» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
97 / 124
»»

Uporabnik ::

Še prispevek v glasilu zdravniške zbornice, naslov Javno pismo

http://online.pubhtml5.com/agha/mmqa/#p...

PaX_MaN ::

Uporabnik je izjavil:

Kaj pravi Ihan o novem predlogu zakona... http://www.delo.si/mnenja/blogi/uganke-...

Maščevanje je integralno tej vladi:
66. člen
(varovanje ogroženih uslužbencev policije)
(1) Policija mora za zagotavljanje varnosti uslužbencev policije in njihovih bližnjih izvajati ukrepe za preprečitev vseh vrst ogrožanja na delu ali v zvezi z delom ter ukrepe za varovanje tehničnih sredstev in opreme policije. Določba se smiselno uporablja tudi za nekdanjega uslužbenca policije, kadar je ogrožen zaradi policijskih nalog, ki jih je opravljal kot uslužbenec policije, razen če je ogroženost posledica opravljanja policijskih nalog, zaradi katerih je bila nekdanjemu policisti iz krivdnih razlogov odpovedana pogodba o zaposlitvi.

"Cigana si mal pretrdo prijel s pendrekom pa zdej grozijo da te bodo prešpikali? Taf lak dewd."
To bo šlo tko hitr skoz kokr so Obamovi hitr eskaliral proteste prot Trumpu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Smrekar1 ::

Uporabnik je izjavil:

Kaj pravi Ihan o novem predlogu zakona... http://www.delo.si/mnenja/blogi/uganke-...


K sreči gre za predlog zakona in bodo te luknje lahko zakrpali.

Gregor P ::

... in pa dejansko gre lahko vsak še posebej ministrico vprašat osebno, kar ga zanima; a kljub temu najbrž štejejo na koncu predvsem uradno oddane pripombe na predlog zakona na MZ v času javne obravnave:

Vaše pripombe lahko posredujete do vključno 19. marca 2017, in sicer preko spletne strani E- demokracija ali jih pošljete na e-naslov: gp.mz@gov.si oziroma po pošti na naslov Ministrstvo za zdravje, Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, Štefanova 5, 1000 Ljubljana
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Smrekar1 ::

Mare2 je izjavil:

Tale bi očitno rad prodal knjigo:

https://www.ideoloski-konstrukti.com/20...


No, naslov strani je vsekakor primeren:

V obdobju 30 dni po cepljenju s cepivom Comvax prišlo do 1.755 reakcij (1 reakcija na 7,1 otrok!),[12] ki so bile dovolj resne, da so zahtevale zdravniško obravnavo.

Prevod: v obdobju 30 dni po cepljenju je 1 od 7 otrok moral iti do zdravnika. Vsak obisk zdravnika so označili kot reakcijo na cepivo. Pisec se od tu spusti še malo globlje:

Lahko pa poskusimo s konzervativno oceno: reakcije, do katerih je prišlo v 1-5 dni po cepljenju, so z veliko verjetnostjo vzročna posledica cepljenja. Resnih reakcij v tem obdobju je bilo skupno 221 (1/56,4 otrok). Od tega je bilo 23 reakcij (1/542 otrok) takih, da so zahtevale hospitalizacijo ali obisk urgence.

Povedano drugače, osem od devetih teh 'reakcij' se je zgodilo več kot teden dni po cepljenju. Ena izmed desetih 'reakcij' je zahtevala hospitalizacijo ali obisk urgence. Po njegovo zato cepivo ni varno, oz. je ocena, da je cepivo varno, "farsa".

Mimogrede, okužba s heptaitisom B v več kot 1/7 primerov pomeni 6-8 hospitalizacije, trajno poškodbo jeter in bistveno povečanje verjetnosti tumorjev na jetrih, 1 na 200 000 jih zaradi bolezni umre. Smrtnost zaradi cepljenja je manjša od 1 na 13 milijonov, sodeč po podatkih, ki jih je navedel pisun.

Smrekar1 ::

Koliko smrti so v Romuniji preprečili z znižanjem precepljenosti?

http://www.24ur.com/specialno/nega_in_z...

