Forum » Kaj kupiti » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
hojnikb ::
sj AHVA je samo AUOjevo ime za IPS like panel...
Daleč od shita.
Daleč od shita.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Tilen ::
Stojansto, no in kje sedaj dobimo 64GB različico s tremi leti garancije za 250 EUR? Nabijat je res lahko, tudi če že požremo to, da je manjši in da je Android njegova šibkost, ker ne zna poganjat x86 aplikacij.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Pithlit ::
ni IPS ... AHVA je ...
In AHVA je tolk grozno slabši... zakaj že? Ali pa, če ti je lažje, IPS je tolk boljši... zakaj že?
Life is as complicated as we make it...
matobeli ::
pa če smo optimistični lahko rečemo da bo win10 dobra stvar tudi za tablice, nadgradnja bo zastonj, čista zmaga.
edit: prenosniki za 250eur so grozno neprenosni (15" 1033x768, 2h avtonomije, trdi disk in glasen ventilator) in grozno bedni v vsem drugem.
edit: prenosniki za 250eur so grozno neprenosni (15" 1033x768, 2h avtonomije, trdi disk in glasen ventilator) in grozno bedni v vsem drugem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
ni IPS ... AHVA je ...
In AHVA je tolk grozno slabši... zakaj že? Ali pa, če ti je lažje, IPS je tolk boljši... zakaj že?
Še enkrat, AHVA je samo AUOjevo marketinško ime za IPS like tehnologijo (tko kot recimo S-LCD pr sonyu).
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
s1m0n ::
Zaslon je čist OK, sem se danes malo poigral s kolegovo tablico. In pod 500€ imajo čisto vsi prenosniki podn od podna zaslon tako, da!
CyberPunk ::
Če koga zanima - unboxing (in prav nič drugega) Medion Akoya E1234T:
Mogoče kakšno nadaljevanje še pride.
Zaslonu prav nič ne fali, ja. Razen če kuri veliko baterije, saj pod (od oka) 60% brightness skoraj nič ne vidiš (pri vseh prenosnih zadevah sem imel ponavadi na okoli 20% in je bilo več kot zadosti).
Pa pri Windows tablicah v bistvu dobiš 2 stvari v enem - poleg tablice še "računalnik". ;) V tem konkretnem paketu je še enoletna naročnina na Office 365, ki med drugim vključuje tudi 1 TB OneDrive (OK, mogoče je zdaj že neomejeno - še nisem aktiviral) in 60 minut mesečno za klice iz Skypa na telefone (v Sloveniji žal samo na fiksne številke).
Mogoče kakšno nadaljevanje še pride.
Zaslonu prav nič ne fali, ja. Razen če kuri veliko baterije, saj pod (od oka) 60% brightness skoraj nič ne vidiš (pri vseh prenosnih zadevah sem imel ponavadi na okoli 20% in je bilo več kot zadosti).
Pa pri Windows tablicah v bistvu dobiš 2 stvari v enem - poleg tablice še "računalnik". ;) V tem konkretnem paketu je še enoletna naročnina na Office 365, ki med drugim vključuje tudi 1 TB OneDrive (OK, mogoče je zdaj že neomejeno - še nisem aktiviral) in 60 minut mesečno za klice iz Skypa na telefone (v Sloveniji žal samo na fiksne številke).
ni IPS ... AHVA je ...
Še enkrat, AHVA je samo AUOjevo marketinško ime za IPS like tehnologijo (tko kot recimo S-LCD pr sonyu).
Ma kdo je pa tebe kaj vprašal... :P
Mene zanima stojanov argument zakaj je AHVA zanič, IPS pa nekaj najboljšega po izumu kolesa.
logit ::
Tudi sam sem lastnik nove Medion Akoya tablice. Sem drugače zelo zadovoljen z nakupom a me je ena malenkost zmotila in morda kdo pozna rešitev. Kako naj ugasnem zaslon, pa da tablica ne gre v sleep mode. Šel sem skozi vse power nastavitve in tablica (oz. windows 8.1, ne vem kje je težava) povezuje SCREEN OFF s SLEEP MODE.
sajmon ::
@logit: po hitrem iskanju na googlu sem našel tele tri strani, preveri, če ti kaj od tega ustreza. Nimam pa tablice, da bi preveril, če kaj od tega deluje.
http://www.eightforums.com/tablet-touch...
http://www.eightforums.com/tutorials/28...
http://www.redmondpie.com/turn-off-your...
http://www.eightforums.com/tablet-touch...
http://www.eightforums.com/tutorials/28...
http://www.redmondpie.com/turn-off-your...
Hvala, ampak še vedno ne deluje. Ko spremenim vrednost SHUT OFF DISPLAY se spremeni tudi vrednost SLEEP mode in obratno. Spremenil sem tudi vrednosti v regeditu. Ta programček Turn off LCD pa spravi tablico v sleep.
OK tukaj je rešitev. Turn off display je tako nazaj, ampak hibernate pa zamenja sleep funkcijo.
You need to do two steps:
1) Disable Connected Standby:
Open regedit.exe, go to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\ and set the value CsEnabled from 1 to 0
2) Disable "Desktop Activity Moderator"
open cmd.exe in administrator mode (create a shortcut to cmd.exe and right-click-> Run As Administrator) and type this:
sc config dam start=disable
It will say SUCCESS
Restart your tablet
Now you can set up in you power plan to turn off monitor in 1 minute or whatever you want, take into consideration you tablet will last like 5-7 hours instead of the 30 hours in Connected standby.
I use it to stream DLNA content from by tablet to my PS3 and avoid the screen to keep on( beware of the LCD burn issue when the screen is on many hours on the same image) and if I want to leave it downloading content overnight.
To return it back to normal:
1) enable Connected Standby
Open regedit.exe, go to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\ and set the value CsEnabled from 0 to 1
2) Run this in cmd.exe in administrator mode:
"sc debug dam start= system"
It will say SUCCESS
Restart and you're done.
side notes: Sometimes the screen won't turn off because of some process or apps holding it, still investigating which are those.
Side note 2: Shame on you microsoft, we can't stream DLNA content while connected standby is enabled, there is no metro DLNA server avalaible
You need to do two steps:
1) Disable Connected Standby:
Open regedit.exe, go to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\ and set the value CsEnabled from 1 to 0
2) Disable "Desktop Activity Moderator"
open cmd.exe in administrator mode (create a shortcut to cmd.exe and right-click-> Run As Administrator) and type this:
sc config dam start=disable
It will say SUCCESS
Restart your tablet
Now you can set up in you power plan to turn off monitor in 1 minute or whatever you want, take into consideration you tablet will last like 5-7 hours instead of the 30 hours in Connected standby.
I use it to stream DLNA content from by tablet to my PS3 and avoid the screen to keep on( beware of the LCD burn issue when the screen is on many hours on the same image) and if I want to leave it downloading content overnight.
To return it back to normal:
1) enable Connected Standby
Open regedit.exe, go to HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\ and set the value CsEnabled from 0 to 1
2) Run this in cmd.exe in administrator mode:
"sc debug dam start= system"
It will say SUCCESS
Restart and you're done.
side notes: Sometimes the screen won't turn off because of some process or apps holding it, still investigating which are those.
Side note 2: Shame on you microsoft, we can't stream DLNA content while connected standby is enabled, there is no metro DLNA server avalaible
Kaj pa če uporabiš samo neko bližnico na desktopu, jo 2x potipkaš in ti ugasne display? Ni ravno gumb, ampak vsaj ni komplikacij
ingeniero ::
Kako pa jo dati v sleep način (kot ob pritisku fizičnega power gumba)? Preko bližnice na zaslonu.
jaz sem si dal tole: Nircmd
-skopiraš vse v npr. C:/Program files/nircmd
-kot admin zalaufaš nircmd.exe da prekopiraš neke zadeve (klikaj yes)
-na desktop si narediš bližnjico tega nircmd.exe->lastnosti->Target: "C:\Program Files\nircmd\nircmd.exe" monitor off
(dodaš na koncu ta "monitor off")
Ti sicer laufa v ozadju in kuri 0.7Mb rama, If you care.
edit: to je za screen off, lahko pa tudi druge funkcionalnosti uporaboš
-skopiraš vse v npr. C:/Program files/nircmd
-kot admin zalaufaš nircmd.exe da prekopiraš neke zadeve (klikaj yes)
-na desktop si narediš bližnjico tega nircmd.exe->lastnosti->Target: "C:\Program Files\nircmd\nircmd.exe" monitor off
(dodaš na koncu ta "monitor off")
Ti sicer laufa v ozadju in kuri 0.7Mb rama, If you care.
edit: to je za screen off, lahko pa tudi druge funkcionalnosti uporaboš
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
mtosev ::
ja, narediš image na zunanji hdd, ključ etc..
probaš z Acronisom
probaš z Acronisom
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Enako kot na stacionarnem računalniku ali prenosniku. Na tej tablici namreč teče polni Windows 8.1. Poganjaš lahko vse x86 aplikacije.
