» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
88 / 194
»»

Assass1n ::

To sem tudi jaz mislil potem pa sem kupil novega Gorenje za slabih 300€ pa sem videl kako sem se motil :D
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

matobeli ::

A ima kdo pri roki telefonsko od hoferja? Vem da je nekje v tej temi pa ne najdem več. Moram zalogo preverit:D

Mare2 ::

01 8346600
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

AvtoR ::

Vsi stroji do 500€ imajo plastično kad. Če crkne ležaj je ceneje kupiti nov stroj kot popravljati starega. kolikor vem ima Gorenje samo nekaj dražjih modelov, ki imajo kovinsko kad in s tem možnost menjave ležaja.
V bistvu je pa ležaj bolj problem pri novejših strojih, ki imajo hitejšo centrifugo (1300-1600 obratov), ker je tam ležaj bolj obremenjen. Stari stoji so imeli max obrate 600, mogoče 800 obratov, tako da so zdržali tudi 20 in več let.

Za pričakovat, da bodo stroji delovali 20+ let je iluzorno, ker vsa industrija bele tehnike propadev v roku desetih let. Trg je pač zasičen.

konspirator ::

BladE_ je izjavil:

Dr_M je izjavil:

ampak res vsaj 25 let da se ne pokvari,

Tole bi pa zelo rad videl.
Tej stari aparati so se se bolj kvarili, samo lazje in dosti ceneje jih je bilo popravljat. Ce nimas ravno dveh levih rok, si lahko sam zrihtal, pri novih pa tezko kaj.

Pri nas imamo Gorenje odkar pomnim cca 20let(če ne več) pa je vse, kar je bilo menjano ležaj... Mati še vedno pravi, da pere bolje kot vsi novejši skupaj :D

Če se ves čas pri eni znamki potem ne veš kako perejo druge.

Zgodovina sprememb…

Dr_M ::

BladE_ je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Tej stari aparati so se se bolj kvarili, samo lazje in dosti ceneje jih je bilo popravljat. Ce nimas ravno dveh levih rok, si lahko sam zrihtal, pri novih pa tezko kaj.

Pri nas imamo Gorenje odkar pomnim cca 20let(če ne več) pa je vse, kar je bilo menjano ležaj... Mati še vedno pravi, da pere bolje kot vsi novejši skupaj :D

To o boljsem pranju je ena velka buca. To je zgolj mit.
Enih 10 let nazaj smo pri nas doma zamenjal dobrih 20 let star gorenjev pralni stroj. Mislim, da je bilo samo ohisje, programator in boben originalen, vse ostalo veckrat menjano. Trenutni gorenjev stroj je star dobrih 10 let, 2 leti nazaj je bil menjan motor (strosek okoli 90e), to je pa vse zaenkrat.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

slopeter86 ::

Kot je že prejšnji teden @Alamar naznanil glede novega medion 11,6 prenosnika je sedaj na voljo uradni info iz strani hofer at. Predvidevam, da bo kakor tudi v avstrijskih hoferjih pri nas na voljo sledeči medion akoya s2218.

Tukaj še link od medion press release

11,6 full HD IPS
Z3735F Intel atom procesor
2 celična baterija baje med 7 in 9 ur baterije (8 ur videa)
Win 8,1
64Gb flash memory
2Gb ram
2X usb 2.0
1X hdmi
1X micro usb čitalec
1X combo aux/mic
ca. 30 x 2,08 x 20 cm / 1,3 (1,2 na press releasu) kg

Cena (v Avstriji, predvidoma bo v Slo hoferjih ista) 239 EUR

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

A hojniku ni ratalo enega benchmarka objaviti?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Tukaj link do slovenske strani dotičnega prenosnika.

Na voljo v slo od 16.7 cena 239 eur

hojnikb ::

MrStein je izjavil:

Dobiš benchmarke, ko pridem do škatlice...
#brezpodpisa

francek1 ::

šernk je izjavil:

če mi najdeš znamko, ki je ni treba popravljat kupim vse od njih čeprav so 2x dražji od konkurence :)

Miele...
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Pithlit ::

A Miele se ne kvari? Nalimam slikco enega ki je več v okvari kot dela? Pa zraven stoji en profi stroj ki je v zadnjih par letih tudi bil vsaj enkrat letno na servisu. Zraven tega pa stoji še en profi stroj... ki pa dela brez problema. Limone ima vsak. Miele ni neka grozna izjema.
Life is as complicated as we make it...

kixs ::

Je pa vsaj 2-3x drazji ;)

Lih studiram... moj Gorenje bo pocasi ze 7 let star (takrat je bil v akciji 450EUR). Seveda dela BP. Res pa ni toliko obremenjen. Dva pranja na vikend.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

ajfon ::

mtosev ::

mam ta cpu in 2gb rama v win 8.1 tablici. performansi so zadostni za internet browsing, flash, youtube HD, dosbox
za 239 je kr ok nakup. tablica v obliki prenosnika
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Kaj pa kakšne lažje igre kot so kak Lol? bi to Laufalo? Itak da ne na full hd, ampak zmanjšani res.

na lol kr pozabi... razn če spustiš tam na low in 720p/600p

Btw, kolker opažam, ta platforma nima razširjanje slike, če je resolucija manjša od nativne...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

MrStein je izjavil:

Evo da boš lažje spal danes :)

Benchmark Z3735F procesorja. Platforma je Wintel W8 (tisti dualboot). Ram je 2GB DDR3L, flash je 32GB od FORESEE.

Uglavnem, čisto capable zadeva za dani namen. O kakem štekanju ne duha ne sluha. Po modifikaciji heatsinka tudi temparature ne presegajo ~70C ob loadu.

Bonus benchmark iger še pride...
#brezpodpisa

Evo, CS:Source (tazadnja različica s steam, brez config modifikacij za višji fps)

Nastavitve: 720p, vse low, razn texture na medium

Poštenih ~60FPS. Sicer je očitno grafika hardwaresko omejena na 60FPS, ker nikoli niso šli preko (tudi ob console editu). Pravtako pri fullscreen načinu ne razširi sliko. Omejitve par W sistema pač.

Če ma kdo kako željo, z veseljem testiram.

Kdo je že rekel, da to ni druga kot za minesweeper in xp poganjat ? :\

Btw, poraba nekje 5-7W na štekru.

Mogoče se pa zgodi, da začne tut hofer kdaj tako škatlico prodajat :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

@hojnikb čisto ok hitrosti za takšno napravo :)
Sem gledal na netu benchmarke od primerljivega asus x205 (FA205). Iz raznih recenzij blo za razbrat, da delajo HD filmi tekoče, kaj pa naprimer kak full HD mkv bi delal tekoče na tej platformi?

> kaj pa naprimer kak full HD mkv bi delal tekoče na tej platformi?

Če je h.264 (kar je praktično 95% pirat in legit contenta), potem bo tudi 4K predvajal brez težav. Zatakne se samo pri kakih eksotičnih kodekih, za katere nima strojne podpore in H.265. Ta gre sodeč po internetih do nekje 720p, več pa ne (stvar se offloada malo na cpu in malo na grafične shaderje, fiksne enote kot je za h.264 pa ni).

Več o zadevi pa tukaj.
http://www.cnx-software.com/2015/04/27/...

(Naj te model ne moti, itk večina čungalunga intel zadev uporablja točno ta procesor).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

Hvala za info :)

PrihajaNodi ::

Dr_M je izjavil:

Naš je 40 let star, Gorenje. Vse se da še zrihtat.

BorutK-73 ::

hojnikb je izjavil:

MrStein je izjavil:

Evo da boš lažje spal danes :)

Benchmark Z3735F procesorja. Platforma je Wintel W8 (tisti dualboot). Ram je 2GB DDR3L, flash je 32GB od FORESEE.

Uglavnem, čisto capable zadeva za dani namen. O kakem štekanju ne duha ne sluha. Po modifikaciji heatsinka tudi temparature ne presegajo ~70C ob loadu.

Bonus benchmark iger še pride...

O kateri zadevi se gre to?

Gre se o zadevah, osnovanih na Z3735f

Dotični benchmarki so bili pa narejeni na Wintel W8 (če te zanima končna napravica).
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

vilonja ::

Se potem splača tisti prenosnik iz avstrijskega hoferja, pa če mi ga še žlahta na firmo vzame?

Pač jaz bi rajši vzel kaj takega: http://www.hardwareversand.de/en/8+-+11...

nima full hd displaya, ima pa 500gb trdega diska ter hitrejši procesor..

Lp

Da, prav tega.
Uporabljal bi se za navadna opravila- brskanje, internet, youtube
Zelo malo downloadanja.
Instaliran bo kodi.

Mogoce pade tudi kaksna igra na low?

Glede tega s2218 iz hoferja je pač prednost, da če ti nebi bil všeč, ga enostavno neseš nazaj v roku 60ih dni in dobiš povrnjen denar. Sicer z nakupom iz Nemčije je to najbrž tudi možno ampak je dosti več zajebavanja s tem pomoje.

Za brskanje kakor tudi youtube pa bi moral biti ta hofer laptop čisto soliden, glede na kaj je bilo zgoraj napisano ter tudi iz recenzij o asus f205ta (v tujini x205), kateri ma isti hardware kot ta iz hoferja (hofer ima fHD zaslon edino).

Prednosti/slabosti hofer laptopa glede na asusa f200m:
+fHD zaslon z predvidoma dosti boljšo svetilnostjo
+bolj vzdržljiva baterija? (Težko vedet predno pride kak konkretni test)
-majhen emmc disk napram 500gb hdd

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

a 4 gb vs 2 gb si pa pozabil pri Asusu

dejansko je 500GB disk v asusu minus, ne plus
#brezpodpisa

Ja, res tisti drugi asus ima 4gb, samo je hot pink barve :/ klasicni crne barve pa ima 2gb ram. Glede hdd, pa ce bo v hoferju emmc, tisto tudi ni ravno presezek read/write napram hdd. Vsaj kolikor sem gledal iz benchmarkov.

Pa kar je se treba glede obeh asus upostevat sta to rabljena.

Zgodovina sprememb…

francek1 ::

Pithlit je izjavil:

A Miele se ne kvari? Nalimam slikco enega ki je več v okvari kot dela? Pa zraven stoji en profi stroj ki je v zadnjih par letih tudi bil vsaj enkrat letno na servisu. Zraven tega pa stoji še en profi stroj... ki pa dela brez problema. Limone ima vsak. Miele ni neka grozna izjema.

Ti lahko lepiš kar hočeš, kdor ga enkrat kupi, na drugo gre zelo težko. A misliš da so dragi zaradi napisa? Se pa sprašujem o pravilni uporabi strojev pri vaši hiši....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

perci ::

A misliš da so dragi zaradi napisa?

Ne, seveda ne. Firma se še nikoli ni plačala.

Aston_11 ::

ajfon je izjavil:

Pač jaz bi rajši vzel kaj takega: http://www.hardwareversand.de/en/8+-+11...

nima full hd displaya, ima pa 500gb trdega diska ter hitrejši procesor..

Lp

Za 50 EUR več je pri nas R&R z 4 Gb in 15,6 ekranom.

50eur je pri ceni 200-300eur že kar lep procent cene. Pa 15.6" ekran res ni prednost/slabost. Oziroma v primeru pimerjanih je celo v prednosti tisti z 12"

Sej ne kupuješ za gejmat ampak za prenašat okoli.

>Glede hdd, pa ce bo v hoferju emmc, tisto tudi ni ravno presezek read/write napram hdd. Vsaj kolikor sem gledal iz benchmarkov.

eMMC je seveda še vedno veliko hitrejši v nakjučnem branju, pa tudi pisanju v primerjavi z klasičnim diskom. In to je tisto, kar šteje pri odzivnosti, ne surove sekvečne številke.
#brezpodpisa

Tudi če nimaš kakšnega koli razloga lahko prenpsnik vseeno vrneš v roku 60 dni?

Lahko.

A se že kaj ve če ima ta prenosnik kakšne možnosti razširitve RAMa, mogoče celo kakšen m.2 port?

kpkp ::

Kdo ve kak SoC je v tem hoferjevem telefonu?

mtosev ::

matobeli je izjavil:

Lahko.

A se že kaj ve če ima ta prenosnik kakšne možnosti razširitve RAMa, mogoče celo kakšen m.2 port?
z3735f platforma ni upgradabla
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

krho ::

Škoda, k tole nima 4G rama.. JA vem proc ne podpira sam vseeno.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Pithlit ::

francek1 je izjavil:

Ti lahko lepiš kar hočeš, kdor ga enkrat kupi, na drugo gre zelo težko.

Kdor ga enkrat kupi, pa ga v treh letih ima 3x na servisu... bo zamenjal znamko v trenu oka.

Enim Gorenje kar dela (in niti pomislijo ne da bi kaj drugega kupovali), drugi se ga izogibajo kot hudič križa. Zgoraj je uporabnik omenil da Candy ne kupi nikoli več - meni je Candy pralni stroj delal 20 let - enkrat smo jermen menjali. Pol je pa centrifuga odpovedala.

francek1 je izjavil:

A misliš da so dragi zaradi napisa?

Če ti misliš kaj drugega pol si na napačnem forumu. Kak MoN bi ti verjetno bolj pasal (karikiram, ja).

francek1 je izjavil:

Se pa sprašujem o pravilni uporabi strojev pri vaši hiši....

Ti se kar sprašuj. Čip šit Candy pralni stroj je zdržal 20 let, Candy pečica jih ima 21. Candy hladilnik jih ima 14 (priznam, je za zamenjat počas... mal bolj varčen razred bi kar pasal). Beko zamrzovalna jih ima 17. Nekaj pa že počnemo prav. Najnovejša je kuhalna plošča - ker so mi staro razbili - pa tudi ta jih šteje 10 let.

Ne vem kje ima Miele dodano vrednost. Samo zato ker Miele piše gor ziher ne. Da je drag ko žafran, vem. Da se kvari, tudi vem. Kot vem da je tudi servis svinjsko drag.
Life is as complicated as we make it...

Modri dirkač ::

A se v bližnji prihodnosti pričakuje kakšna tablica? 8-10", GPS?
Everybody lies!

Pri nas je Candy pomivalc oddelal 22 let brez večjih posegov. So bili manjši servisi ampak nič ključnega.

Gorenje pomivalc je začel zajebavat po 6ih letih, menjal sem neko pumpo (se mi zdi), pa vse se je mašilo v 3 pm. Potem sem parkrat opral s tistim sredstvom za odmaščevanje in od takrat perem vse na 70 stopinj, ne več na Auto. 3 leta brez problemov. Ti varčevalni programi so za en kurc.

Whirlpool pralni stroj - dela 11 let brez kakršnegakoli posega.

Bellzmet ::

Ja ista izkušnja sicer druge znamke pomivalni stroj. Funkcija Auto večkrat ne opere zadovoljivo. Veliko krajši program 70 stopinj vedno opere brez napake. Perem samo še na 70.

To je sam zato, da lahko tist A++++++++ nalepko nalimajo gor. Neumnost.

TH321 ::

Pozdravljeni,

zanimam se za tega laptopa, ki ga bo ponudil Hofer naslednji teden - https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Zdi se mi res poceni, vendar me moti dejstvo da ima zgolj 2GB RAMa - kako je v primerjavi s tem v BigBangu - http://www.bigbang.si/prenosni-racunaln... - ki ima 4GB rama ... Cena pa je dobrih 60€ več (trenutno imajo v BigBangu neke kupončke, torej vsaj 10% manj)
Laptop bi se uporabljal za faks - pogoj je hiter disk, gladko delovanje, dovolj zmogljiva baterija. Bolj se nagibam k Medionu ampak me res moti tole z RAMom.
««
88 / 194
»»