Zaradi opustitve cepljenja je od septembra lani umrlo že vsaj 17 otrok. Koliko jih je umrlo zaradi cepljenja?
Če imajo zagovorniki cepljenja prav mora biti druga številka višja od prve. Statistika kaže, da v Romuniji zaradi cepljenja umre manj kot 1 otrok na 15 let. Zaključek je menda očiten.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Smrekar1 ()

jype ::

http://www.bbc.com/news/world-australia...

Tudi druge države se zgledujejo po nas!

vostok_1 ::

theStranger je izjavil:

Problem je ker gre za mnenje, in imamo 100 strani solate. Kdo se bo prebijal čez vse to? Jaz kot hipotetičen primer zaskrbljenega starša se nebi zanašal na mnenje iz foruma. Če že bi raje vprašal Cochrane. Ne sej imaš prav, treba se je pogovarjat, težava je, ko dejstva niso dovolj.


Najprej pogledaš statistiko posledic necepljenosti. Nato pa poizvedeš, kakšna cepiva so na voljo in od katerih firm. In skušaš dobit informacije o njih. And then you do it.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

AndrejO ::

jype je izjavil:

http://www.bbc.com/news/world-australia...

Tudi druge države se zgledujejo po nas!

V katerem delu pa?

imagodei ::

Smrekar @ http://www.24ur.com/specialno/nega_in_z...
Umrli otroci niso bili cepljeni," je za romunsko tiskovno agencijo Agerpres povedal romunski minister za zdravje Florian Bodog, ki je dodal, da je zadnja žrtev dve leti in pol stara deklica iz mesta Satu Mare s severa Romunije. Od septembra lani do danes je v Romuniji zaradi ošpic namreč umrlo 17 otrok, ki niso bili cepljeni.

To je zato, ker starši otrokom niso dajali lipovega čaja, vitamina C in homeopatskih kapljic proti vročini.

No, resno - tragično. Vse ostalo je odveč govorit, zablodelim staršem, ki so nasedli šarlatanom in zaslužkarjem, se pač ne moreš smejat v glavo, ko jim umre otrok.

Kar bi bilo potrebno storiti je, da se bi pred roko pravice pripeljalo vse te šarlatane, ki z zavajanjem laične javnosti z informacijami, ki so v očitnem nasprotju s stroko, ogrožajo javno zdravje oz. so direktno odgovorni za povzročitev smrti. To bi nemara pa zaleglo, da bi se te neodgovorne pošasti skrile pod skalo, kamor spadajo. Je pač treba ločit med strokovno debato na akademskem nivoju in med populisti, ki so si kariero zgradili na tem, da javnost strašijo pred neobstoječimi posledicami cepljenja.

Problem je seveda še večji: Multidrug resistant bacteria je realnost. Bolnišnične okužbe so realnost. To, da je treba hospitalizirane osebe filati z antibiotiki zaradi sekundarnih (in terciarnih) okužb tudi. To, da nam zmanjkuje antibiotikov tudi. Vsako leto napolnit bolnišnice z nekaj sto (nekaj tisoč?) otroki zaradi bolezni, ki bi jih lahko preprečil nenevaren vbod, je skrajno neodgovorno - ne le zaradi nepotrebnega praznjenja zdravstvene blagajne, ne le zaradi nepotrebnega obremenjevanja resursov in zasedanja bolnišničnega prostora, ampak tudi zaradi tega, ker se lahko že po obstoječih scenarijih v nekaj kratkih desetletjih vrnemo v čas pred odkritjem penicilina - če se bomo pa obnašali neodgovorno, pa ta desetletja lahko še občutno skrajšamo.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Hannibal ante portas!
Po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje so v celotnem lanskem letu v Italiji zaznali 844 primerov ošpic, samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta pa že več kot 700. V enakem obdobju lanskega leta so zapisali 220 primerov ošpic širom Italije.

Kot je sporočilo italijansko ministrstvo za zdravje, je vzrok za tak porast v številu primerov ošpic vse večje število staršev, ki svojih otrok kljub znanstveno dokazani učinkovitosti cepiva svojih otrok ne cepijo.

