» »

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Temo vidijo: vsi
««
73 / 162
»»

Pšenični ::

"A to smo pa že pozabili, da je Janković prejšnji teden predsedovanje parlamenta ponujal Virantu, pa se ta ni hotel odločiti, preden ne sestavijo koalicije? In evo, predsednik parlamenta je tisti, ki ga je originalno tam hotel videti Janković."

Ma ne vem.

V glavnem tole je avtogol Jankoviča.

Dvojni.

"tebe spreletava srh edino in le zato, ker je zorangutan popušil danes. noben ga ne mara, erjavc ne, žerjavist ne, janša ne, ljudmila ne, še manjšinca ne. ja nič, njegovo izključevanje se mu maščuje. "

No, no...le počasi, sej vidiš, da gre vse v pravo smer. Da ga pa noben ne mara, bi se pa kar strinjal.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Eh, Okapi je se vceraj izjavljal da je Zoki sel na volitve za hec in da je win-win, danes pa smo gledali objokane obraze Klasinceve, Jakica, Zupevceve in samega Zokija.

USS Liberty ::

Se manjsinca sta glasovala za Viranta, zelo zanimivo

....in tudi ob prvih dveh glasovanjih nista podprla jankovićeve kandidatke. Očitno je tale Zokijeva stranka kontaminirana, če jo niti avtohtone manjšine ne podpirajo. Upam samo, da ne bodo spet kakšnega protestnega cirkusa zganjali v trenirkah in kakšnega jogurtnega "mitinga istine" udarili, če se na koncu Jankoviču ne bo izšlo saj, ko človek posluša Klasinčevo in Jakića, se drži za glavo, saj se ti ljudje iz PS obnašajo kot, da so 100% dobili, ne pa 28%
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

"Eh, Okapi je se vceraj izjavljal da je Zoki sel na volitve za hec in da je win-win, danes pa smo gledali objokane obraze Klasinceve, Jakica, Zupevceve in samega Zokija."

Okapi je izjavljal že vsesorta.

Nekej pa ne ve....če bo prišla desnica v tiste resorje, ki bi bili potencijalno nevarni Jankoviču....DURS, Finance, notranje....ga bojo povozili brez milosti. Mislim Jankoviča.

Poslanec ali bog...gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Če ga predlaga Jankovič, se na ta način mora kot podrediti, če se predlaga sam zase in zato dobi potrebno podporo, je nekaj povsem drugega. To je kot otvoritev pri šahu, pač razporejanje figur, zavzemanje pozicij in kazanje moči kako boš v nadaljevanju igral.

Mipe ::

Dajete vtis, kot da je Jankoviću ravno spodledel državni udar.

Dajte zresnite se že. Pretiravate.

"Dajete vtis, kot da je Jankoviću ravno spodledel državni udar.

Dajte zresnite se že. Pretiravate."

Kažejo se prve pozicije moči. Nič drugega. Pa tiste od Jankoviča se spravlja v red.

Okapi ::

Eh, Okapi je se vceraj izjavljal da je Zoki sel na volitve za hec in da je win-win, danes pa smo gledali objokane obraze Klasinceve, Jakica, Zupevceve in samega Zokija.
A ti pa bi se na njegovem mestu na ves glas režal in s tem razkrival svoje namene? Jasno, da bodo igrali hudo razočaranje in krivili stare politike, ki se gredo še naprej staro politiko. SD in Desus v koaliciji z Janšo zgubita pol poslancev in 80% volivcev.

O.

No sj, kaj naj recem. V tvojem svetu Jankovic zmaga ne glede na to koliko pik kaze kocka.

LuiIII ::

Ne vem, a se samo meni zdi, da Pahor nekako nagaja voljnim koalicije s PS v SD-ju?

"A ti pa bi se na njegovem mestu na ves glas režal in s tem razkrival svoje namene? Jasno, da bodo igrali hudo razočaranje in krivili stare politike, ki se gredo še naprej staro politiko. SD in Desus v koaliciji z Janšo zgubita pol poslancev in 80% volivcev."

Eh, Okapi, živiš v nekih časih, davnih, ki jih že davno ni več. Jih ne bi smelo bit več.

Če bo šla zadevo v pravo smer, se bojo tud s temi volitvami definitivno zaključili. Seveda dopuščam možnost, da se to še podaljša za kakšno leto, več pa verjetno ne.

