» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
214 / 214
»
»»

enavlaka ::

Novo vodstvo, nove ideje
Začeli so dobro, nato pa se pokvarili. Zanič meso, skromna izbira precenjenega sadja. Zelenjava je kar neki. Kruh je tako ali tako prepečen. Nekaj novega, ko je prišel sem, sedaj pa ni nič posebnega in ga niti ne kupim več. Zraven vedno vrsta na blagajni.

Izdelkov v akciji pa imajo par kosov, pa že prvi dan poidejo.

BuDi79 ::

karafeka je izjavil:

Kupec je vedno tisti, ki na koncu pokrije vse te stroške + nagrade vodstvu, ki so imeli takšno super idejo.
a ni pol teme o tem, da kupcev ni več in da tam nihče ne kupuje?

Magic1 je izjavil:

Ti da mislit, ko vidiš kako multinacionalke z lahkoto poljubno testirajo nek trg. Njihovo zajebavanje lahko konkretno vpliva na naš trg.
Fakultete bi morale spremenit učni načrt v katerem že najmanj 40 let govorijo, da imajo velike trgovske verige za sabo veliko znanje in vse podatke... da točno vejo vse, od tega kaj kdo kupuje in koliko do tega kam na polici morajo postavit izdelek. Da o optimizirani logistiki sploh ne govorimo.

"Fakultete oogosto na primerih podjetij kot je Hofer učijo optimizacije poti in stroškov distribucije."

"Trgovci kot je Hofer imajo oseben stik s kupci, razpolagajo s podatki o strukturi, pogostosti in obsegu njihovega nakupa, imajo dostop do podatkov o obnašanju in nakupih potrošnikov (optimizacija zalog, trgovci točno vedo, katere izdelke prodajajo, kdaj, vpliv spremembe cene ipd.)."

Magic1 ::

Hofer je pač mal zabluzil. Na koncu so zadaj še vedno ljudje, ki lahko različno interpretirajo podatke. Sploh v zadnjih desetih letih se je poslovanje nasplošno drastično spremenilo. Redkokatero podjetje še fura ustaljene stare preverjene prakse. Vsi lovijo neke bajne zaslužke, vendar niso vsi novi prijemi uspešni.
Magic

karafeka ::

BuDi79 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Kupec je vedno tisti, ki na koncu pokrije vse te stroške + nagrade vodstvu, ki so imeli takšno super idejo.
a ni pol teme o tem, da kupcev ni več in da tam nihče ne kupuje?

Saj, zato pa delajo (AI) reklame. In to stane. In zato dvigujejo cene.

deepsick ::

Mmogrede, če Hofer eksperimentira na slovenskem trgu, je načeloma pripravljen tudi zapreti štacuno. Dobesedno. Žal pravila niso univerzalna, sploh pa ne iz fakultete najmanj 40 let, FFS!

Zapreti ne, ima mnogo preveč infrastrukture. Lahko pa bi prodal vse. Samo komu? Dvomim da si eurospin lahko privošči. Lidl pa tudi nima interesa, saj sta trgovini večinokrat blizu.
Magic

Kretencr ::

Jager bo kupo.

Bud_Bundy ::

Magic1 je izjavil:

Zapreti ne, ima mnogo preveč infrastrukture. Lahko pa bi prodal vse. Samo komu? Dvomim da si eurospin lahko privošči. Lidl pa tudi nima interesa, saj sta trgovini večinokrat blizu.

Vse trgovine so si blizu pri nas. Kupil bi lahko Jager, če se hoče širit, ampak samo del. Druga opcija je kakšen nov trgovec.

mtosev ::

A vi resno razmišljate, da bo Hofer propadel? Malo verjetno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

EU_zamašek- ::

Kaj bluzite? Jager? M zapira manjše poslovalnice, zaposlenih ne dobijo, flikajo s študenti, upokojenci, zlagajo tudi kake druge kulture, ki ne vedo besedice slovensko.

Itak je teh štacun 3x preveč. Pa milijon čipsov in cuker pijač, dostikrat pa ne dobiš normalnega sadja zelenjave, ali celo osnovnih pekovskih izdelkov.

Ne gre se za to da bi propadel. Lahko samo odide iz določenega trga. Hervis bo tudi prenehal s poslovanjem pri nas.
Magic

Ganon ::

Samo ta članek preletite:

https://siol.net/novice/posel-danes/spa...

V enem letu od 34 milijonov dobička, do 15 milijonov izgube. In edini trgovec z manj prihodki. Spar z največjo rastjo. Razlogi, ki jih navaja Hofer, so vredni krohota. Rast nabavnih stroškov ipd. S tem se soočajo vsi. In kako so lahko potem kar naenkrat začeli "zniževati redne cene" za 60% in več?

Magic1 je izjavil:

Hervis bo tudi prenehal s poslovanjem pri nas.

Ne, Hervis zapira trgovine povsod. Slovenija, Nemčija, Hrvaška ... Drugi so jih povozili.

delavec44 ::

To zniževanje rednih cen je bil le slab poizkus. Večina cen je že nazaj kjer so bile prej. Samo kruh in meso poglej kot primer. Lidl ima v povprečju meso 30% cenejše, kvaliteta je pa ista.

opeter ::

Tudi, če Hofer gre, se lahko prikaže kakšen drug igralec, recimo nemški Rewe ali pa francoski Auchan, če menijo, da je vredno poskusiti na tem trgu.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

V najslabšem primeru, tudi če gre, je na slo trgu še dovolj igralcev. Konkurenca itak vidimo da ne deluje. Sedaj so v enem tednu vsi kartelno podražili navaden tekoči jogurt iz 1,09€ na nekje 1,45€.

opeter je izjavil:

Tudi, če Hofer gre, se lahko prikaže kakšen drug igralec, če menijo, da je vredno poskusiti na tem trgu.
V resnici noben tega ne meni.

EU_zamašek- je izjavil:

Itak je teh štacun 3x preveč. Pa milijon čipsov in cuker pijač, dostikrat pa ne dobiš normalnega sadja zelenjave, ali celo osnovnih pekovskih izdelkov.
Najbolj perspektivne in rastoče države imajo precej več trgovin za vsakdanjo potrošnjo in jih še gradijo. -In prodajajo še več cukrpijač in še manj zelenjave.

Se zgodi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

starfotr ::

Tudi multinacionalke so že zaprle štacune in šle iz države. Recimo aldi Danska, lidl Norveška. Aldi sicer dobro raste v ZDA.

Pri nas je veliko trgovin, tako da je skrajni čas da so tudi pri nas prazni trgovski centri in trgovine (kot je to po tujini). Površina trgovin na prebivalca je pri nas zelo nadpovprečna.

Male trgovine so že davno zaprle svoja vrata. Tam kjer ni drugega pa cvetijo tudi male trgovine. Tam velike multinacionalke sploh ne investirajo.

Badwolff ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

d4vid ::

Jaz bi rekel, da je razlog za tako slabo poslovanje hoferja v tem, da nimajo lastne aplikacije in ne morejo slediti kupcem, kot to počnejo ostali. /s

Če bi res imeli nizke cene, bi kupci sledili njim....

kuglvinkl ::

Sam nej grejo. Ne bom opazil, pa je 17 Hoferjev v LJ.
Your focus determines your reallity

Badwolff je izjavil:

smo kar visoko
ker meriš na m2 in daješ v isti koš Zaro, Bauhaus in Mercator, kar je... morda malo manj pametno, če ti gre v nos da imamo preveč trgovin. Trgovin imamo premalo, ker je površina vsakega Mercatorja/Hofra prevelika.

In Tokyo there is one convenience store for app. every 1700 people.

South Korea has approximately 55,000 convenience stores nationwide. This means there is roughly one store for every 937 residents.

Taiwan has one convenience store per 1703 people.

V Sloveniji imamo 2026 okoli 900 živilskih trgovin.

Mercator: okoli 430
Spar in Interspar: okoli 130
Tuš: okoli 100
Hofer: 93 trgovin
Lidl: okoli 60
Eurospin: okoli 50
Jager: okoli 40

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Mercator pod jankovičem je pokupil in raz****al vse vaške in ostale mini trgovine.
Zato mamo edino diverziteto v megakonglomeratih.

Bud_Bundy ::

Specialnih in tehničnih trgovin je premalo, oziroma so preslabe, nimajo zaloge. Supermarketi so pa vsi eden zraven drugega, kar je spet nekoristno. Določeno območje bi moralo imeti omejeno število supermarketov, ne vem zakaj dovoljenja za 5 enakih trgovin v radiju 200 metrov.

Tako hočejo volilci

To je bilo verjetno sarkastično, nee?
Kdo sploh vpraša volivce?

Saj volijo z denarnico, če že ne na uradnih volitvah.
BTC city je za noge razgibat pa pokazat svojo eminenco. Saj je poln, da parkirnega prostora ne dobiš. Trgovinice v centru pa krepajo.

Bud_Bundy je izjavil:

Določeno območje bi moralo imeti omejeno število supermarketov, ne vem zakaj dovoljenja za 5 enakih trgovin v radiju 200 metrov.
Vse prepovedat.
...bumerji... vedno...

Točno nazaj iz Hoferju in sem vzel coca colo vanilla, cherry, čips, čokolado, etc

Imajo te cene nižje kot drugje?

Coca cola vanilla in vanilla sta cenejši kot prej. Samo primer.

Kovačeva kobila pa te fore. Mama zdravnica, on pa na coli, čipsu, čokoladi in macku... Samo človek je stres free, tako da bomo vsi ostali prej riknili.
Magic

starfotr ::

Bud_Bundy je izjavil:

Specialnih in tehničnih trgovin je premalo, oziroma so preslabe, nimajo zaloge. Supermarketi so pa vsi eden zraven drugega, kar je spet nekoristno. Določeno območje bi moralo imeti omejeno število supermarketov, ne vem zakaj dovoljenja za 5 enakih trgovin v radiju 200 metrov.

Trgovine (tehnične, specializirane, tudi prehrambene) so bile. Pa jih ni več. Poglaviten razlog je, da so propadle zaradi premalo prometa. Drugi razlog za zaprtje (v današnjih časih) je pa pomanjkanje delovne sile.

https://ibb.co/MLgwWKC
Evo sem slikal račun.

mtosev je izjavil:

Evo sem slikal račun.

Kosila kuha mama? Tale račun zgleda kot da bi nakupoval 11 letnik. ;((

Đizs kaka fasunga ...

Nismo vsi pijanci, da bi alkohol kupovali.

Saj je kupil alko - radler.
Pa jogurt - seveda sadni ...

Res ne bo kupil nefiltrirano pivo - ne vem če se v Hoferju sploh dobi, včasih se je, tu pa tam, če si naletel.

Nikoli ga nisem kupil, naredim si zalogo, ko je akcija union nefiltriranega.

In nisem pijanec, pijem skoraj po priporočilih NIJZ.

Dosti manj kot povprečni Slovenec.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Kdaj sem že napisal, da je hofer greznica.
Pa ste vsi skakali v luft.
Ampak ok, kmalu bo tudi vam prišlo, da je. Čedalje več vas že tako misli.

Jaz sem, včasih, hodil po sladoled in sir. Pred dvemi leti je začelo zmanjkovati sladoleda oz. v našem ga niso več naročali, ker so imeli polne skrinje tistega gnilega sorbeta in se ga niso mogli rešiti.
Lani enkrat so še čedar vrgli ven iz ponudbe in od takrat nisem več stopil tja. Ker enostavno nimaš kaj kupiti.
Ceneno gor ali dol.

Ukinejo naj še vanilla colo kot beremo in lahko zaprejo štacuno zgleda. Potem bodo štacune prazne, kot se to dogaja v ZDA. Tako je to s poslovnimi prostori v Zokilandu, polovica praznih, prodajajo se leta, kupi ali najame nihče.

Se pa gradi Emonika, s poslovnimi prostori seveda. In kavarnami.

