Forum » Loža » Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Temo vidijo: vsi
nevone ::
Enostaven primer, ki ga boste celo doktorji razumeli: če cepljenje prepreči neko bolezen pri 5 ljudeh, in jo povzroči pri 5 drugih, statistično živ bog v tem ne bo videl povezave. Pa jo cepljenje vseeno povzroča, in se bi dalo tistih 5 preprečit. Ampak vi niti poskusili ne boste.
Kako lahko ista stvar povzroča in preprečuje isto stvar. Tako, da je vzrok nekaj drugega.
o+ nevone
Točno tako. Zato pa pravim, da bi pred cepljenjem morali otroke testirat na te stvari, in poiskat teh 5, pri katerih bo problem. Pa se niti ne potrudijo, ker statistično ni dokazane povezave (če jo res ni ali je, je debata za drugič).
Zakaj pa ravno pred cepljenjem? Če cepljenje nima vpliva (ker povzroča in preprečuje hkrati), potem je delanje testa pred cepljenjem brez pravega pomena. (Tole je sicer samo vaja iz logičnega sklepanja.)
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Utk ::
Ali je Utk resno nekoga žalil zaradi statistike?!? To reče nekdo, ki iz številk ne more dojet, da je večja verjetnost nesreče z avtom na poti do zdravnika, kot pa hudih zapletov zaradi cepljenja pri zdravniku...
Ahh Utk žali kar vsepovprek... ker pač nima argumentov. Sam če ga jaz vprašam ali se dela norca, al je slučajno res nor, bo pa Mavrik uletel in mi zalimal naziv. Aja, čaki... to je že storil. Oh well...
Za razliko od vas nisem jaz tu nikomur napisal, da je idiot ali bedak, samo slab znanstvenik, pri čemur vztrajam, da je, če ne razume osnovne logike.
Zakaj pa ravno pred cepljenjem? Če cepljenje nima vpliva (ker povzroča in preprečuje hkrati), potem je delanje testa pred cepljenjem brez pravega pomena. (Tole je sicer samo vaja iz logičnega sklepanja.)
Test se dela drugače kot tako kot ga delajo zdaj - te cepijo, potem bomo pa vidli kaj bo. Test lahko predvidi kaj bo brez da te cepijo. Sicer ni test, se strinjam.
imagodei ::
Enostaven primer, ki ga boste celo doktorji razumeli: če cepljenje prepreči neko bolezen pri 5 ljudeh, in jo povzroči pri 5 drugih, statistično živ bog v tem ne bo videl povezave. Pa jo cepljenje vseeno povzroča, in se bi dalo tistih 5 preprečit. Ampak vi niti poskusili ne boste.
Cepljenje ne deluje tako.
Cepljenje deluje v bistvu na tako preprost način, da ga razumejo otroci v prvi triadi osnovne šole. Samo možgane je treba vklopit. Brez velikih besed: cepivo vsebuje oslabljenega ali neaktivnega povzročitelja bolezni. Prav zato, ker je povzročitelj oslabljen ali neaktiven, pride v telesu do imunskega odziva, ne pa do nastopa bolezni. Imunski sistem si povzročitelja zapomni in če oseba kasneje pride v stik z dejavnim patogenom, imunski sistem nemudoma odreagira in ne zbolimo.
V grobem je to vse. Globje razumevanje tega pa pojasni tudi, zakaj pride na mestu cepljenja do lokalne reakcije, zakaj včasih lahko pride do močnejše sistemske reakcije in zakaj se včasih šele pri cepljenju pokažejo simptomi presnovnih bolezni. Pa še morda, zakaj cepljenje ni in ne more biti povzročitelj npr. avtizma, ter zakaj cepljenje ni in ne more biti bolj nevarno od samih bolezni, proti katerim varuje.
- Hoc est qui sumus -
Smrekar1 ::
jype ::
Utk> če ne razume osnovne logike.
Glede na sklepanje, ki ga tukaj demonstriraš, je "osnovna logika" to, da cepljenje povzroča prometne nesreče, ker se velika večina prometnih nesreč zgodi po cepljenju.
Glede na sklepanje, ki ga tukaj demonstriraš, je "osnovna logika" to, da cepljenje povzroča prometne nesreče, ker se velika večina prometnih nesreč zgodi po cepljenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Utk> če ne razume osnovne logike.
Ne, sploh ne. Samo to, da če bi lahko predvideli, da se boš po cepljenju zabil z avtom, imajo dolžnost, da to preprečijo. Ali cepljenje, ali pa da greš domov z avtom.
Utk> Ne, sploh ne.
Kako lahko najprej zapišeš X, potem ga pa zanikaš?
Utk> Samo to, da če bi lahko predvideli, da se boš po cepljenju zabil z avtom, imajo dolžnost, da to preprečijo. Ali cepljenje, ali pa da greš domov z avtom.