"No sj, kaj naj recem. V tvojem svetu Jankovic zmaga ne glede na to koliko pik kaze kocka."

No še eden....

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Če ga predlaga Jankovič, se na ta način mora kot podrediti, če se predlaga sam zase in zato dobi potrebno podporo, je nekaj povsem drugega.
Po drugi strani pa bi moral Janković za Virantovo privolitev prejšnji teden pristati na marsikatero njegovo zahtevo, danes pa mu ni bilo potrebno pristati na nobeno.

V tvojem svetu Jankovic zmaga ne glede na to koliko pik kaze kocka.
Ne v mojem svetu, ampak v sedanjih gospodarskih razmerah, ko je vodenje države podobno samomoru. Tveganje se ti splača prevzeti samo, če imaš lahko vse vajeti v svojih rokah. Tudi ste očitno že vsi pozabili na prve volitve, ko je LDS dobila največ glasov, vlado pa je vseeno oblikoval Demos. Kmalu je sledilo dolgo obdobje vladavine LDS.

O.

"Ne v mojem svetu, ampak v sedanjih gospodarskih razmerah, ko je vodenje države podobno samomoru. Tveganje se ti splača prevzeti samo, če imaš lahko vse vajeti v svojih rokah. Tudi ste očitno že vsi pozabili na prve volitve, ko je LDS dobila največ glasov, vlado pa je vseeno oblikoval Demos. Kmalu je sledilo dolgo obdobje vladavine LDS."

Možno je vse, tud to, da zaprejo Jankoviča, kaj misliš?

USS Liberty ::

SD in Desus v koaliciji z Janšo zgubita pol poslancev in 80% volivcev.

za SD to drži, za Desus pa ne. Desus je od 04 do 08, ko je bil v koliciji z Janšo narasel z 4% na 7,5%... Poslancev pa Karel sedaj tudi ne bi izgubil, saj ima čisto novo ekipo in razni Žnidaršiči so že odpadli od te stranke.
Če pa bi se oblikovala koalicija okoli Janše, pa SD niti ne rabijo, saj imajo 50 glasov tudi brez SD.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

"za SD to drži, za Desus pa ne. Desus je od 04 do 08, ko je bil v koliciji z Janšo narasel z 4% na 7,5%... Poslancev pa Karel sedaj tudi ne bi izgubil, saj ima čisto novo ekipo in razni Žnidaršiči so že odpadli od te stranke.
Če pa bi se oblikovala koalicija okoli Janše, pa SD niti ne rabijo, saj imajo 50 glasov tudi brez SD."

Dobro bi blo, da bi bil zraven še SD. Če bi do tega prišlo.

Ampak vse je še v zraku......

dzinks63 ::

Ne vem, a se samo meni zdi, da Pahor nekako nagaja voljnim koalicije s PS v SD-ju?

Postavi se na njegovo mesto, kako bi se počutil po linču iz lastnih vrst ko so ga skoraj vsi odpisali, nekateri ga celo zapustili, iz dna se je izvlekel sam, dobil je na samozavesti in sedaj ve da mu ne morejo do živega in dela po svoji vesti, pa če jim je všeč ali pa ne, no ja, mogoče je pri vsem skupaj tudi malo revanšizma.

"Postavi se na njegovo mesto, kako bi se počutil po linču iz lastnih vrst ko so ga skoraj vsi odpisali, nekateri ga celo zapustili, iz dna se je izvlekel sam, dobil je na samozavesti in sedaj ve da mu ne morejo do živega in dela po svoji vesti, pa če jim je všeč ali pa ne, no ja, mogoče je pri vsem skupaj tudi malo revanšizma."

Ko je Pahor danes videl, kaj se dogaja, je postal zelo zamišljen.

