» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
65 / 194
»»

FlyingBee ::

taja13 je izjavil:

Včeraj sem ga vzela v Hoferju v BTCju. Rabim ga sicer bolj za multimedijo.
Se mi zdi, da je to rebrandan MSI gt70 ali pa 60.
Pa, če se ne motim, ima 4 slote za RAM. Za šraufanje je dokaj dostopen.
Monitor je AUO. Ni glih za dol past, ni pa tudi take krize s koti.
Slovenska tipkovnica ni osvetljena, nemška pa je, zanimivo.

kako je recimo med multimedio, moraš ful prilagajat se zaslonu oziroma obratno, da se cel zaslon vidi, predvsem v temačnih scenah filma recimo?
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

taja13 ::

Vertikalno je mal treba, horizontalno pa ni take krize. Spet odvisno kako si daleč.

Če primerjam s svojim 7 let starim 13 inčnim Macbookom, kjer se pri maksimalni osvetlitvi v temnih scenah ne vidi skoraj nič, je ta super.

Malo je modrikast, pa to se da naštelat, res pa ni to IPS.

aha, ok, potem je očitno le boljša kvaliteta zaslona kot na Akoyah za 500 eur, pri meni je čist majhen premik vertikalno pa se zgornji pas zaslona že skoraj ne vidi, recimo pri gledanju filmov je treba pazit preveč ... pa tudi slike če se gleda so večinoma le na sredini dovolj dobro vse barve izražene
New Sphincter Kvartet:

;-) ::

na prenosniku itak nemores kvalitetno in udobno pogledat filma, kdo splih to dela?

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Okapi ()

jaz, včasih ... zato me pa zanima ali ima kdo akoyo za 499 eur, ki jo je imel Hofer ta mesec 2x v ponudbi, gre se za hibrid z ahva zaslonom, ki naj bi bil precej boljši od TN glede tega, vseeno pa skepsa glede vidnih kotov in/ali bleedinga kvazi in navadnih ali pa vsaj teh za poceni ips zaslonov
New Sphincter Kvartet:

Zgodovina sprememb…

marceb ::

komplet izvijačev https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
mislite da bi bilo tole uporabno za razstavljanje računalčnikov? pač kadar je treba prah spucat v prenosniku :)
vem da je bila ena tema na slotechu glede računalniškega orodja pa je trenutno ne najdem

mancini ::

Ti rabiš orodje za finomehaniko in ne tega. Kaj boš šraufal bicikle. Poglej si kakšne vijačke imaš na prenosniku, ti potrebuješ en dober kompletek majhnih križnih izvijačev. Kaj pa ti bodo imbusi, torxi,...

Sploh pa so takšni kompleti bolj za gledanje kot uporabo, po 5 vijakih se ponavadi nastavek obrabi

fosil ::

Iz slike je sicer težko reči, ampak glede na ceno in število nastavkov gre za finomehanični komplet.
In kot tak bi bil čisto v redu za občasno razstavit kakšen prenosnik.
Tako je!

šernk ::

Do ta globokih vijakov s tem ne prideš. Komplet je super ampak rabiš zraven še en navaden majhen križni izvijač.

Sploh pa so takšni kompleti bolj za gledanje kot uporabo, po 5 vijakih se ponavadi nastavek obrabi

4 leta imam že komplet doma, pa je vmes torx ključ tudi že bobne (zavore) od avta vijačil, ker drugega nisem dobil. Še raglja je po čudežu preživela zadevo, čeprav sem se lotil zadeve s 100% sigurnostjo da jo bom uničil.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Connor ::

FlyingBee je izjavil:

phixion je izjavil:

Jaz sem ga vzel, je kar velika zadeva. Ampak mislim da ne bo problema ker bo ˝hišni˝. Polnilec, kot je nekdo omenil je res velik. Ne vem pa če je pri ostalih prenosnikih manjši...

francek1 res je to kar si napisal, zato pa sem ga seveda kar vzel:)

price performance je top shit tale zadeva, gamerski prenosniki pa imajo itak vedno še enkrat večji polnilec kot ostali

zdaj je edino izdelava vprašanje in sam hladilni sistem, ker za 1000 eur ne dobiš nikjer 870m grafe in ssd-ja v prenosniku, ne vem pa na čem so prišparali

phixion je izjavil:

Jaz sem ga šel, vendar ne vem koliko jih imajo, ker mi ga je trgovka prinesla iz skladišča...

daj poročaj kako kaj deluje: glasnost, odvod toplote? ... kako je kaj zaslon, vidni koti??