Vemo, da se bo eden od 10.000 cepljenih zabil z avtom, ne moremo pa predvideti, kdo. Če bi lahko, mu bi seveda naročili, naj gre domov s helikopterjem. Žal se bi eden na 10.000 tistih, ki gredo domov s helikopterjem, poškodoval pri pristanku.
Kako lahko najprej zapišeš X, potem ga pa zanikaš?
Utk> Samo to, da če bi lahko predvideli, da se boš po cepljenju zabil z avtom, imajo dolžnost, da to preprečijo. Ali cepljenje, ali pa da greš domov z avtom.
Vemo, da se bo eden od 10.000 cepljenih zabil z avtom, ne moremo pa predvideti, kdo. Če bi lahko, mu bi seveda naročili, naj gre domov s helikopterjem. Žal se bi eden na 10.000 tistih, ki gredo domov s helikopterjem, poškodoval pri pristanku.
Za razliko od vas nisem jaz tu nikomur napisal, da je idiot ali bedak, samo slab znanstvenik, pri čemur vztrajam, da je, če ne razume osnovne logike.
Kdaj boste razumeli, da izjemne trditve zahtevajo izjemne dokaze?
Vaš argument je, da farmacevtski lobiji dejansko načrtno pobijajo ljudi, vsi odgovorni pa stran gledajo. Razen dobesedno par posameznikov (svetovno znanih med njimi lahko prešteješ na prste ene roke, v Sloveniji sta taka lokalna "zvezdnika" eden ali dva) iz stroke, so po vašem mnenju vsi tolk pokvarjeni, da dopuščajo, da farmacija škodi otrokom?
Dejansko na roke prebirate tiste Fringe oz. mejne študije, ki gredo na vaš mlin. Pa še za te se kasneje pokaže, da je bila ali slaba metodologija ali pa je nekdo čisto namenoma lagal. To so vaši argumenti in vaša logika.
Extraordinary claims require extraordinary evidence.
Vaš argument je, da gre parim posameznikom zaupat bolj, kot vsem ostalim strokovnjakom? Vsi ostali se motijo in so podkupljeni, samo en ograbek jih je poštenjakarjev?
Se ti ne zdi, da bi bilo bolj verjetno ravno obratno? Da so ljudje zavohali, da je v tem poslu denar in da pišejo ter objavljajo laži, ker jim to prinese kupe denarja?
Test se dela drugače kot tako kot ga delajo zdaj - te cepijo, potem bomo pa vidli kaj bo. Test lahko predvidi kaj bo brez da te cepijo. Sicer ni test, se strinjam.
Cepiva so testirana. Vsako leto cepijo stotine milijonov otrok. Mehanizem delovanja cepiv je znan, v cepivih so same take snovi, ki jih najdemo naravno v telesu - z izjemo povzročitelja.
- Hoc est qui sumus -
Četrtič: ali zaradi tega "argumenta" zavračaš vse zdravniške preventive in kurative?
Vsako zdravljenje imaš pravico zavrnit, razen cepljenja. In ja, nisem požrl prav vsakega sranja, ki mi ga je zdravnik predpisal. Še posebej, ko mi je predpisal nekaj kar je samo zakamufliralo simptome, vzroka pa ni niti iskal, niti odpravljal.
Kdaj boste razumeli, da izjemne trditve zahtevajo izjemne dokaze?
Vaš argument je, da farmacevtski lobiji dejansko načrtno pobijajo ljudi, vsi odgovorni pa stran gledajo. Razen dobesedno par posameznikov (svetovno znanih med njimi lahko prešteješ na prste ene roke, v Sloveniji sta taka lokalna "zvezdnika" eden ali dva) iz stroke, so po vašem mnenju vsi tolk pokvarjeni, da dopuščajo, da farmacija škodi otrokom?
Dejansko na roke prebirate tiste Fringe oz. mejne študije, ki gredo na vaš mlin. Pa še za te se kasneje pokaže, da je bila ali slaba metodologija ali pa je nekdo čisto namenoma lagal. To so vaši argumenti in vaša logika.
Jaz sploh nisem anti-vaxer. Sem samo za to, da se te stvari malo bolj preiskusi preden se jih všprica. Ker tu, pri celem postopku, je kar nekaj stvari čudnih in narobe.
Če ti ne veš, vprašaj in plačaj tistemu, ki ve.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
zee ::
Vsako zdravljenje imaš pravico zavrnit, razen cepljenja. In ja, nisem požrl prav vsakega sranja, ki mi ga je zdravnik predpisal. Še posebej, ko mi je predpisal nekaj kar je samo zakamufliralo simptome, vzroka pa ni niti iskal, niti odpravljal.
