@JU:
Kratka povest, po povsem resnicnih dogodkih.
V maju mesecu leta 2011 smo v nasem podjetju pomagali pri organizaciji razstave v eni od manjsih ljubljanskih galerij, ki je del MOL-a in posledno "javne uprave". Ze ko smo zaceli s postavljanjem tehnicne opreme, smo imeli nemalo tezav. Namrec, gospe ki tam delajo so bile tudi v delovnem casu veckrat nedosegljive na sluzbeni stacionarni telefon. Pravzaprav so bile vsaj v 80% casa nedosegljive. In zacuda ko/ce smo prisli na lokacijo je bila le/ta zaklenjena in notri nikogar. Ko smo od sefice te sv. trojice dobili njeno privat mobilno telefonsko, je bila vedno dosegljiva, in v roku par minut tudi na lokaciji ce smo jo klicali.
Ko se je nato razstava zacela, smo tja postavili tudi par stvari ki so potrebovale razlago, poleg tega pa smo prodajali tudi lastne knjige. Zato smo tja postavili studente, ki so tam v imenu nasega podjetja opravljali te storitve. Po enem mesecu razstave sem od teh studentov izvedel par dejstev:
1) Tam so redno zaposlene tri gospe/gospodicne. Gospa srednjih let, njena pin-up hcerka in kolegica od doticne hcerke.
2) V delovnem casu galerije jih vecinoma ni na delovnih mestih.
3) Ko se vrnejo na delovno mesto vcasih s seboj prinesejo nakupovalne vrecke iz buticnih prodajaln v centru
4) Med delovnim casom se pogosto nahajajo v kateri od kavarn ob Ljubljanici
Torej povzetek.
- Tam so zaposelene tri gospe, verjetno ne po "partijski" liniji, ampak povsem lepo po nepotisticni liniji.
- Opravljajo delo, katerega bi bil sposoben opravljati en sposoben.
- Velik del delovnega casa potrosijo za "free time".
- Placo imajo vse 1.000+ EUR neto.
- Stvar sem prijavil na MOL takoj v sredini junija.
- Vse tri se vedno delajo na istem polozaju
In to v sposobni ekipi samega Jay-Z-ja. OMGPWN!!!
Zaradi takih parazitov mi ni da bi dajal 50% svoje place.
Cheers!
V maju mesecu leta 2011 smo v nasem podjetju pomagali pri organizaciji razstave v eni od manjsih ljubljanskih galerij, ki je del MOL-a in posledno "javne uprave". Ze ko smo zaceli s postavljanjem tehnicne opreme, smo imeli nemalo tezav. Namrec, gospe ki tam delajo so bile tudi v delovnem casu veckrat nedosegljive na sluzbeni stacionarni telefon. Pravzaprav so bile vsaj v 80% casa nedosegljive. In zacuda ko/ce smo prisli na lokacijo je bila le/ta zaklenjena in notri nikogar. Ko smo od sefice te sv. trojice dobili njeno privat mobilno telefonsko, je bila vedno dosegljiva, in v roku par minut tudi na lokaciji ce smo jo klicali.
Ko se je nato razstava zacela, smo tja postavili tudi par stvari ki so potrebovale razlago, poleg tega pa smo prodajali tudi lastne knjige. Zato smo tja postavili studente, ki so tam v imenu nasega podjetja opravljali te storitve. Po enem mesecu razstave sem od teh studentov izvedel par dejstev:
1) Tam so redno zaposlene tri gospe/gospodicne. Gospa srednjih let, njena pin-up hcerka in kolegica od doticne hcerke.
3) Ko se vrnejo na delovno mesto vcasih s seboj prinesejo nakupovalne vrecke iz buticnih prodajaln v centru
Torej povzetek.
- Tam so zaposelene tri gospe, verjetno ne po "partijski" liniji, ampak povsem lepo po nepotisticni liniji.
Cheers!