Naslednje sem že objavil v temi "Kateri prenosnik?":

"Nazadnje sem se le odločil za nakup MEDION-a. V ponedeljek ob 8:05 sem prišel v prvo poslovalnico Hofer, kjer je že bil razprodan. V drugo poslovalnico sem prihitel ob 8:35, kjer sem pobral še zadnji prenosnik. Z prenosnikom sem za sedaj zelo zadovoljen in upam da tako ostane. Lahko le povem, da bi mi bilo žal če bi vzel ASUS-a. Je pa res "masiven", skupaj s polnilcem, kar mene osebno ne moti."

Odvod toplote se mi zdi ok. Zgleda da ima še dodaten ventilator katerega lahko uporabnik zažene s posebno touch tipko. Sem le "gamer", vendar upam da lahko še odgovorim na kakšna vprašanja, čeprav nimam velikega znanja računalništva.

Kar se tiče igralskih sposobnosti Assassin's Creed Unity deluje brez problemov na resoluciji 1366x768 in high zahtevah, prav tako Call of Duty Advanced Warfare na resoluciji 1920x1080 in high zahtevah.

Se priporočam še za kakšna vprašanja.

LP

mk766321 ::

Zakaj bi ti blo žal če bi vzel Asusa?

hojnikb ::

verjetno zato, ker ima precej slabšo grafiko in proc
#brezpodpisa

Connor ::

Točno zato. :D

rini ::

V decembru je imel avstrijski Hofer v ponudbi Medion TV 40".

Ali lahko to ponudbo pričakujemo tudi pri nas? Kako tehnični izdelki prihajajo v prodajalne v različnih državah - z zamikom, hkrati?

mk766321 je izjavil:

Zakaj bi ti blo žal če bi vzel Asusa?

retorično vprašanje, a?
New Sphincter Kvartet:

zakaj smetiš s tovrstnimi pripombami, raje odgovori na moje vprašanje, če ga poznaš

rini je izjavil:

zakaj smetiš s tovrstnimi pripombami, raje odgovori na moje vprašanje, če ga poznaš

se opravičujem, vendar ne poznam odgovora na tvoje vprašanje, mogoče ga bo vedel amacar
New Sphincter Kvartet:

Alamar ::

rini je izjavil:

Ali lahko to ponudbo pričakujemo tudi pri nas? Kako tehnični izdelki prihajajo v prodajalne v različnih državah - z zamikom, hkrati?
Zaenkrat ne, ko bo kaj tehnike na vidiku, boste najprej zvedeli v tej temi.

Glede drugega vprašanja. Odvisno od artikla. Večina jih pride istočasno, vendar je treba poudariti, da je v avstrijskem hoferju in še posebej v nemškem aldiju ponudba tehnike obsežnejša. Pri nas so recimo popolnoma izvzeti mobilni telefon, obsežnejša je tudi ponudba raznih apple dockov, TVjev, glasbenih stolpov. Kar se tiče prenosnikov, tablic in drobnarij ala USB ključi, trdi diski, sd kartice in podobno, smo tam tam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

Alamar je izjavil:

rini je izjavil:

Much appriciated, as always 8-)
#brezpodpisa

Alamar je izjavil:

rini je izjavil:

Glede drugega vprašanja. Odvisno od artikla. Večina jih pride istočasno, vendar je treba poudariti, da je v avstrijskem hoferju in še posebej v nemškem aldiju ponudba tehnike obsežnejša. Pri nas so recimo popolnoma izvzeti mobilni telefon, obsežnejša je tudi ponudba raznih apple dockov, TVjev, glasbenih stolpov. Kar se tiče prenosnikov, tablic in drobnarij ala USB ključi, trdi diski, sd kartice in podobno, smo tam tam.

Hvala za odgovor. Ta LED TV 40" za 300€ je bil res zelo ugoden, pa kot vedno 3 leta garancije. Če bi vedel, da bom ujel 1 kos, bi se zapeljal ponj tudi v Avstrijo. A kaj ko je v trgovinah ponavadi le zelo omejeno stevilo izdelkov, ki ponavadi takoj gredo.

