» »

RAM Napetost

RAM Napetost

xnnx ::

specifikacije
i7 2600k
GA-Z68X-UD3P-B3
ram 16GB kingston hyperX 1600 1.65v
win7 ultimate

Situacija je pa naslednja po defaultu so rami v biosu nastavljeni na 1.5v in mi že naprimer v kakem špilu vrže ven blue screen.
Neki sem bral da dviganje voltaže na ramu lahko poškoduje kontroler rama v procesorju. (a je to res?).
Pa na kolko bi dvignil da bi delovalo.
In s katerim programom se bi pol ko bi nastavu voltažo na potrebno lahko stestiralo stabilnost sistema.

Prosim če mi lahko svetujete kaj narediti.
Lp..

mare87 ::

Poglej za XMP profil pri nastavitvah Advance Memory Settings oz. Advance Frequency Settings, nastavi na Profile1. V primeru, da ni nič za izbrat pa ročno nastaviš Dram Voltage na 1.65v. Tisto opozorilo, da lahko poškoduješ CPU pa te nima kaj skrbet, je samo kot neke vrste zaščita za Intel še iz časov Bloomfieldov na S1366.

Nastaviš vse to v Biosu, stestiraš pa lahko z Prime blend, Memtest itd..

xnnx ::

Sem na nekem forumu prebral da easy tune 6 povzroča blue screen v igri bf:bc2 pa sem ga izklopil da se ne zažene pri zagonu pa zaenkrat deluje.
Pa ram mam nastavljen na default torej 1.5v

Zgodovina sprememb…

• spremenil: xnnx ()

mare87 ::

Fajn če dela na nižji voltaži, torej 1.5v pri taki količini rama sploh. Načeloma pa je default za ta ram 1.65v in komot nastaviš XMP profil. Če mi ne verjameš glede tega, da 1.65v na ramu ne škodi nič procesrju - zgooglaj z navezi z VTT voltažo..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kingston savage 16gb 2400mhz xmp memtest napake

Oddelek: Strojna oprema
8853 (791) DrYuri
»

X58A-UD7 v1

Oddelek: Pomoč in nasveti
13964 (840) Frenckie
»