Super Sonic ::

Danes smo predvsem videli kako slab politik je Zoran Jankovič.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

gendale ::

cekr je izjavil:

Tehnična vlada je to, da se iz USA pripelje dobroplačano ekipo, ki obvlada zadeve in ni do sedaj še slišala za neko državo po imenu Slovenia. To zadnje je zelo pomembno sicer ne velja. Da se jim 100% pooblastila, da državo razsujejo do temeljev in začnejo znova. Možna je tudi uvedba Dolarja kot plačilno sredstvo in piključitev države kot provinco države Texas.

podpiram predlog, texas ima dobre zakone glede orožja
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

T-h-o-r ::

podpiram teksas
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

]Fusion[ ::

Nimam razlogov, da bi dvomil o tej njihovi odločitvi. Ampak - ko poslušam razprave tu v DZ-ju, mi je vedno bolj jasno, zakaj ne sodim sem

Jankovič že sam dvomi v sebe :8)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Matako ::

gendale je izjavil:

podpiram predlog, texas ima dobre zakone glede orožja

Po pravici povedano nam ne bi škodili saj za odtenek manj analni zakoni glede orožja. Pa saj v Sloveniji še normalne luftdrukarice ne smeš več kupiti!
/\/\.K.

username ::

imagodei je izjavil:

Ja, to ni za verjet, kako ste ubogi... :| Tolk veseli, da Janković ni uspel, da je naenkrat Virant največji car. Sej ne, da mu jaz ne bi privoščil, ampak me pa po eni strani zabava, po drugi pa spreletava srh, kakšne orgazme zdajle doživljate... noro...
Evo da še malo prispevam k spreletavanju tvojega srha: tudi jaz sem mucho zadovoljen s temle razpletom, hehe.

Sicer pa, vsak normalen človek, če ima vsaj malo moralnosti in mu možgani delujejo na vsaj 20% kapacitete, je lahko samo vesel če uspejo malo zabremzati solatarja. Ker če bo en tak za premierja, bi bila to totalna sramota za državo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Okapi je izjavil:

Če ga predlaga Jankovič, se na ta način mora kot podrediti, če se predlaga sam zase in zato dobi potrebno podporo, je nekaj povsem drugega.
Po drugi strani pa bi moral Janković za Virantovo privolitev prejšnji teden pristati na marsikatero njegovo zahtevo, danes pa mu ni bilo potrebno pristati na nobeno.

O.

Zanimiva interpretacija, precej domisljijska drugace. Zoran zaradi svoje pocasnosti pri usklajevanju ni uspel zabarantati te dokaj pomembne funckije. Zdaj je oddana, dobil je pa natanko nic. Ce se Virant odloci da tam ostane, ga bodo zelo zelo tezko odstavili.

"Zanimiva interpretacija, precej domisljijska drugace. Zoran zaradi svoje pocasnosti pri usklajevanju ni uspel zabarantati te dokaj pomembne funckije. Zdaj je oddana, dobil je pa natanko nic. Ce se Virant odloci da tam ostane, ga bodo zelo zelo tezko odstavili."

Ma, šel bo on za mandatarja.....tud možno........pa ga ne bo treba odstavljat.

Če bo tehnična vlada ?????

Sicer so nekateri tko presenečeni nad razpletm..., da še pisat ne morejo.......mislim komenirat.....

Zgodovina sprememb…

Jst ::

Davnega leta 2004, v času še predvolilno kampanjo, se je Janša skuliral in začel obnašati odgovorno - državotvorno. Kasneje, med kampanjo ni strašil o komunistih, o osvobajanju,... ampak o razvoju Slovenije in kako si on predstavlja vodenje.

Prej nisem nikoli volil zanj, ampak sem si mislil, da je Janši kapnilo v glavi, da s dosedanjim načinom dela ne bo šlo in da je resnično obrnil ploščo. Zato sem potem volil zanj.

Med njegovim mandatom je sicer na začetku (recimo EDS) kazalo obetavno, a se je spet kmalu pokazal njegov "pravi" obraz. Res je, da je imel nekaj sposobnih ministrov, ki so delo res opravili z odliko, ampak so že kmalu bile na obzorju afere. Sposobne opozicije pa tudi ni imel.

Pride leto 2008 (in prej totalen razpad LDS) in ko sem videl levi trojček sem skoraj bruhal. Slinasti Golobič, Pahor se mi je zdel kot Mister leta za na koledar, do KK sem bil nevtralen. Ker sem vedel, da bo zmagala levica, sem dal Janši glas samo v upanju, da bo imel kakšen mandat več v parlamentu.

Na teh predčasnih volitvah so pa vse ankete dale zmago JJ in sem bil v dilemi koga voliti. Najbolj mi je bil všeč Virantov libertarni program, a sem volil Zokija, da bo JJ imel v parlamentu eno močno opozicijsko stranko.