Pri nas v vasi pa špar. Županova muha in korupcijska zadeva.
Nihče ga noče, vsaj na mestu, kjer so ga zastavili, ne. Kozlarija brez primere.
Ampak navaden občan ne more popolnoma nič. Tako državo imamo.
Bomo videli s čim ga bodo napolnili, da bo laufalo. Ker iz obstoječega Mercatorja je že vse pocrkalo ali ušlo. Baje bo crknil tudi Mercator sam.
2 večje štacune imamo in še te dve so blizu konca. Tretje niti pod razno ne rabimo.

feryz je izjavil:

Kdaj sem že napisal, da je hofer greznica.
Pa ste vsi skakali v luft.
Ampak ok, kmalu bo tudi vam prišlo, da je. Čedalje več vas že tako misli.

Jaz sem, včasih, hodil po sladoled in sir. Pred dvemi leti je začelo zmanjkovati sladoleda oz. v našem ga niso več naročali, ker so imeli polne skrinje tistega gnilega sorbeta in se ga niso mogli rešiti.
Lani enkrat so še čedar vrgli ven iz ponudbe in od takrat nisem več stopil tja. Ker enostavno nimaš kaj kupiti.
Ceneno gor ali dol.

Ti razumeš, da se zadeve spreminjajo in od takrat, ko si prvič pisal je lahko zadeva boljša ali slabša. Na žalost je slabša.
Itak pa nimaš reference, če vanj že dolgo ne hodiš.

Kretencr je izjavil:

mtosev je izjavil:

Evo sem slikal račun.

Kosila kuha mama? Tale račun zgleda kot da bi nakupoval 11 letnik. ;((

Vse drugo imamo že doma. Jaz sem šel v Hofer izključno zaradi cole.

Vmesni regali so še vedno napol prazni. Tedenska roba je kar nekaj. Dobesedno filer, ki ga nihče noče, vendar je tam da ni prazno. Takega Hoferja se spomnim 25 let nazaj, ko so šele prišli na naš trg. Trgovina v kateri manjka kup osnovnih zadev pač ne more funkcionirat. Samo takrat je bilo par trgovin v Lj., danes jih je skoraj 20.
Magic

Ganon ::

V glavnem, ponudba je bila izredno dobra, dokler niso kravatarji, ki nimajo stika z realnostjo, vsega zasrali.

Da ne bom samo grajal zadnjega dogajanja. Če ste kdaj jedli sladoled Häagen Dazs, veste da je vrhunski. No, v Hoferju imajo takorekoč identično kopijo, štirikrat cenejšo. Vsebuje samo nekaj osnovnih sestavin, enako kot HD in je božanskega okusa. Imajo jih več vrst. Se splača.

delavec44 je izjavil:

Itak pa nimaš reference, če vanj že dolgo ne hodiš.
V bistvu imaš prav.
Edina referenca, ki jo imam, je primerjava parkirnih prostorov obeh štacun, ker sta skupaj.
Ob sobotah nimaš šans da parkiraš pred Mercatorjem, Hoferjev je skoraj prazen.
Včasih je bilo obratno.

Res je, stvari se spreminjajo. In, kar je najbolj zanimivo je to, da bodo Mercator zaprli. Baje ni rentabilen.
Verjetno Hofer je. Čeprav ni nobene gužve. Kaj gužve, še ljudi ni.
Priznam pa, da imamo daleč najslabšo Hofer trgovino. Za razrede slabšo od ostalih.

Itak pa mene boli kita. Rabim eno štacuno s samopostrežnimi blagajnami in to je to.
Kdor jih bo imel, tja bom hodil.

Hmmm, ali pa tudi ne. Hrano za mačke iz hoferja moramo stran zmetati, ker jo nočejo jesti.
In v glavnem zaradi tega hodim v trgovino.

karafeka je izjavil:

Nismo vsi pijanci, da bi alkohol kupovali.

Ste pa debeli. :))

A mogoče kdo ve zakaj so pri Hoferju prenehali prodajati računalnike in tehniko?

deepsick ::

Verjetno so preveč zaslužili in imeli premalo poprodajnih sitnosti.
««
214 / 214
»
»»