Forum » Izdelava spletišč » Submit POST formo brez gumba
Submit POST formo brez gumba
JanezekNovak ::
Pozdravljeni,
zanima me, če obstaja kaka lepa opcija, da se naredi formo, ki se pošlje preko POST metode brez submit gumba oz. kako bi se naredilo, da se rezultati forme zapišejo v databazo in potem stran redirecta na drugo stran s temi spremenljivkami preko POST metode.
Primer:
Imam POST formo 1 na strani www.stran_1.si/forma.php -> uporabnik klikne submit gumb -> avtomatično se zapiše podatke v databazo na strani www.stran_1.si/sprejem_forme.php -> pošlje podatke naprej na drugo stran www.stran_2.net/pregled_podatkov.php -> uporabniku se prikaže ta druga stran www.stran_2.net/pregled_podatkov.php in tukaj so podatki vnešeni (stran 2 pregled_podatkov.php sprejme spremenljivke na tak način $_POST[spremenljivka_1])
Zaenkrat znam izvesti preko javascript metode.
Sedaj me pa zanima, če obstaja še kaka metoda brez uporabe javascripta!
Hvala že vnaprej za odgovore.
zanima me, če obstaja kaka lepa opcija, da se naredi formo, ki se pošlje preko POST metode brez submit gumba oz. kako bi se naredilo, da se rezultati forme zapišejo v databazo in potem stran redirecta na drugo stran s temi spremenljivkami preko POST metode.
Primer:
Imam POST formo 1 na strani www.stran_1.si/forma.php -> uporabnik klikne submit gumb -> avtomatično se zapiše podatke v databazo na strani www.stran_1.si/sprejem_forme.php -> pošlje podatke naprej na drugo stran www.stran_2.net/pregled_podatkov.php -> uporabniku se prikaže ta druga stran www.stran_2.net/pregled_podatkov.php in tukaj so podatki vnešeni (stran 2 pregled_podatkov.php sprejme spremenljivke na tak način $_POST[spremenljivka_1])
Zaenkrat znam izvesti preko javascript metode.
Sedaj me pa zanima, če obstaja še kaka metoda brez uporabe javascripta!
Hvala že vnaprej za odgovore.
http://www.euroairsoft.com/
MisterR ::
Če že, ustvariš sejo za vsako spremenljivko, drugače pa, če že imaš podatke v bazi, zakaj jih nebi izpisoval ??
MrBrdo ::
točno tako vzami jih iz baze, posreduj pa v linku id. redirect preko POST ni mogoce narediti server-side (vedno rabis javascript). druga možnost je session tako kot je rocky ze vse povedal :)
MrBrdo
Gandalfar ::
MrBrdo: zakaj ne, sej samo server vrne 301 in ce ima podatke v sessionu jih lahko mirno v preview pokaze?
JanezekNovak ::
Rešil sem problem, sicer na drugačen način in preko malo drugačne metode, ampak hvala za predloge in pomoč pri reševanju problema ter za pridobivanju novih idej.
http://www.euroairsoft.com/
MrBrdo ::
Gandalfar: ne moreš server-side naredit POST redirecta... 301 je redirect preko GET verba (alas client naredi GET request na redirect URI). Server nima načina da bi zahteval od clienta da naredi POST request nekam, vsaj ne da bi jaz vedel... Razen seveda posredno preko HTML ali Javascripta.
MrBrdo
Gandalfar ::
V osnovi server na request lahko namesto z 200 odgovori s 301, vendar je res .. sele potem, ko sprocesira request (sem razumel, da je zelja redirectat uporabnika po uspesnem POST-u).
Kar v tem primeru dev lahko naredi je, da v form nastavi drugi target ;) Samo potem niti ne razumam kaj je bil osnovni problem :)
Kar v tem primeru dev lahko naredi je, da v form nastavi drugi target ;) Samo potem niti ne razumam kaj je bil osnovni problem :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [PHP] pošiljanje parametrovOddelek: Programiranje | 758 (630) | Ahim |
» | Ali je http://www.mlacom.si/ stran sigurna ?Oddelek: Kaj kupiti | 2111 (1513) | mat xxl |
» | SponzoriranjeOddelek: Slo-Tech | 1202 (965) | roksonm1 |
» | cloneCDOddelek: Programska oprema | 1660 (1371) | petrusko |
» | Kje dobiti program za offline brskanje po straniOddelek: Programska oprema | 1193 (1123) | AlienRex |