» »

nov prenosnik

nov prenosnik

neutronium ::

Razmišljam o novem prenosniku. Trenutni HP compaq nx6125 je po 6 al 7 letih vsakodnevne uporabe že kr zdelan:) Morm rečt, da je deloval brezhibno, je pa že od začetka zelo počasn pri zagonu, mogoče zaradi AMD procesorja:/ Težko delam več opravil naenkrat, ker začne vse delat blazno počas:) Tudi zaslon mi bo verjetno vsak čas odpovedal, trenutno imam že 18 črt čez zaslon, ki jih ni mogoče odpravit, na vsake toliko časa se pojavi kakšna nova.

Iščem pa nekaj za domače uporabnike (v smislu vsestranskosti), ne čist neki povprečnega, mogoče mal boljše kvalitete. Ok, nekaj malega se mi sanja recimo, nisem pa nek poznavalec in ob vsej poplavi prenosnikov na trgu človek včasih sploh ne ve kaj bi:/ Na zdajšnjem mi marsikakšen bolj zahteven program deluje precej počas:/ Na njemu bi pač počel vse od pisanja dokumentov, brskanje po netu, kakšno igro bi pognal vsake toliko, obdelava slik, blender (s katerim na zdajšnjem sploh ne morem delat, ker dela prepočasi) itd. Recimo iščem nekaj v rangu med 600 in 900 euri, približno. Čimboljše razmerje med kvaliteto in ceno. Nekako se odločam med tema dvema:
http://www.mediaplanet.si/prenosnik-ace...

http://www.laptop-shop.si/prenosniki-de...

Torej dell ali acer.. Pozna kdo kakšne prednosti, slabosti teh dveh? Kaj je boljše? Mogoče obstaja še kak drug prenosnik, ki ponuja boljše zadeve in je v tem cenovnem razredu? Razlika med intel core i5 in i7, ter grafično nVidia GeForce GT 525M 2GB in ATI Radeon HD 5650 (1 GB VRAM)? Zanima me tudi, če je ta turbo boost tehnologija pri procesorjih sploh uporabna, al je bolj za okras?:) lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik 13" ali 15,6"

Oddelek: Kaj kupiti
81249 (1103) alphasaphir
»

Dell vs Hp

Oddelek: Kaj kupiti
313447 (2551) solatko
»