Skoda, nevroleptiki bi ti pomagali.
Jaz sploh nisem anti-vaxer. Sem samo za to, da se te stvari malo bolj preiskusi preden se jih všprica. Ker tu, pri celem postopku, je kar nekaj stvari čudnih in narobe.
Kje pa! Ti si ravno toliko anti-vaxer, kot se jaz spoznam (ja, priznam) na moderno likovno umetnost.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
Utk> Še posebej, ko mi je predpisal nekaj kar je samo zakamufliralo simptome, vzroka pa ni niti iskal, niti odpravljal.
V nasprotju z očitno napačno "zdravo kmečko pametjo" je resnica takšna, da so pogosto najbolj škodljiva posledica stanja simptomi, zato jih je več kot le smiselno lajšati.
V nasprotju z očitno napačno "zdravo kmečko pametjo" je resnica takšna, da so pogosto najbolj škodljiva posledica stanja simptomi, zato jih je več kot le smiselno lajšati.
In tega katere teste je po tvoje še potrebno naresti in katere stvari so čudne in narobe nam ne boš blagovolil povedati, ker jih ne razumemo, kajne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Utk> Še posebej, ko mi je predpisal nekaj kar je samo zakamufliralo simptome, vzroka pa ni niti iskal, niti odpravljal.
Če me boli trbuh, ne rabim nekaj, da me bo nehalo bolet, ampak da bo prenehalo tisti zarad česa me boli.
Ali pa če bi imel kaj na koži...ne rabim pudra da mi prekrije, ampak da se odpravi vzrok. Dobro, če zdravnik oceni, da ni nič resnega, v redu, ampak pudra potem tudi ne rabim.
Utk> Če me boli trbuh, ne rabim nekaj, da me bo nehalo bolet, ampak da bo prenehalo tisti zarad česa me boli.
Ne.
Če te boli trebuh, se najprej za najbolj pogost vzrok za bolečine v želodcu predpiše najbolj benigno zdravilo v vesolju (prej se izključi kontraindikacije), če pa to ne pomaga, se pa raziskuje naprej - predvsem zato, ker je "raziskovanje naprej" invazivno in nosi s seboj večje tveganje.
Ne.
Če te boli trebuh, se najprej za najbolj pogost vzrok za bolečine v želodcu predpiše najbolj benigno zdravilo v vesolju (prej se izključi kontraindikacije), če pa to ne pomaga, se pa raziskuje naprej - predvsem zato, ker je "raziskovanje naprej" invazivno in nosi s seboj večje tveganje.
Ni povsem res. V kolikor bi tvoje stanje ogrožalo javnost, bi te prisilno spravili v karanteno. Verjetno bi v karanteni res lahko zavrnil zdravljenje, ampak kaj, ko bi ti bila v bistvu odvzeta prostost do ozdravitve ali smrti.
Ravno tako je intelektualno šibek argument, da imajo ponekod drugod izbirno cepljenje. Ja - imajo, ampak potem imajo omejitve pri vpisu v vrtec, šolo... Ja, v ZDA se lahko izognejo cepljenju otrok na podlagi veroizpovedi, ampak... Ko bo enkrat izbruhnila huda epidemija, ki bo znatno obremenila zdravstvo in GDP, verjemi, da bodo tudi tam po hitrem postopku uvedli izredno stanje in prisilno cepljenje.
Prvič, ne verjamem, da nisi antivaxer. Drugič, če res si, je žalostno, da v samorežiji opletaš z lažmi in nepreverjenimi informacijami.
Cepiva gredo, kot vsa zdravila, skozi postopke testiranj, preden jih dajo na javni trg. Seveda, če se v cepivu zamenja samo povzročitelja (kot v primeru sezonske gripe), so postopki odobritve bistveno krajši in lažji.
Če ti ne veš, vprašaj in plačaj tistemu, ki ve.
Vedeževalki?
- Hoc est qui sumus -
thramos ::
Ok, ampak zakaj ne zavračaš VSEH? Vsako izmed njih potencialno povzroča katero od bolezni, za katero ne vemo vzroka.
In tega katere teste je po tvoje še potrebno naresti in katere stvari so čudne in narobe nam ne boš blagovolil povedati, ker jih ne razumemo, kajne?
Najmanj kar bi lahko naredili je, da ti vzamejo kri in pogledajo, če imaš kakšno virozo. Pri otrocih pa sploh. Pa alergije na sestavine cepiva. To bi bil res minimum od minimuma.
Tu pa nekaj piše o postopkih...kako je šele pri nas: http://nsnbc.me/wp-content/uploads/2013...
Ok, ampak zakaj ne zavračaš VSEH? Vsako izmed njih potencialno povzroča katero od bolezni, za katero ne vemo vzroka.
