Forum » Loža » Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Temo vidijo: vsi
K0l1br1 ::
Meni je zanimivo, kako 100% verjamete "vsakemu" medijskemu zapisu, a po drugi strani "anticepilce" zmerjate za google doktorje. A ste popolnoma isti, le da eni verjamete enim zapisom, drugi pa drugim.
Nobenega razloga ni, da bi verjeli tebi. Tvoj argument je
Le zakaj bi pljuvali v lastno skledo?.
Torej religija.
Očitno je, da niti logike ne obvladaš, kaj šele, da bi kakšno dejstvo navedel, ki ni nato utemeljeno z eno izmed manipulacij.
Ko boš prenehal mešati religiji z dejstvi in dokazi, bo morda kaj iz tvojih zapisov, do takrat pa ti bodo nasedali samo taki s slabo intelektualno kapaciteto, ki bodo pač spregledali tvoj način manipulacije. Ki ni baš nekaj, zaradi česar bi se človek sekiral.
Jaz sem prepričan, da bi, v kolikor bi uvedli svobodno izbiro, vsaj 50% teh, ki so sedaj proti cepljenju svojih otrok, še enkrat dobro premislilo
Jaz sem pa prepričan, da bi se nato zgodilo tole:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
111111111111 ::
Jaz sem prepričan, da bi, v kolikor bi uvedli svobodno izbiro, vsaj 50% teh, ki so sedaj proti cepljenju svojih otrok, še enkrat dobro premislilo in najverjetne v celoti cepilo svoje otroke. Ker pa se izvaja neka represija in prisila, ter še kup drugih nepravilnosti, se starši upirajo in se bojijo cepit svoje otroke. Lahko temu rečete tudi neodgovornost, če vam je ljubše, vendar je sistem sam poskrbel, da je tako.
Bi ti bi cepil svojega otroka, če bi imel svobodno izbiro?
zmaugy ::
Po eni strani res, po drugi strani pa daš staršem kljub temu neko izbiro in velika večina bo v dobro otrok (socializacija, normalno izobraževanje) sprejela v njihovih očeh "manjše zlo" - cepljenje (ki vsem rešuje življenja).
Kdor pa te izbire kljub temu ne bo hotel sprejeti, naj se sooči s posledicami - zelo dragi vrtci v prvi vrsti, kako je pa z obstojem zasebnih osnovnih šol brez sofinanciranja države pa sploh ne vem. Ampak do šole bi verjetno tudi preostali prišli k pameti...
Jaz sem prepričan, da bi, v kolikor bi uvedli svobodno izbiro, vsaj 50% teh, ki so sedaj proti cepljenju svojih otrok, še enkrat dobro premislilo in najverjetne v celoti cepilo svoje otroke. Ker pa se izvaja neka represija in prisila, ter še kup drugih nepravilnosti, se starši upirajo in se bojijo cepit svoje otroke. Lahko temu rečete tudi neodgovornost, če vam je ljubše, vendar je sistem sam poskrbel, da je tako.
Ne more biti stvar svobodne izbire ali boš ogrožal zdravje drugih ali ne. Tisto, kar sem jaz napisal, je zgolj navidezna svobodna izbira, saj so posledice neizbire prave opcije izključitev posameznikov iz širše družbe in povečanje stroškov življenja.
Na dolgi rok bi takim osebam dal na izbiro, da se ali prilagodijo družbi ali pa jo zapustijo in gredo v kakšno državo, kjer se nihče ne cepi (ki bi verjetno bila nekje na kakšnem otoku v karanteni). Ker osnovna šola je obvezna in če necepljeni otroci ne morejo obiskovati osnovne šole, potem imajo takšni starši zelo malo izbire, predno se zaletijo v zakon...
poweroff ::
Dobro no. Vsi pač nimajo denarja, da objavljajo v Lancet. Če imaš denar, govoriš resnico. Po tvoje. Če si lepo oblečen, si zagotovo pošten. In tako naprej.
Ne, po tvoje vsi samo lažejo. Razen seveda ti in tvoji somišljeniki.
Znanstvene revije imajo sistem, ki otežuje zlorabe. Peer review, recenzenti, itd. Seveda popolnoma onemogočiti zlorab ni mogoče, lahko pa jih zelo otežiš.
Po drugi strani imaš določene revije, ki objavljajo izključno laži. Zavestno.
