» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
111 / 124
»»

Smrekar1 ::

Uporabnik je izjavil:

Mislim, da obvezno cepljenje v sodobni državi ne more biti uzakonjeno

Debata okrog obveznega cepljenja ne zamre. Imamo dobronamerneže, ki vidijo v obveznem cepljenju mnogo pozitivnega za narodno skupnost, in imamo dobronamerneže, ki v tem vidijo mnogo negativnega. Verjamem, da je v ozadju prizadevanj obeh skupin iskrena želja za dobro človeštva in ne kakšne prikrite agende, lobiji, ideologije in multinacionalke. Morda bi bilo modro, da bi si v začetku dali to priznanje dobronamernosti, debata bi lahko šla v mirnejšem in konstruktivnejšem ozračju naprej.

https://www.portalplus.si/2662/cepljenj...

Jošt Klemenc, dr. med., je zdravnik homeopat, ki je pred osmimi leti zapustil zdravniško delo na urgenci in se popolnoma posvetil homeopatiji.

Menim, da profesionalni prevarant, ki služi mastne denarce s prodajo ustekleničene vode in čigar dohodek je življenjsko odvisen od strahu pred moderno medicino, ni primeren vir za mnenja o cepljenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

BlackHole ::

Menim, da profesionalni prevarant, ki služi mastne denarce s prodajo ustekleničene vode in čigar dohodek je življenjsko odvisen od strahu pred moderno medicino, ni primeren vir za mnenja o cepljenju.

"Definitivno", primeren vir so farmacevti, ki nič ne zaslužijo, revčeki.
LP Marko

jype ::

BlackHole je izjavil:

Farmacevti ne odločajo sami o tem, katera zdravila bodo dobila dovoljenje za uporabo v državi.

Machete ::

Menda v cepivih sploh ni toliko denarja, kot anticepilci blejajo za svoj argument zoper zlobno medicinsko industrijo. Če bi bil jaz dr. Evil bi spustil v cepiva trojasnki stranski učinek, ki bi potreboval dolgoletne ali vseživljenske terapije z biološkimi zdravili. Tam je denar.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

K0l1br1 ::

BlackHole je izjavil:

Kot da je zaslužek tisti, na podlagi katerega se starš odloči, ali bo cepil otroka ali pa ne. Lahko bi se recimo na podlagi tega: https://www.google.si/search?q=polio&ne...

imagodei ::

BlackHole je izjavil:

Ste že rešili težavo s tem, ko bo vaš necepljeni otrok z oslovskim kašljem okužil 2-mesečnega dojenčka, ki bo zaradi komplikacij umrl v bolnišnici? Ste že rešili težave s tem, ko bo vaš necepljeni otrok, ko ga boste privlekli v ZD, okužil 4-letnega otroka v ločeni čakalnici, ki ga že zadnje 3 leta zdravijo zaradi levkemije in zato (upravičeno) ni bil cepljen po programu?
- Hoc est qui sumus -

Niso rešili. Važno, da farmacevti ne služijo. Pa peki tudi ne smejo služiti, saj prodajo en kup kruha en kup ljudem. Zagotovo je zarota zadaj.

theStranger je izjavil:

Šah mat.

Če se samo ozrem na točko 1. Ok, iz grafa se vidi, da je pojavnost ošpic z uvedbo cepljenje strmo upadla. Ampak a lahko samo po tem grafu sklepamo, da je cepivo dejansko prineslo nek uspeh. Kaj pa vse nove razne autoimune in ostale nove bolezni, ki so že desetletja v porastu. A lahko kar ignoriramo pojavnost le teh in niti ne podvomimo, da jih morda sprožajo cepiva? morda ravno ta, ki preprečujejo okužbo ošpic. Je to uspeh, če ne zboliš za ošpicami, ki bi jih sicer enkrat prebolel in potem nikoli več dobil, v zameno pa dobiš avtoimuno bolezen, ki te spremlja celo življenje in je nikakor ne moreš ozdravit? Kdo tu profitira?
LP Marko

Invictus ::

Pravzaprav je pojavnost ošpic upadla precej že pred cepljenjem. Samo graf je treba pogledat bolj nazaj...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tile https://www.google.si/search?q=polio&ne...
se zagotovo strinjajo z @blackhole. Niso fasali avtoimune. Samo otroško paralizo. @blackhole podpira. Good to know.

