Forum » Kaj kupiti » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
www.leds.de/en/LED-lamps-and-luminaires... 6,49€ (+8,90€ poštnine :P )
Life is as complicated as we make it...
first_line ::
www.cp-lighting.co.uk/Osram-Parathom-Cl... Evo, tole. Pa mal sm se zmotla... 7W je. Je pa res da so imel neko akcijo. 70% off al neki. Sem samo zagrabila pa se odsmejala skoz vrata.
A ma kej flickeringa oz. a zelo utripa?
Ker jaz sem imel eno kitajsko k je svetila kot sonce, sam me je skoraj božjast vrgla ko sem pral solato (svet je bil v 50fps)...
first_line je izjavil:
A ma kej flickeringa oz. a zelo utripa?
Sori... sm čist pozabla nate...
Če zaupaš mojim očem pol... ne, ne utripa. Kolk je mojim očem za zaupat pa ne vem. Noben se še ni pritožil da bi kaj u bajti žmigalo.
Zato pa, da citiram sebe:
Če pa kdo ve kako to objektivno testirat brez nekih aparatur... rade volje to storim.
Če zaupaš mojim očem pol... ne, ne utripa.
Če pa kdo ve kako to objektivno testirat brez nekih aparatur... rade volje to storim.
MrStein ::
google: measure screen flicker
Je že tule bil omenjen en dober postopek, če se prav spomnim.
Potrebuješ vsaj en fotoaparat.
http://www.testufo.com/#test=blurtrail
Tole. Sicer ni ravno ne vem kaj.
Je že tule bil omenjen en dober postopek, če se prav spomnim.
Potrebuješ vsaj en fotoaparat.
http://www.testufo.com/#test=blurtrail
Tole. Sicer ni ravno ne vem kaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Sem šla z enim starejšim fotkičem (po mojem ekstremno laičnem mnenju je bolj občutljiv na te zadeve... ampak ker sem v tem grozem laik je lahko čisto obratno) posnet:
9W LED nad jedilnim kotom (ki so tudi drugje po bajti): 0 žmiganja.
7W LED (tale osram) v kotu za diskretno svetlobo: 0 žmiganja.
Najbolj poceni 5050SMD RGB trak nad pultom: žmiga! se pa na uč ne vidi.
Postopek ponovljen s 4X HD... rezultati popolnoma enaki.
Laično ja. Precej. Point&click varianta. Če je še kak tak simpl test... ni problema. Sem na voljo. Bom pa tole ponovila čez par ur, ko bo noč. Mogoče je pa presvetlo da bi kaj žmigalo.
BTW... sem še posnela monitor z unim blurtrail testom... kar po tri črtice se sprehajajo po ekranu namesto ene. Ampak tale ekran pa že s prostim očesom vidim da ni glih najboljš :P
9W LED nad jedilnim kotom (ki so tudi drugje po bajti): 0 žmiganja.
7W LED (tale osram) v kotu za diskretno svetlobo: 0 žmiganja.
Najbolj poceni 5050SMD RGB trak nad pultom: žmiga! se pa na uč ne vidi.
Postopek ponovljen s 4X HD... rezultati popolnoma enaki.
Laično ja. Precej. Point&click varianta. Če je še kak tak simpl test... ni problema. Sem na voljo. Bom pa tole ponovila čez par ur, ko bo noč. Mogoče je pa presvetlo da bi kaj žmigalo.
BTW... sem še posnela monitor z unim blurtrail testom... kar po tri črtice se sprehajajo po ekranu namesto ene. Ampak tale ekran pa že s prostim očesom vidim da ni glih najboljš :P
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
FlyingBee ::
Pithlit probaj z eno navadno žarnico v enem delu sobe in z novodobno ledico v drugem delu pa poročaj
Nimam navadnih žarnic.
Imam CFL (za osvetlitev sob), LED (pult, jedilni kot, reflektorčki za diskretnost) in halogen (stopnišča, vhod). Aja, pa neonke v telovadnici/pisarni.
Imam CFL (za osvetlitev sob), LED (pult, jedilni kot, reflektorčki za diskretnost) in halogen (stopnišča, vhod). Aja, pa neonke v telovadnici/pisarni.
francek1 ::
Nimam navadnih žarnic.
Halogenke so v svojem bistvu klasika...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Hja, so ja. V bistvu. Ampak Stojansto ni imel tega v mislih.
francek1 ::
Dejstvo je to, da pri žarnicah (svetilih z žarilno nitko) zaradi toplotne vztrajnosti ne prihaja do utripanja. In to je imel Stojansto v mislih.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
In kako točno to vpliva na mojo LEDico v kotu ki ne utripa?