Recimo revija Misteriji je pred leti objavila članek o tem, da se nek Albanec na Kosovu srečuje z Nezemljani. Objavili so podorobno pričevanje, neke dokaze pristanka vesoljskega krožnika in celo sliko tega Albanca.
Samo žal so se malo zafrknili... Objavljena je bila slika iskanega slovenskega morilca. Seveda je na zgodbo takoj reagirala policija in obiskala uredništvo Misterijev...
Rezultat: "Policija je ugotovila, da je bila zgodba izmišljena, uredništvo revije Misteriji pa se je opravičilo za svojo neprofesionalnost".
In kaj se je zgodilo naslednje? Naslednja številka revije je prinesla novo zgodbo o Nezemljanih.
Tak tip revij primerjati z The Lancet, je seveda sprevrženo do skrajnosti.
Da se razumemo - jaz zagovarjam svobodo izbire. Ampak če se odločiš, da se ne boš cepil, potem se zdravi doma in pri zdravilcu. Ne pri uradni medicini, kateri si izkazal nezaupanje. Ljudje naj imajo svobodo izbire, ampak naj čutijo posledice svojih odločitev.
sudo poweroff
Truga ::
Ker pa se izvaja neka represija in prisila
Ljudje neprestano dokazujejo, da pri nekaterih stvareh brez prisile ne gre. Tale tema je popoln primer tega.
Jaz sem prvi v vrsti ki se bo boril za anarhijo, takoj ko ljudje nehajo bit totalno iracjonalni in sebicni (hahaha). Do takrat bomo pa pac ziveli z nekaj represije, ker drugace vedno in brez izjeme prevlada FYGM.
jype ::
Oprosti, samo ne razumem tvoje logike. Ker ni dobila ošpic, je zate do dokaz, da cepivo deluje? Pa saj nobeden v Sloveniji ni dobil ošpic. Tudi necepljeni ne. Torej po tvoji logiki lahko sklepamo, da cepiva ne rabimo. :)Cepivo rabimo zato, da necepljeni ne dobijo ošpic. Cepljeni jih itak v več kot 99% primerov ne morejo.
Necepljeni so lahko iz medicinskih vzrokov, ali pa zaradi idiotizma staršev (kar je pravzaprav tudi medicinski vzrok, le malo bolj posreden).
FrRoSt ::
NikolormousB je izjavil:
če je pa so vsi odrasli nezaščiteni?
V Sloveniji se proti ošpicam obvezno cepi od leta 1968 naprej. Večina ljudi je torej zaščitenih.
Takele Bedarije bi lahko midi kar zbrisal.
Če se že pri drugih postih tako pametnega dela.
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
BlackHole ::
Ker pa se izvaja neka represija in prisila
Ljudje neprestano dokazujejo, da pri nekaterih stvareh brez prisile ne gre. Tale tema je popoln primer tega.
Jaz sem prvi v vrsti ki se bo boril za anarhijo, takoj ko ljudje nehajo bit totalno iracjonalni in sebicni (hahaha). Do takrat bomo pa pac ziveli z nekaj represije, ker drugace vedno in brez izjeme prevlada FYGM.
napačen citat...
Da se razumemo - jaz zagovarjam svobodo izbire. Ampak če se odločiš, da se ne boš cepil, potem se zdravi doma in pri zdravilcu. Ne pri uradni medicini, kateri si izkazal nezaupanje. Ljudje naj imajo svobodo izbire, ampak naj čutijo posledice svojih odločitev.
Kdo pa bi pokril stroške zdravljenja alkoholikov, ljudi z visokim pristiskom zaradi slabe prehrane itn itn.? Bi tem tudi odvzel pravice zdravljenja, ker saj so vedeli, da bodo od tega "zboleli" oziroma škodili sebi.
LP Marko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BlackHole ()
Dobro no. Vsi pač nimajo denarja, da objavljajo v Lancet. Če imaš denar, govoriš resnico. Po tvoje. Če si lepo oblečen, si zagotovo pošten. In tako naprej.
Sploh ne, samo le zato, ker je članek v neki ugledni reviji, še ni resničen.
LP Marko
NikolormousB ::
NikolormousB je izjavil:
V Sloveniji se proti ošpicam obvezno cepi od leta 1968 naprej. Večina ljudi je torej zaščitenih.