V Sloveniji je precepljenost menda (prav zato, ker je obvezno) še zadosti visoka, da kakšne večje epidemije ni pričakovati. Mogoče v Waldorfskih vrtcih in podobnih ustanovah, kamor pošiljajo svoje otroke "novodobni" starši.
- Hoc est qui sumus -

Smrekar1 ::

imagodei je izjavil:


Kar bi bilo potrebno storiti je, da se bi pred roko pravice pripeljalo vse te šarlatane, ki z zavajanjem laične javnosti z informacijami, ki so v očitnem nasprotju s stroko, ogrožajo javno zdravje oz. so direktno odgovorni za povzročitev smrti. To bi nemara pa zaleglo, da bi se te neodgovorne pošasti skrile pod skalo, kamor spadajo. Je pač treba ločit med strokovno debato na akademskem nivoju in med populisti, ki so si kariero zgradili na tem, da javnost strašijo pred neobstoječimi posledicami cepljenja.


Problem je v tem, da so pretkani. Na sodišču moraš dokazati, da bi vsaj eden izmed teh otrok preživel, če bi bil cepljen. Tega žal ne moreš dokazati, lahko samo dokažeš, da je alternativni scenarij ekstremno neverjeten. Sodišča žal ne delujejo tako in zna se zgoditi, da bi zadeva tam padla.

Zločinci bi potem praznovali veliko zmago, češ sodišča v Romuniji (Italiji, ...) so nam prikimala in bi bila zadeva samo še slabša.

jype ::

AndrejO> V katerem delu pa?

V tem, da ni obvezno, a v resnici je. To je podobno kot pri nas, ko je obvezno, a v resnici ni.

Machete ::

Grozno kdo vse ima otroke. Sem bral na FB neke komentarje mamic na link ene tetice, kako je v cepivih rak in HIV itd..
In kako so sveto prepričane naj se vsak odloči po svoji presoji in da so cepiva strup. Jaz sem se pa odločil po lastni presoji da ne rabim zavor na avtu in še manj luči ponoči, ker vidim zelo dobro tudi ko je tema. Upam da nima kdo s tem težav, saj je moj avto in moje življenje..
To je ena slaba stran interneta, kar naenkrat so vse jožice doktorice imunolgije in ostale mikrobiologije, kemije in fizike. Vsak smiljan mori, ki ima 5min časa in prave note, pa jim proda kakršnokoli pravljico. Kot paxmanu in podobnim o nevarnosti vesoljcev temnejše kože. Naj vas ne preseneti, da ima David Icke polne dvorane in tako bo tudi v LJ. Reptiliani in cepilni iluminati vas gledajo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

loucast ::

Ne vem če je bilo že objavljeno, skozi 100 strani se mi pa ne da brskati. 8-)

PaX_MaN ::

Machete je izjavil:

Sem bral na FB neke komentarje mamic na link ene tetice, kako je v cepivih rak in HIV itd..

Trditve niso neutemeljene:
in a tragedy known as the Cutter incident, Cutter Laboratories produced 120,000 doses of the Salk polio vaccine that inadvertently contained some live polio virus along with inactivated virus. This vaccine caused 40,000 cases of polio, 53 cases of paralysis, and five deaths. The disease spread through the recipients' families, creating a polio epidemic that led to a further 113 cases of paralytic polio and another five deaths.


Machete je izjavil:

To je ena slaba stran interneta, kar naenkrat so vse jožice doktorice imunolgije in ostale mikrobiologije, kemije in fizike.

Pravzaprav dejansko so.

Machete je izjavil:

Vsak smiljan mori, ki ima 5min časa in prave note, pa jim proda kakršnokoli pravljico. Kot paxmanu in podobnim o nevarnosti vesoljcev temnejše kože. Naj vas ne preseneti, da ima David Icke polne dvorane in tako bo tudi v LJ. Reptiliani in cepilni iluminati vas gledajo.

Zaradi takšnih in podobnih žalitev sta zmagala Trump in Wilders.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

jype ::

PaX_MaN> Trditve niso neutemeljene:

Ja, so.

PaX_MaN> Pravzaprav dejansko so.

Ne, niso.

PaX_MaN> Zaradi takšnih in podobnih žalitev sta zmagala Trump in Wilders.