Phil ::
vprašat se je zakaj je to dobil? ker so vsi ostali glavni akterji že imeli možnost nas pobrati iz dreka a je šla zadeva le še bolj v drek.
Zaenkrat je imela to možnost samo levica (Pahor&Co.) in FAIL je spektakuleren. Podvojen javni dolg narejeno pa praktično nič. Desnica se pa v času (tele)krize še ni preizkusila.

luli ::
Zakaj naša država sploh potrebuje gospodarstvo. Po mnenju nekaterih na forumu imamo tako sposoben javni sektor, da gospodarstva sploh ne rabimo.

RedDrake ::
Pa se en dodatek, nepovezan z gornjim pisanjem.
Mlajsi znanec, porocen s hcerko enega vidnejsih desnih politikov, je pred kratkim diplomiral.
Sluzbo je dobil takoj, ker je tam delal ze prej kot student, in je poznal vsaj dve osebi v tistem javnem zavodu.
Zaposlil se je torej v javni upravi. Delovne dobe ima sedaj ravno dobro leto.
Jaz imam majckeno vec kot 10 let delovne dobe, vse v privatnem sektorju.
On ima 29 dni dopusta. Poleg obveznih 20, dobi se 2 na izobrazbo, 3 na delovne pogoje, 4 na delovno uspesnost.
Jaz imam obveznih 20 + 1 na delovno dobo.
Njegovi delovni pogoji so delo v pisarni s fleksibilnim delovnim casom od 7-ih do 17-ih.
Moji delovni pogoji vkljucujejo projekte, ki zahtevajo vcasih tudi delo cez noc in podobno frkarijo.
Njegova delovna uspesnost je zato ker (citiram): "se s sefom dobro razumeva".
In kot vidim imajo ti ljudje v povprecju 30 dni dopusta!?
Kar pomeni da so kratkomalo vsi delovno uspesni in imajo tezke delovne pogoje!?
Take stvari me pogrejejo precej bolj kot pa je za srce dobro ...
Mlajsi znanec, porocen s hcerko enega vidnejsih desnih politikov, je pred kratkim diplomiral.
Sluzbo je dobil takoj, ker je tam delal ze prej kot student, in je poznal vsaj dve osebi v tistem javnem zavodu.
Zaposlil se je torej v javni upravi. Delovne dobe ima sedaj ravno dobro leto.
Jaz imam majckeno vec kot 10 let delovne dobe, vse v privatnem sektorju.
On ima 29 dni dopusta. Poleg obveznih 20, dobi se 2 na izobrazbo, 3 na delovne pogoje, 4 na delovno uspesnost.
Jaz imam obveznih 20 + 1 na delovno dobo.
Njegovi delovni pogoji so delo v pisarni s fleksibilnim delovnim casom od 7-ih do 17-ih.
Moji delovni pogoji vkljucujejo projekte, ki zahtevajo vcasih tudi delo cez noc in podobno frkarijo.
Njegova delovna uspesnost je zato ker (citiram): "se s sefom dobro razumeva".
In kot vidim imajo ti ljudje v povprecju 30 dni dopusta!?
Kar pomeni da so kratkomalo vsi delovno uspesni in imajo tezke delovne pogoje!?
Take stvari me pogrejejo precej bolj kot pa je za srce dobro ...

jype ::
telbanc> Nekje sem bral, da jih bojo po konstituiranju vlade zmetali 10% takoj ven, ker enostavno ni več denarja.
Nisem prepričan, da je dovolj denarja, da bi čakali do takrat.
luli> Zakaj naša država sploh potrebuje gospodarstvo. Po mnenju nekaterih na forumu imamo tako sposoben javni sektor, da gospodarstva sploh ne rabimo.
To drži! Treba je samo tiste, ki ne delajo, nehat plačevat, pa je konec s težavami.
Nisem prepričan, da je dovolj denarja, da bi čakali do takrat.
luli> Zakaj naša država sploh potrebuje gospodarstvo. Po mnenju nekaterih na forumu imamo tako sposoben javni sektor, da gospodarstva sploh ne rabimo.
To drži! Treba je samo tiste, ki ne delajo, nehat plačevat, pa je konec s težavami.