Praviš, da NIJZ laže?
http://www.nijz.si/sl/ospice-1#pogosta-...
Wrop ::
Kdo pa bi pokril stroške zdravljenja alkoholikov, ljudi z visokim pristiskom zaradi slabe prehrane itn itn.? Bi tem tudi odvzel pravice zdravljenja, ker saj so vedeli, da bodo od tega "zboleli" oziroma škodili sebi.
Alkoholizem ni nalezljiv, pa tudi ljudje z visokim pristiskom z dotikom ne prenašajo visok pritisk na druge. Bi se pa večina cepila proti visokemu pritisku in alkoholizmu, če bi bilo mogoče. Razen anticepilcev seveda, ker je bolje ostati akloholik kot bojda postati avtist.
111111111111 ::
Alkoholiki že imajo težave. Ne dobijo ledvic, jeter, srca, če rabijo presaditev. Preprosto zato, ker je bolje da dobi organ človek, ki ga ne bo uničil z utapljanjem v alkoholu. Tako da to je urejeno.
Tistim, ki pa se nočejo cepit in verjamejo zdravilcem, bi pa zaračunali zdravstvene storitve v primeru, da zbolijo za katero od bolezni, ki jo lahko odpravimo oz. ublažimo s cepljenjem. Pa plačajte.
Alkoholizem ni nalezljiv, pa tudi ljudje z visokim pristiskom z dotikom ne prenašajo visok pritisk na druge. Bi se pa večina cepila proti visokemu pritisku in alkoholizmu, če bi bilo mogoče. Razen anticepilcev seveda, ker je bolje ostati akloholik kot bojda postati avtist.
No ja, tudi o nalezljivosti alkoholizma bi lahko debatirali. Pa saj ni pomembno, če je nalezljiv ali ne. Bistveno je, da se tem ljudem pomaga, kljub temu, da se zavestno spušajo v težave. Enako kot tisti, ki ne cepijo.
LP Marko
p5906367Bistveno je, da se tem ljudem pomaga, [/st.citat naj bi izjavil:
Al morda trdiš, da se necepljenimAl morda trdiš, da se necepljenim ne pomaga?
Pika na i ::
Vsekakor. Nalezljivost ni noben problem; da se jo spraviti na minimum.
Problem so bumbarji; teh se pa ne rešiš.
Problem so bumbarji; teh se pa ne rešiš.
NikolormousB je izjavil:
NikolormousB je izjavil:
Praviš, da NIJZ laže?
http://www.nijz.si/sl/ospice-1#pogosta-...
Skoraj bi si upal to trditi.
Ali pa vsaj zavaja. Špekulira.
Zdaj mi počasi ratuje jasna situacija. Niso vredni več od pol deci mlačne vode. Potem pa se čudijo, tej zmešnjavi.
Še letniki veliko kasneje so prebolevali vse štiri otroške bolezni, vključno z ošpicami + peto boleznijo, kot so jo takrat imenovali. In od teh bolezni ni nihče umrl. Vsaj da bi jaz vedel. Ali pa, da bi se kaj o tem govorilo. To niso bile smrtne bolezni...
Problem je samo, da vse te bolezni kot otrok lažje preboliš, kasneje pa si v večini primerov imun na njih. Možnost ponovitve je res minimalna....
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Vsaj da bi jaz vedel.
Potem je pa sigurno res. Lahko ukinemo NIJZ, bo FrRoSt namesto njih.
NikolormousB je izjavil:
Vsaj da bi jaz vedel.
Potem je pa sigurno res. Lahko ukinemo NIJZ, bo FrRoSt namesto njih.
NIČ ne bo Frost namesto njih in namesto vas.
Menda ja veš kaj pomeni Persona Bez Gata. Že tako brišejo moje poste.
Boste kar sami še naprej ..... mešali drek, ali kako se že temu reče v knjižni slovenščini!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Menda ja veš kaj pomeni Persona Bez Gata.
Ja vem. Nekdo, ki ne verjame uradnim podatkom nacionalnega inštituta, ki so javno preverljivi, hkrati pa pričakuje, da bomo njemu verjeli na besedo, brez vprašanja.
Sploh ne, samo le zato, ker je članek v neki ugledni reviji, še ni resničen.
Seveda ni nujno resničen. Je pa verjetnost zelo visoka.
Seveda pa članek lahko prebereš in si sam ustvariš mnenje o njegovi verodostojnosti. Pogoj je seveda, da nisi bumbar. Sosedov Francl pač ni sposoben razumeti članka iz matematične revije - pa to ne pomeni, da je članek zanič. Pomeni le, da je Francl bumbar na tem področju.
sudo poweroff
Znanstvene revije imajo sistem, ki otežuje zlorabe. Peer review, recenzenti, itd. Seveda popolnoma onemogočiti zlorab ni mogoče, lahko pa jih zelo otežiš.
Po drugi strani imaš določene revije, ki objavljajo izključno laži. Zavestno.
Recimo revija Misteriji je pred leti objavila članek o tem, da se nek Albanec na Kosovu srečuje z Nezemljani. Objavili so podorobno pričevanje, neke dokaze pristanka vesoljskega krožnika in celo sliko tega Albanca.
Samo žal so se malo zafrknili... Objavljena je bila slika iskanega slovenskega morilca. Seveda je na zgodbo takoj reagirala policija in obiskala uredništvo Misterijev...
Rezultat: "Policija je ugotovila, da je bila zgodba izmišljena, uredništvo revije Misteriji pa se je opravičilo za svojo neprofesionalnost".
In kaj se je zgodilo naslednje? Naslednja številka revije je prinesla novo zgodbo o Nezemljanih.
Tak tip revij primerjati z The Lancet, je seveda sprevrženo do skrajnosti.
Vse lepo in prav. Samo ti moraš razumeti nekaj drugega.
Imaš več (MOŽNOSTI) cepljenja!!
1. Možnost, da se cepiš z vsemi možnimi cepivi. Vključno proti steklini, malariji,.... ect.ect...
To je največj množica.
2. Imaš priporočljiva cepljenja, npr. proti klopnemu meningitisu, če hodiš v gozd, hepatitisu B in C, .... ect.ect....
3. Imaš obvezna cepljenja. Ki naj bi bila obvezna. Ampak to tčko določa stroka z (zdravstveno) politiko, če tako hočeš.
Potem pa moraš razumeti, kdaj se eno cepljenje uvrsti v obvezno in kdaj lahko izpade it točke obveznega cepljenja.
In morda še enkrat, ker tukaj govorijo o npr. ošpicah. So zelo nalezljive, vendar se zaradi njih načeloma ne umira. Neprimerno več ljudi umre zaradi drugih stvari, vključno z gripo.
Tudi v zdravstvu se dogajajo natege, če te že zanima, je bilo že dosti povedanega v resnih medijih in v dokumentarcih, pač drugačen pogled, tudi o zdravilih prosti holesterolu in visokemu pritisku. Da ptičje gripe, kakšna panika je bila pred nekaj leti, ne omenjam.
Nisem noben častilec zarot in še ne vem česa. Se pa dajo podatki manipulirati. Ravno tako kakor pri napadu na Irak.... In orožja za množično uničevanje niso nikoli našli. Verjetno so ga vesoljci teleportirali v vesolje, še preden so sile koalicije osvojile Irak.
No, kakorkoli, jaz sem preživel te smrtonosne bolezni. Čeravno me opozarjajo, da je bilo obvezno cepljenje uvedeno že 1968!?
Verjetno mi nekako ne morejo do živega vse bedarije, ki jih preberem. Tudi in predvsem na tem slo-tech portalu.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
No, jaz sem bil pred časom na predavanju Karin Rižnar. Je govorila o škodljivosti cepljenja in vse znanstveno utemeljevala z raziskavami, itd..., na koncu so bila pa vprašanja. In sem jo vprašal, kaj meni o imunoterapiji. To je postopek, ko ti v telo vbrizgajo alergen - v mojem primeru strup ose - in s tem dosežejo imunost na pik ose. Se pravi je to neke vrste "cepljenje".
No ženska, ki je sicer medicinska sestra, ni vedela kaj je to imunoterapija. In sem ji razložil v dveh stavkih. In odgovor je bil takoj nekaj v stilu, da če je to pa vrsta cepljenja, je pa zagotovo škodljivo, ker je ona mnenja, da je vsakršno cepljenje škodljivo.