Machete je izjavil:

Menda v cepivih sploh ni toliko denarja, kot anticepilci blejajo za svoj argument zoper zlobno medicinsko industrijo. Če bi bil jaz dr. Evil bi spustil v cepiva trojasnki stranski učinek, ki bi potreboval dolgoletne ali vseživljenske terapije z biološkimi zdravili. Tam je denar.

Pa tudi, če so cepiva zastonj, to ne še ne pomeni, da so neškodljiva. Kako pa se zdravijo vse posledice, ki pridejo s cepivi? Tablete ti šuknejo. Pa še dobro skozi prideš, če je samo to.
LP Marko

Tile se pa ne ...

http://naravnaimunost.si/Cepiva/zgodovi...

Pač odvisno kateri graf gledaš ;).

Poglej graf za ošpice England & Wales...

BlackHole je izjavil:

Machete je izjavil:

Pa tudi, če so cepiva zastonj, to ne še ne pomeni, da so neškodljiva. Kako pa se zdravijo vse posledice, ki pridejo s cepivi? Tablete ti šuknejo. Pa še dobro skozi prideš, če je samo to.

Tile https://www.google.si/search?q=polio&ne... pravijo, da se motiš. Tudi tablete ne pomagajo.

jype je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Farmacevti ne odločajo sami o tem, katera zdravila bodo dobila dovoljenje za uporabo v državi.

Ja in? Jaz sem samo želel prikazat, kako beden argument je bil podan.
LP Marko

BlackHole je izjavil:

jype je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Argument glede farmacevtske zarote je izrazito beden, kot je tudi argument, da zaradi tega, da farmacija ne bo služila, otroka ne cepiš.

BlackHole je izjavil:

v zameno pa dobiš avtoimuno bolezen, ki te spremlja celo življenje
Jaz sem prebolel rdečke, ker cepljenje v mojih časih še ni bilo univerzalno. Avtoimuno bolezen, ki me bo spremljala celo življenje imam tudi. Kam se lahko pritožim, glede na to, da sem očitno plačal dvakrat?

TheBlueOne ::

Sem radoveden, ce mi kateri proticepilec lahko razlozi kdo vse sodeluje v tej megazaroti. Kolik inteligentnih ljudi od profesorjev, do zdravnikov za zaroto ve in od nje dobiva mastne denarce? Ker verjetno morajo mastno podkupovati vsaj vse, ki sodelujejo pri klinicnih studijah in navzgor. Se cudim, da jim je se sploh treba v sluzbo, glede na to kaksne skrivnosti nosijo. Morda bi me zanimalo, koliko zaposlenih v farmaciji je skoraj zazvizgalo in so bili likvidirani, ker se je skoraj moralo zgoditi.

Pac nekdo, ki studira medicino ali jo predava je zagotovo podvomil, glede na to koliko ljudi z omejenim obsegom informacij uspe priti do definitivnoih sklepov. Ali jih potem na hitro podkupijo? Ali pa so morda zdravniki butasti ampak to dobro skrivajo.. hmmmm

Verjetno ce si zdravnik in zelis objaviti svoje dvome in se strinjati s samooklicanimi zravilci imajo na listi podkupljenih se novinarje, ki to javijo in zdravnik dobi ponudbo podkupnine? Mi je malo zal da nisem sel studirati medicine, da bi se postul podkupiti. :D

BlackHole je izjavil:

Ne, ni, ker imajo tisti, ki bi radi ljudi odvrnili od delujoče medicine, zelo direkten poslovni interes.