K zdravniku grem enkrat na 10 let, bomo videli kaj bo ko bo.
Zgodovina sprememb…
Mobilne telefone uporabljaš? Kaj če so ravni oni vzrok kakšne bolezni, za katero ne vemo vzroka?
Najmanj kar bi lahko naredili je, da ti vzamejo kri in pogledajo, če imaš kakšno virozo. Pri otrocih pa sploh. Pa alergije na sestavine cepiva. To bi bil res minimum od minimuma.
Zakaj bi zdravnik opravljal invazivni poseg, če lahko s pregledom in oborožen z znanjem ter poznavanjem medicinske diagnostike ugotovi, ali je otrok bolan ali ne?
Odvzem krvi, čeprav je rutinska zadeva, je invazivni poseg direktno v krvni obtok. Te nič ne skrbi, da bi lahko, morda samo pri 1 otroku od milijona, prišlo do okužbe rane? Ali pa do sepse?
Alergij se pri otrocih, mlajših od 9 mesecev ali tako nekako, sploh ne opravlja. Njihov imunski sistem je slabo razvit in rezultati niso zanesljivi. Tako ne moreš vedeti, ali je otrok pri 3 mesecih, ko je prvič cepljen, v resnici alergičen ali ne.
Kasneje starši običajno že sami opazijo kakšne alergije in je seveda prav, da pred cepljenjem opozorijo zdravnike. Zahtevajo lahko tudi, da se pred cepljenjem na licu mesta pogleda sestava cepiva.
Vsekakor je pa tako, da je na naših policah vedno manj cepiv, ki bi vsebovale alergene.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
Kri jim itak jemljejo kar pogosto, pa jih bi pač takrat cepili. No, sej ponavadi da, ne pa zmeraj.
Mi smo našega malo kasneje cepili, ampak enkrat smo pa res prestavili, in dobesedno med tem ko smo govorili zdravnici, da ga danes ne bi cepili, ker ni čist v redu, so prišli izvida iz laboratorija (slučajno so mu tisti dan vzeli kri zaradi kontrole železa), kjer je potem videla, da ima res še neko virozo. No, brez tistega izvida in brez nas, bi ga pač cepili. Verjetno ne bi bilo vseeno nič narobe, ampak če ti že v navodilih od cepiva piše, da v takih primeri prestavi? In v kartonu ne piše, da ni bil cepljen takrat zaradi viroze, ampak ker smo mi tako hoteli.
Mi smo našega malo kasneje cepili, ampak enkrat smo pa res prestavili, in dobesedno med tem ko smo govorili zdravnici, da ga danes ne bi cepili, ker ni čist v redu, so prišli izvida iz laboratorija (slučajno so mu tisti dan vzeli kri zaradi kontrole železa), kjer je potem videla, da ima res še neko virozo. No, brez tistega izvida in brez nas, bi ga pač cepili. Verjetno ne bi bilo vseeno nič narobe, ampak če ti že v navodilih od cepiva piše, da v takih primeri prestavi? In v kartonu ne piše, da ni bil cepljen takrat zaradi viroze, ampak ker smo mi tako hoteli.
maco-maco ::
A ni bila pred kratkim novica, kako so nekateri delali študije in zavajali, lagali,... Aja, o sladkorju je bila.
Otroci so sicer cepljeni. Vseeno pa me skrbi. Čeprav naj bi bilo živo srebro v cepivih nenevarno, so ga iz nekaterih umaknili. V cepivih so med drugim tudi aluminij in formaldehid.
Ni se ravno treba boriti proti cepljenju, a za čistejše in naprednejše se splača. Za otroke gre!
Kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maco-maco ()
Kri jim itak jemljejo kar pogosto, pa jih bi pač takrat cepili. No, sej ponavadi da, ne pa zmeraj.
A se kdaj igra z mobilcem? Gleda TV? Kaj če je kaj od tega potencialen vzrok za katero ob bolezni, za katero ne poznamo vzroka?
Blage viroze niso ovira za cepljenje. Če strokovnjak pri otroku ne prepozna simptomov bolezni (vročina, izcedek iz nosu, ovirane dihalne poti, hropenje v pljučih, vnete oči, ušesa, ipd), potem gre očitno za precej blago obliko viroze.
Tudi hujše viroze načeloma niso nevarne. Naš starejši je bil cepljen, čez dan ali dva pa je dobil norice (kak nor antivaxer bi sedaj trdil, da je tu nedvoumna vzročna povezava in da so norice posledica cepljenja). Kakor koli, razen tega, da je imel več pik kot njegova sestrična in bratranec (kar je povsem anekdotično in nima dokazne vrednosti), nismo opazili nobene težave.
- Hoc est qui sumus -
Najmanj kar bi lahko naredili je, da ti vzamejo kri in pogledajo, če imaš kakšno virozo. Pri otrocih pa sploh.