S tem, da je moja izkušnja, da so me zaradi pika ose enkrat že oživjali, še dvakrat sem bil pa urgentno obravnavan. Po 5-letni imunoterapiji takih težav nimam več, pa meje osa že pičila.
No, na tej točki sem vstal, rekel "fuck off" in da je to očitno ideologija ter zapustil seanso. Ampak verjetno sem jaz izpadel čuden...
No ženska, ki je sicer medicinska sestra, ni vedela kaj je to imunoterapija. In sem ji razložil v dveh stavkih. In odgovor je bil takoj nekaj v stilu, da če je to pa vrsta cepljenja, je pa zagotovo škodljivo, ker je ona mnenja, da je vsakršno cepljenje škodljivo.
S tem, da je moja izkušnja, da so me zaradi pika ose enkrat že oživjali, še dvakrat sem bil pa urgentno obravnavan. Po 5-letni imunoterapiji takih težav nimam več, pa meje osa že pičila.
No, na tej točki sem vstal, rekel "fuck off" in da je to očitno ideologija ter zapustil seanso. Ampak verjetno sem jaz izpadel čuden...
sudo poweroff
So zelo nalezljive, vendar se zaradi njih načeloma ne umira.
Pišeš neumnosti.
In 2016, there were 89 780 measles deaths globally - marking the first year measles deaths have fallen below 100 000 per year.
http://www.who.int/en/news-room/fact-sh...
Poleg tega smrt seveda ni edina posledica ošpic.
No, jaz sem bil pred časom na predavanju Karin Rižnar. Je govorila o škodljivosti cepljenja in vse znanstveno utemeljevala z raziskavami, itd..., na koncu so bila pa vprašanja. In sem jo vprašal, kaj meni o imunoterapiji. To je postopek, ko ti v telo vbrizgajo alergen - v mojem primeru strup ose - in s tem dosežejo imunost na pik ose. Se pravi je to neke vrste "cepljenje".
Če pač zapustiš seanso, tako ali drugačno si morda čuden, morda pa tudi ne. Morda je odvisno, na katerem bregu reke si.
To je tak, zanimiv primer, iz katerega se lahko veliko naučijo in potegnejo tudi laiki.
Da se veliko naresti, marsikaj. Tudi pri alergijah. In v takih primerih, ko gre za življenje, je to še posebno pomembno. Tebe so počasi privajali, z majhnimi odmerki in počasi so vzpostavili stanje v tvojem (imunskem) telesu, da si se privajal na strup ose, dokler ni bilo telo toliko pripravljeno, da te ob naslednjem piku ose ne bi ponovno zadel šok in bi te bilo potrebno oživljeti. Zdaj, ali se to imenuje imunoterapija ali cepljenje!? je pa stvar lingvističnega razumevanja.
Saj pri cepljenju gre v bistvu prav za ta princip. Vbrizgajo ti cepivo, mrtvo ali živo, blago, ki naj bi spodbudilo in razvilo tvoj imunski sistem, da bi se znal braniti, če bi prišel v stik virusi, bakterijami ali komerkoli že.... Tako zadušijo širjenje bolezni med prebivalci. Učinki tega pa so, da ne pride do npr. epidemije. In s tem, ko se omeji število obolelih, se omejijo tudi posledice. Odvisno od boleni. Kakšni bi lahko tudi umrli, se pravi podlegli, nekateri bi imeli posledice, take ali malo drugačne, tretji pa bi se vzpostavili v ponovno stanje....
To je vsa umetnost.
NikolormousB je izjavil:
So zelo nalezljive, vendar se zaradi njih načeloma ne umira.
Pišeš neumnosti.
Potem jih pa ne beri in prosim ne komuniciraj več z mano.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
Potem jih pa ne beri in prosim ne komuniciraj več z mano. :))
Lahko pa ti nehaš pisari neresnice.
Da se veliko naresti, marsikaj. Tudi pri alergijah. In v takih primerih, ko gre za življenje, je to še posebno pomembno. Tebe so počasi privajali, z majhnimi odmerki in počasi so vzpostavili stanje v tvojem (imunskem) telesu, da si se privajal na strup ose, dokler ni bilo telo toliko pripravljeno, da te ob naslednjem piku ose ne bi ponovno zadel šok in bi te bilo potrebno oživljeti. Zdaj, ali se to imenuje imunoterapija ali cepljenje!? je pa stvar lingvističnega razumevanja.