Ko sem pa zvedel rezultat sem se pa prisiljeno nasmehnil, ker ima Zoki preveč masla na glavi, ostale stranke so pa dobile ravno toliko mandatov, da bo koalicija sestavljena iz diametralno nasprotnih programov/stališč.

Groza.

ps: Zakaj za vraga se SLS umešča na desnico?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Matako ::

No ja Zoki se je pokazal tukaj kot precejšen amater - in to že v itak zelo amaterskem slovenskem parlamentu.

Nije žvaka za seljaka!
/\/\.K.

@nny ::

Karaya 52 je izjavil:

Zanimiva interpretacija, precej domisljijska drugace. Zoran zaradi svoje pocasnosti pri usklajevanju ni uspel zabarantati te dokaj pomembne funckije. Zdaj je oddana, dobil je pa natanko nic. Ce se Virant odloci da tam ostane, ga bodo zelo zelo tezko odstavili.

Natanko tako. Janković bi funkcijo pogojeval z vezano trgovino, verjetno sodelovanjem Virantove liste v vladi + odpovedi kakšnemu pomembnemu ministrstvu. Sedaj nima niti prsta v..., oblikovanje koalicije po njegovih željah in vodenje vlade pa bo - če Virant ne stopi v koalicijo - zelo oteženo. Odstaviti ga praktično ni mogoče, kot ne predsednika republike. Predsednik DZ je drugi najpomembnejši človek v državi.

Tole vse skupaj deluje kot napoved šaha, če ne šah mat.

"Natanko tako. Janković bi funkcijo pogojeval z vezano trgovino, verjetno sodelovanjem Virantove liste v vladi + odpovedi kakšnemu pomembnemu ministrstvu. Sedaj nima niti prsta v..., oblikovanje koalicije po njegovih željah in vodenje vlade pa bo - če Virant ne stopi v koalicijo - zelo oteženo. Odstaviti ga praktično ni mogoče, kot ne predsednika republike. Predsednik DZ je drugi najpomembnejši človek v državi.

Tole vse skupaj deluje kot napoved šaha, če ne šah mat."

Glede na tvojih 6 pirov, razmišljaš neverjetno......bistro.

@nny ::

Ostane še vprašanje, zakaj je Pahor tako nenadno odstopil od kandidature.

Mogoče ima tudi on taco v marmeladi. Dobra kajla delu SD, ki ga je želel odstaviti.

"Ostane še vprašanje, zakaj je Pahor tako nenadno odstopil od kandidature.

Mogoče ima tudi on taco v marmeladi. Dobra kajla delu SD, ki ga je želel odstaviti."

Sej je vidu, da nima šans, vsako nadaljne natezanje bi mu škodilo.

Rovarli so le tisti iz SD ja, ki so odstavljeni od korita. Ti najbolj krulijo.

Ramon dekers ::

sem ze omenil evropsko unijo? Mrbit angelca gleda vse skupaj in dirigira! Zoran je bil danes bled kot stena. Taksne face se nisem videl.

zdobersek ::

Ramon dekers je izjavil:

sem ze omenil evropsko unijo? Mrbit angelca gleda vse skupaj in dirigira! Zoran je bil danes bled kot stena. Taksne face se nisem videl.

A ko Angelca dirigira iz ozadja, je vse kul, ko pa to dela Milan, je pa stvar neprebavljiva?

ZaphodBB ::

Angelca nas financira, Milan pa zajeda.

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

A ko Angelca dirigira iz ozadja, je vse kul, ko pa to dela Milan, je pa stvar neprebavljiva?
Natanko tako.

Milan ni Angelca. Not by the longest shot.

Isotropic ::

imo bo cist lepo, ko bo slovenija nemska pokrajina
alpa vsaj avstrijska kranjska spet

Zgodovina sprememb…

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Natanko tako.

Toliko o suverenosti naše male.

Isotropic je izjavil:

uf hvala bogu. Cimprej tem bolje. Stajerci ze sedaj hodijo na rabot v avstrijo. Vsekakor bolje avstrijska kranjska kot alpska srbija!

nanpots ::

jankovič: "kažejo trojni obraz". govori kot pravi čefur.

