Forum » Pomoč in nasveti » Problem z mrežo...
Problem z mrežo...
kleDo ::
Doma imam mrežo, v katero imam povezana dva računalnika (PC1 in PC2). Iz PC1 lahko brez težva dostopam do vseh datotek na PC2 obratno pa ne gre. PC2 sicer vidi PC1 vendar ko kliknem na ikono PC1 se mi izpiše naslednje sporočilo:
"PC1 is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.
The network path was not found."
Verjetno sem pri instalaciji in nastavitvi Windowsow nekaj aktiviral...
Prosim za pomoč.
Aja, pa uporabljam Win XP.
Hvala!
kleDo
"PC1 is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.
The network path was not found."
Verjetno sem pri instalaciji in nastavitvi Windowsow nekaj aktiviral...
Prosim za pomoč.
Aja, pa uporabljam Win XP.
Hvala!
kleDo
- spremenil: Tomi ()
HardFu ::
Preveri ce imas pri obeh nastavljene IPje (control panel -> network connections -> Local area->properties->TCP/IP) in enmu daj recimo 192.168.0.1 drugemu pa 192.168.0.2, ter obema Subnet mas 255.255.255.0. Ostala polja pusti prazna. Ce ni to, se bomo pa naprej pogovarjali :)
Tomi ::
Imaš na drugem računalniku kaj deljeno (shared)? Ker če nimaš ničesar, potem je logično, da ti ne bo delalo.
Sicer pa, kateri datotečni sistem imaš?
Sicer pa, kateri datotečni sistem imaš?
metrodusa.blogspot.com
darkolord ::
a imaš pri obeh PCjih enak username/password? Poglej malo userje in permissione (z desnim klikneš na disk -> properties -> sharing -> permissions (nekaj takega))
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ubuntu + network sharingOddelek: Pomoč in nasveti | 1251 (1115) | NeMeTko |
» | Težave z domačim omrežjemOddelek: Omrežja in internet | 903 (786) | 20sdfj093f |
» | ADSL+static ip + 2 racunalnika + switchOddelek: Omrežja in internet | 2491 (2038) | Poldi112 |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1832 (1520) | nimus |
» | mreža xp->win98se ne delaOddelek: Pomoč in nasveti | 1024 (822) | matej97 |