Check your facts.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

imagodei ::

Smrekar1 je izjavil:

imagodei je izjavil:


Kar bi bilo potrebno storiti je, da se bi pred roko pravice pripeljalo vse te šarlatane, ki z zavajanjem laične javnosti z informacijami, ki so v očitnem nasprotju s stroko, ogrožajo javno zdravje oz. so direktno odgovorni za povzročitev smrti. To bi nemara pa zaleglo, da bi se te neodgovorne pošasti skrile pod skalo, kamor spadajo. Je pač treba ločit med strokovno debato na akademskem nivoju in med populisti, ki so si kariero zgradili na tem, da javnost strašijo pred neobstoječimi posledicami cepljenja.


Problem je v tem, da so pretkani. Na sodišču moraš dokazati, da bi vsaj eden izmed teh otrok preživel, če bi bil cepljen. Tega žal ne moreš dokazati, lahko samo dokažeš, da je alternativni scenarij ekstremno neverjeten. Sodišča žal ne delujejo tako in zna se zgoditi, da bi zadeva tam padla.

Zločinci bi potem praznovali veliko zmago, češ sodišča v Romuniji (Italiji, ...) so nam prikimala in bi bila zadeva samo še slabša.

Odvisno od definicije hipotetičnega kaznivega dejanja. Če bi bilo kot KD definirano razširjanje lažnivih psevdoznansvenih in neznanstvenih informacij pod krinko znanosti, tako da laik ne more vedeti, da gre za poneverbe, laži in zavajanja, ter hkrati razširjanje teh informacij lahko posameznike ali skupino posredno ali neposredno navede k dejanjem, ki pomenijo povzročitev splošne nevarnosti (oz. opustitvi dejanj), potem se avtorja lažnivih informacij kaznuje z ...
Dodatni odstavek bi se lahko ukvarjal s tem, kako kaznovati avtorja lažnivih informacij, če je vzročno-posledično zvezo med lažnivimi informacijami in povzročitvijo splošne nevarnosti dejansko lahko dokažemo.

Skratka, če kdo želi pisati kao znanstvene knjige o tem, da je Zemlja ravna, in hkrati to prodajat kot resno znanost, naj jih kar piše. Neposredno ali posredno iz tega ne izhaja nobena nevarnost, da bi naivni bralci začeli početi kaj oziroma opustili kaj, kar bi ogrožalo splošno varnost ali zdravje - razen, če bi tak Flat Earther v svoji knjigi pozival somišljenike k temu, naj "nevernike" zažigajo na grmadah. S tem pa se že itak ukvarja obstoječa zakonodaja.

Enako tudi kreacionisti s svojimi nebulozami nikogar posredno ali neposredno ne navajajo k dejanjem (ali opustitvi le-teh), ki bi pomenili povzročitev nevarnosti. Seveda si bedak, če zanikaš (makro)evolucijo in če verjameš, da je vesolje staro 6000 let, ampak kreacionisti sami po sebi ne propagirajo nevarnih praks.

Po drugi strani, če doktor medicine, ki se zadnjih 20 let ukvarja s homeopatijo objavi knjigo o alternativnih metodah zdravljenja, v katerih predlaga bolniku s tuberkulozo naj pije veliko lipovega čaja in uživa homeopatske tabletke, je to direktno ogrožanje splošne varnosti. Ali pa, če objavi članek v reviji Jana, češ da se oslovski kašelj in ošpice lahko pozdravi doma, z obkladki in inhaliranjem nad paro.

Tak člen v KZ bi končno priznal, da živimo v 21. stoletju in da prostora za mazaštvo ni več. Pri čemer se tukaj nisem ukvarjal npr. s situacijo, ko nek "pseudo" strokovnjak z objavo lažnivih dejstev ogroži življenje ene same osebe... Recimo, ko neka Barbara Ann Brennan, sicer BsC fizike, objavi knjigo Moč zdravilnih rok, na podlagi katere človek s sicer ozdravljivim rakom zamenja konvencionalne metode zdravljenja za šarlatanizem in zato umre.