Mr.B ::

You wish, samo kaj ko bi danes od igralcev na predstavi la president DZ, ostalo bore malo na prostosti. Misliš da so nori, oni so si že poslali, narod je pa tisti ki je neumen.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

zdobersek je izjavil:

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Natanko tako.

kaj bi ti? Imel 2 miljonski narod 300k v javni upravi pa konkuriral celemu svetu. Sory no go. Hvala za evropsko unijo.

Ramon dekers je izjavil:

zdobersek je izjavil:

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Natanko tako.

kaj bi ti? Imel 2 miljonski narod 300k v javni upravi pa konkuriral celemu svetu. Sory no go. Hvala za evropsko unijo.

Ne, EU je OK, edino, kar me moti, so vaše domneve o vtikanju Angelce v interne dele države. Če so pravilne, shame on Angelca. Če ne držijo vode, shame on you.

zdobersek je izjavil:

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Natanko tako.

Ne rabi država suverenosti, državljan-posameznik rabi normalno državo. Če država zbezlja in je potreben poseg od zunaj v kao 'suverenost' zblojene države, so be it.

Kaj pa tebi ni jasno. Politiki rabijo Internega sovražnika in Zunanjega sovražnika. To je v Jugoslaviji leo delovalo. Naučili so se tudi, da samo interni sovražnik ni dovolj, prej ali slej ga moraš povezati z zunanjim sovražnikom....

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

zdobersek je izjavil:

username je izjavil:

zdobersek je izjavil:

Ramon dekers je izjavil:

Natanko tako.

Ne, EU je OK, edino, kar me moti, so vaše domneve o vtikanju Angelce v interne dele države. Če so pravilne, shame on Angelca. Če ne držijo vode, shame on you.
"Vtikanje v interne dele države" je včasih nujno potrebno. Leta 1933 so se premalo 'od zunaj vtikali v interne zadeve Nemčije', pa smo videli kako sranje je ratalo.

Povedano drugače: tudi kar je počel npr. Fritzl, ni bila 'interna zadeva njegove družine', temveč je bilo edino pravilno da so to 'od zunaj' ustavili.

nanpots ::

če bi jankovič pustil drugim vladanje in čakal v opoziciji bi potem na naslednjih volitvah najbrž zmagal z večjo večino. ampak to ni garantirano, ker rezultat volitev je odvisen od trenutnega razpoloženja volivcev, ki ga ustvarijo razmere/mediji in ga je težko predvideti. plus ne bi mogel izkoriščati privilegijevza za sebe in svojo družino, ki jih bi imel kot premier. tako da po moje bo šel kar lepo v vlado.

"če bi jankovič pustil drugim vladanje in čakal v opoziciji bi potem na naslednjih volitvah najbrž zmagal z večjo večino. ampak to ni garantirano, ker rezultat volitev je odvisen od trenutnega razpoloženja volivcev, ki ga ustvarijo razmere/mediji in ga je težko predvideti. plus ne bi mogel izkoriščati privilegijevza za sebe in svojo družino, ki jih bi imel kot premier. tako da po moje bo šel kar lepo v vlado."

Ma, ne vem, mislim da ma on le dve zbire Dob ali PM.

tale faca! Neprecenljivo. B

Ne rabi država suverenosti, državljan-posameznik rabi normalno državo. Če država zbezlja in je potreben poseg od zunaj v kao 'suverenost' zblojene države, so be it.

tole je pa dobro povedano. Posredovanje tako v Italiji in Grčiji je bili 100% legalno in legitimno od EU. Da bo EU dobila v svoji vasi nekega Zorana Jankoviča ki zna nič, to pa žal ne gre...

Zgodovina sprememb…

PM v osnovi nima imunitete, poslanec pa jo, razen če se odločijo da mu jo odvzamejo. Sej ima tošel na Cipru, za podporo imunitieti. No verjetno ? Samo kaj ko z Januarjem mora vsako transakcijo prijaviti, vključno s cipersko.... da bi pa 49.99€ nakazoval sem pa tja bi pa predolgo trajalo :D

"PM v osnovi nima imunitete, poslanec pa jo, razen če se odločijo da mu jo odvzamejo. Sej ima tošel na Cipru, za podporo imunitieti. No verjetno ? Samo kaj ko z Januarjem mora vsako transakcijo prijaviti, vključno s cipersko.... da bi pa 49.99€ nakazoval sem pa tja bi pa predolgo trajalo :D"

:D

Zgodovina sprememb…

««
73 / 162
»»