Zgodovina sprememb…
AHVA ni IPS pa če se marketing še toliko hoče potrudit ... zaslon je šit load
ne bluzit no.
#brezpodpisa
Enako kot na stacionarnem računalniku ali prenosniku. Na tej tablici namreč teče polni Windows 8.1. Poganjaš lahko vse x86 aplikacije.
Kako pa dosezes boot z zunanje enote (kjer je Clonezilla)? Nekaj sem probal z advanced restart, pa ni pograbil boota na USB (mislim, da je zaznal samo Windows 8 na njem, pa je YUMI multiboot gor).
mtosev ::
zakaj ne probaš z acronisom ali karkoli drugim windows based cloning programom
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
Dej ti kak dejanski argument al pa bodi tiho (ker je vsem ostalim jasno da pojma nimaš... bi bilo slednje verjetno najboljše).
s1m0n ::
Zaslon zgleda boljše kot vsak budget laptop kar sem jih kdaj koli imel v rokah.
Res, da ponekod "izteka" osvetlitev a tudi pri prenosnikih ni to popolno, je pa bolj opazno pri tabljicah/telefonih
Res, da ponekod "izteka" osvetlitev a tudi pri prenosnikih ni to popolno, je pa bolj opazno pri tabljicah/telefonih
FlyingBee ::
Dej ti kak dejanski argument al pa bodi tiho (ker je vsem ostalim jasno da pojma nimaš... bi bilo slednje verjetno najboljše).
ok, pustmo zdaj zaslone, pri tem je treba imet nekaj ozadja in vedeti o čem govoriš, drugače poceni izpadejo tisti, ki jim je prav vse OK .. mene bolj zanima zdaj koliko časa zdrži baterija te tablice za 250 eur in koliko časa se polni
Stojansto, jaz še kar čakam tisti 8.4 64GB tab za 250 eur s tremi leti garancije. Odkar si se javil, se samo ven muzaš. Priznaj zmoto, ti bo lažje.
Zgodovina sprememb…
FlyingBee ::
nobene zmote ni, 16gb ima pač vgrajeno in dokupiš še SD pa je stvar hitro rešljiva (cene flasha je očitno zelo poljubna zadeva, Apple recimo 100 eur računa za 2x) ... moje mnenje na začetku v tej temi je še vedno isto ... zaslon je poceni varijanta AUO in za to ceno ni kaj dosti za pričakovati, vendar zadeva ni na nivoju PLS in IPS zaslonov, tukaj nimaš kaj ... ne trdim, da tistim, ki jim je vseeno, da jim ne bo všeč, to bi bila velika zmota
vseeno težko verjamem, da je win na tablicah uporaben kaj več od Androida, mogoče Starcraft pa AoEII lahko igraš gor pa ima že prednost, za produktivnost pa je tablica le še vedno igrača
naj kupci te tablice po pravici in objektivno napišejo v to temo za kaj mislijo uporabljati in za kaj so misli pred nakupom uprabljati pa glede baterije bi bilo zelo koristno vedeti
vseeno težko verjamem, da je win na tablicah uporaben kaj več od Androida, mogoče Starcraft pa AoEII lahko igraš gor pa ima že prednost, za produktivnost pa je tablica le še vedno igrača
naj kupci te tablice po pravici in objektivno napišejo v to temo za kaj mislijo uporabljati in za kaj so misli pred nakupom uprabljati pa glede baterije bi bilo zelo koristno vedeti
vendar zadeva ni na nivoju PLS in IPS zaslonov, tukaj nimaš kaj ...
ZAKAJ ti kekec? Povej zakaj točno je AHVA slabši od PLS ali IPS. Ali pa utihni.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: FlyingBee ()
Stojansto: Povej mi na kaj naj bom pozoren pri zaslonu, da bom opazil njegove pomanjkljivosti ;) Baterija bi lahko bila boljsa, ampak tudi 5ur je ze kar nekaj. Drzi podobno dolgo kot puncin Nexus7. Trenutno moram rect, da sem s tablico bolj zadovoljen, kot sem bil z ipad1.
Browsanje, delanje zapiskov, branje pdfjev. Zaslon na 75%. Napolni se tudi hitreje, kot pri ipadu1 (verjetno manjsa kapaciteta in mocnejsi polnilec 2A). Kar bi si sam zelel je boljsa baterija, senzor zaklopa ovitka in kaksna aplikacija vec v store-u. Zaslon je taksen kot je cisto v redu.
V store je potrebno ročno aktivirati dostop do vseh appov.