To lahko precej boljše narediš s tem, da izmeriš temperaturo, z roko. Če ni vročine se tudi na krvi ne bo še nič poznalo.
Pa alergije na sestavine cepiva. To bi bil res minimum od minimuma.
To se določa kvječemu z vbodnimi testi in ne s testom krvi.
Tu pa nekaj piše o postopkih...kako je šele pri nas: http://nsnbc.me/wp-content/uploads/2013...
Zadeva neukemu izgleda kot znanstvena publikacija, ampak ni. Gre se za prosti spis, ki ga objavi pod zastavico BESM, združenja za ekološko medicino (?), ki ima v svojem seznamu nekako 10 članov, med katerimi je najmanj en homeopat.
http://www.bsem.org.uk/index.php?mact=C...
Povezani so z različnimi organizacijami, med katerimi je tudi organizacija za akupunkturo, dvoji nasprotniki uporabe živega srebra, cel kup "nutricionistov" in najmanj skupina anti-vaxxerjev.
http://www.bsem.org.uk/resources/affili...
Avtorica je sicer znana anti-vaxxerska prevarantka:
https://www.researchgate.net/profile/Lu...
In ti potem trdiš, da nisi anti-vaxxer?
Scorpia ::
No moja je tudi raziskovala to cepljenje. Prvo da gre za preizkusena cepiva in varna je lari fari. Vedno pride do komplikacij. Ko sem bil majhen, se je ravno meni to zgodilo in imam trajno poskodbo, tako da slabse slisim. In se marsikaj drugega je bilo, sam na sreco sem ga dober odnesel.
Danes se mores 5x cepiti do 24 meseca, s tem da samo eno cepivo vsebuje kot ce bi te se 5x cepili.
Ker telo kot samo ne zazna neaktivne oziroma oslabljene virus ali mrtve mikroorganizme, morajo cepivu dodati povzrocitelja. In ravno tukaj nastane problem, kjer dodajajo tezke kovine kot je srebro in aluminij. To pa vemo kako je skodljivo in povzroca vnetja zivcev sploh na mozganih. Kar lahko privede do nepopravljivih poskodb.
Ker pa so nasi zdravniki, farmacevti zakonsko zasciteni, ne nosijo nobenih posledic. Zato so danes tudi cepiva tako razvili v zelji z vecjim zasluzkom, kot pa da bi naredili bolj varna.
Pa tudi ne vodi se statistika, koliko otrok je zbolelo oziroma dobilo trajne poskodobe zaradi posledic cepljenja.
Danes se mores 5x cepiti do 24 meseca, s tem da samo eno cepivo vsebuje kot ce bi te se 5x cepili.
Ker telo kot samo ne zazna neaktivne oziroma oslabljene virus ali mrtve mikroorganizme, morajo cepivu dodati povzrocitelja. In ravno tukaj nastane problem, kjer dodajajo tezke kovine kot je srebro in aluminij. To pa vemo kako je skodljivo in povzroca vnetja zivcev sploh na mozganih. Kar lahko privede do nepopravljivih poskodb.
Ker pa so nasi zdravniki, farmacevti zakonsko zasciteni, ne nosijo nobenih posledic. Zato so danes tudi cepiva tako razvili v zelji z vecjim zasluzkom, kot pa da bi naredili bolj varna.
Pa tudi ne vodi se statistika, koliko otrok je zbolelo oziroma dobilo trajne poskodobe zaradi posledic cepljenja.
////
Otroci so sicer cepljeni. Vseeno pa me skrbi. Čeprav naj bi bilo živo srebro v cepivih nenevarno, so ga iz nekaterih umaknili. V cepivih so med drugim tudi aluminij in formaldehid.
Spet tole?
Par strani nazaj imaš računico katera zadeva v cepivu je najbližje ED50/LD50. Polistaj nazaj in preberi kako absurdne so trditve anti-vaxxerjev, potem se pa pojdi brž sramovat, ker si nasedel lažem.
Zadeva neukemu izgleda kot znanstvena publikacija, ampak ni. Gre se za prosti spis, ki ga objavi pod zastavico BESM, združenja za ekološko medicino (?), ki ima v svojem seznamu nekako 10 članov, med katerimi je najmanj en homeopat.
http://www.bsem.org.uk/index.php?mact=C...
Povezani so z različnimi organizacijami, med katerimi je tudi organizacija za akupunkturo, dvoji nasprotniki uporabe živega srebra, cel kup "nutricionistov" in najmanj skupina anti-vaxxerjev.
http://www.bsem.org.uk/resources/affili...
Avtorica je sicer znana anti-vaxxerska prevarantka:
https://www.researchgate.net/profile/Lu...
In ti potem trdiš, da nisi anti-vaxxer?