In ne, Stojan me samo hoče na vsak način 'zjebat' in dokazat da baba pa že nima več pojma kot on.
In ne, Stojan me samo hoče na vsak način 'zjebat' in dokazat da baba pa že nima več pojma kot on.
Evo za ljubi mir... med halogenko na stopnišču pa LEDico v kotu (in unimi nad jedilnim kotom) ni nobene razlike v utripanju. Še vedno pa disclaimer: maybe it's just me (pa moj ~8 let star fotkič in 2 leti star mobilc).
k4vz0024 ::
Sem primerjal (s fotkičem) Hoferjevo in Philipsovo varčno žarnico. Takole na pogled skozi fokič obe enako utripata. Tako vidim jaz skozi fotkič.
daj še en ventilator, po možnosti vsaj 12cm, na nižjih in na višjih obratih pod svetilko pa opazuj, če se kaj posameznih "finov" vid
For the record: ne bom šla zdej kompov razkopavat za en vent samo zato da probam dokazat da žarnica utripa. Če se še na fotkiču ne vid pač pomeni da je flicker (če že je) neopazen.
Bom pa probala s kako vrvico... sem zdej na šihtu vidla kako to dejansko dela (ko se ledice vidi da utripajo - sicer morš že fajn gledat) ko sem odmotala slušalke. To še nardim pa poročam... jutri zvečer.
Bom pa probala s kako vrvico... sem zdej na šihtu vidla kako to dejansko dela (ko se ledice vidi da utripajo - sicer morš že fajn gledat) ko sem odmotala slušalke. To še nardim pa poročam... jutri zvečer.
Prižgi luč kot edino (druge ugasni, tudi sonce, torej ponoči ali rolete dol) in mahaj z enim iztegnjenim prstom pred lučjo. Ali pa z vsemi prsti.
Če vidiš razmazan prst, potem ne utripa. Če vidiš več ločenih prstov, potem utripa.
PS: Rob vidnega polja je bolj občutljiv na utripanje.
Če vidiš razmazan prst, potem ne utripa. Če vidiš več ločenih prstov, potem utripa.
PS: Rob vidnega polja je bolj občutljiv na utripanje.
Motiti se je človeško.
xxxul ::
^spielferderber
PS: zmanjkal teg zarnic, to je za info da vemo naslednjic ob 7h laufat v hoferja...
PS: zmanjkal teg zarnic, to je za info da vemo naslednjic ob 7h laufat v hoferja...
bajsibajsi ::
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba... Je ta PC, ki bo v cetrtek vreden 400 evrov? Se da pri npr. Funtech sestaviti boljsega za enak denar brez OS? Mogoce kdo ve, katera plata je notri, najverjetneje ima Pci-e za graficno kartico, a ne? :)
Predvsem me zanima CPU AMD A10-7800 Quad Core. Po testih sodec ni nekaj posebnega. S cim se lahko primerja Radeon R7 Series? Je podobno oz. malenkost slabse kot npr. R7 250?
Predvsem me zanima CPU AMD A10-7800 Quad Core. Po testih sodec ni nekaj posebnega. S cim se lahko primerja Radeon R7 Series? Je podobno oz. malenkost slabse kot npr. R7 250?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
hojnikb ::
Če misliš igrat igrice, pozabi na tega hoferja. Če pa rabiš za kak light use (internet filmi itd) je pa spet overkill...
Dejansko APU ni pretirano smiseln za mase.
dodaj še 100EUR in dobiš že solidn gaming rig. Za 400EUR bi se pa pogojno dal sestavit kej, če dodaš še grafo iz bolhe (so dost pocen zdej) in brez OS.
Dejansko APU ni pretirano smiseln za mase.
dodaj še 100EUR in dobiš že solidn gaming rig. Za 400EUR bi se pa pogojno dal sestavit kej, če dodaš še grafo iz bolhe (so dost pocen zdej) in brez OS.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
P/P je AMD Athlon X4 740 zelo dobra izbira, ampak sam performance pa ni glih presezek. :)
Grafe ne bi z bolhe, ker bi bila masina za mulca in mu ne bi sestavljal rabljenih komponent, da ne bo potem sitnarjenja...
Me zanima, kaj bi se dalo igrati s Hoferjevim? CS:GO, ARMA 2, Insurgency,..? In pa spekuliranje, ce bi se (kasneje) lahko dalo notri graficno kartico za kaksnih 100 evrov, ki ne bi zahtevala se nove plate ali mocnejsi PSU. Se ti ljubi mogoce sestaviti gaming rig (po moznosti Intel) za do 500 evrov v Funtechu?