Alexius Heristalski ::

Ta tv je bil tudi pri nas, saj smo pisali o tem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

ttommy ::

Ali kdo kaj ve, če bodo v kratkem imeli v Hoferju kolesarske števce? Ali naj počakam na Hofer, ali si ga naj naročim preko aliexpress?
Gamer

fosil ::

Dvomim da bodo imeli sredi zime kolesarske stvari. Verjetno spomladi.
Tako je!

Mare2 ::

Februarja ali marca bi pa lahko že bilo...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

2x'=2 ::

Glede na ponudbe preteklih let npr.: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
očitno v začetku aprila.

first_line ::

ttommy je izjavil:

Ali kdo kaj ve, če bodo v kratkem imeli v Hoferju kolesarske števce? Ali naj počakam na Hofer, ali si ga naj naročim preko aliexpress?

Verjetno bo prej iz Čajne tu :) Pa še več izbire je (in seveda praktično zastonj).

http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea...

Aston_11 ::

first_line je izjavil:

ttommy je izjavil:

Verjetno bo prej iz Čajne tu :) Pa še več izbire je (in seveda praktično zastonj).

http://www.aliexpress.com/wholesale?Sea...

Čajna so tok grdi, da na lep biciku ne pašejo.

OK.d ::

Ja ja hoferjevi so pa pojem lepote:))
LPOK.d

Kolega ima hoferjev računalnik z originalnim windows.
Zdaj bo kupil SSD disk da malo pohitri zadeve.
1. Nekatere take mašine ne prebavijo SSD. Imajo Hoferjevi kake omejitve?
2. Hofer ima eno recovery particijo. Bo šlo iz tega recoveryija inštalirat na SSD? Kake posebnosti, katere treba pazit?
3. Obstaja kaka travniška verzija, kjer prime ta Hoferjev ključ, da se znebimo hoferjeve navlake?
Hvala

radmannsdorf ::

mk, dobr da si povedal kater računalnik je in katere windowse uporablja:)
http://windows.microsoft.com/en-us/wind...

Sorry
Imam windows 8, računalnik pa ....huh...izpred enega leta približno.

mk766321 je izjavil:

Sorry
Imam windows 8, računalnik pa ....huh...izpred enega leta približno.

Jaz sem z neta potegnil ISO Win8.1 x64 single language (ne maram slovenščine), iz BIOSa (oz UEFI) prebral kodo za windowse in jo potem po zamenjavi SSDja brez problemov uporabil za frišno inštalacijo.

Ne vem kateri bojo tebi delali s tvojo serijsko:
http://forums.mydigitallife.info/thread...

zrataj4201 ::

Acronis True image lahko iz obstoječega diska enostavno prenese sistem in vse ostalo na novi disk.

radmannsdorf ::

mk, potem uporabi link, ki sem ti ga dal http://windows.microsoft.com/en-us/wind...

m0LN4r ::

Tisti winsi na laptopih so v 99% primerih že polni nepotrebnega programja za večino ljudi, če je le možno namesti gor clean uradne in prepiši kodo.

Pri nekaterih namestitvah, se koda prepiše/vnese avtomatsko med inštalacijo.

Problem se lahko pojavi pri bootanju, kjer boš v biosu moral nekaj preštelat. Zdaj na pamet nevem kaj, bi moral pogledat. Neki secure boot pa še nekaj...
Drugače ti bo naložilo spet tisto, kar je v recoveriju.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Ja, jaz bi namestil eno "čisto" verzijo, samo bi rad dal originalni ključ not, če že ima originalne winse. Ključe je itak na nalepki, samo ne vem če mi bo sprejelo. Kake OEM verzije je lahko problem, pol si pa lahko žvižgam.

Sistem pa moram obvezno na novo naložit, ker je ta pol sranja, saj je računalnik uporabljalo in nastavljajo ful ljudi, pa ne mislim, za drugimi popravljat, bom hitrej fertik z novo namestitvijo.

@radmannsdorf
Bom uporabil link, čeprav bi raje kako drugo verzijo, samo da ostane licenčen.

Problem se lahko pojavi pri bootanju, kjer boš v biosu moral nekaj preštelat. Zdaj na pamet nevem kaj, bi moral pogledat. Neki secure boot pa še nekaj...
Drugače ti bo naložilo spet tisto, kar je v recoveriju.

