Forum » Loža » Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]
Temo vidijo: vsi

lexios ::
djordjevic je izjavil:
Eh, vdam se. Včerajšnja seja je bila nov mejnik demokratičnosti slovenskega državnega zbora in nam je vsem lahko samo v ponos! A bo tako v redu?![]()
Ne stari, lej jst priznam, da raje vidim 100% udeležbo pri glasovanju - amapak brez blefiranja, kupčkanja, korupcije, tajnih prestopov levo, desno, levo, desno* itd pri sestavljanju koalicije...
Sranje na eni in drugi strani mamo pa natanko zato ker nekateri to podpirajo!
*ne moreš menjat načel čez noč na vsake 2 dni - to je imho neodgovorno; če se kdo "zmoti" pri izbiri stranke pa ne vidim problema kar se prestopov tiče! Sicer pa jih ukinimo, pa je...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Matako ::
Ja Zoki je pač preizkusil svoj poker face... samo zdaj mu preostane samo, da poje "ja nisam kockar ali gubim".
/\/\.K.

Arto ::

Matako ::
Ja samo ironično, zdaj si v bistvu Zokijevci želijo predčasnih volitev - kao ker zdaj bo pa Zoki RES zmagal, da bo mir!
Priznajmo si, vsi... politika iz nas dela nenačelneže. En dan se še zgražaš nad predčasnimi volitvami, mesec ali nekaj kasneje, so že kar v redu varianta.
Pa saj je hec.
Priznajmo si, vsi... politika iz nas dela nenačelneže. En dan se še zgražaš nad predčasnimi volitvami, mesec ali nekaj kasneje, so že kar v redu varianta.
Pa saj je hec.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

cekr ::
Seveda si Zokijevi želijo ponovnih volitev.
Oni so edini, ki imajo neomejene vire za reklamiranje.
Drugi morajo malo pazit.
Recimo LSD je kar fajno v minusu.
Oni so edini, ki imajo neomejene vire za reklamiranje.
Drugi morajo malo pazit.
Recimo LSD je kar fajno v minusu.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

marijancek ::
djordjevic je izjavil:
Nisem vedel. Če je, se mi zdi enako pokvarjeno.![]()
seveda nisi vedel, ker desničarska propaganda še zdaleč ni tako učinkovita kot levičarska. si owca ki pada na propagando.

Phil ::
Erjavec je imel zdaj malo čudne izjave... Nedolgo nazaj je govoril da bi bil raje v desno sredinski koaliciji, zdaj je dajal ravno obraten vtis.
No zgleda izsilje iste pogoje kot jih je imal pri Jankoviču. Žal nerealne, tako da bo še zabavno.
No zgleda izsilje iste pogoje kot jih je imal pri Jankoviču. Žal nerealne, tako da bo še zabavno.

Mr.B ::
Matko preveri kdaj so žaupankse volitve v Ljubljani. To je rok ki ga Janković lovi.
Torej če popuši v parlamentu, ne bo hotel biti polsanec, ampak raje Župan.
Ok se pa lahko zgodi da jankovič ne bo niti eno niti drugo, samo takega pravnega reda pa nimamo.
Torej če popuši v parlamentu, ne bo hotel biti polsanec, ampak raje Župan.
Ok se pa lahko zgodi da jankovič ne bo niti eno niti drugo, samo takega pravnega reda pa nimamo.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

djordjevic ::
Nisem vedel, ker se takrat, truth be told, nisem toliko zanimal za politiko. Smo raje z bendom preigravali poganski metal.

No grave is deep enough to keep us in chains.

marijancek je izjavil:
seveda nisi vedel, ker desničarska propaganda še zdaleč ni tako učinkovita kot levičarska. si owca ki pada na propagando.
Prasci so s svojo prefinjeno propagando to skrivali dolga leta, še dobro, da sem sedaj razsvetljen! Sedaj sem uvidel, da so poslanci ravnali povsem korektno. Zato, ker je to storil tudi LDS!

takrat se nad ravnanjem lds ni noben zgražal, zdaj pa je to najbolj zavrežno dejanje. bolno.
pa to se stalno ponavlja v slovenski politiki. iz muhe se dela slona za namene propagande. eh slovenceljni.
pa to se stalno ponavlja v slovenski politiki. iz muhe se dela slona za namene propagande. eh slovenceljni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marijancek ()