Zakaj naša država sploh potrebuje gospodarstvo. Po mnenju nekaterih na forumu imamo tako sposoben javni sektor, da gospodarstva sploh ne rabimo.
Ah, dej no....to so tisti, ki vpijejo, da realnemu sektorju ni potrebno pomagati, prisegajo na trg...v vseh primerih, le pri sebi ne.
Zdej je z kešom konc, bo pa veselica. Tud za njih. Z 8 milijardami so teli rudeči idioti filali javni sektor, namesto da bi vsaj nekaj vložili v podjetja.
Razmere po mojem pač niso bile take, da bi si lahko dovolili propada tolikšnega št. podjetij. Pa le malo bi vzeli javnemu sektorju, da bi ta del realnega sektorja preživel.
Posledice te politike, bomo čutili še dolgo, letos pa zna zaradi tega propast še veliko podjetij, ki so izčrpana in na koncu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/durs-...
Kaj je zdaj to?
Realitiy check morda?
Moramo se zavedati, da država glede na uspešnost gospodarstva, trenutno porabi kar nekaj milijard € preveč na leto. Nič, standard bo padel, trg se bo malo ustavil in štartali bomo znova iz neke dosti nižje točke, če se seveda ne bomo prej med sabo pobili. Gospodarsko bodo prosperirali tisti, ki bodo zagotavljali osnovne dobrine in tisti, ki bodo delo iskali izven državih jasli oz. najbolje kar v tujini.

Phil ::

Phil> Evo da sem še malo tečen, država naj ne vlaga v podjetja temveč naj jim raje pusti ustvarjeno.
Ta bo težka, glede na to da korupcija ni zastonj.
Ta bo težka, glede na to da korupcija ni zastonj.

Zdej je z kešom konc, bo pa veselica. Tud za njih. Z 8 milijardami so teli rudeči idioti filali javni sektor, namesto da bi vsaj nekaj vložili v podjetja.
Evo da sem še malo tečen, država naj ne vlaga v podjetja temveč naj jim raje pusti ustvarjeno.
Ja lahko bi jih razbremenila, tud to, poleg ostalega, ampak potem bi mogla zmajnšat plače v javni upravi.
No "koker" zgleda so zadevo doterali do konca.
Zgodovina sprememb…

Evo da sem še malo tečen, država naj ne vlaga v podjetja temveč naj jim raje pusti ustvarjeno.
Ja lahko bi jih razbremenila, tud to, poleg ostalega, ampak potem bi mogla zmajnšat plače v javni upravi.
Se ti hecaš? Potem bodo "najsposobnejši" slabše plačani.

Se ti hecaš? Potem bodo "najsposobnejši" slabše plačani.
Po temle kar prihaja ven....je vedno bolj očitno...da je res kar zanikajo.
Da zmanjkuje denarja za plače v javni upravi in penzijone. Da so za prejšnjo rundo komej napraskali. Pač delili so oni, ko da ni krize.....te tri leta...in še delijo, no, sicer zdej ni več kej deliti. Zgleda da javna uprava nima več za sekret papir.
Zgodovina sprememb…

Double_J ::
http://www.rtvslo.si/slovenija/pahor-se...
Heh a imajo v mislih predčasne volitve in naj bi nas v vmesnem času reševal Pahor?
Heh a imajo v mislih predčasne volitve in naj bi nas v vmesnem času reševal Pahor?
Dve šivanki...

Gregor P ::
Ja, nekdo mora voditi to državo, če ostali nočejo

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ja, nekdo mora voditi to državo, če ostali nočejo![]()
Po moje zavlačujejo tud, ker se bliža zlom javnih financ. Denarja nam nočejo več posojat. Dobro bi blo, da ta mesec ne bi bilo plač v javni upravi in ne penzijonov, pa da se s prstom pokaže na Pahorja in tiste njegove, ki so tud v Zokijevi Sloveniji in lepo pove....kdo je za to kriv...
Zgodovina sprememb…

BALAST ::
telbanc mogoče res, samo glej na to da nihče pri polni zavesti in oblasti ne zmore odpuščat javnih uslužbencev, tako bo morala še vlada v odstopu postoriti te zadeve in to še pred pomladjo.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BALAST ()

telbanc mogoče res, samo glej na to da nihče pri polni zavesti in oblasti ne zmore odpuščat javnih uslužbencev, tako bo morala še vlada v odstopu postoriti te zadeve in to še pred pomladjo.
Sej zato pravim da treba da sistem crkne dobesedno, pa da se potem zadevo na novo uspostavi. Pa smo tri leta opozarjali kaj bo...da bo šlo vse na podn. Z javno upravo je tko, da dokler bojo oni najbolj plačani tud glede na stanje v Evropi, glede na javni sektor drugje...in dokler bojo plače redne, bojo za spremembe "neodzivni".
Ko bojo pa postavljeni pred dejstvo, da denarja ni več...
K nam najhujše šele prihaja. Če nam Nemčija ne bo pomagala, bomo lačni.
Zgodovina sprememb…

BALAST ::
Glej kam je prišla atenska demokracija... zgodba se ponavlja, le da tokrat ni krivec Makedonija ampak nepoštena Ameriška demokracija!
"You may fool all the people some of the time;

Če sistem dokončno crkne nimamo nič razen nemirov in zelo verjetne nove državljanske vojne. Ljudje v stiski so namreč izjemno nagnjeni neracionalnim kratkoročnim in ekstremnim rešitvam. Sej na nek način me zanima kaj se bo zgodilo, ko ne bo pokojnin in plač v JU, ampak mislim, da kljub redovednosti nočem izvedeti.

Če sistem dokončno crkne nimamo nič razen nemirov in zelo verjetne nove državljanske vojne. Ljudje v stiski so namreč izjemno nagnjeni neracionalnim kratkoročnim in ekstremnim rešitvam. Sej na nek način me zanima kaj se bo zgodilo, ko ne bo pokojnin in plač v JU, ampak mislim, da kljub redovednosti nočem izvedeti.
Začne se ropanje trgovin....pred bankami stoji vojska....na roparje streljajo......tko je bilo v Argentini.

leiito ::
@JU:
Torej povzetek.
Cheers!
Uradništvo MOL-a ima tradicionalno tako mentaliteto, l'etat c'est moi pa tudi, če sem samo lowly public servant, veliki šefi. npr. načelniki oddelkov za urbanizem ali šef(ica) stanovanjskega sklada pa praktično ministri, ker so v skladu s konceptom lokalne samouprave občine praktično pašaluki, ki se lahko po svoje zadolžujejo, poslujejo, vlagajo, izdajajo obveznice, you name it. Ta mentaliteta je tudi glavni razlog zakaj so roki absurdno dolgi, še nekaj let nazaj je bil povprečen čas od nakupa zemljišča do izdaje gradbenega dovoljenja 18 mesecev (če seveda nisi bil naš).
V državni upravi, s katero imam veliko osebnih izkušenj, pa se je tam nekje v času Virantovega ministrovanja (ali je to njegova zasluga ali ne, vem) pojavila nova generacija državnih uradnikov, ki ne samo, da so v službenem času dejansko v službi, ampak so samoiniciativni, pripravljeni pomagati in se celo osebno zavzeti in pobezati pri drugih državnih organih, kadar nastane neka atipična situacija.
Žal bo očitno treba počakati, da biologija opravi svoje preden bo mentaliteta mladoturkov prevladala, ker je državnega uslužbenca praktično nemogoče odpustiti, število uradnikov narašča po Petrovem principu in dokler bodo javni uslužbenci tako močno zaščiteni, ne verjamem, da je manjšanje javnega sektorja realno.

kmetek ::
Začne se ropanje trgovin....pred bankami stoji vojska....na roparje streljajo......tko je bilo v Argentini.
V Sloveniji je dovolj orožja tudi za Vojsko in Policijo. Nihče si ne želi blood rampage.

"V Sloveniji je dovolj orožja tudi za Vojsko in Policijo. Nihče si ne želi blood rampage."
Ko ljudje ostanejo brez prihrankov...je vse možno. Upam da še nismo tko daleč. Bomo videli, če na nam bojo še posojali dnar..... ta mesec mamo za odplačat 1.2 milijarde dolga, se mi zdi.....pa je mal panike.
Ko ljudje ostanejo brez prihrankov...je vse možno. Upam da še nismo tko daleč. Bomo videli, če na nam bojo še posojali dnar..... ta mesec mamo za odplačat 1.2 milijarde dolga, se mi zdi.....pa je mal panike.

BALAST> telbanc mogoče res, samo glej na to da nihče pri polni zavesti in oblasti ne zmore odpuščat javnih uslužbencev, tako bo morala še vlada v odstopu postoriti te zadeve in to še pred pomladjo.
Meni se zdi, da sploh ne bi bilo slabo, da "stara" vlada poje juho, ki jo je pomagala kuhat. Pa všeč mi je, da bi zdaj vsi raje, da bi bili "nasprotniki" v vladi, ker vsi pričakujejo zlom (ki ga jasno ne bo, ker ga nihče noče).
Meni se zdi, da sploh ne bi bilo slabo, da "stara" vlada poje juho, ki jo je pomagala kuhat. Pa všeč mi je, da bi zdaj vsi raje, da bi bili "nasprotniki" v vladi, ker vsi pričakujejo zlom (ki ga jasno ne bo, ker ga nihče noče).

Sploh pa sindikati že dvigajo glavo in ne bodo pristali na zamrznitev plač. No ja potem, ko jih ne bo, bo izbira trivialna.

BALAST> telbanc mogoče res, samo glej na to da nihče pri polni zavesti in oblasti ne zmore odpuščat javnih uslužbencev, tako bo morala še vlada v odstopu postoriti te zadeve in to še pred pomladjo.
Da Pahor poje kar je skuhal bi blo edino pravilno.....zato tud ne sme v novo vlado-po moje(no morda pogojno). Zloma verjetno ne bo, ker bojo prej zadevo vzeli v roke od zunaj in povedali, kaj je potrebno naredit......

telbanc> zato tud ne sme v novo vlado-po moje
Čemu ne? Igral je po pravilih EU. Vse, kar je počel narobe, so počeli tudi njegovi predhodniki. Očitno je tudi redno prejemal nejasne signale, ker očitno v naši državi nekdo lobira za bolj komplicirane postopke, dražjo javno upravo in večje javne izdatke. Ni ravno težko ugotoviti, v čigavem interesu so te reči, a denarja očitno zmanjkuje in čeprav bo to zoprno videt, se bo država morala modernizirat in stanjšat - kar se lahko začne le s prenovo zakonodaje, katere cilj je lajšanje poslovanja z državo.
Čemu ne? Igral je po pravilih EU. Vse, kar je počel narobe, so počeli tudi njegovi predhodniki. Očitno je tudi redno prejemal nejasne signale, ker očitno v naši državi nekdo lobira za bolj komplicirane postopke, dražjo javno upravo in večje javne izdatke. Ni ravno težko ugotoviti, v čigavem interesu so te reči, a denarja očitno zmanjkuje in čeprav bo to zoprno videt, se bo država morala modernizirat in stanjšat - kar se lahko začne le s prenovo zakonodaje, katere cilj je lajšanje poslovanja z državo.

PaX_MaN ::
Zloma verjetno ne bo, ker bojo prej zadevo vzeli v roke od zunaj in povedali, kaj je potrebno naredit......
Poljski, Madžarski, Cipru, Belgiji in Malti so dlih včeraj "zunanji" povedal kaj morajo narest: vsaka more dvignt par davkov.

PaX_MaN ::
Beh, fucked by the EU Commission.
Datum je valjda 11.1.2012 kaj pa morajo narest je pa v pdfjih tlelele.
Datum je valjda 11.1.2012 kaj pa morajo narest je pa v pdfjih tlelele.

Matako ::
+100. Če bi se nekateri zavedali kaj bi nekatera, predvsem manjša podjetja lahko naredila glede zaposlitev in plač če bi jim le za 10% zmanjšali obremenitve (na splošno - da bi jim država vsak mesec vzela za 10% manj). Žalostno je, da nekateri pri nas vidijo solidarnost samo v eni smeri - solidarnost pomeni tudi, da se bo nekdo moral žrtvovati kdaj.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

T-h-o-r ::
če bi jim država za 10% zmanjšala obremenitve, bi si denar, ki jim ostane dali v svoj žep, za delavca pa se ne bi nič spremenilo
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

T-h-o-r> če bi jim država za 10% zmanjšala obremenitve, bi si denar, ki jim ostane dali v svoj žep, za delavca pa se ne bi nič spremenilo
Jaz bi imel 10% višjo plačo.

če bi jim država za 10% zmanjšala obremenitve, bi si denar, ki jim ostane dali v svoj žep, za delavca pa se ne bi nič spremenilo
Kaj je revček? Izvoli ustanoviti svoje podjetje, pa boš imel polne žepe denarja.
vse ob svojem času, g. uradnik

Motiš se. Ta podjetja bi lahko zaposlila dodatne delavce, ki so zdaj brez službe.
Kaj praviš na to? Slaba stvar?
/\/\.K.

T-h-o-r> če bi jim država za 10% zmanjšala obremenitve, bi si denar, ki jim ostane dali v svoj žep, za delavca pa se ne bi nič spremenilo
biti sam svoj šef je verjetno res lepo :)
Motiš se. Ta podjetja bi lahko zaposlila dodatne delavce, ki so zdaj brez službe.
in your dreams
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()

biti sam svoj šef je verjetno res lepo :)
in your dreams
Ti že veš.
/\/\.K.

vem za enih 10 manjših firm, kjer se ne bi zgodilo 0 od tega

Jaz pa za 3, kjer bi se. V enem celo delam. Pa tudi če bi samo 1. Še vedno bi bili to dodatno zaposleni (še enkrat kaj je slabega v tem) in celo v tistih ki ne bi zaposlovala ne bi se zgodilo čisto nič slabega, verjemi.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Kaj je revček? Izvoli ustanoviti svoje podjetje, pa boš imel polne žepe denarja.
vse ob svojem času, g. uradnik
Glede na to, kakšne klamfaš tukaj bo to zelo uspešno podjetje!
Ta g. uradnik je tvoj podpis?
Jaz sem namreč mislil, da sodiš med brezposelne! Pa prispevki so pokriti?

živim pod dravskim mostom, nimam plačanih prispevkov

Aja pa še nekaj. Upam, da nihče ne misli, da je naš proračun tako genialno optimiran, da 10% zmanjšanje obremenitev pomeni slabše javne servise in infrastrukturo, ker je že vse na optimumu - v bistvu bi lahko imeli boljše z manj denarja. Mislim, da tega ni ravno težko verjeti.
/\/\.K.

djordjevic ::
Če ne drugega, bi tistih 10%, ki bi jim ostalo, lahko vlagali v razvoj. In četudi bi 10% vtaknili v žep, bi razliko najbrž kje porabili in s tem prek DDV-ja spet del denarja vrnili državi, hkrati pa še pomagali povečati povpraševanje. Ampak glavno, da ti je prva misel, kako bo pohlepni direktor vtaknil vse v svoj žep. 
edit: typo

edit: typo
No grave is deep enough to keep us in chains.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()

monster-x ::
Thor, raje glej širše. Če nič drugega, bi se dvignila donosnost kapitala, kar bi privabilo nova podjetja ali pa spodbudilo ljudi, da se začno ukvarjati s podjetništvom. Torej, ja, začelo bi se več zaposlovati.
Nekateri pa bi celo več zaposlovali, ker bi lahko bili cenejši in bi imeli nižje cene ter bi posledično več proizvajali in prodajali. Če pa želiš več proizvesti in prodati, pa rabiš več delavcev.
Spet drugi pa bi s prihranki šli morda v nove investicije. Če pa bo lastnik dal v svoj žep, pa tudi nič hudega. Slej ko prej bo to zapravil in posledično bo nekdo imel delo. Štekaš?
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Daedalus ::
Kaj je zdaj to?
To pomeni, da je DURS ocitno (vsaj kratkorocno) nelikviden. Povedano drugace - dacarjem je sfalilo denarja. Verjetno ni treba posebej razlage, da je to ornk slaba situacija?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]