Enable All Apps - Windows Store Localizations
Office 365 je zakon. Poleg tablice sem enako licenco lahko uporabil še za PC. Zraven se dobi še 60 mednarodnih Skype minut (stacionarne številke) vsak mesec za obdobje enega leta.
Enable All Apps - Windows Store Localizations
Office 365 je zakon. Poleg tablice sem enako licenco lahko uporabil še za PC. Zraven se dobi še 60 mednarodnih Skype minut (stacionarne številke) vsak mesec za obdobje enega leta.
Zgodovina sprememb…
karafeka ::
A obstaja kakšna aplikacija na hoferjevi tablici za spremljanje baterije, podobno kot na androidu, kjer imaš to že v nastavitvah? Že da ti pokaže skupen čas na bateriji bi bilo uporabno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()
Alamar ::
Tudi jaz iščem podobno aplikacijo, kot karafeka. Za metro zaslon je "Battery Level", ampak ne funkcionira najbolje. Za desktop mode pa je "BatteryBar Pro", ki pa je plačljiva.
Tilen: Lokalizacijo imam izklopljeno.
Kdo ve kako dodati linke na metro zaslon na najenostavnejši način in ne preko IE. Sedaj naredim link na Chrome in mu dodam parameter za URL, ampak mi cez kratek cas izgine z metroja.
Tilen: Lokalizacijo imam izklopljeno.
Kdo ve kako dodati linke na metro zaslon na najenostavnejši način in ne preko IE. Sedaj naredim link na Chrome in mu dodam parameter za URL, ampak mi cez kratek cas izgine z metroja.
karafeka ::
Sem našel ta ukaz v cmdju:
powercfg /batteryreport
Kreira ti html v tvojem uporabniškem profilu, ki podrobno prikaže stanje bsterije.
Vir: http://www.eightforums.com/tutorials/31...
powercfg /batteryreport
Kreira ti html v tvojem uporabniškem profilu, ki podrobno prikaže stanje bsterije.
Vir: http://www.eightforums.com/tutorials/31...
Plus neomejeno shrambo na one drive za obdobje naročnine na office 365.
Za neomejen nadzor ;)
http://cryptome.org/2014/11/ms-onedrive...
Glede baterije tudi mene zanima. Na netbooku z Win7 mi poleg procenta kaze se predviden cas v urah in minutah. So to v osmici ukinili ali pa je stvar tablice?
Bi bilo pa seveda fajn videti na nacin, kot imata to iOS in Android - koliko casa uporabe in standby od zadnjega polnjenja in prikaz procentov porabe po procesih.
lopov ::
Za hoferjevo windos tablico bi rabili novo temo :)
Evo, moj problem -- tablica se ne polni. Isto stanje od razpakiranja do sedaj po vseh pododobitvah -- ves čas kaže 0%, če se priključi polnilec se polni cca. 1 minuto, nato preneha. Nekaj se sicer napolni, a nikoli ne vem koliko.
Prilagam poročilo, če bi kdo imal kakšen namig, kako to rešiti :/
https://dl.dropboxusercontent.com/u/142...
Evo, moj problem -- tablica se ne polni. Isto stanje od razpakiranja do sedaj po vseh pododobitvah -- ves čas kaže 0%, če se priključi polnilec se polni cca. 1 minuto, nato preneha. Nekaj se sicer napolni, a nikoli ne vem koliko.
Prilagam poročilo, če bi kdo imal kakšen namig, kako to rešiti :/
https://dl.dropboxusercontent.com/u/142...
Če jo izključiš in daš polniti, se polni? Stanje preveriš s kratkim pritiskom na power tipko. Se pa dolgo polni (2 uri+).
Zgodovina sprememb…
lopov ::
Če jo izključiš in daš polniti, se polni? Stanje preveriš s kratkim pritiskom na power tipko. Se pa dolgo polni (2 uri+).
Ne polni. Zgleda sem spraznil še tisto, kar je bilo prednapolnjeno, ker je zdaj, ko sem ob delovanju iztaknil kabel direkt crknilo. Brez kabla sploh ne dela :/
Če maš tablco -- koliko naj bi bila polna kapaciteta baterije? 24 mWh kot je imela moja se mi zdi malo malo :/
Ko je ugasnjena in se polni -- gre za animacijo ali statično sliko? Pri meni je ves čas tkole (statična slika):
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Status se redko posodablja, vendar se.
Installed batteries
Information about each currently installed battery
BATTERY 1
NAME SR Real Battery
MANUFACTURER Intel SR 1
SERIAL NUMBER 123456789
CHEMISTRY LION
DESIGN CAPACITY 24 mWh