Samo se dodam, da ker je vec kot ocitno podkupljenih ogrooomno ljudi lahko samo cestitam zdravnikom, tehnikom, znanstvenikom... da se gredo v sluzbo, ker verejtno sluzijo drobiz napram podkupnini, ki jo dobivajo da varujejo skrivnost.

Ko upostevam se floto na robu zemlje, ki skrbi, da ne ugotovimo, da je zemlja ploscata in vse povezane s to zaroto pa mi je jasno, zakaj placujemo toliko davkov, ker ocitno so vsi razen mene in se nekaj skepticnih komentatorjev podkupljeni. Jaz pa dejansko delam za denar... kje je pravica? :'(

Ce kdo ne razume kaj hocem povedati google "sarkazem".

Zgodovina sprememb…

imagodei je izjavil:

Edino to je, da fanatičnih vernikov v proticepilske mite tudi ti argumenti nikakor ne bodo prepričali. Gre za ljudi, ki živijo v popolnoma ločeni subjektivni realnosti. Seveda te okoliščine v nobenem primeru ne gre očitati ljudem, ki sodelujejo pri projektu Imuno.

Gre za te ljudi spodaj, 26 zgodb se je nabralo. Ogromno je še neslišanih. Mimogrede, a ti morda ne živiš v subjektivni realnosti? Živiš v virtualni? Če se tebi ni zgodilo, se drugim tud ne more ali kako? Označevati ljudi, ki imajo poškodvane otroke, je zame fanatično.
http://www.alenkavindis.si/category/cep...
LP Marko

Machete je izjavil:

Farmacevtska podjetja se seveda dobička ne branijo, je pa veliko več denarja že po sami logiki v zdravilih, ki lajšajo simptome, kot pa v posameznem odmerku cepiva. Cepiva so tako nesmiselno poceni, postopki za razvoj novih cepiv pa pod takim drobnogledom, da se nekaterim farmacevtskim podjetjem ne splača več ukvarjati z razvojem novih cepiv.

Zlata jama za farmacevtska podjetja so zdravila, ki jih morate jemati mesece ali leta dolgo. Npr. zdravila proti pritisku - enkrat ko si na njih, jih večinoma ljudje jemljejo doživljenjsko. To pa vas ne skrbi, da bi farmacija lobirala za znižanje vrednosti normalnega krvnega tlaka? Če je 150/85še normalen za 50 letnika (saj vemo tisto staro oceno čez palec, 100 + leta), prodaš veliko manj zdravil proti pritisku, kot če za nenormalnega definiraš vsak pritisk nad 140/80.

Kakor koli, zlata jama za farmacevtska podjetja so vsa zdravila, ki jih uporabniki jemljejo daljše obdobje: antidepresivi za ljudi z depresijo, uspavala za nespečne. Zdravila proti alergiji, astmi. Zdravila za redčenje krvi (npr. po infarktih), proti srčnem popuščanju, beta blokerji... Pa razni kortikosteroidi v obliki inhalatorjev za ljudi s KOPB ali antifibrotiki za IPF.

To je samo par primerov zdravil, ki jih ljudje žremo dan na dan, več let (desetletij) zapored. Jaz imam alergije in astmo od rojstva, skozi antihistaminike, zaviralce levkotrienov, bronhodilatorje in kortikosteroide sem farmaciji prinesel gladko že deset tisoče evrov. S cepivi pa mogoče nekaj 100 v celem življenju (pri čemer sem vsako leto cepljen proti gripi, cepljen sem npr. tudi proti steklini ...)
- Hoc est qui sumus -

jype je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Jaz sem prebolel rdečke, ker cepljenje v mojih časih še ni bilo univerzalno. Avtoimuno bolezen, ki me bo spremljala celo življenje imam tudi. Kam se lahko pritožim, glede na to, da sem očitno plačal dvakrat?

