» »

Router in WD my book live

Router in WD my book live

slokii ::

Pozdravljeni, imam v naslovu omenjen mrezni disk. Na prenosniku imam wi-fi Intel 5300AGN. Želel bi kupiti dostojen router, ki bi bil sposoben čim večjega prenosa 1GB (lan) in cim vec preko wi-fi. Pomembno se mi zdi, da je router stabilen (trenutni cisco compact se zadnje čase obesi in je potreben restart) in da lahko pokriva 80m2 stanovanje. Prosil bi za kak predlog glede na vaše izkušnje. Za router ne bi plačal preveč denarja (max. ene 100 EUR). Hvala za nasvete!

Dajte no... a noben nima kaksnega pametnega predloga za router?

Spock83 ::

D-Link DIR-825. Oddaja in sprejema v 2.4 in 5Ghz. (Tvoja kartica to sprejema). Če bo potrebno, lahko vržeš gor DD-WRT.

Če ti je predrag in, če ne rabiš 5Ghz potem D-Link DIR-655 ali novi DIR-657. Samo slednji zna biti nestabilen, ker je še nov. Ima pa boljši USB Shareport in QoS.

Invictus ::

Kaj od TP-Linka z USB portom. Sam pazi da ima WD FAT32 file sistem in ne NTFS. kakor vem tega ne podpira noben router.

Je pa čisto vseeno kateri je ker vsi uporabljajo enak hardware. Bistvenih razlik ni. pa naroči si ga iz tujine. Boš vsaj nekaj EUR prihranil.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hvala za predloge. USB port ni nujen (je pa fajn za printer). WD live se priključi preko LANa (sploh nima USBja)... malo me skrbijo user reviews za ta DIR-825, večina ga kritizira.

Na TP-Link se ne spoznam. Samo kakor sem slišal ima podobne čipsete kot D-Link in predvsem slabša tehnična podpora.

Ne vem zakaj bi DIR-825 bil slanb. Sem ga imel kar nekaj časa. Dela čisto normalno in še predobro. Pa še DD-WRT lahko daš, če z originalnim firmwerom nisi zadovoljen.

Link do testa: Smallnetbuilder

TP-Link TL-WR1043ND - vidim da ima neke OK teste. Bom še malo pogledal med tem in pa DLINK, ki jih svetuješ Spcok83. Je pa TP-Link občunto cenejši.....

Jp je cenejši. To je res. Na račun podpore. Tko pravijo drugi. Drugače na tisti strani ki sem jih dal imaš cel kup modelov opisanih in so kar objektivni. Tudi lestvice. Jaz trenutno imam DIR-855. Pač zdaj bo 100/10 linija pa rabim kar dober router, da vse to potegne :D

Še eno vprašanje. Ta Shareport... a deluje printanje (brez (spet) dodatnega SW na racunalnikih?)

Vidim, da je tudi nove modele routerjev potreben shareport utility... Ne vem pa zagotovo, dokler kakšnega ne dobim v roke in sam testiram.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri "n" router kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7112952 (9396) Jackass
»

Kateri router? (strani: 1 2 )

6318342 (13825) Poldy
»

Nakup ruterja

162004 (1598) trnvpeti
»

Wireless N Gigabit Router

Oddelek: Omrežja in internet
3510946 (9748) Dr_M
»

Nov paket optike pri T-2 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
18423020 (12577) amigo_no1

Več podobnih tem