Grafe ne bi z bolhe, ker bi bila masina za mulca in mu ne bi sestavljal rabljenih komponent, da ne bo potem sitnarjenja...
Me zanima, kaj bi se dalo igrati s Hoferjevim? CS:GO, ARMA 2, Insurgency,..? In pa spekuliranje, ce bi se (kasneje) lahko dalo notri graficno kartico za kaksnih 100 evrov, ki ne bi zahtevala se nove plate ali mocnejsi PSU. Se ti ljubi mogoce sestaviti gaming rig (po moznosti Intel) za do 500 evrov v Funtechu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
sitnarjenje bo v vsakem primeru novega PC-ja za 400 EUR ... to je ena meja, ko smo v temi namiznega računalnika že večkrat ugotovili, kaj te čaka
APU ni ne tč ne mš
Funtech in naj ti hojnikb za 500 eur nekaj sestavi, bo Hoferja scat peljal
APU ni ne tč ne mš
Funtech in naj ti hojnikb za 500 eur nekaj sestavi, bo Hoferja scat peljal
bajsibajsi je izjavil:
P/P je AMD Athlon X4 740 zelo dobra izbira, ampak sam performance pa ni glih presezek. :)
Tale athlon je praktično isto hiter proti temu APUju iz hoferja (athlon je samo APU z odrezanim gpujem), tak da nwm kaj sanjaš. Za grafo, če nesme bit stara, pač vzameš 260X in še vedno pride v 400EUR. Pa zmelje grdo tega hoferja v igrah.
Za 500€ pa že dobiš spodobn build z r9 270..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Saj znam sam sestaviti, le malcek sem len in pa dodatne ideje ter mnenja ne skodujejo. :)
IMO bi z 260X v sistemu tezko prisel do 400 evrov. Poleg tega se izgubijo Hoferjevi bomboncki, ki so vecini tu nepomembni, a vseeno ne tako zanemarljivi (3 letna garancija na vse komponente, 2TB HDD, OS, Wlan,...). Pa vsaj pol ure casa bi lahko posvetil necemu drugemu, kot pa sestavljanju in testiranju nove kiste. V kolikor in ko GPU ne bi zadovoljil pricakovanj in bi PSU dovoljeval, bi se vedno lahko nadgradil z neko middle range grafo primerno casu.
IMO bi z 260X v sistemu tezko prisel do 400 evrov. Poleg tega se izgubijo Hoferjevi bomboncki, ki so vecini tu nepomembni, a vseeno ne tako zanemarljivi (3 letna garancija na vse komponente, 2TB HDD, OS, Wlan,...). Pa vsaj pol ure casa bi lahko posvetil necemu drugemu, kot pa sestavljanju in testiranju nove kiste. V kolikor in ko GPU ne bi zadovoljil pricakovanj in bi PSU dovoljeval, bi se vedno lahko nadgradil z neko middle range grafo primerno casu.
first_line ::
bajsibajsi je izjavil:
Saj znam sam sestaviti, le malcek sem len in pa dodatne ideje ter mnenja ne skodujejo. :)
Pol ure? Pol ure bi ti šparal v svojem življenju? A si ti Bil Gejts?
IMO bi z 260X v sistemu tezko prisel do 400 evrov.
i beg to differ
GPU ne bi zadovoljil pricakovanj in bi PSU dovoljeval, bi se vedno lahko nadgradil z neko middle range grafo primerno casu.
in zakaj nebi že v štartu kupu sistem, ki ti bo gotovo omogočal kej takega ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Hja, no saj... Manj diska, ni opticne enote, ni Oken, ni wifija,...
Vprasanje je se vedno na mestu. Sklepanje kompromisov pri sestavi. Plusi in minusi. Npr. razlika med R7 series in 260X.
Primarno se ta PC ne kupuje za gaming, dasiravno je zazeljeno, da se lahko kaksna igra zazene na npr. mid nastavitvah. V kolikor bi pricakoval, da bi delovala Arma 3 ali BF4 na ultra s 125 FPS, ne bi kupoval kiste za 400 evrov. ;)
Vprasanje je se vedno na mestu. Sklepanje kompromisov pri sestavi. Plusi in minusi. Npr. razlika med R7 series in 260X.