Zelo znanstveno komentiraš človeka in ne tistega kar je napisal. Pa tistega sploh ni napisala ona, ampak je kopirala iz zapisnikov.
Pithlit ::
V cepivih so med drugim tudi aluminij in formaldehid.
Aluminija v cepivih ni. Vsaj takega ki se ga ti bojiš. Formaldehida pa tvoje telo dnevno proizvede več kot ga boš v celem življenju 'fasal' s cepivi. Dejmo nehat z urbanimi miti.
Life is as complicated as we make it...
Zelo znanstveno komentiraš človeka in ne tistega kar je napisal.
Mi ni treba, ker je vir znanstveno nepreverjen (poglej kaj pomeni peer review in čem služi) in prihaja iz lažnivih ust. Najdi kaj boljšega. Moj komentar je povsem skladen s splošno uveljavljenimi znanostvenimi pristopi.
Zgodovina sprememb…
Da ne govorimo o tem, da če isti človek napiše 10 člankov o tem, je avtomatsko prevarantski anti-vaxer, če nekdo, ki iz GSK dobiva 100 jurjev letno, nekaj "dokaže", je pa to avtomatsko znanost.
Kako boš zapisnike sestankov peer-reviewval? Pa jih daj ti, zarad mene.
Zelo znanstveno komentiraš človeka in ne tistega kar je napisal.
Mi ni treba, ker je vir znanstveno nepreverjen (poglej kaj pomeni peer review in čem služi) in prihaja iz lažnivih ust. Najdi kaj boljšega. Moj komentar je povsem skladen s splošno uveljavljenimi znanostvenimi pristopi.
Zgodovina sprememb…
Znanost so raziskave po določenih standardih, peer reviewed ...
10 člankov brez podlage pa ni znanost, niti 100 jurjev letno ne.
10 člankov brez podlage pa ni znanost, niti 100 jurjev letno ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: thramos ()
Scorpia> Ko sem bil majhen, se je ravno meni to zgodilo in imam trajno poskodbo, tako da slabse slisim.
A so te v uho cepili?
A so te v uho cepili?
A ni bila pred kratkim novica, kako so nekateri delali študije in zavajali, lagali,... Aja, o sladkorju je bila.
Sem čakal, kdaj bo nekdo to potegnil ven.
Ja, šlo je za tri mandeljce, ki so lagali. In potem se pol stoletja nihče ni spomnil ponoviti študije. A je to bad science? Je.
Pri cepivih je zadeva bistveno drugačna. Virologija, imunologija in farmacija so še kako aktivne na teh področjih. Sploh v zadnjih letih, ko se je pritisk paničnih staršev povečal, je bilo kar nekaj premikov (iz cepiv se umikajo jajčne beljakovine; da bi otroci imeli manj reakcij na cepivo, so pred leti zamenjali cepivo proti otroškemu kašlju z acelularnim, kar je na koncu vodilo v manjšo učinkovitost cepiva, otroci v osnovni šoli so začeli zbolevati za lažjo obliko oslovskega kašlja in so nato uvedli dodatni odmerek tega cepiva).
Ni se ravno treba boriti proti cepljenju, a za čistejše in naprednejše se splača. Za otroke gre!
V Sloveniji ne uporabljamo cepiv z živim srebrom. Če mati uživa ribe, otrok preko materinega mleka dobi več živega srebra, kot ga je v katerem koli obstoječem cepivu. Takisto velja, da otrok preko materinega mleka dobi v telo neprimerno več aluminija kot ga dobi ob cepljenju. Formaldehid je naravno prisoten v telesu - do 50x več ga je kot v cepivu.
No moja je tudi raziskovala to cepljenje. Prvo da gre za preizkusena cepiva in varna je lari fari. Vedno pride do komplikacij. Ko sem bil majhen, se je ravno meni to zgodilo in imam trajno poskodbo, tako da slabse slisim.
To je samo zgodbica, ki so jo tvoji starši natvezili tebi in zdravnikom. V resnici nisi bil priden in so te premočno užgali okrog ušes.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
računico katera zadeva v cepivu je najbližje ED50/LD50A sem rekel, da pričakujem smrt po ceplenju?
Aluminija v cepivih ni. Vsaj takega ki se ga ti bojiš. Formaldehida pa tvoje telo dnevno proizvede več kot ga boš v celem življenju 'fasal' s cepivi. Dejmo nehat z urbanimi miti.
Formaldehida je 10x več v telesu, kot v cepivu. Aluminijeve soli pa so tudi v deodorantih, ja.
Sem čakal, kdaj bo nekdo to potegnil ven....
Nisem paničen, otroke smo dal cepit, pozitivnih učinkov vidim več kot nevarnosti, a vseeno sem lahko rahlo skeptičen nad nenevarnostjo cepiv.
