» »

bootanje windowsow

bootanje windowsow

sebartus ::

lp
Imam naslednji problem, da ne morem bootat windows 7, zamrzne mi že čist na začetku.... poskusil sem 5 različnih dvd-jev pa je bil problem isti.....ali je lahko kaj narobe z matično ali je problem kje drugje?
Hvala za odgovore!

Rippy ::

Glede na tvoj "obsežen" opis težave in sistema lahko samo v temo brcamo...ampak ok :)

Starejše matične plošče (6+ let ugibam) imajo težave pri inštalaciji opercijskega sistema, če je ta na DVD-ju. Torej lahko samo CD bootajo. Zdej imaš dve možnosti, lahko poskusiš najti BIOS za svojo ploščo in ga flashas (to zna biti rizično, če ne veš kaj počneš), če sploh ima takšno posodobitev.

Druga možnost je, da najprej namestiš kakšen operacijski sistem na CD-ju (recimo Windows XP) in v operacijskem sistemu namestiš Win 7. Priporočam ti, da narediš dve particije recimo na D namestiš Win XP, da lahko brez problema zadevo formatiraš/odstraniš po končani inštalaciji Win 7.

solatko ::

Rippy - Na plošče chipsetov 478, 775 Intel-a ali na 462a, 754 in ostale AMD-ja, ni nobenega problema z instalacijo ORIGINAL WINDOWS 7, so pa problemi s travniškimi verzijami.
Napačno ugibaš.
Delo krepa človeka

Rippy ::

solatko, če je poskusil z 5-imi DVD-ji verjetno nima originalnega ploščka. In glede na to, da se težava lahko pojavi tudi pri licenčnimi MSDNAA verzijami (če sem pravilno kratico napisal) je lahko odgovor pravilni.

solatko ::

Rippy - Vedno je pri boot-anju OS kriva ali naprava, ali slabo spečen medij. Nikoli ni problem v osnovni plošči - če je nekonpatabilna s kakšno napravo, se to pokaže drugače. Lahko je problem samo v nastavitvah bios-a - IDE - SATA - IDE native ali AHCI.
Delo krepa človeka

sebartus ::

procesor imam Intel(R) Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz ramov pa 4 gb...........


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI ali Legacy (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6310163 (8700) solatko
»

Ne morem bootat iz SSD diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
221913 (1338) branc
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6518772 (1010) Mare2
»

Zagonski usb [linux/win7]

Oddelek: Pomoč in nasveti
52362 (2178) satfinder

Več podobnih tem