» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
125 / 194
»»

Modri dirkač ::

Everybody lies!

Nesta ::

Modri dirkač je izjavil:

http://ark.intel.com/products/87383/Int...

Cool tnx. Po specifikacijah res ne zgleda tko slab. Bomo vidl kak se bo obnesla :)

estons ::

A ve kdo kaj več o tem avtosedežu? https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Na netu se ne najde nobenih reviewev, prav tako ni na seznamu modelov na homepageu od Nanie.

matobeli ::

V redni prodaji sem jih našel za malo več, nekje je tudi test enih modelov.

Jaz sem se odločil da ni primeren :)

koyotee ::

atepej je izjavil:

Evo neki novga: https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Men se ne zdi nič posebnega za to ceno...
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Mato989 ::

d4vid je izjavil:

Mato989 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

če hočeš zakjučeno zadevo, potem ja. Če hočeš maksimalno za svoj dnar, pa počakaj na junij/julij ko pridejo nove grafe.

S tem se povsem strinjam, gaming kište zdaj je kupovat malo nesmiselno zaradi izzida novih graf :)

d4vid je izjavil:

Huh, kolegu PC s core 2 duo
se vedno lavfa. Na dve leti ga dobim na servis da znova namestim windows ter spiham prah.

Moj laptop pa pol leta brez problema, bo zanimivo vidit cez 2 leti kaj bo z njim. Potem ga bom pa upokojil ce bo se delal.

In kaj zdaj? A hočeš rečt da si ti bolj realen predstavnik ki imaš pregled nad 2 kompoma kot pa srednje vlki servis ki ima podatke za nekaj let o servisih določenih modelov oz znamk? To če dvema osebama laufa super, ne pomeni da overall ni relativno nezanesljiva ali manj zanesljiva zadeva.

Vedno se pa najde nekaj artiklov iz serije ki bodo laufali "večno" oz. ki bodo lep zgled kako bi morali delat vsi :)

g. serviser, nam zaupaš podatke še koliko % je bilo medionov izmed vseh računalnikov?

Ne rečem da ne crkne, ampak nabijat sedaj kako medion ni ok, pa spet ni pošteno. Po drugi strani pa hvališ Lenovo, ki je lastnik Mediona.

Koliko računalnikov si pa dobil iz Big Banga na popravilo?

Hofer da na tehnične izdelke 3 leta garancije. Če bo moj Medion s Pentiumom zdržal 3 leta, sem več kot zadovoljen.

Sicer več ne delam v tistem podjetju od lani AMPAK takrat je bil delež medionov 9,1% seštevek je po znamki medion torej to zajema tako prenosne kot stacionarne, je pa bilo na letni bazi popravljenih v času zatona firme oz zmanjševanja poslovanja cca 500-600 računalnikov(prenosni + stacionarni) v malo boljših časih (med 2003 in 2011) pa tam okrog 1000.... torej je vzorec še vedno relativno nizek ampak vseeno bolje kot 2 komada od od nekoga + prijatelj...

Žal pa nimam podatka koliko je bilo od tega stacionarnih medionov, je pa res, da po mojih osebnih spominih je bilo več stacionarcev kot pa prenosnikov(nekaj časa so PSUji crkovali kot za šalo pri medion stacionarcih recimo). Je pa tudi tako da po osebnih izkušnjah (saj pravim za zadnje leto ne vem torej zadnjih serij ne poznam) je bilo samo še HPjevih Pavillionov več (če tam ni vsakemu drugemu ki ga je kupo odpovedala plata oz. grafika integrirana in je bil črn zaslon) v tistih slavnih serijah ki so crkovale kot za šalo in od katere imajo tudi dokaj uničen sloves, okrog te cifre so bile tudi Toshibini Satelliti, tisti plastik fantastik... Dejansko pa je bilo najmanj Lenovotov, samo nimam cifre spomnim se samo prvih 3, kjer je bil HP čez 13% (Od tega verjetno večina Pavillionov) pa Toshiba je bila izmenično na 2. ali 3. mestu, zlo blizu pa še Acer....