Nikamor. Trpi. Jaz jo imam tudi.
LP Marko

BlackHole je izjavil:

Označevati ljudi, ki imajo poškodvane otroke, je zame fanatično.
Starši teh otrok komot rečejo, da ste navadni bedaki: https://www.google.si/search?q=polio&ne...

BlackHole je izjavil:

jype je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Nikamor. Trpi. Jaz jo imam tudi.

Pa ti popolnoma zavračaš možnost, da ti je eno od cepiv sprožilo avtoimuno bolezen? Saj nobeden ne govori, da farmacija služi s prodajo cepiv, ampak od poseldic za temi cepivi.
LP Marko

BlackHole je izjavil:

Pa ti popolnoma zavračaš možnost, da ti je eno od cepiv sprožilo avtoimuno bolezen?
Seveda jo. Če bi obstajala možnost, da cepivo povzroči avtoimuno bolezen, te bolezni tisti, ki niso cepljeni, ne bi imeli, pa jo imajo.

BlackHole je izjavil:

Saj nobeden ne govori, da farmacija služi s prodajo cepiv, ampak od poseldic za temi cepivi.
Necepljeni otroci porabijo več zdravil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

K0l1br1 je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Starši teh otrok komot rečejo, da ste navadni bedaki: https://www.google.si/search?q=polio&ne...

Zagotovo kateri reče. Je njihovo mnenje večvredno ali kaj želiš povedat?
LP Marko

BlackHole je izjavil:

Pa ti popolnoma zavračaš možnost, da ti je eno od cepiv sprožilo avtoimuno bolezen? Saj nobeden ne govori, da farmacija služi s prodajo cepiv, ampak od poseldic za temi cepivi.

Če je cepivo sprožilo avtoimuno bolezen, potem bi jo zagotovo tudi okužba s pravo boleznijo. Do katere bi zagotovo prišlo, če bi se po Sloveniji in Evropi neovirano širile rdečke.

Vse ostale snovi, ki se najdejo v cepivih, so v statistično nepomembnih količinah ali pa so dokazano neškodljive (z razliko jajčnih beljakovin, ki pri nekaterih res lahko sproži akutno alergijsko reakcijo).

BlackHole je izjavil:

Gre za te ljudi spodaj, 26 zgodb se je nabralo. Ogromno je še neslišanih. Mimogrede, a ti morda ne živiš v subjektivni realnosti? Živiš v virtualni? Če se tebi ni zgodilo, se drugim tud ne more ali kako? Označevati ljudi, ki imajo poškodvane otroke, je zame fanatično.
http://www.alenkavindis.si/category/cep...

Grdo rečeno, gre za izmišljotine.

Malce lepše rečeno, ljudje mrzlično iščejo razlago za to, zakaj je njihov otrok drugačen, zakaj je bolan, zakaj se je ravno njim morala pripetiti taka "krivica". Cepiva so krasen dežurni krivec. Ampak, istočasnost ne pomeni avtomatsko vzročne odvisnosti in vse raziskave, ki jih dela znanost (ki je, BTW, najbolj objektivno merilo, kar ga svet trenutno pozna), ne ugotovijo vzročne povezave.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

Necepljeni otroci so bolj zdravi od cepljenih, torej ne drži.
LP Marko

BlackHole je izjavil:

Ta trditev je napačna.

Kdo sluzi? Delnicarji, ki so cepljeni? Zdravniki, laboranti, tisti, ki delajo klinicne studije in so pravtako vecinoma cepljeni? Moja dela v farma industriji v R&D, pa ne vem za koga, ki ni cepljen. Valda se vsaj ne bi cepili? In ce mi kdo rece, da sem podkupljen, naj mi se razlozi zakaj sem cele dneve v sluzbi.