No, še ena zanimivost, ki jo je danes, po mojem nehote, izustil Janša. Namreč da v SDS ne podpirajo izvolitve tretjega človeka za mandatarja, če bi prišlo do širše koalicije. To da 'je preverjen stari trik Ljudske fronte, da pripelješ nekoga 'neobremenjenega' in brez izkušenj'. Oni se tega kao ne gredo.
WTF je potem bil dr. Bajuk?
Pot calling the kettle black press.
WTF je potem bil dr. Bajuk?

bajuk je bil katastrofa za desnico, zato te napake s tretjim človekom ne bodo ponovili, brez skrbi. janša bo mandatar, in še dobro. po volitvah pa se bo po moje umaknil iz politike.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: teac ()

marijancek je izjavil:
takrat se nad ravnanjem lds ni noben zgražal, zdaj pa je to najbolj zavrežno dejanje. bolno.
Pravzaprav mi niti ne gre toliko na živce manever kot tak (se mi zdi rahlo sporen, s katerekoli strani), ampak bedasto sprenevedanje.

mikic007 ::
Logicno, da napak svojih ne vidis tako, kot jih vidijo nasprotniki. Sam imam sreco, da me leva propaganda ves cas opominja na svinjarije, ki jih delajo "moji", njih pa zal nihce kaj dosti ne.
Seveda pa je treba te informacije malo selekcionirati, jih premisliti. Ker npr. za vsake normalno razmisljujocega cloveka je prestop poslanca hud moralni prestopek, medtem ko javno vzdrzanje to pac ni. Ali ce vzamem Stanovnika, vtikanje njega je zazeljeno, vtikanje cerkve je protiustavno.
In ko vse lepo premislil, malo tudi prisluhnes drugace mislecim, si pac lepo ustvaris mnenje, ki je "vsaj zame" edino relevantno in me nato le stezka kak gorec levak v kaj preprica. Pustimo to, da se ljudje veliko premalo ukvarjajo s politiko, da bi jo bili zmozni interpretirati vsaka 4 leta ob volitvah ...
Seveda pa je treba te informacije malo selekcionirati, jih premisliti. Ker npr. za vsake normalno razmisljujocega cloveka je prestop poslanca hud moralni prestopek, medtem ko javno vzdrzanje to pac ni. Ali ce vzamem Stanovnika, vtikanje njega je zazeljeno, vtikanje cerkve je protiustavno.
In ko vse lepo premislil, malo tudi prisluhnes drugace mislecim, si pac lepo ustvaris mnenje, ki je "vsaj zame" edino relevantno in me nato le stezka kak gorec levak v kaj preprica. Pustimo to, da se ljudje veliko premalo ukvarjajo s politiko, da bi jo bili zmozni interpretirati vsaka 4 leta ob volitvah ...

ThinkPad ::
.. po volitvah pa se bo po moje umaknil iz politike.
Mu čisto privoščim, da malo zaživi.
Še bolj bi mu pa privoščil enih 7 easy let potem, ko se bodo murgelski palček & Co. dokončno umaknil iz politike. Samo tega najbrž ne bomo dočakali.

Double_J ::
Če bi se DeSUS odločil za desnosredinsko koalicijo, zna koga še glava boleti, ker imamo kar močne zahteve, predvsem glede zavarovanja pravic upokojencev.
Uf se že bojimo...
Uf se že bojimo...

Dve šivanki...

Bellatrix ::
marijancek je izjavil:
Pravzaprav mi niti ne gre toliko na živce manever kot tak (se mi zdi rahlo sporen, s katerekoli strani), ampak bedasto sprenevedanje.
kakšno sprenevedanje?
Pusti jih pri miru, slepo sledijo besedam svojih nadvse pomembnih vodij.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Če bi se DeSUS odločil za desnosredinsko koalicijo, zna koga še glava boleti, ker imamo kar močne zahteve, predvsem glede zavarovanja pravic upokojencev.
Uf se že bojimo...![]()
Ker nas še ni bolela glava zaradi njihovih izsiljevanj, ne?

marijancek je izjavil:
kakšno sprenevedanje?
Sprenevedanje o namenu neglasovanja. Glasovat niso šli, da onemogočijo puckote. Oni pa kar nekaj bluzijo o transparentnosti. Kdo za vraga pa pričakuje transparentnost na tajnem glasovanju?

marijancek je izjavil:
kakšno sprenevedanje?
Sprenevedanje o namenu neglasovanja. Glasovat niso šli, da onemogočijo puckote. Oni pa kar nekaj bluzijo o transparentnosti. Kdo za vraga pa pričakuje transparentnost na tajnem glasovanju?
Točno v tem je problem. V demokraciji je transparentnost nujna, ti očitno podpiraš kontra opcijo.

Pusti jih pri miru, slepo sledijo besedam svojih nadvse pomembnih vodij.
Projection much? Kdo pa je moj vodja? Janković? Kučan? Stanovnik? No, verjetno Pahor, ker sem volil SD. Škoda ker je nekam tiho zadnje čase. Sem čisto zmeden, sploh ne vem kaj naj si mislim.
puckote je treba onemogočit. To je čist OK.
Se lahko strinjam. Ampak zakaj si potem tega nihče od njih ne upa javno povedat? Kje je zdaj transparentnost?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arto ()

niso hoteli onemogočiti puckote (saj tega ne morejo narediti), ampak so hoteli da se točno vidi kdo je pucko, če bi kdo bil. če bi bil jaz poslanec v virantovi stranki tudi ne bi šel glasovat da bi sebe zaščitil pred obtožbami da sem pucko.

TESKAn ::
Telbanc:
Velikokrat si že to napisal, imaš kakšen dokaz za to?
Pravim da le gledali, ko so delavci delali pol leta zastojn, nato pa so jih z maricami peljali na mejo in sunili u tazadnjo.
Velikokrat si že to napisal, imaš kakšen dokaz za to?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

marijancek je izjavil:
niso hoteli onemogočiti puckote (saj tega ne morejo narediti), ampak so hoteli da se točno vidi kdo je pucko, če bi kdo bil. če bi bil jaz poslanec v virantovi stranki tudi ne bi šel glasovat da bi sebe zaščitil pred obtožbami da sem pucko.
Ah, beži. Ni treba. Pri Virantu si poslanci neizmerno zaupajo.

marijancek je izjavil:
Hm čudno, Virant je ponosno povedal, da on svojim poslancem zaupa ...

mikic007 ::
Sam imam sreco, da me leva propaganda ves cas opominja na svinjarije, ki jih delajo "moji", njih pa zal nihce kaj dosti ne.
Huh, a kdaj bereš slo-tech forum? Če bi svoje mnenje osnoval le na stvareh, ki jih berem tukaj, so levičarji prilomastili direktno iz Mordorja.
Telbanca in Ramona pac ignoriras, z njima bi se sporekel (posebej s telbancem) se Jansa. Double, dr. M, Karaya pa se nekaj desneje orientiranih pa imajo cisto dobra razmisljanja in interpretacije, ce jih beres kot podajanje mnenja, ne prepricevanja za vsako ceno, enako kot levo usmerjeni komentatorji. Vse te prispevke se pac bere tudi na podlagi nicka in zlahka se pretolcem skozi.
Seveda ne berem samo slo-techa, ceprav pocasi opuscam medije, ker so prevec predvidljivi in veliko prevec amaterski. Njihove interpretacije dogodkov so velikokrat pod nivojem komentatorjev tukaj, se posebej kaksna bolj pravna in ekonomska vprasanja, pa tudi postopki, kot je sedaj v primeru neglasovanja.
Ne vem zakaj, ampak politika je v vseh druzbah najbolj "razdiralna" tema, skregajo se celo prijatelji, zato se pogovarjam bolj kot ne samo se s somisljeniki in pa tukaj na forumu, kjer obstajajo neka pravila in te tudi boli k., ce ti kdo kaj zameri (pa ti itak ne, te kvecjemu pomiluje, ces, nevednez, ti pa njega).
Izjemen filter, seveda skoraj nekoristen za karkoli vrednega.

Danes je Erjavec kot je že nekdo drugi dejal, deloval zelo levo usmerjen. Nekako mi je dal slutiti, da če gre v koalicijo z Janšo SD gre tudi on brez problema (to je sicer tudi povedal), če pa ne gre domnevam da bo zavlačeval vstop v koalicijo do zadnjega dne.

@mikic007
Se strinjam in se tudi sam trudim biti čimbolj razumen. Si vsakič recimo predstavljam, kaj bi si mislil, če bi enako storil kakšen meni bližji politik (ki jih trenutno, roko na srce, ni prav dosti). Zato tudi nisem tako kritičen do tega incidenta z neglasovanjem (se mi sicer ne zdi najbolj čista poteza), ker se mi zdi da nekateri res pretiravajo. Mi gre pa skrajno na živce njihovo sprenevedanje.
Se strinjam in se tudi sam trudim biti čimbolj razumen. Si vsakič recimo predstavljam, kaj bi si mislil, če bi enako storil kakšen meni bližji politik (ki jih trenutno, roko na srce, ni prav dosti). Zato tudi nisem tako kritičen do tega incidenta z neglasovanjem (se mi sicer ne zdi najbolj čista poteza), ker se mi zdi da nekateri res pretiravajo. Mi gre pa skrajno na živce njihovo sprenevedanje.

WarpedGone ::
djordjevic:
Od tebe sm vajen mal več intelektualne resnicoljubnosti.
Bajuk je bil človek z imenom in priimkom in znano zgodovino.
Dnašanja tretja oseba je pa oseba X, ki se jo vlači kot šanso.
Brez imena, brez priimka, brez zgodovine.
Zmoreš dojet?
WTF je potem bil dr. Bajuk? Pot calling the kettle black press.
Zmoreš dojet?
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:
djordjevic:Brez imena, brez priimka, brez zgodovine.
Zmoreš dojet?
To je rekel Janša. Zakaj tretja oseba ne bi bila naprimer Erjavec, Virant morda Pahor(samo hipotetično, ni me treba pojest)? A so oni tudi brez zgodovine?

nejclp ::

WarpedGone je izjavil:
djordjevic:Brez imena, brez priimka, brez zgodovine.
Zmoreš dojet?
To je rekel Janša. Zakaj tretja oseba ne bi bila naprimer Erjavec, Virant morda Pahor(samo hipotetično, ni me treba pojest)? A so oni tudi brez zgodovine?
Zato ker je Janša bil number 2 na volitvah. Če si ga stara banda ne želi to še ne pomeni, da mora izginit iz politike in vse prepustiti ostalim!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bellatrix ()

To ni več tretja oseba X, to je konreten kandidat z imenom in priimkom.
Dribla se z "nekonkretnim kandidatom" o katerem bi se kao sporazumeli, pol ga pa od nekje potegnili in mu dali ime. 180 stopinj razlike.
Dribla se z "nekonkretnim kandidatom" o katerem bi se kao sporazumeli, pol ga pa od nekje potegnili in mu dali ime. 180 stopinj razlike.

WarpedGone je izjavil:
djordjevic:
WTF je potem bil dr. Bajuk? Pot calling the kettle black press.
Zmoreš dojet?
Govori se o Zakrajšku in sem prepričan, da to Janša zelo dobro ve (druga taka oseba pa naj bi bil Arhar). Menda ne boš trdil, da sta to neznani osebi brez zgodovine? Jasno je, da nihče ne misli predlagati Sašota Pečeta, recimo.

Nima nobene veze kaj si ti prepričan da neko treji ve.
Vezo ma kaj piše na papirju in kaj je tema. Virant je tle mal zabluzu, omenja tretjega kandidata o katerem bi se najprej sporazumeli - da bo to nek "tretji" - šele potem pa šli iskat človeka, ki bi na to pristal.
Kljukec po definiciji.
Vezo ma kaj piše na papirju in kaj je tema. Virant je tle mal zabluzu, omenja tretjega kandidata o katerem bi se najprej sporazumeli - da bo to nek "tretji" - šele potem pa šli iskat človeka, ki bi na to pristal.
Kljukec po definiciji.

ne ne, mandatar bo jankovič ali janša ali pa bodo nove volitve. nobenega dvoma. nobena stran ni tako neumna da bi ljudem rinila nekoga tretjega, ker to bi bil polom za tisto stran. razen če je tisti res priljubljen. na desni takega ni, mogoče žerjav. :)

Zato ker je Janša bil number 2 na volitvah. Če si ga stara banda ne želi to še ne pomeni, da mora izginit iz politike in vse prepustiti ostalim!
Janša je podal drugačen argument.
Ima vso pravico da poda drugačnega.

Carji ste. Believers to the bitter end.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: djordjevic ()