Ja, ampak dve dejstvi. Ženska zadeve ni poznala (OK, to ni problem), ko pa je izvedela, da z injekcijo nekaj vbrigzajo v telo je bila pa takoj mnenja, da je to škodljivo (in neučinkovito). "Ker mi smo proti cepljenju iz načelnih razlogov". To je seveda ideologija.
Razumem, da obstaja par 100 cepiv. Razumem, da je kakšno lahko tudi problematično. Ampak, da so problematična pa čisto vsa? Tega pa ne kupim kar tako.
Zato je to, kar se gre Rižnarjeva v bistvu ideologija, ki nima z racionalnimi argumenti nikakršne zveze.
Druga stvar je, da so za imunoterapijo proti piku ose dokazali 90% učinkovitost. In moja osebna izkušnja je, da pomaga. Se pravi, ne samo, da je zadeva znanstveno dokazana, jaz čutim, da pomaga (LOL!).
sudo poweroff
NikolormousB je izjavil:
Pa cepivo ima učinek samo par let, ne pa doživljensko.
Ni res. Cepivo ima dolgotrajni učinek, v večini primerov zagotavlja doživljenjsko imunost.
Vir: http://www.nijz.si/sl/ospice-1#pogosta-...
Zakaj pa potem NIJZ objavlja takele letake?
https://scontent.flju1-1.fna.fbcdn.net/...
LP Marko
Ko bi vsaj obstajalo cepivo proti nepismenosti.
Mi poveš kaj točno te moti pri tem pozivu?
Mi poveš kaj točno te moti pri tem pozivu?
"Cepite se" poziva vse odrasle, da se cepijo. Zakaj se jih poziva, če je pa cepivo doživljensko? Če se jih poziva, se s tem hkrati priznava, da precpeljenost niti približno ni blizu 90%. Torej precepljenost je izmišljen pojem.
LP Marko
"Cepite se" poziva vse odrasle, da se cepijo.
Kje vidiš, da poziva samo odrasle?
Zakaj se jih poziva, če je pa cepivo doživljensko?
Zato, ker jih precej še vedno ni cepljenih. Ugotovili smo, da so bili po programu obveznega cepljenja cepljene le osebe rojene po 1960.
Če se jih poziva, se s tem hkrati priznava, da precpeljenost niti približno ni blizu 90%. Torej precepljenost je izmišljen pojem.
Oboje si si enostavno izmislil.
"Cepite se" poziva vse odrasle, da se cepijo. Zakaj se jih poziva, če je pa cepivo doživljensko? Če se jih poziva, se s tem hkrati priznava, da precpeljenost niti približno ni blizu 90%. Torej precepljenost je izmišljen pojem.
Ker morda vsi starejši od letnika 1968 še niso mrtvi? Ker se je morda tudi v tistih začetnih letnikih cepljenja kakšnega pozabilo (ni bilo modernih informacijskih sistemov....)...
NikolormousB je izjavil:
Zato, ker jih precej še vedno ni cepljenih. Ugotovili smo, da so bili po programu obveznega cepljenja cepljene le osebe rojene po 1960.
Daj no, več kot 60 let so preživeli, zdaj se bodo pa hodili cepit. Večinoma so jih itak preboleli brez težav.
LP Marko
Daj no, več kot 60 let so preživeli, zdaj se bodo pa hodili cepit. Večinoma so jih itak preboleli brez težav.Cepit se bodo šli zaradi drugih, ne zaradi sebe. Ker je cepljenje popolnoma neškodljivo za posameznika ki se cepi, imunokompromitiranemu posamezniku pa višji delež cepljenih posameznikov v družbi lahko reši življenje, ker imajo cepljeni posamezniki bistveno manjše možnosti, da postanejo kužni prenašalci virusa.
Vaša skupina je pač tipično egoistična, misli samo nase, za druge jim pa dol visi.NikolormousB je izjavil:
Daj no, več kot 60 let so preživeli, zdaj se bodo pa hodili cepit. Večinoma so jih itak preboleli brez težav.
Vaša skupina je pač tipično egoistična, misli samo nase, za druge jim pa dol visi.NikolormousB je izjavil:
hahahaha
In kdo od vas tukaj se gre zdaj cepit, da bodo drugi varni?
LP Marko
Zgodovina sprememb…
Machete ::
Ma kakšni egoisti. Kriminalni teroristi. In to mislim resno, ne zgolj zaradi dramaturškega pretiravanja.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
In kdo od vas tukaj se gre zdaj cepit, da bodo drugi varni?Lepo, da priznaš, da ste zgolj navadni egoisti.
Se mi zdi, da si priznal, da se ne greš. Torej smo skupaj. Kaj pa veš, morda si med tistimi, pri akterig cepivo ni prijelo. Da ne boš samo glasen in kazal s prstom ba druge, bodi mož beseda in hitro cepit.
Ma kakšni egoisti. Kriminalni teroristi. In to mislim resno, ne zgolj zaradi dramaturškega pretiravanja.
Za tebe isto velja. Hitro cepit, če še nisi. Če ne bo preveč teroristov.
LP Marko
Zgodovina sprememb…
Večinoma so jih preboleli brez težav, ja. "Samo" nekaj promilov obolelih umre ali ima zaradi ošpic resne trajne posledice.
Se mi zdi, da si priznal, da se ne greš. Torej smo skupaj. Kaj pa veš, morda si med tistimi, pri akterig cepivo ni prijelo. Da ne boš samo glasen in kazal s prstom ba druge, bodi mož beseda in hitro cepit.
Ne bluzi. Večina tukaj nas je cepljenih.
hahahaha
In kdo od vas tukaj se gre zdaj cepit, da bodo drugi varni?
Evo, jaz se bom šel, ker zase ne vem če sem bil cepljen, ker se mi je dokumentacija malo izgubila. Razen če mi zdravnik pokaže v kartoteki, da sem bil cepljen.
Zadovoljen? Boš zdaj obrnil ploščo?
Točno to sem hotel napisat. Tudi če vsi okrog pocrkajo. Verjetno je Donald fan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Evo, sveže cepljen! Boli me roka, ampak ne tista, v katero sem bil cepljen. Najbrž zaradi aluminija, al pa avtizem tako boli.
NikolormousB je izjavil:
Večinoma so jih preboleli brez težav, ja. "Samo" nekaj promilov obolelih umre ali ima zaradi ošpic resne trajne posledice.
Ne bluzi. Večina tukaj nas je cepljenih.
Ja pa kaj. Kako pa veš, da je cepivo pri tebi prijelo, da imaš dovolj protiteles? Če bi te tako zelo skrbelo za druge, bi se šel testirat in ponovno cepit, v kolikor jih ni dovolj, da jih zaščitiš. Saj cepivo ni 100% praviš.
Evo, sveže cepljen! Boli me roka, ampak ne tista, v katero sem bil cepljen. Najbrž zaradi aluminija, al pa avtizem tako boli.
Boli lahko tud kaj drugega. :)
LP Marko
Zgodovina sprememb…
Ja pa kaj. Kako pa veš, da je cepivo pri tebi prijelo, da imaš dovolj protiteles? Če bi te tako zelo skrbelo za druge, bi se šel testirat in ponovno cepit, v kolikor jih ni dovolj, da jih zaščitiš. Saj cepivo ni 100% praviš.
Mogoče bi bilo dobro, če prebereš tisti FAQ od inštituta za javno zdravje, ki sem ga prilepil prej.
Tl;dr: Če si bil cepljen 2x, je možnost, da si zaščiten zelo blizu 100%. Glede na to, da je cepljenje obvezno in imamo (zaenkrat) dovolj visoko precepljenost, tistih nekaj odstotkov necepljenih oz. nezaščitenih ne predstavlja problema.
Nobene potrebe ni, da bi se dodatno cepil. Je pa potreba, da se cepijo tisti, ki še niso bili.
zee ::
Pomembna razlika je, ce bolezen izzveni kot neskodljiv prehlad ali izzveni kot "polnokrvna" bolezen s hospitalizacijo in trajnimi posledicami...
Pojma nimas.
Pojma nimas.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
D3m ::
Našo tamalo smo prejšnji teden cepili po programu.
|HP EliteBook|R5 6650U|
kingsix ::
Mi pa smo malo cepili včeraj.
Danes imam jaz manjši glavobol. Morda od cepiva? Možno da kako 'preskoči'?
Danes imam jaz manjši glavobol. Morda od cepiva? Možno da kako 'preskoči'?