Je pa treba povedat, da se je tukaj štel tudi če je adapter crknil (se tudi rado zgodilo za HP in ostale) se je štelo v statistiko servisa in "popravila" četudi sem samo izmeril adapter in ga potem pač večinoma le menjal (prodal novega) redkeje popravljal oz. lotal zaradi precvikane žice ipd.....

Dodatno je treba opozorit da smo določene PCje vodili pač pod skupno "znamko" govorim te vnaprej sestavljene kište ki niso bile od teh večjih znamk BOF recimo ipd. smo kar zmetali v en podatek kamor smo dali tudi lastno sestavljene kište in je potem tisti procent sicer bil najvišji zato ga ne štejem tukaj zraven....

Zdaj kar se pa tiče Big Banga, pa nimam podatka ker nismo bli pooblaščen servis za nič od Big Banga torej karkoli je prišlo je bila posledica odločitve kupca...

Se pa strinjam, če hočeš da laptop zdrži 3 leta in ti je za drugo vseeno potem je to to, ok izbira, samo kot pravim delaj backup... :P (No saj to bi naj na vseh če je pomembnejši podatek)

Lenovo je lastnik Mediona ja, ampak ne vem zakaj vendar po mojih lastnih izkušnjah so Lenovo prenosniki bolj kvalitetno grajeni kot pa Medion, res pa je da govorim o srednjem rangu G serij, tisti crap Lenovo B serije in pa še ena kaj je že pa je tudi bolj tak tak (najbolj me moti če ne morem odstranit baterije recimo, to je kar HVALA lepa pol)

Pa če mi je kitajski prenosnik delal 6 let, menda ne bo ta crknil kar tako?

Ja verjetno ne, ali pač, jaz govorim o statistiki in za statistiko 2 komada nista niti približno soliden vzorec med 500-1000 je že vsaj neko vzorčno število ki pokaže malo več. Seveda pa to ne pomeni da ne bo medion laufal še 15 let, Lenovo pa crknil čez 3 mesece, gre se samo za statistično verjetnost kjer bo po nekem vzorcu najmanj verjetno reklamiranje in/ali servisiranje...

J.McLane ::

Lepo si tole spesnil, ampak za statistiko zanesljivosti je pomebno št. prodanih kosov/št. servisiranih - na servisu ti ne moreš vedeti koliko je nečesa prodanega, poleg tega za vsako znamko obstaja več pooblaščenih servisev ali je za Medion tudi več servisev, enako več kot za druge znamke?

Nič ne rečem, lahko da imaš prav, ampak lahko se pa tudi zelo motiš.

d4vid ::

Tole o kvaliteti medion vs. lenovo.
To si lahko predstavljas nekako tako kot Renault in Dacia.

Renault v svoje avte daje novejso tehnologijo, dacia pa ima malo starejso tehnologijo in za manj denarja.

Hja, lahko mi prenosnik crkne ze cez pol ure ali pa cez 10 let.

Me pa preseneti kvaliteta 20 let nazaj.
Doma imam prenosnik Compaq LTE 5000. Izdelan je bil cca 1996.
Imam originalni polnilec, ki se vedno deluje. Prenosnik na polnilcu dela bp. Baterije nimam. CDROM deluje kot nov! Pri HPju, acerju, toshibi in compaqu mi je vedno najprej crknil prav CD/DVD pogon. Tukaj dela. Disk se vedno prvi 1.6 GB.

Je pa par tezavic za leto 2016: 75 MHz in 24MB rama :))
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Qcube ::

Imam enake izkušnje kot Mato989. Lenovo se najmanj kvarijo, predvsem napajalnik je izgleda kvalitetno narejen in se ne pokvari tako hitro kot pri ostalih. Seveda je težko realno ocenit če ne poznamo točne številke prodaje po znamki.

d4vid ::

Sicer je res da bi mogu delat na kakem servisu za bolj realno oceno, ampak meni je pa ravno lenovo nagajal. Ko sem nalozil gonilnike za grafo, so leteli bluescreeni.