Primarno se ta PC ne kupuje za gaming, dasiravno je zazeljeno, da se lahko kaksna igra zazene na npr. mid nastavitvah. V kolikor bi pricakoval, da bi delovala Arma 3 ali BF4 na ultra s 125 FPS, ne bi kupoval kiste za 400 evrov. ;)
Hja, no saj... Manj diska, ni opticne enote, ni Oken, ni wifija,...
2TB diska je nesmisel na 400EUR buidlu, pravtako DVD (kdo še to uporablja?) wifi je samo bombonček, ki ga nerabi vsak, winsi je fino če so zram, ampak če sestavljaš sam in kupiš OEM, je to pač precej dražje, zato se pa poslužiš kake alternative al pa pridobiš licenco z bolhe al pa MSDNAA.
Na mid nastavitve kr pozabi, če bo tole gnalo na low, je že kr dosežek. Remember, tale R7 je na ravni 7750ke (tiste DDR3 varjante, ne GDDR5). 260X je vsaj 2x hitrejša.
Treba je pač naredit distinkcijo... Al se igra al se pa ne. Če se ne, je tale hofer nesmiseln (ker bi že kak celeron/pentium build za pol manj bil vrh glave), če pa se, pa spet nima nekega smisla, glede na to, kake kompromise morš sklepat, hkrati pa lahko sam sestaviš kej precej boljšega za tak namen.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
2TB diska je nesmisel na 400€ buidlu,In sicer zakaj? Če potrebuješ skladišče podatkov (recimo za fotke ali domači video), ne potrebuješ pa neke strašne grafike in hitrosti, je to čisto OK.
O.
2TB diska je nesmisel na 400EUR buidlu,In sicer zakaj? Če potrebuješ skladišče podatkov (recimo za fotke ali domači video), ne potrebuješ pa neke strašne grafike in hitrosti, je to čisto OK.
O.
Za skladišče podatkov sestaviš NAS na silvermont atomu, ne pa sistem osnovan okol APUja.
1TB je pa vrh glave za povprečno familijo, ki bi kupla tak sistem. Sj hudiča najbrž nebojo snemal v 4K pr 80Mbit/s
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
winsi je fino če so zram, ampak če sestavljaš sam in kupiš OEM, je to pač precej dražje, zato se pa poslužiš kake alternative al pa pridobiš licenco z bolhe
Na bolhi imajo legalne licence po nižjih cenah?
2TB diska je nesmisel na 400EUR buidlu,In sicer zakaj? Če potrebuješ skladišče podatkov (recimo za fotke ali domači video), ne potrebuješ pa neke strašne grafike in hitrosti, je to čisto OK.
O.
Za skladišče podatkov sestaviš NAS na silvermont atomu, ne pa sistem osnovan okol APUja.
Ja, če imaš preveč časa, denarja, znanja in prostora v stanovanju.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Na bolhi imajo legalne licence po nižjih cenah?
jap
Ja, če imaš preveč časa, denarja, znanja in prostora v stanovanju.
Dobro preberi moj komentar, preden butaš take ven :)
#brezpodpisa
Sem, brez skrbi.
Lahko pa razširiš, če misliš, da je kaj nejasno.
Lahko pa razširiš, če misliš, da je kaj nejasno.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
Samo izpostavljam, da je veliko diska na budget "allaround" buildu bedarija, sploh ko lahko kasneje dokupiš extra disk, če kdaj zmanjka. Za tisti 20-30EUR, kolker je tak disk več, se pa že lahko da kej bolj smiselnega noter.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Saj, jaz pravim, naj kupi 2TB disk.
Motiti se je človeško.
Jaz pa pravim, da je treba uravnovesit sistem. In uravnovešen sistem za 400EUR in 2TB disk pač ne gre skupaj (v takem primeru vzame disk 1/5 budget kompa). Razn če se gremo kako namensko zadevo, kar pa tale hofer spet ni.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
St235 ::
tukaj si brcnil v temo. Ta logika drži, ko sam nabavljaš komponente.
Za hofer pa je price per unit boljši če kupi 2TB diske za vse svoje računalnike, kot pa da se v stilu slovenskih trgovin jajca z 1001 konfiguracijo. Cel point ugodne cene je posledica masovnih količin, ki jih kupijo.
kakorkoli se že matraš je hoferjeva ponudba povsem konkurenčna in tisto kar si ti objavil zahteva več kompromisov od katerih najbolj v oči bode odsotnost OS. Ravno tako so neprimerljivi garancijski pogoji. Pač dve stvari, ki so povprečnemu uporabniku bolj pomembne kot merjenje epenisa okrog optimalne velikosti diska.