Ker ne samo, da ti ljudje svojih otrok ne bi cepili, noebenemu ne bi bilo treba delat, ker ocitno skrivajo miliardno skrivnost. In to jih ima vsako podjetje ne vem koliko. Ali mislite, da sef vzame dokumente, jih priredi in nikoli nikomur vec ne pokaze? Razen novinarjem in jih javno objavi ampak cela ekipa ne preveri, ce so kaj spreminjali?

Resno, kako si predstavljate, da to deluje?

BlackHole je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Starši teh otrok komot rečejo, da ste navadni bedaki: https://www.google.si/search?q=polio&am......

V resnici je več vredno mnenje staršev otrok, ki so zboleli, pa jim ne bi bilo treba, če bi bili cepljeni, kot google avanturistov, ki na račun zdravja svojih in tujih otrok blebečejo o zaslužkih farmacije in terorijah zarot.

imagodei je izjavil:

Malce lepše rečeno, ljudje mrzlično iščejo razlago za to, zakaj je njihov otrok drugačen, zakaj je bolan, zakaj se je ravno njim morala pripetiti taka "krivica". Cepiva so krasen dežurni krivec.

Ti si fanatik. Debata s teboj je izguba časa zame.

K0l1br1 je izjavil:

BlackHole je izjavil:

K0l1br1 je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Starši teh otrok komot rečejo, da ste navadni bedaki: https://www.google.si/search?q=polio&am.........

V resnici je več vredno mnenje staršev otrok, ki so zboleli, pa jim ne bi bilo treba, če bi bili cepljeni, kot google avanturistov, ki na račun zdravja svojih in tujih otrok blebečejo o zaslužkih farmacije in terorijah zarot.

Z otrokom poškodovanega od cepiv tega seveda ne bi trdil. Dotlej pa le veselo...
LP Marko

Zgodovina sprememb…

D3m ::

BlackHole je izjavil:

Jih kar doma šolaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

TheBlueOne je izjavil:

Ker ne samo, da ti ljudje svojih otrok ne bi cepili, noebenemu ne bi bilo treba delat, ker ocitno skrivajo miliardno skrivnost. In to jih ima vsako podjetje ne vem koliko. Ali mislite, da sef vzame dokumente, jih priredi in nikoli nikomur vec ne pokaze? Razen novinarjem in jih javno objavi ampak cela ekipa ne preveri, ce so kaj spreminjali?

Jasno je, da so to blodnje. V nekaterih primerih jih lahko razumeš, npr. če imajo starši res otroka z motnjami v razvoju. Le-ti potem poskušajo najti racionalno razlago, zakaj njihov 4-letnik ne teka tako kot ostali vrstniki; zakaj je ravno njih morala doleteti ta nesreča, da mora biti njihov 8-letnik avtist... Drugih ne moreš razumeti - to so ljudje, ki imajo zdrave otroke, pa jih ne dajo cepit.

Je pa zanimivo, da je potreben samo en žvižgač, na misel pridejo Manning ali Snowden, pa lahko objavijo kopico dokumentov, ki zamajejo temelje države. Zgleda da v farmaciji žvižgačev ni, tako da očitno vse svoje zaposlene skrivaj bogato nagrajujejo.

BlackHole je izjavil:

Ti si fanatik. Debata s teboj je izguba časa zame.

Fanatik si ti. Na tej strani smo objavili že nebroj virov in linkov na nebroj dokazov, ampak ti si se že v naprej odločil, kako je, zato sprejemaš samo tiste informacije, ki se strinjajo s tabo.

Mi smo svojo raziskavo naredili in se odločili na podlagi dokazov. Ti dokazov ne rabiš, zato si fanatik.

- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: imagodei ()

tomy5 je izjavil:

Če je kdo proti cepljenju otrok naj se vrne enh 200 let nazaj, takrat je bila smrtnost otrok do 18 leta kakih 50%.
Kdo od staršev podpiše da bo 50% njegovih otrok umrlo pred polnoletnostjo ???

No, če misliš, da so cepiva zmanjašala umrljivost, potem se krepko motiš. Zgleda, si še popolni začetnik v odkrivanju informacij te branže.

D3m je izjavil:

BlackHole je izjavil:

Jih kar doma šolaj.

A se bojiš, da se bodo tvoji cepljeni okužili? Si pa hitro izgubil vero v cepiva. :)
LP Marko

Zgodovina sprememb…

imagodei je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Jasno je, da so to blodnje. V nekaterih primerih jih lahko razumeš, npr. če imajo starši res otroka z motnjami v razvoju. Le-ti potem poskušajo najti racionalno razlago, zakaj njihov 4-letnik ne teka tako kot ostali vrstniki; zakaj je ravno njih morala doleteti ta nesreča, da mora biti njihov 8-letnik avtist... Drugih ne moreš razumeti - to so ljudje, ki imajo zdrave otroke, pa jih ne dajo cepit.

Je pa zanimivo, da je potreben samo en žvižgač, na misel pridejo Manning ali Snowden, pa lahko objavijo kopico dokumentov, ki zamajejo temelje države. Zgleda da v farmaciji žvižgačev ni, tako da očitno vse svoje zaposlene skrivaj bogato nagrajujejo.

Sej... recejo farmacija sluzi, to pa pomeni delnicarji, ki so cepljeni. Oziroma se vsi ostali podkupljeni od do... To je tak nesmisel, da glava pece, da bi celotna farma farbala iste ljudi, ki jim potem izplacuje devidende. In seveda sproti kakorkoli ze utisala vse, ki jim pridejo fiksno na sled ali pa je glavni pogoj za sluzbo pri njih, da si totalni sociapat, ki je pripravljen izkrivljati resnico za mesecno placo. Najdejo jih pa tisoce izobrazenih....

Pac super je, ker imas neko imaginarno farmacijo, ki je kakor zlobna entiteta, ampak ko razmislis, kaksen mehanizem bi moral biti za to zaroto in se uprasas kdo bi dejansko profitiral, pa je malo tezje vlecti te zakljucke. Kako potem razlozijo, ko si bogat delnicar z avtoimuno boleznijo? "Ah skoda, da nisi bil prej bogat, bi ti povedali, da te zastrupljamo. Se pa lahko potolazis z izplacilom devident + podkupnine". In tip seveda ne pove nikomur nicesat, ker mu je denar bolj vazen kot zivljenje.

BlackHole je izjavil:

Če se samo ozrem na točko 1. Ok, iz grafa se vidi, da je pojavnost ošpic z uvedbo cepljenje strmo upadla. Ampak a lahko samo po tem grafu sklepamo, da je cepivo dejansko prineslo nek uspeh. Kaj pa vse nove razne autoimune in ostale nove bolezni, ki so že desetletja v porastu. A lahko kar ignoriramo pojavnost le teh in niti ne podvomimo, da jih morda sprožajo cepiva?

Lahko. Konkretno za avtizem so to naredili. Pregledali so praktično 100% otrok, ki so se na Danskem rodili od januarja 1991 do decembra 1998 in ugotovili, da v avtizmom ni prav nobene povezave.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articl...

Če meniš, da obstaja povezava z avtoimunimi boleznimi, naredi tako raziskavo in boš morda kaj ugotovil. Morda tudi ne, saj avtoimune bolezni rastejo predvsem zaradi boljše diagnostike, prej je imel človek neznane težave, zdaj ima znano avtoimuno bolezen.

nevone ::

A se bojiš, da se bodo tvoji cepljeni okužili? Si pa hitro izgubil vero v cepiva. :)

Če ne drugega se bodo okužili tisti, ki še niso cepljeni. Pri zagovornikih cepljenih ne gre zgolj za lastno dobro.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: nevone ()

Malajlo je izjavil:

Starši naj cepijo tiste otroke, ki bi jih radi obdržali. Simpl.

Zakaj se pa potem starši cepljenih otrok zako zelo bojijo necepljenih, če je tako?
LP Marko

jype je izjavil:

Dokaži, da si jo dobil zaradi necepljenja...

Machete ::

BlackHole je izjavil:

Malajlo je izjavil:

Starši naj cepijo tiste otroke, ki bi jih radi obdržali. Simpl.

Zakaj se pa potem starši cepljenih otrok zako zelo bojijo necepljenih, če je tako?

Kar naprej ene in iste mantre..

Tisočkrat razloženo, pa še vendo ena in ista butalska vprašanja 'kot argument'..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

BlackHole je izjavil:

No, če misliš, da so cepiva zmanjašala umrljivost, potem se krepko motiš.

Kot smo pred nedavnim ugotovili (Hvala, Smrekar1), se je smrtnost po uvedbi cepiv zmanjšala. Ni se zmanjšala incidenca mortalitete pri obolelih. Smrtnost pri ošpicah v Sloveniji pa se je zmanjšala iz približno 20 na leto na 0 na leto. Številke so skrivnostna stvar. Izrazoslovje pa tudi.

BlackHole je izjavil:

Zgleda, si še popolni začetnik v odkrivanju informacij te branže.

Boš pa moral še malo polente popapcat, preden boš lahko takšnele strešal.

BlackHole je izjavil:

In potem hodiš na plano s tako osnovnošolskimi forami, ki smo jih že 100x obdelali.

Primer iz moje neposredne bližine: pred par meseci, ko je oni butelj pripeljal svojo hči z ošpicami na Pediatrično kliniko, je bil istočasno tam tudi otrok mojih prijateljev. 4-letnik, okreva po preboleli levkemiji. Ni bil cepljen, ker ni mogel biti, njegov imunski sistem je trenutno povsem na psu. Okužba z ošpicami bi bila lahko clusterfuck, življenjsko usodna. 3 tedne, al koliko je že inkubacijska doba, so starši trepetali za svojega otroka.

To je prava težava necepljenih otrok. Ne pa moji cepljeni otroci, pri katerih cepivo ne bi delovalo.
- Hoc est qui sumus -

nevone je izjavil:

Če ne drugega se bodo okužili tisti, ki še niso cepljeni. Pri zagovornikih cepljenih ne gre zgolj za lastno dobro.

o+ nevone

Ti pa se lahko o kužijo tudi od pravkar cepljenih, ki so še nekaj tednov po cepljenju prenašalci virusa, za katerim so bili cepljeni.
LP Marko

Nehaj strešati popolne neargumentirane budalizme, sicer bom tvoje prispevke prisiljen brisati.
- Hoc est qui sumus -

Invictus je izjavil:

Tile se pa ne ...

http://naravnaimunost.si/Cepiva/zgodovi...

Pač odvisno kateri graf gledaš ;).

Poglej graf za ošpice England & Wales...

Misliš tega?

Poglej skalo grafa. Po uvedbi cepljenja je število obolelih za ošpicami padlo za približno faktor 10, po uvedbi drugega odmerka še za faktor približno 100. Seveda na logaritemski skali tega ne boš opazil, tako da bi tu podal vprašanje: zakaj je podatek na logaritemski in ne na linearni skali? Da ne morda zato, da bi izgledalo kot da je cepivo neučinkovito, saj dramatični padec ni tako opazen? Ima kdo kakšno drugačno razlago?

Trdijo tudi, da se krivulji premikata skoraj sinhrono. Pogumno, jaz tega iz logaritemskega grafa kot je tale nikakor ne morem trditi. Ima tu kdo statistično analizo podatkov?

Zgodovina sprememb…

@Smrekar1

Pri teh teorijah je tako, da je vsak podatek, ki govori o uspehih cepiv plod masovnega podkupovanja, na drugi strani pa vsaka insinuacija nasprotno definitivno dejstvo.

