» »

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Temo vidijo: vsi
««
74 / 162
»»

zdobersek ::

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

zdobersek je izjavil:

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

sem ze omenil evropsko unijo? Mrbit angelca gleda vse skupaj in dirigira! Zoran je bil danes bled kot stena. Taksne face se nisem videl.

A ko Angelca dirigira iz ozadja, je vse kul, ko pa to dela Milan, je pa stvar neprebavljiva?
Natanko tako.

Milan ni Angelca. Not by the longest shot.

Toliko o suverenosti naše male.

kaj bi ti? Imel 2 miljonski narod 300k v javni upravi pa konkuriral celemu svetu. Sory no go. Hvala za evropsko unijo.

Ne, EU je OK, edino, kar me moti, so vaše domneve o vtikanju Angelce v interne dele države. Če so pravilne, shame on Angelca. Če ne držijo vode, shame on you.
"Vtikanje v interne dele države" je včasih nujno potrebno. Leta 1933 so se premalo 'od zunaj vtikali v interne zadeve Nemčije', pa smo videli kako sranje je ratalo.

Povedano drugače: tudi kar je počel npr. Fritzl, ni bila 'interna zadeva njegove družine', temveč je bilo edino pravilno da so to 'od zunaj' ustavili.

Obstaja razlika med dejanji psihopata in oblikovanjem koalicije s strani skozi demokratične volitve izvoljene stranke. Dočim je v prvem primeru praktično nujno potrebno čimprej stvar zaustavit, je v drugem primeru oviranje postopka (in to celo iz tuje države) vsaj v mojih očeh konkreten poseg v suverenost neke države.

Le kaj si o tem misli Janša kot 'pravi osamosvojitelj'? Zagotovo v dneh osamosvajanja ni pričakoval, da bo 20 let pozneje plesal po Angelčinem taktu?

Pšenični je izjavil:

Ma, ne vem, mislim da ma on le dve zbire Dob ali PM.

Je vendarle trenutno Janša bližje Dobu kakor Janković.

3365013 naj bi izjavil:

Ne rabi država suverenosti, državljan-posameznik rabi normalno državo. Če država zbezlja in je potreben poseg od zunaj v kao 'suverenost' zblojene države, so be it.

tole je pa dobro povedano. Posredovanje tako v Italiji in Grčiji je bili 100% legalno in legitimno od EU. Da bo EU dobila v svoji vasi nekega Zorana Jankoviča ki zna nič, to pa žal ne gre...

AFAIK sta tako Italija kot Grčija za pomoč zaprosili, pa še to vglavnem zaradi finančne krize. Zatem je sledilo '100% legalno in ligitimno posredovanje EU'. Pred tem se ni nihče vtikal v njihovo politiko.

Do zdaj Slovenija še ni uradno zaprosila pomoči iz razlogov v smislu finančne krize. Zakaj se potem Angelca vtika v našo politiko?

krneki0001 ::

Ramon dekers je izjavil:

Isotropic je izjavil:

imo bo cist lepo, ko bo slovenija nemska pokrajina
alpa vsaj avstrijska kranjska spet

uf hvala bogu. Cimprej tem bolje. Stajerci ze sedaj hodijo na rabot v avstrijo. Vsekakor bolje avstrijska kranjska kot alpska srbija!

V obeh primerih bi jaz ubijal izdajalce, ki bi nas prodali, ker moj otrok bo imel za materin jezik slovenščino in ne srbščine ali nemške šiptarščine (ja, avstrijci so nemški šiptarji).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Pšenični ::

"V obeh primerih bi jaz ubijal izdajalce, ki bi nas prodali, ker moj otrok bo imel za materin jezik slovenščino in ne srbščine ali nemške šiptarščine (ja, avstrijci so nemški šiptarji)."

No, sej ni konec vojne. Druge svetovne, da bi spet kar pobijali.