V Sloveniji ne uporabljamo cepiv z živim srebrom. Če mati uživa ribe,Saj sem napisal, da so ga iz mnogih cepiv odstranili. Rib visoko v prehranjevalni verigi pa tudi ne priporočajo več.
Kaj?
računico katera zadeva v cepivu je najbližje ED50/LD50A sem rekel, da pričakujem smrt po ceplenju?
Formaldehida je 10x več v telesu, kot v cepivu. Aluminijeve soli pa so tudi v deodorantih, ja.
Sem čakal, kdaj bo nekdo to potegnil ven....
Nisem paničen, otroke smo dal cepit, pozitivnih učinkov vidim več kot nevarnosti, a vseeno sem lahko rahlo skeptičen nad nenevarnostjo cepiv.
V Sloveniji ne uporabljamo cepiv z živim srebrom. Če mati uživa ribe,Saj sem napisal, da so ga iz mnogih cepiv odstranili. Rib visoko v prehranjevalni verigi pa tudi ne priporočajo več.
OK, strinjaš se z vsem, ampak cepiv se pa še vseeno malo bojiš?
To je potem psihološki problem, tako kot klavstrofobija, agorafobija, ipd. Nekatere vrste psihoterapije imajo velike uspehe pri razreševanju neracionalnih strahov.
- Hoc est qui sumus -
Zakaj neracionalni? Zakaj so potem odstranili živo srebro, če je tako nedolžno. Zaradi paranoikov?
Uporaba azbest je bil tudi ena izmed boljših pogrutavščin človeštva.
Če bi vsi vsemu slepo verjeli, bi ga še danes na veliko uporabljali.
Uporaba azbest je bil tudi ena izmed boljših pogrutavščin človeštva.
Če bi vsi vsemu slepo verjeli, bi ga še danes na veliko uporabljali.
Kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: maco-maco ()
Točno tako. Ker so se bali upada prodaje cepiv. Nikakor pa ne zato, ker bi farmacevti imeli psihopatsko željo po množičnem detomoru, pa so jih k sreči spametovali ljudje/vlade/WHO...
Azbest je mal drugačna zgodba, se ti ne zdi? Za azbest že dolgo časa vemo, da je strupen, a se ni predvidevalo, da v obliki, kot se ga je prodajalo, lahko škoduje. Pri cepivih, kjer snov neposredno vbrizgamo v telo, ne moremo slepomišit. Ali je škodljivo, ali pa ni.
In ja: živo srebro so odstranili. Kaj še želiš, da odstranijo? Formaldehid, ki ga človeško telo pridela v enormnih količinah, v primerjavi s cepivi? Aluminij, ki je biološko neaktiven in netoksičen tudi v nenormalnih dozah? Kaj te skrbi? Bi rad, da odstranijo inaktivirane patogene iz cepiva?
Azbest je mal drugačna zgodba, se ti ne zdi? Za azbest že dolgo časa vemo, da je strupen, a se ni predvidevalo, da v obliki, kot se ga je prodajalo, lahko škoduje. Pri cepivih, kjer snov neposredno vbrizgamo v telo, ne moremo slepomišit. Ali je škodljivo, ali pa ni.
In ja: živo srebro so odstranili. Kaj še želiš, da odstranijo? Formaldehid, ki ga človeško telo pridela v enormnih količinah, v primerjavi s cepivi? Aluminij, ki je biološko neaktiven in netoksičen tudi v nenormalnih dozah? Kaj te skrbi? Bi rad, da odstranijo inaktivirane patogene iz cepiva?
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
Zakaj neracionalni? Zakaj so potem odstranili živo srebro, če je tako nedolžno. Zaradi paranoikov?
Zato ker so našli manj sporno rešitev. Simpl.
Da ne govorimo o tem, da če isti človek napiše 10 člankov o tem, je avtomatsko prevarantski anti-vaxer, če nekdo, ki iz GSK dobiva 100 jurjev letno, nekaj "dokaže", je pa to avtomatsko znanost.
Ne, prevarantski anti-vaxxer je zato, ker vara ljudi s tem, da kaže anti-vaxxerske argumente kot znanstvene, čeprav niso.
Prav, ampak v tej točki si že ugotovil ključen problem citiranega 'članka': zadeva je vredna manj kot povprečen članek na Slovenskih novicah.
Zakaj točno bi moral o tem povedati kaj več kot to?
Zgodovina sprememb…
In kdo trdi, da so množični morilci? Upad prodaje? So se zbali za človeštvo ali svoj dobiček. To je ravno moja poanta, zakaj ne bi proizvajali boljših cepiv.
Pač se izkaže, da pa katera substanca ni čisto nedolžna in se jo poiskuša nadomestiti z manj nevarno.