Kdo sluzi pri farmaciji s to zaroto ni ravno znano, jih pa mora biti veliko, med tem pa je kristalno jasna korist samooklicanih homeopatov ipd.

Zato jaz vedno uprasam, da mi razlozijo ta mehanizem podkupovanja, kdo sluzi (direktor, delnicarji, raziskovalci?) in kdo placa in so kakor otroci ko jih uprasas od kod prihajajo drugi otroci.

TheBlueOne je izjavil:

@Smrekar1

Pri teh teorijah je tako, da je vsak podatek, ki govori o uspehih cepiv plod masovnega podkupovanja, na drugi strani pa vsaka insinuacija nasprotno definitivno dejstvo.

Kdo sluzi pri farmaciji s to zaroto ni ravno znano, jih pa mora biti veliko, med tem pa je kristalno jasna korist samooklicanih homeopatov ipd.

Zato jaz vedno uprasam, da mi razlozijo ta mehanizem podkupovanja, kdo sluzi (direktor, delnicarji, raziskovalci?) in kdo placa in so kakor otroci ko jih uprasas od kod prihajajo drugi otroci.

Saj vem. Odgovor ni namenjen toliko Invictusu kot tistim, ki morda tole berejo, ker jih zadeva res zanima. Invictus odgovora ne bo podal, ker je edini pravilni odgovor na vprašanja, ki sem jih podal: "Ker anticepilci manipulirajo in zavajajo". Ja, sem kvalificiran, da podam tako oceno.

Zgodovina sprememb…

BlackHole je izjavil:

Z otrokom poškodovanega od cepiv tega seveda ne bi trdil. Dotlej pa le veselo...
Bedaki tvoje sorte to trdijo za vse necepljene otroke, ki so zboleli, ker niso mogli biti cepljeni. Sedaj pa boš ti meni očital nekaj, česar sploh ne bom naredil, čeprav ti veselo trolaš zbolele otroke. Ste dosledni, ni kaj.

imagodei je izjavil:

Primer iz moje neposredne bližine: pred par meseci, ko je oni butelj pripeljal svojo hči z ošpicami na Pediatrično kliniko, je bil istočasno tam tudi otrok mojih prijateljev. 4-letnik, okreva po preboleli levkemiji. Ni bil cepljen, ker ni mogel biti, njegov imunski sistem je trenutno povsem na psu. Okužba z ošpicami bi bila lahko clusterfuck, življenjsko usodna. 3 tedne, al koliko je že inkubacijska doba, so starši trepetali za svojega otroka.

To je clusterfuck zdravnikov in ustanove, ki otroka po preboleli levkemiji vržejo v isto čakalnico kot ostale obolele otroke. Pa tudi butastih staršev. Otroka z levkemijo namreč... Otroka brez imunskega sistema vlačijo v kužno okolje...

Lahko tako bi lahko dobil gripo...

Invictus je izjavil:

imagodei je izjavil:

To je clusterfuck zdravnikov in ustanove, ki otroka po preboleli levkemiji vržejo v isto čakalnico kot ostale obolele otroke. Pa tudi butastih staršev. Otroka z levkemijo namreč... Otroka brez imunskega sistema vlačijo v kužno okolje...

Lahko tako bi lahko dobil gripo...

Edina razlika je morda v tem, da so ošpice kakih 4x bolj nalezljive od gripe... Če lahko tako poenostaviva.

Clusterfuck je pa na strani nasprotnikov cepljenja. Če ne bi imeli nobene incidence okužb, do take situacije ne bi prišlo. In je clusterfuck na strani staršev: kolikor vem, imamo infekcijsko kliniko za nalezljive bolezni; deklica pa je bila pred tem že tudi pri osebnem zdravniku (če me spomin ne vara).
- Hoc est qui sumus -
««
111 / 124
»»