WarpedGone ::

Potem pa napumpaj slovenko in ne avstrijke al pa srbkinje. Bemu mast, osnove :|
Zbogom in hvala za vse ribe

telbanc, to je bil samo odgovor na izdajalce, ki bi nas radi prodali tujcem prodali (ali srbiji al pa nemškim šiptarjem).

username ::

zdobersek je izjavil:

Obstaja razlika med dejanji psihopata in oblikovanjem koalicije s strani skozi demokratične volitve izvoljene stranke. Dočim je v prvem primeru praktično nujno potrebno čimprej stvar zaustavit, je v drugem primeru oviranje postopka (in to celo iz tuje države) vsaj v mojih očeh konkreten poseg v suverenost neke države.
No no, malo ustavi konje. Itak o vsem tem samo debelo špekuliranje. Pa vendarle, kakšno "oviranje postopka"? Saj je vse potekalo po predpisanih postopkih, glasovali so novoizvoljeni poslanci DZ RS, in so pač oni tisti ki so v posameznem glasovanju dvigovali roke 'za' ali pač 'proti', nobene 'Angelce' ni bilo tam zraven ki bi to počela namesto njih...

Le kaj si o tem misli Janša kot 'pravi osamosvojitelj'? Zagotovo v dneh osamosvajanja ni pričakoval, da bo 20 let pozneje plesal po Angelčinem taktu?
A bi moral po Zokijevem?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Ramon dekers ::

AFAIK sta tako Italija kot Grčija za pomoč zaprosili, pa še to vglavnem zaradi finančne krize. Zatem je sledilo '100% legalno in ligitimno posredovanje EU'. Pred tem se ni nihče vtikal v njihovo politiko.

Do zdaj Slovenija še ni uradno zaprosila pomoči iz razlogov v smislu finančne krize. Zakaj se potem Angelca vtika v našo politiko?

Pa ti resno misliš da oni kar prosijo da pridejo tujci in jim pomagajo iz tega dreka. Fant moj, saj rasizem je dobra tema za rajo a potrebno je določiti prioritete. To je vračilo denarja. Vse kar si torej upnik (EU, IMF) želi je da se vspostavi normalno stanje pri nas. Glede na poslovanje in familijo Zorana Jankoviča tega ni možno pričakovati.

Če bi bil sam v določenem krogu IMF-A ali evropske centralne banke bi prekleto pregledal kandidata ki prihaja na oblast v državi ki je moj dolžnik. Angelco damo lahko pod narekovaje. Evropski vrh je želel zmago JJ (http://www.demokracija.si/v-fokusu/tuji.... Žal se to ni zgodilo, sedaj bodo potrebni drugačni ukrepi.

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

In kje so te članki, naših vrlih Slovenskih medijev, da jih lahko linkam na kak tuj medij, de vidim kako se Angleca vtika v NAŠO politiko in državo ? Da ne bo to na koncu na kakšnem zelniku politično korektnih medijev zraslo.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

krneki0001 je izjavil:

...bi jaz ubijal izdajalce, ki bi nas prodali, ker moj otrok bo imel za materin jezik slovenščino in ne srbščine ali nemške šiptarščine (ja, avstrijci so nemški šiptarji).
Kakšen jezik bo govoril tvoj otrok, boš tako ali drugače odločal in določal ti in pa tvoja ženska, normalno. Kakšnega bodo pa govorili drugi otroci, bodo pa odločali njihovi starši. A je to jasno?

Mr.B je izjavil:

In kje so te članki, naših vrlih Slovenskih medijev, da jih lahko linkam na kak tuj medij, de vidim kako se Angleca vtika v NAŠO politiko in državo ? Da ne bo to na koncu na kakšnem zelniku politično korektnih medijev zraslo.

jo boš prijavil protikorupcijski komisiji;(( hja dajte se že sprijaznit v vsakem primeru je desna zmagovalka. Karl je pa itak povsod samo sarkastičen.

Oprosti pozabil, zunanji sovražnik Angela, spominja na Angel asociacija na RKC, na une izdajalce kot bi rekli ....

Tilen ::

x

x

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

username je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

...bi jaz ubijal izdajalce, ki bi nas prodali, ker moj otrok bo imel za materin jezik slovenščino in ne srbščine ali nemške šiptarščine (ja, avstrijci so nemški šiptarji).
Kakšen jezik bo govoril tvoj otrok, boš tako ali drugače odločal in določal ti in pa tvoja ženska, normalno. Kakšnega bodo pa govorili drugi otroci, bodo pa odločali njihovi starši. A je to jasno?

Ja in v sloveniji bodo govorili slovensko in bo slovenščina uradni jezik tudi v nadaljne, ti je to jasno!

krneki0001 je izjavil:

username je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ja in v sloveniji bodo govorili slovensko in bo slovenščina uradni jezik tudi v nadaljne, ti je to jasno!
Uf... V vrtcu kamor en moj kolega vozi svojega otroka, ima otroke notri menda tudi ena mamica po rodu iz Rusije, ki s svojima malčkoma govori pač rusko, ko jih pripelje v vrtec in ven. A boš njej tudi ukazal da sedaj bo pa tega konec?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: username ()

"Poslanke in poslanci Jankovićeve liste že nastopajo kot nestrpna, arogantna in popadljiva opozicija. Żalostno.
Janez Janša na Twitterju"

Komentar ni potreben.

http://www.delo.si/novice/politika/dan-...

"Dan dramatičnih obratov je prinesel novega predsednika državnega zbora in odnesel najverjetnejšega mandatarja. Če je še do danes dopoldne Zoran Janković veljal za praktično edinega mogočega mandatarja za sestavo nove vlade, je po razpletu dogodkov na seji državnega zbora ta status izgubil. Zdaj je eden od možnih mandatarjev, ni pa več najverjetnejši."

"je to grožnja okapi? marš nazaj u rusijo, tja spadaš in nikamor drugam."

Ne se spuščat na njihov nivo. OK.

No, Ramon...vidiš...da se je resetiranje začelo. Kako bo šlo naprej pa ne vem.....Ne se razburjat. Čas bo vse prinesel.

"Novi predsednik državnega zbora Gregor Virant je sicer takoj po izvolitvi poudaril, da jo vidi kot gesto za deblokado državnega zbora in je torej ne gre razumeti kot napoved česa drugega. A izkušnje kažejo, da koalicija, ki postavi predsednika državnega zbora, navadno postavi tudi predsednika vlade. Formalno sicer ni nobene ovire, da bi novo vlado kljub vsemu sestavil Zoran Janković. Se je pa danes pokazalo, da je mogoča tudi drugačna koalicija in da so stranke, ki jo sestavljajo, voljne sodelovati."

Zgodovina sprememb…

No, Ramon...vidiš...da se je resetiranje začelo. Kako bo šlo naprej pa ne vem.....

mah mislim da se zadeve kar rešujejo. Ampak sem mnenja da je zadaj Evropa. Lepo te prosim, saj ZJ ni dobil niti ene čestitke. Na koncu bo pa JJ gazda, Jankovič bo pa odpstopil.

Karaya 52 ::

Je dobil kdo obcutek, da spodnje izjave niso namenjene drzavljanom (volilcem) in druzini? Mogoce drugemu Jazu ... tistemu, ki mu je nalozil ta kriz? Prav ocitajoce delujejo ... spooky.

Izvolitev Gregorja Viranta za predsednika DZ in ne kandidatke Pozitivne Slovenije Maše Kociper pa Janković ne jemlje kot politični poraz. Mu je pa ob poslušanju razprav v DZ vedno bolj jasno, zakaj ne sodi sem, je dejal.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

V resnici so namenjene prav volivcem. Vsem tistim, ki imajo o starih politikih, levih & desnih, vse prej kot dobro mnenje. Janković se bo sedaj prikazoval kot žrtev teh starih politikov, in nabiral procente pri volivcih.

O.

To so t.i. nedeljski volilci, ki so 6. decembra pozabili na volitve in tudi niso spremljali danasnje seje. Igranje zrtve se mu ne more obrestovati, Pahor je kot bacek proti njemu, pa se vseeno ni izslo. Poleg tega je danes izpadel kot najvecji zamerljivec, ki niti revezu operirancu ne nameni glasu zaradi malo ostrega pisma. Trenutno so vsi upraviceno proti njemu, Virant govori o lekciji PS, pogajanja stojijo, ceprav se ve, kdo mora "migat" v tem trenutku ... tiho je edino SD. Kako bodo reagirali njegovi volilci, ce ni na Jankovicevi strani nikakrsne zelje po oblikovanju koalicije? Novinarji bodo opazili to pasivnost ali avto-sabotazo.

ce kdo opazuje mimiko se vidi jankoviceva jeza. Najraje bi ubil viranta ko je zmagal. Cudno je ker pravilnik dz doloca da je lahko predsednik dz samo iz koalicije. Kako virant? Tule je po mojem mnenju pritisk iz eu. Je virant potem samo zacasni predsednik?

Igranje zrtve se mu ne more obrestovati,
Boš povedal po naslednjih volitvah, ko bo že spet jok in stok z desne strani.;)

O.

cekr ::

Takrat bo Janko Zokovich samo pobral še preostale glasove od ZKJ, ki bo brez Pahorja itak propadla.
Nenazadnje bo vsaj bolj pregledno. Samo ena yugo stranka.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Okapi je izjavil:

O.

Kam si spravil optimizem, da ze govoris o naslednjih volitvah kot Jajo pol ure po razglasitvi rezultatov? Vidim, da imata veliko podobnega, vedno sta zmagovalca, ne glede na rezultat Kocke. Verjetno je politicno oportuno sedeti v opoziciji v naslednjih letih, ce uporabim tvojo analogijo, je Jansa namenoma zapravil tista 2% in vroc krompir vrgel Tinceku. Vprasanje pa kaj bo z elito, si lahko privosci par letno dieto, taksno puscavnisko? Danasnje Golobicevo twittanje spominja na akutno pomanjkanje cukra, zgleda da mu v stabu PS niso povedali, da je vse skupaj igra. ;((

Okapi je izjavil:

O.

berem komentarje na 24 ur. Mesa se jim. Oni ze pripravljajo atentat na jj. Moderator pa nic. Folk je res v elementu...prevec obseden z volitvami in tem drekom.

Kam si spravil optimizem, da ze govoris o naslednjih volitvah
Jaz ne govorim o predčasnih volitvah. Morda misliš, da naslednjih volitev ne bo več? Lahko bi vedel, da je murgelski palček svoj projekt Janković zastavil malo bolj daljnoročno. Prva faza je bila preprečiti popoln potop levice, kot ga je recimo tule prerokoval telebanc, in ta je povsem uspela (celo malo bolj, kot so pričakovali:-). Naslednja faza ja 50+.

O.

nanpots ::

potem trdiš da jankoviča bolj kot prihodnost slovenije skrbi prihonost njegove stranke? no saj smo vedeli, lepo da še njegov goreči privrženec to potrdi.

za levico v sloveniji ni noben problem zbrati 50+. pri tako zaostalem narodu ne.

Bellatrix ::

Ramon dekers je izjavil:

ce kdo opazuje mimiko se vidi jankoviceva jeza. Najraje bi ubil viranta ko je zmagal. Cudno je ker pravilnik dz doloca da je lahko predsednik dz samo iz koalicije. Kako virant? Tule je po mojem mnenju pritisk iz eu. Je virant potem samo zacasni predsednik?

Sej predsednik DZ (Virant) je iz koalicije (SDS, Virant,SLS, NSI,DESUS), je tudi Gantar povedu včeraj v odmevih.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

noraguta ::

krneki0001 je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Isotropic je izjavil:

imo bo cist lepo, ko bo slovenija nemska pokrajina
alpa vsaj avstrijska kranjska spet

uf hvala bogu. Cimprej tem bolje. Stajerci ze sedaj hodijo na rabot v avstrijo. Vsekakor bolje avstrijska kranjska kot alpska srbija!

V obeh primerih bi jaz ubijal izdajalce, ki bi nas prodali, ker moj otrok bo imel za materin jezik slovenščino in ne srbščine ali nemške šiptarščine (ja, avstrijci so nemški šiptarji).

lamo , a da so avstrijci nemški trenirkarji? pol udar kr najprej po Rudolfu Maistru kateri nam je zrihtal konfederacijo z beograjskim pašalukom.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

leiito ::

krneki0001 je izjavil:

username je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Ti kraji so zgodovinsko prepišni, države pridejo in grejo. Koncept nacionalnih držav je star 150 let, na teh prostorih je Slovenija 5. Mladina že zdaj govori slongleščino, naslednja generacija se bo veliko bolj gibala po uniji, vsaj upajmo, sčasoma se bo Slovenija zlila v ZDE in postopoma prenehala obstajati. Ostali bodo kurenti in gibanica, kakšna babica bo še govorila slovensko, sicer pa bo koncept nacionalne države tako kot je prišel tudi šel.

Ramon dekers je izjavil:

Pravilnik DZ? Najbrž misliš poslovnik, ki nikjer ne določa, da je lahko predsednik samo iz koalicije. Zihr ne, ker obstaja tudi možnost absolutnega zmagovalca na volitvah in nekoalicijske vlade.

Daedalus ::

"Poslanke in poslanci Jankovićeve liste že nastopajo kot nestrpna, arogantna in popadljiva opozicija. Żalostno.
Janez Janša na Twitterju"

Takes one to know one>:D

Drugače pa kot trenutno zgleda, je desnica (ajde, v zelo širokem pomenu besede) lepo spodnesla prišleka v parlament. Stara garda brani privilegije, he he. Zna meti Jankovič prav z ono izjavo o koaliciji. Je že tako, da vlado sestavi tisti, ki jo lahko in ne nujno zmagovalec po številu glasov. Zmaga na volitvah je šele začetek garanja... to so zgleda eni pozabili prebrati v priročniku "Demokracija za telebane".
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

noraguta ::

eh kje pa , Zoran sestavlja koalicijo. Ampak kaj prav preveč se zenkrat niti ni potrudil , največja jeba je da niti nima programa kaj počet. Sedaj ga tepe predvsem to, da je njegov program baziral na antiJanša drži. Tedaj niti ni čudno , da so bila vsa pogajanja o koaliciji precej "pavšalna" kakor pravijo v morebitnih koalicijskih strankah.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

ZaphodBB ::

Zoki v svoji maniri misli, da se mu bodo kar lepo poklonili vsi skupaj samo zato, ker ima dobre namene in je obljubil, da bo slovenija postala svetilnik Evrope (ummm... wait...).

Očitno se je slabo pogajal in so preostale stranke to izkoristile, da mu dajo lekcijo o "sodelovanju" in si na novo postavijo pogajalska izhodišča.

"Ti boš nam ponujal mesto predsednika DZ? Si ga bomo kar sami vzeli! Done! Evo Zoki, kaj imaš pa danes za ponudit?"

Po moje mu ni niti v interesu - že na začetku je po moje imel namen biti v opoziciji, da se malo nauči, da vidi kaj in kako, ljudje pa so mu dali preveč glasov in ga postavili v pozicijo v kakršni je sedaj.

zdobersek ::

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

No no, malo ustavi konje. Itak o vsem tem samo debelo špekuliranje. Pa vendarle, kakšno "oviranje postopka"? Saj je vse potekalo po predpisanih postopkih, glasovali so novoizvoljeni poslanci DZ RS, in so pač oni tisti ki so v posameznem glasovanju dvigovali roke 'za' ali pač 'proti', nobene 'Angelce' ni bilo tam zraven ki bi to počela namesto njih...

Točno tako, kot si rekel, vse tole o Agelci je le debelo špekuliranje, ki pa je zelo moteče, ker to temo pretvarja v politični ekvivalent revije Lady.

'Oviranje postopka' v smislu razmišljanja taistih špekulantov, da je Angelca prižgala svoj 'handy', poklicala Herr Viranta in ustvarila najbrž bodočo koalicijo. Mimogrede, čeprav trenutno koalicija ne vsebuje z moje strani voljene stranke, sem vesel, da smo vsaj malo bližje novi vladi, moti me le to, da se moramo baje za to zahvalit Angelci.

A bi moral po Zokijevem?

Sploh ne. Že ko mu je igral Victory, je bolj slabo plesal, menda pa je zdaj zadosti že Virant, ki zna igrat na kitaro.

Ramon dekers je izjavil:

Pa ti resno misliš da oni kar prosijo da pridejo tujci in jim pomagajo iz tega dreka. Fant moj, saj rasizem je dobra tema za rajo a potrebno je določiti prioritete. To je vračilo denarja. Vse kar si torej upnik (EU, IMF) želi je da se vspostavi normalno stanje pri nas. Glede na poslovanje in familijo Zorana Jankoviča tega ni možno pričakovati.

Če bi bil sam v določenem krogu IMF-A ali evropske centralne banke bi prekleto pregledal kandidata ki prihaja na oblast v državi ki je moj dolžnik. Angelco damo lahko pod narekovaje. Evropski vrh je želel zmago JJ (http://www.demokracija.si/v-fokusu/tuji.... Žal se to ni zgodilo, sedaj bodo potrebni drugačni ukrepi.

Po logiki iz prvega odstavka bi tudi Janša bil neprimeren za 'vzpostavitev normalnega stanja' pri nas. Konec koncev je v sodnem postopku zaradi domnevnega prejemanja podkupnine.

Mimogrede, obstaja kakšen 'levičarski' ekvivalent tejle Demokraciji?

Mr.B je izjavil:

Vi, 'Janševci', ste začeli s temi domnevami, torej je na vas, da polinkate kakšne članke.

ZaphodBB ::

@nebivedu: Yeah right. Kislo grozdje pa to. Sej če so se pogajale une kure od Melite Župevc & co. ni čudno, da jim ni ratal nič izpogajat.

@zdobersek: Kakšni Janševci? Jaz sem samo videl poročila, da razni predstavniki Evropske Ljudske Stranke podpirajo Janeza Janšo, nothing to see here. To da je pa srenja na forumu naumila, da Angelca diktira Slovensko notranjo politiko je pa tako, drži in ne drži. Uradno ne boš nikoli slišal, da bi predstavniki drugih držav neki državi diktirali kaj in kako bo počela znotraj. Za zaprtimi vrati je pa plejada dogovorov in razni scenariji odnosa do različnih držav na podlagi vladajoče garniture pa res niso nek tabu v politiki in diplomaciji. V javnosti pa se o tem ne govori. Cest la Vie.

Daedalus ::

LOL. Dajte pozabit na Angelco... Razen javno izražene podpore Svetilniku, je to čisto domača goveja juha. Ki bo manj vroča vsakič, ko bo folk nehal živeti v zarotniških pravljicah in spoznaval, da smo samo odgovorni za svojo državo.

Dajte kdaj prebrat moj podpis, pa kako premislit na to temo. Resno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus je izjavil:

LOL. Dajte pozabit na Angelco... Razen javno izražene podpore Svetilniku, je to čisto domača goveja juha. Ki bo manj vroča vsakič, ko bo folk nehal živeti v zarotniških pravljicah in spoznaval, da smo samo odgovorni za svojo državo.

Dajte kdaj prebrat moj podpis, pa kako premislit na to temo. Resno.

ti pa kaksno knjigo o zgodovini... Javna podpora eu jj in nobene cestitke zj iz eu pa ze daje kaksen signal. Zdej ce bi sarkozy prispel v slo in cestital zj potem bi rekel ja super, clovek ima podporo iz eu. Tako pa nima nikogar razen kucana.

"Jaz ne govorim o predčasnih volitvah. Morda misliš, da naslednjih volitev ne bo več? Lahko bi vedel, da je murgelski palček svoj projekt Janković zastavil malo bolj daljnoročno. Prva faza je bila preprečiti popoln potop levice, kot ga je recimo tule prerokoval telebanc, in ta je povsem uspela (celo malo bolj, kot so pričakovali:-). Naslednja faza ja 50+."

Levica propada. To je jasno.

Imajo 38 mandatov. Bili so časi ko je tak-podoben rezultat dobila le LDS.

Ker levica nima več moči se z njo igrajo v parlamentu....prišlo je sicer do konsolidacije levih strank v PS, ampak kot smo videli......jm zmankuje sape.

Zgodovina sprememb…

leiito je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Pravilnik DZ? Najbrž misliš poslovnik, ki nikjer ne določa, da je lahko predsednik samo iz koalicije. Zihr ne, ker obstaja tudi možnost absolutnega zmagovalca na volitvah in nekoalicijske vlade.

poslovnik, sory. Moram poiskati clanek tega kar sem napisal... Sicer pa potem takem imamo nekoalicijsko vlado?

Ne, zdaj nimamo še nikakršne vlade, ampak če bi kdo zmagal z absolutno večino, imel sam npr. 50+ glasov v DZ (kot si je želel Janša), čemu bi se matral s koalicijami? Boš valjda sam počel kar ti paše.

Ergo, tak zmagovalec bi postavil svojega prez DZ, ki (obviously) ne bi bil iz koalicijske vlade.

Še en razlog, zaradi česar v poslovniku gotovo ne piše, da mora prezidenta DZ postavlja koalicija je to, da se DZ konstituira pred vlado, celo pred koalicijo.

Še en scenarij, tehnična vlada, še en, vojaška hunta itd itd.

V glavnem, DZ potrjuje vlado, najprej rabiš sploh imeti DZ in predsednika DZ, da lahko naša kognitivna elita glasuje za mandatarja. Ali proti, whatever, najprej rabiš funkcionalen DZ, zato je Virantova poteza legitimna. In legalna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Okapi je izjavil:

Kam si spravil optimizem, da ze govoris o naslednjih volitvah
Jaz ne govorim o predčasnih volitvah. Morda misliš, da naslednjih volitev ne bo več? Lahko bi vedel, da je murgelski palček svoj projekt Janković zastavil malo bolj daljnoročno. Prva faza je bila preprečiti popoln potop levice, kot ga je recimo tule prerokoval telebanc, in ta je povsem uspela (celo malo bolj, kot so pričakovali:-). Naslednja faza ja 50+.

O.

Vse to razumem, vprasanje je, ce lahko prepustijo drzavni aparat drugim in pri tem ne utrpijo negativnih dolgorocnih posledic. Ce JJ pokoplje nacionalni interes, je z levo gospodarsko elito konec.

problem je, da se Zoki zdaj noče več igrati, pravi da imajo drugi lepše lopatke in delajo lepše potičke, ker imajo več prakse. Milan ga prepričuje, da so to normalni vzponi in padci, da bo na koncu Zokijeva potička najlepša, ampak Zoki dvomi.

Izubil je tisti nasmeh, zagon... tudi v MOL mu ni najbolje kazalo z ozirom na stopnjo zadolzenosti. Brez denarja pa novih projektov ni. Se mi zdi pa normalno, da se clovek, ki nima izkusenj z vladanjem na drzavnem nivoju, se vec, v tem se sploh ne vidi (parlament je sestavni del, tega se ne more odmisliti), ne znajde najbolje. Skoda, da volilci tega niso predvideli. V vasi smo imeli dobrega tislerja, najboljsi je bil in preprican da bo super zupan. Isto so mislili ljudje in vsi so se motili.

Matako ::

Res je, Zoki je izgubil tisti svoj je-ne-sais-quoi!
/\/\.K.

nevone ::

Levica uničuje svoj dober kader.

Pahorja niso pustili za predsednika in so ga porinili na premijerski stolček, potem pa zminirali kar sami.

Jankoviča so porinili v parlament, čeprav bi bil on najbolj srečen in uspešen, če bi bil še naprej župan Ljubljane, potem ko mu je bil vzet Mercator v katerem, bi se počutil pa še bistveno bolje.

Kučanova struja levice gre preko trupel, samo da dokaže, kako je bil samoupravni socializem, ki so ga furali, edina alternativa za Slovence in da je to še vedno edina alternativa.

Podn.
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Matako je izjavil:

Res je, Zoki je izgubil tisti svoj je-ne-sais-quoi!

Ni, ni, ni res. Zoki si bo potegnil nož iz hrbta, ga spravil v žep za spomin in tekel naprej. Top 5 or die.

Karaya 52 je izjavil:

Izubil je tisti nasmeh, zagon... tudi v MOL mu ni najbolje kazalo z ozirom na stopnjo zadolzenosti. Brez denarja pa novih projektov ni. Se mi zdi pa normalno, da se clovek, ki nima izkusenj z vladanjem na drzavnem nivoju, se vec, v tem se sploh ne vidi (parlament je sestavni del, tega se ne more odmisliti), ne znajde najbolje. Skoda, da volilci tega niso predvideli. V vasi smo imeli dobrega tislerja, najboljsi je bil in preprican da bo super zupan. Isto so mislili ljudje in vsi so se motili.

Točno to, v Zokizmu je parlament nepotrebna, okrasna veja oblasti, ki samo ovira dobronamerneže in omogoča mračnim silam, da zlorabljajo volitve, parlament, demokracijo in zaupanje volilcev. Kako bodo zdaj ti t.i. koagulatorji razuma pogledali svoje volilce v očesa? Še Zoki ima težave, sam sebe ne vidi več, kaj šele kršitelji nepisanih dogovorov.
««
74 / 162
»»