Pred časom je bil problem namestitve na prenosnikih Toshiba na drug disk kot je original, ne vem sicer kako bo tukaj, načeloma samo boot disk izbereš drugi v biosu, upam, da nima Medion kake fore. Če pa kdo pozna, da še kaj treba nastavit ko greš iz navadnega diska na ssd, naj kar pove, da ne bom zgubil z googlanjem pol dneva.

AHCI moraš vklopit (če slučajno še ni), drugega pa niti ni razlike.
Imam isto Mediona in je kar nekaj for da ti rata zagnati inštalacijo. En kup čudnih postopkov, da končno skapira da bi rad inštaliral, me vsakič bega.

MrStein ::

m0LN4r je izjavil:

Tisti winsi na laptopih so v 99% primerih že polni nepotrebnega programja za večino ljudi, če je le možno namesti gor clean uradne in prepiši kodo.

Po zadnjem testu je bolj smotrno odstranit odvečne programe, kot pa na novo nalagati OS, gonilnike, programe...
Manj časa porabiš, učinek pa enak (ali celo boljši, ker vprašanje, če boš na roke zadel pravo kombinacijo gonilnikov - pri prenosnikih je to lahko kritično).

Vir: c't
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

včasih je lahko čiščenje bolj dolgotrajno kot postavitev sistema. In freš install bo vedno delal tipitopi, kar se tiče odzivnosti, pri manualnem čiščenju pa vprašanje, če ti bo uspel spucat vse.

Je pa jasno odvisno od konfiguracije. Jst če je kritično spackan sistem, vedno formatiram in sploh ne zgublam časa z pacanjem in brisanjem. Jasno pa prej bekup sistema, če driverji ali kaj druga nebi štimal ob freš installu.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

MrStein ::

Test je bil za nov PC. Več let star PC je seveda druga zgodba.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

dj_uro ::

hojnikb je izjavil:

...In freš install bo vedno delal tipitopi, kar se tiče odzivnosti...

tole pa ne drži.... žal..
vw-klub.si

če imaš zjeban sistem (ala crkajoč disk, zanič driverji..) to pač ni problem zapacanosti/nezapacanosti sistema..
#brezpodpisa

Rias Gremory ::

Živ,

še nisem kupil nobene tehnikalije v Hoferju, zdaj pa razmišljam o MEDION
Zunanji trdi disk, 1 TB
, a kdo ve od katerega proizvajalca so notri diski? Je že komu crknil disk iz Hoferja, kakšni problemi pri zamenjavi?

Lep pozdrav
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

Zgodovina sprememb…

zrataj4201 ::

Običajno so Samsung ali WD.

mailer ::

V ponudbi imajo Henkel razvlaževalnik zraka. Kako se to obnese v praksi? Za tiste, ki ste zamudili ali niste dobili bo naslednji teden zopet na razpolago USB ključ Medion.

hojnikb je izjavil:

včasih je lahko čiščenje bolj dolgotrajno kot postavitev sistema. In freš install bo vedno delal tipitopi, kar se tiče odzivnosti, pri manualnem čiščenju pa vprašanje, če ti bo uspel spucat vse.
Dejansko je čiščenje sistema (čiščenje diska, ccleaner, antivirus, defrag,...) vedno trajalo dlje kot pa fresh install (win 7 dobrih 20 min, gonilniki še enkrat toliko, nujni programi še enkrat toliko) se pravi cca 1 ura. Dodatno potem še formatiranje particije cca 2 ure, ki lahko teče v ozadju.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

matobeli ::

Teli kemični razvlaževalci so bolj za kakšno omaro.

Za vlažen prostor nimajo niti najmanjše šanse.

Nesta ::

Kaksna se Vam zdi tale ponudba laptopa ko pride 22.1.
Se mi zdi precej slabsa ponudba od zadnje ko je bil laptop za 999€

Skoda pri temu se mi zdi da ni 15 inch + ni SSD diska...
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

AvtoR ::

V tehničnih podatkih pa samo: "Zaslon visoke ločljivosti".
Kolk pa je to dejansko? Predvidevam da ni glih FHD? Ugibam!

Jinto ::

Zanimivo, Broadwell je, škoda ker je tako velik.

2x'=2 ::

Večdotični zaslon velikosti 43,9 cm (17,3") z visoko ločljivostjo HD 1600 x 900 slikovnih pik
Doživite več interaktivnosti, saj je računalnik optimiziran za uporabo z dotikom v operacijskem sistemu Windows 8.1.

http://aldi.medion.com/md99490/sl/?refP...
««
65 / 194
»»