Na 2 hpjih mi je sla maticna, na 1 toshibi kondenzator (zmrzovanje),..
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

J.McLane je izjavil:

Lepo si tole spesnil, ampak za statistiko zanesljivosti je pomebno št. prodanih kosov/št. servisiranih - na servisu ti ne moreš vedeti koliko je nečesa prodanega, poleg tega za vsako znamko obstaja več pooblaščenih servisev ali je za Medion tudi več servisev, enako več kot za druge znamke?

Nič ne rečem, lahko da imaš prav, ampak lahko se pa tudi zelo motiš.

Valda da potrebuješ za boljše izračune to kar praviš, ampak definitivno so "moji" podatki bolj relevantni in bližje neki statistični analizi kot vzorec nekoga + prijatelj, ker tisto pa je res "mimo" :) To je blo moje bistvo, ker potem se lahko vsak oglasi za nekaj kar super dela njemu in prijatelju in potem je kao to dobra zadeva....

Je pa tu zdaj treba objasnit eno stvar, mi nismo bli pooblaščeni za nobeno znamko, torej, vse kar je prišlo k nam je bilo posledica kupčeve odločitve... se pravi to o pooblaščenih ni relevantno v tem primeru, je pa ono prvo v številu prodanih kosov, ker če nekaj crkne v garanciji tega jaz nisem servisiral in teh podatkov nimam, jaz govorim po koncu garancije... (izjemoma tudi vmes ko se je stranka tako odločla in raje izgubila garancijo)

Podatki koliko je reklamacij v garancijskem roku pač nimam niti ne vem če jih kdo ima, vsaj ne za vse znamke ali večino večjih.

d4vid je izjavil:

Sicer je res da bi mogu delat na kakem servisu za bolj realno oceno, ampak meni je pa ravno lenovo nagajal. Ko sem nalozil gonilnike za grafo, so leteli bluescreeni.

Na 2 hpjih mi je sla maticna, na 1 toshibi kondenzator (zmrzovanje),..

Ja to napako sem 2x zaznal sam, je pa res, da nekateri driver CDji od lenovotov (če ne vsi?) kjer dobiš zraven ko je DOS naložen majo več raznih gonilnikov in če ne izbereš pravega zna bit hudič... recimo včeraj sem glih snemal enega, je mel gor AMD in Nvidia driverje pa je bla AMDjeva notri, in pol kdo (ne praivm da ti) malo pihne mimo ker je prehiter :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

MxxW5 ::

Jaz sem imel prej HP 6720s, ki sem ga kupil leta 2007. Par mesecev nazaj sem kupil Mediona P6660. O samih komponentah (plata, proc, grafika, zaslon...) ne bom govoril, saj je Medion pač skoraj 10 let mlajši.

Kvaliteta izdelave je pa kot noč in dan. Jaz ne vem, kako izgleda "povprečen" moderni prenosnik, ampak P6660 ne daje ravno vtisa kvalitete in dolgotrajnosti, milo rečeno. Res je precej tanjši in lažji od HPja, ampak slednji je v primerjavi narejen kot tank (pa je bil leta 2007 med najcenejšimi prenosniki). Pri Medionu se vse ovija in škripa. Če ga primeš za rob in dvigneš, se ovije in poka. Touchpad je tako zanič, da je komajda uporaben (in škrepeta pri tipkanju). Robovi ekrana sploh niso pritrjeni na ekran, ampak so tanka plastika, ki "odstopi" od ekrana spodaj, če ga daš v skrajno lego.

Skratka, Medion P6660 ne bo zdržal 10 let. :) Je pa sicer sijajen prenosnik za to ceno, le slabo kvaliteto ohišja moraš vzeti v zakup (previdno ravnanje/prenašanje in uporaba miške).

hojnikb ::

enaka opazka ko sem žel iz 6910p na točno ta model. HP je proti medionu tank. Je pa v vseh drugih pogledih precej slabši. Kaj mi nuca kvalitetno ohišje, če je ekran _crap_ pa zmogljivosti bolj tko tko...

