Forum » Omrežja in internet » Windows server DHCP, cisco vlan
Windows server DHCP, cisco vlan
Zimavc ::
Pozdravljeni,
imam naslednji problem. Na cisco switchu(2960) sem nastavil pet vlanov, ki so preko Fa 0/6 (trunk) povezani na router 1800. Na fa0/0 je ustvarjenih 5 subnetov in RIPv2. Strežnik je postavljen v 5 vlanu, ampak ne dodeli ip naslovov napravam v omrežju. Na subinterfacih je nastavljen tudi ip-helpper.
Hvala in lep pozdrav
Luka
imam naslednji problem. Na cisco switchu(2960) sem nastavil pet vlanov, ki so preko Fa 0/6 (trunk) povezani na router 1800. Na fa0/0 je ustvarjenih 5 subnetov in RIPv2. Strežnik je postavljen v 5 vlanu, ampak ne dodeli ip naslovov napravam v omrežju. Na subinterfacih je nastavljen tudi ip-helpper.
Hvala in lep pozdrav
Luka
aleksander10 ::
Ali si dodal na subinterface (predvidevam, da imaš tako na 1800 routerju) ip helper address "ip_DHCP_serverja?
tako nekako izgleda:
interface f0/0.10
encapsulation do1q 10
ip add 192.168.10.1
ip helper address 192.168.100.1
še video del:
Upam, da boš uspel.
tako nekako izgleda:
interface f0/0.10
encapsulation do1q 10
ip add 192.168.10.1
ip helper address 192.168.100.1
še video del:
Upam, da boš uspel.
Aleksander
"A friend is someone who gives you total freedom to be yourself. (J.M.)"
Zimavc ::
Pozdravljeni,
ja vse zgoraj podane namestitve sem unesel že prvič, saj vem da brez tega ne deluje :) Ampak napaka je bila v tem, da moraji biti scopi na DHCP serverju enako poimenovani kot vlani na switchu. :)
lp, Luka
ja vse zgoraj podane namestitve sem unesel že prvič, saj vem da brez tega ne deluje :) Ampak napaka je bila v tem, da moraji biti scopi na DHCP serverju enako poimenovani kot vlani na switchu. :)
lp, Luka
aleksander10 ::
No načeloma to ni res. Dhcp scopi morajo biti prov definirani (IP network in Subnetmaska). Če to ni pravo ti ime ne bo nič pomgal. Verjemi imam veliko tako postavljenih, neglede ali je DHCP IOS ali Windows server ali linux, povsod enako deluje.
No važno je da si rešil problem.
No važno je da si rešil problem.
Aleksander
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Več Ip segmentov in 1 DHCP (Win 2012 R2 server)Oddelek: Omrežja in internet | 1226 (1149) | SeMiNeSanja |
» | Dve različni omrežni 'aplikaciji' prek enega kabla?Oddelek: Omrežja in internet | 5798 (5013) | Invictus |
» | CISCO Catalyst 2950Oddelek: Omrežja in internet | 1537 (1139) | x.sci |
» | DNS nima podatka - od kje dobim IP?Oddelek: Omrežja in internet | 2281 (2022) | Invictus |
» | Problem z VLAN-i.Oddelek: Omrežja in internet | 1165 (1029) | levaky |