Za hofer pa je price per unit boljši če kupi 2TB diske za vse svoje računalnike, kot pa da se v stilu slovenskih trgovin jajca z 1001 konfiguracijo. Cel point ugodne cene je posledica masovnih količin, ki jih kupijo.
kakorkoli se že matraš je hoferjeva ponudba povsem konkurenčna in tisto kar si ti objavil zahteva več kompromisov od katerih najbolj v oči bode odsotnost OS. Ravno tako so neprimerljivi garancijski pogoji. Pač dve stvari, ki so povprečnemu uporabniku bolj pomembne kot merjenje epenisa okrog optimalne velikosti diska.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Pa tiste "pol ure" sestavljanja.
(že samo OS install lahko traja dlje)
(že samo OS install lahko traja dlje)
Motiti se je človeško.
kar se tiče gaminga je tale hofer daleč od konkurenčnega. In če gaming ni v igri, je tudi APU nesmisel...
Lahko bi dali 1TB disk (tudi pri bulk nakupi bi se poznalo, če vzamejo 1TB namesto 2), en pentium in dedicated grafo (vsaj 250X). Takrat bi pa stvar bila konkurenčna custom buildom in še bolj pomembno -- bila bi precj bolj smiselna.
Tole pa ni ne tič ne mič. Ima bombončke, hkrati ima pa tudi precejšne downside (slab napajalc, garancija na celotno kišto, APU ki ni smisln...)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
St235 ::
in še kar dalje nabijaš. LoL bo čisto lepo delal pa 1001 druga zadeva tudi. Ja, najnovejših AAA špilov pa od 400€ vrednega mlinčka ni pričakovat.
Za ceno je čisto soliden zaključen PC in je vse ostalo samo merjenje e penisa.
Za ceno je čisto soliden zaključen PC in je vse ostalo samo merjenje e penisa.
Za to ceno dobiš boljši PC, če se le zjasneš kaj _točno_ želiš. Sploh ni nujno, da rabiš tak spec računalnika, ki ga hofer ponuja. In to je vso bistvo ki ga hočem povedat, ampak ga kvazi pravniki očitno ne razumete.
Troll away.
Te zadeve delujejo tudi na celeronu za 35€.
Troll away.
in še kar dalje nabijaš. LoL bo čisto lepo delal pa 1001 druga zadeva tudi. Ja, najnovejših AAA špilov pa od 400€ vrednega mlinčka ni pričakovat.
Te zadeve delujejo tudi na celeronu za 35€.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
Za ceno je čisto soliden zaključen PC in je vse ostalo samo merjenje e penisa.Ma, ne razumeš, hojnik bi za 400 evrov raje videl malo slabšo mašino, ampak uravnovešeno.
O.
Za ceno je čisto soliden zaključen PC in je vse ostalo samo merjenje e penisa.Ma, ne razumeš, hojnik bi za 400 evrov raje videl malo slabšo mašino, ampak uravnovešeno.
O.
Ne razumeš. Lahko sestaviš _boljšo_ kišto za tak denar, če le veš, kaj _točno_ želiš od PCja. Lahko sestaviš tudi kišto za pol manj, ki bo jasno slabša, ampak čisto dobra za namen. Nerabijo vsi kvazi dobre gpuja in veliko diska. Pa da piše gor Hofer.
Sam treba je odpret oči in it pogledat za komp še kam drugam kot v najbližjo štacunco z hrano :9
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
buneech ::
Ubistvu se strinjam z Lakotnikom, oobe je boljši pri Hofer pc-ju, APU se mi ne zdi neprimeren, ker še vedno lahko nekaj let stare špile igraš, pa še malce boljša grafična v APU, kot recimo Intel iGPU. Obenem maš 3 leta garancije in pa licenčne Windowse.
Če si ti zrihtaš preko MSDNAA licenco od nekoga (predvidevam, da nimaš MSDNAA, če si to moraš nekako zrihtat), potem si v licenčnem prekršku, pravtako preko bolhe, če le-ta ni System Builder licenca. Kar običajnega userja nč ne zanima, in načeloma tud ne vpliva nanj, ampak sam tko vržem zravn. :)
Če si ti zrihtaš preko MSDNAA licenco od nekoga (predvidevam, da nimaš MSDNAA, če si to moraš nekako zrihtat), potem si v licenčnem prekršku, pravtako preko bolhe, če le-ta ni System Builder licenca. Kar običajnega userja nč ne zanima, in načeloma tud ne vpliva nanj, ampak sam tko vržem zravn. :)
Glugy ::
a ima kdo kakšne izkušnje z odpiranjem hoferjevih računalnikov? ker niso tko zlo prijazne do odpiranja