Ni pa fer, da primerjam ta dva, ker sta v čisto drugem cenovnem rangu (moj hp je bil cirka 1300e nov + nadgradnje, tale medion pa 500e)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

mihec87 ::

hojnikb je izjavil:

enaka opazka ko sem žel iz 6910p na točno ta model. HP je proti medionu tank. Je pa v vseh drugih pogledih precej slabši. Kaj mi nuca kvalitetno ohišje, če je ekran _crap_ pa zmogljivosti bolj tko tko...

Ni pa fer, da primerjam ta dva, ker sta v čisto drugem cenovnem rangu (moj hp je bil cirka 1300e nov + nadgradnje, tale medion pa 500e)

Ja ni fer(2,6 kratnik razlike v ceni), kupi hp-ja za 500e pa primerjaj...

rajš delam na pisarni stroj kot da kupim HPja za 500e
#brezpodpisa

Bellzmet ::

No če vzamemmo, da so komponente od istih proizvajalcev (Intel, RAM, diski,...) potem lahko rečemo, da je HP ohišje za več kot 260% dražje od Medion. Se pravi potem, če je Medion ohišje kar OK bi moral biti HP za to ceno res super duper:)

dotični HP je iz poslovne serije (kot kaki probooki danes) tko da je že s tem premium.
#brezpodpisa

MxxW5 je izjavil:

Jaz sem imel prej HP 6720s, ki sem ga kupil leta 2007. Par mesecev nazaj sem kupil Mediona P6660. O samih komponentah (plata, proc, grafika, zaslon...) ne bom govoril, saj je Medion pač skoraj 10 let mlajši.

Kvaliteta izdelave je pa kot noč in dan. Jaz ne vem, kako izgleda "povprečen" moderni prenosnik, ampak P6660 ne daje ravno vtisa kvalitete in dolgotrajnosti, milo rečeno. Res je precej tanjši in lažji od HPja, ampak slednji je v primerjavi narejen kot tank (pa je bil leta 2007 med najcenejšimi prenosniki). Pri Medionu se vse ovija in škripa. Če ga primeš za rob in dvigneš, se ovije in poka. Touchpad je tako zanič, da je komajda uporaben (in škrepeta pri tipkanju). Robovi ekrana sploh niso pritrjeni na ekran, ampak so tanka plastika, ki "odstopi" od ekrana spodaj, če ga daš v skrajno lego.

Skratka, Medion P6660 ne bo zdržal 10 let. :) Je pa sicer sijajen prenosnik za to ceno, le slabo kvaliteto ohišja moraš vzeti v zakup (previdno ravnanje/prenašanje in uporaba miške).

Enako je če primerjaš danes Lenovo G serije za 500€ in Mediona za 500€, po kvaliteti ohišja itd... ko dan in noč.

MxxW5 ::

Medion (Hofer) ponuja za 500 EUR HD IPS ekran, i3, 930M in hibridi disk. Koliko vem, za to ceno nihče drug ne pride niti blizu temu. Ker pa tudi za Medion veljajo ekonomska pravila, morajo prišparati nekje drugje - pri ohišju in kvaliteti izdelave. Za nekoga sprejemljiv kompromis, za drugega ne. Jaz bi tudi kupil prenosnik s takimi specifikacijami in kovinskim ohišjem, če bi mi ga kdo ponujal za to ceno. Pa ga ne.

opeter ::

perci je izjavil:

Problem je v tem, da je na sliki večja miza.

Odvisno od perspektive ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

barakus ::

Ne. Tista na sliki sploh ni isti model mize kot je na sliki na embalazi.

Če kdo gre v Hofer danes in imajo se danasno tablco mi jo prosim rezervira/kupi, dobi za pjaco ;)

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

katimm ::

Nesta je izjavil:

Če kdo gre v Hofer danes in imajo se danasno tablco mi jo prosim rezervira/kupi, dobi za pjaco ;)

V Novem mestu mislim da so v obeh poslovalnicah se omenjene tablice...

katimm je izjavil:

Nesta je izjavil:

V Novem mestu mislim da so v obeh poslovalnicah se omenjene tablice...

Resno? Se da to kako rezervirati?
Hvala

katimm ::

Mislim da ne... Samo osebni prevzem

Se prav bi mogu enga nastimat da kupi in mi dostavi...:)

mtosev ::

Kup kaj iz DE. Maš kar nekaj na voljo za cca 200eur
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

DE?

Nemčije

Nikol vec. Samo se v Slo kupim da mam mir. Z tujino se mi ne da vec ubadat :) Je slo dost casa, zivcev, pa stroska tud na konc koncev :)

starboi ::

Nesta je izjavil:

Nikol vec. Samo se v Slo kupim da mam mir. Z tujino se mi ne da vec ubadat :) Je slo dost casa, zivcev, pa stroska tud na konc koncev :)

Zanimivo, kako 99% ljudi prav kontra razmišlja.

greatdrakon ::

Nesta je izjavil:

reklamiral sem mobilni telefon (computer universe), strošek pošiljanja v nemčijo je bil 5 evrov. dobil sem nov telefon, brez težav. just saying.

greatdrakon je izjavil:

Nesta je izjavil:

reklamiral sem mobilni telefon (computer universe), strošek pošiljanja v nemčijo je bil 5 evrov. dobil sem nov telefon, brez težav. just saying.

Ja computeruniverse je dober. Jaz pri njih kupujem že od leta 2010.

kalorijagr ::

Je tale komp OK za price al se splača počakat na next gen grafe?

Kebo ::

Pomoje ja, ker bo 970 prec pol manj vredna.

Izak ::

Je že kdo vzel BBQ Žar na oglje z električnim prezračevanjem in ga mogoče tudi testiral? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izak ()

::

Izak je izjavil:

Je že kdo vzel BBQ Žar na oglje z električnim prezračevanjem in ga mogoče tudi testiral? :)

Poglej v temo o žarih, tam nekaj takega hvalijo.

podviz ::

Kakšno pa je vaše mnenje o telefonu Medion Life E4504?

Pa kako dati link na izdelek od Hoferja, ker se po izteku akcije izdelek ne vidi več?

krin ::

ta telefon se ne splača kljub nizki ceni.. katastrofa od specifikacij

bajsibajsi ::

Za 80 evrov povsem OK in s tremi leti garancije.

MrStein ::

1 GB RAM-a --> crap
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

A najdete kje boljši phone z 2gb rama za 80e?
Ok telefon za pač nezahtevne uporabnike.

m0LN4r ::

Ojla,
vceraj sem imel moznost malo sprobat Mediona, ki ga imajo zdaj v hofer/aldi/lidl

Zadeva je strojno gledano res bomba, leti kot sneta sekira, se ne greje, ekran je odlicen, SSD in HDD sta itak vec kot dovolj. i5 in Iris 550 sta fenomenalna, laptop zmelje vse video formate z levo roko.

Edina hiba je se vedno poceni plastika. Za dosti naokoli prenasat ni. Za na mizo pa je najboljsa zmogljivost/ceno.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

D3m0r4l1z3d ::

Lidl?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

dreknapalci ::

verjetn je šel v lidl po štruco in mu je s spomina zletelo, da lidl nima teh stvari. No, lahko da se motim..

Vsaj v Sloveniji ne

MrStein ::

mtosev je izjavil:

A najdete kje boljši phone z 2gb rama za 80e?
Ok telefon za pač nezahtevne uporabnike.

2GB za 80 težko, najdeš pa 1GB za manj kot 80.
Za to ceno je verjetno OK nakup, ampak yugo je še vedno yugo, pa če ga zastonj dobiš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Whats wrong with this picture https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

4k za 379 EUR ... a bi šlo na PC tole

opeter ::

dreknapalci je izjavil:

verjetn je šel v lidl po štruco in mu je s spomina zletelo, da lidl nima teh stvari. No, lahko da se motim..

Lidl je en čas mel Gericoma pa Chiligreena.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Whats wrong with this picture https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

4k za 379 EUR ... a bi šlo na PC tole

Na kakšen PC? Verjetno rabiš samo HDMI ali Displayport.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

HDMI, bolj me zanima kaj vse bi bilo lahko narobe, če bi hotel igre še gor špilat z bodočo 1070 ali rx 490, razen 4k resolucije

Zgodovina sprememb…

««
125 / 194
»»