List of withdrawn drugs
Kjub obsežnim raziskavam, se kdaj zgodi tudi to.
Pač se izkaže, da pa katera substanca ni čisto nedolžna in se jo poiskuša nadomestiti z manj nevarno.
List of withdrawn drugs
Where risks or harms is the reason for withdrawal, this will usually have been prompted by unexpected adverse effects that were not detected during Phase III clinical trials, i.e. they were only made apparent from postmarketing surveillance data collected from the wider community over longer periods of time.
Kjub obsežnim raziskavam, se kdaj zgodi tudi to.
Kaj?
A sem rekel, da pričakujem smrt po ceplenju?
Ne, zato sem pa napisal tudi ED50.
Formaldehida je 10x več v telesu, kot v cepivu.
Pri majhnem otroku 50-70x, z leti to razmerje še narašča.
Skeptik je tisti ki ne verjame v nekaj, dokler stvar ni dokazana. Varnost cepiv je dokazana. Lahko si kvječemu nejeverjen v varnost cepiv.
Scorpia ::
Vidim da ste eni tukaj prevec pametni, da zagovarjate s cepivi in nato zalite. Me prav zanima kdo od vas je sodeloval kot prostovolje z prizadetimi otroko da ste tako pametni in vsevedi. Ce bi malo sli prostovoljno pomagati v te delavnice, bi sele videli kaj so v zdravstvu vse zajebali vkljucno s cepivi.
////
Scorpia> Me prav zanima kdo od vas je sodeloval kot prostovolje z prizadetimi otroko da ste tako pametni in vsevedi.
A cepiva povzročajo prizadetost pri otrocih zato, ker si ti že delal z njimi, mi pa ne?
Scorpia> Ce bi malo sli prostovoljno pomagati v te delavnice, bi sele videli kaj so v zdravstvu vse zajebali vkljucno s cepivi.
Res? Na kakšen način bi pa to videli?
A cepiva povzročajo prizadetost pri otrocih zato, ker si ti že delal z njimi, mi pa ne?
Scorpia> Ce bi malo sli prostovoljno pomagati v te delavnice, bi sele videli kaj so v zdravstvu vse zajebali vkljucno s cepivi.
Res? Na kakšen način bi pa to videli?
Vidim da ste eni tukaj prevec pametni
Hja, eni se v to dejansko poglobimo... drugi pa verjamete sosedovemu vraču da je solna svetilka boljša od vsakega cepiva. Pa da je ugriz lisice treba samo z žganjem izprat in smo rešeni stekline.
AndrejO ::
Četrtič: ali zaradi tega "argumenta" zavračaš vse zdravniške preventive in kurative?
Vsako zdravljenje imaš pravico zavrnit, razen cepljenja. In ja, nisem požrl prav vsakega sranja, ki mi ga je zdravnik predpisal.
Motiš se. Kadarkoli bo zdravnik ocenil, da tvoje zdravstveno stanje predstavlja nevarnost okolici, boš bodisi prisilno zdravljen, bodisi zaprt v karanteno, kjer lahko v skladu s svojimi načeli počakaš na svojo smrt.
To ne velja samo za kužne bolezni, velja tudi za nekatere mentalne bolezni.
Malo bolj se boš moral potruditi s svojimi ne-argumenti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()
In ja: živo srebro so odstranili. Kaj še želiš, da odstranijo?
Tudi iz cepiva proti gripi? Sicer ni obvezno cepljenje, drži.
Za azbest že dolgo časa vemo, da je strupen, a se ni predvidevalo, da v obliki, kot se ga je prodajalo, lahko škoduje.
A živo srebro in aluminijeve soli pa niso strupene? Ok, vsaka stvar je strupena. Ni se predvidevalo? Marsikaj se ni predvidevalo.
Varnost cepiv je dokazana.
Tudi za vsa zdravila iz liste umaknjenih zdravil je bila.
A se mi ne da več zajebavat. Če nočete razumeti poante tudi prav.
Kaj?
kjer lahko v skladu s svojimi načeli počakaš na svojo smrt.
Še to nisem čist ziher če je opcija. Se mi zdi da te bodo kar prisilno 'ozdravili'.
AndrejO ::
kjer lahko v skladu s svojimi načeli počakaš na svojo smrt.
Še to nisem čist ziher če je opcija. Se mi zdi da te bodo kar prisilno 'ozdravili'.
V Sloveniji lahko ta del v primerih, kjer se te šteje za opravilno sposobnega, tudi izpustiš. Je pa res, da me zanima kako zelo jekleno načelen bi moral biti človek, ki bi zavrnil morfij potem, ko se ga ebola že temeljito loti. Sploh pa glede na to, da se sploh ne gre za zdravljenje, temveč samo zakrivanje simptomov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndrejO ()