Forum » Programiranje » odvisne spremenljivke
odvisne spremenljivke
KaiSmith ::
mene pa zanima kako pravilno definirati (in seveda kasneje uporabljati) odvisne spremenljivke.
Zaželjeni odgovori, ki delujejo v minGW
Zaželjeni odgovori, ki delujejo v minGW
MrBrdo ::
Če misliš odvisne spremenljivke kot v matematiki, tega ne moreš realizirat kot spremenljivko v programskem jeziku. Namesto tega moraš napisat funkcijo in jo uporabljati namesto spremenljivke.
MrBrdo
KaiSmith ::
Hotel sm napisat tole:
upam da je razvidno kaj zahtevam od programa, sicer sm dobil neke rešitve na netu, ampak moj kompajler ne podpira 0x
int main () { int x; int y=5+x; Std::cout<<"Vpisi x: \n"; Std::cin>>x; Std::cout<<y; }
upam da je razvidno kaj zahtevam od programa, sicer sm dobil neke rešitve na netu, ampak moj kompajler ne podpira 0x
Spura ::
Torej ti bi rad predhodno definiral odnose med spremenljivkami in potem reseval te enacbe? Tko nekako kot mathematica, ki zna analiticno resevat?
t3hn0 ::
glede na to da nisi povedal kaj ta funkcija dela...tezko tudi jezika nisi povedal
int main() { int x = 31345; int y = x+2; int rez = tezekRacun(x,y); } int tezekRacun(int x, int y) { int b = x+y; return b; }
^.^
MrBrdo ::
@technolog: Vsi bolj uveljavljeni... Me pa zanima, kateri to podpira? Ne da ti ne verjamem ampak me zanima. Pa lambda izraz ne šteje :)
MrBrdo
Spura ::
LISPi
Sicer pa ta lahko naredis samo na ta nacin da delas abstraktna drevesa izrazov in jih interpretiras potem ko imas vnesene podatke. Kar je isto kot najbrz delajo razne mathematice.
Sicer pa ta lahko naredis samo na ta nacin da delas abstraktna drevesa izrazov in jih interpretiras potem ko imas vnesene podatke. Kar je isto kot najbrz delajo razne mathematice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spura ()
technolog ::
Ni res. Takim programskim jezikom se reče funkcijski programski jeziki, kjer se vrednost izračuna šele takrat, ko se zares rabi. Temu se reče "lazy evaluation".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Dinamicna" sprememba razreda v C++Oddelek: Programiranje | 1925 (1317) | Spura |
» | Transhumanizem v vzponuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 3714 (1862) | denisd |
» | 3. znanstvena tehnološka revolucijaOddelek: Znanost in tehnologija | 2658 (1941) | drejc |
» | Kako bi naredil en ultra simple programček?Oddelek: Programiranje | 2323 (1604) | AtaStrumf |
» | Glede dimenzij...Oddelek: Loža | 2368 (1998) | ChiefThunder |