In ja, tukaj je pomembno tudi, a knjigo/članek napiše pevec Čukov, Jože Potrebuješ (tole ni nobeno namigovanje, gospoda ne poznam, ne vem kakšna so njegova stališča o cepljenju, zgolj v ilustracijo benignosti ga uporabljam), ali pa če anti-cepilsko knjigo napiše dr. imunologije Tetyana Obukhanych; oziroma magari družboslovna doktorica Mateja Černič.
- Hoc est qui sumus -

jype ::

imagodei> Enako tudi kreacionisti s svojimi nebulozami nikogar posredno ali neposredno ne navajajo k dejanjem (ali opustitvi le-teh), ki bi pomenili povzročitev nevarnosti. Seveda si bedak, če zanikaš (makro)evolucijo in če verjameš, da je vesolje staro 6000 let, ampak kreacionisti sami po sebi ne propagirajo nevarnih praks.

Kaj pa storiš z jehovci? Njih prepričajo, da je transfuzija prepovedana. A ni to že nevarna praksa, vsaj ko gre za odločanje o medicinskih posegih na otroku, ki so nujni za reševanje življenja, pa starši ne dajo soglasja?

NikolormousB ::

imagodei> Enako tudi kreacionisti s svojimi nebulozami nikogar posredno ali neposredno ne navajajo k dejanjem (ali opustitvi le-teh), ki bi pomenili povzročitev nevarnosti. Seveda si bedak, če zanikaš (makro)evolucijo in če verjameš, da je vesolje staro 6000 let, ampak kreacionisti sami po sebi ne propagirajo nevarnih praks.


Nasprotovanje učenju evolucije v šoli je precej nevarna praksa. Nasplošno so verniki neprimerno večji problem kot antivaxerji.

Machete ::

PaxMan jaz te ne žalim, žaljiv je tvoj odnos do soljudi. Žaljiv je tvoj odnos do politike cepljenja in žaljivo je tvoje stališče do beguncev. S svojimi stališči žališ tudi MOJO Republiko Slovenijo, ker to je demokratična in svobodna država. Svoje ograje in sovraštvo pojdi širit v S korejo ali na Antarktiko s seboj vzemi svoje nedokazane pravljice o zaroti farmacije.
Republika Slovenija je civilizirana država, ki ljudi tretira na podlagi dejanj in ne stereotipov in predsodkov. Zato imamo tudi policijo in sodišča. Vse ostalo je zame enako barbarstvo kot ISIS in zame si enak ekstremist kot magarci v Siriji, ki rušijo vse pred sabo. Žališ Slovenijo, ker ne zaupaš njeni ustavi in pravnemu redu, ter mednarodnim konvencijam, katere smo podpisali. Vse te civilazicjske norme so tu tudi zate in tvoje potomce, samo da ne prepoznaš še tega in riješ z glavo skozi zid, ker rabiš sovražnika, ker brez nisi sposoben operirati. Toliko o žaljenju. Zdaj pa nazaj na cepljenje.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

imagodei ::

PaX_MaN je izjavil:

Trditve niso neutemeljene:
in a tragedy known as the Cutter incident, Cutter Laboratories produced 120,000 doses of the Salk polio vaccine that inadvertently contained some live polio virus along with inactivated virus. This vaccine caused 40,000 cases of polio, 53 cases of paralysis, and five deaths. The disease spread through the recipients' families, creating a polio epidemic that led to a further 113 cases of paralytic polio and another five deaths.

Ti resno primer iz srede '50 let prodajaš kot danes aktualen?

Joj, lej, k so "zdravniki" uradne medicine v še pred par sto leti bolnikom puščali (slabo) kri, so tudi delal več slabega kot dobrega. Ljudje so tudi umirali. Ta blast from the past je dokončni dokaz, da je uradna medicina še danes fuj kak!
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

jype je izjavil:

Kaj pa storiš z jehovci? Njih prepričajo, da je transfuzija prepovedana. A ni to že nevarna praksa, vsaj ko gre za odločanje o medicinskih posegih na otroku, ki so nujni za reševanje življenja, pa starši ne dajo soglasja?

Tole zna biti mestoma sivo področje... Versko gibanje, ki ima 150 letno zgodovino, je težko obtožit, da namenoma razširjajo neznanstvene informacije. To je stvar vere, ne znanosti. Vsekakor sem mnenja, da bi otroku morali pustiti dobit transfuzijo, pa če magari starši umrejo od razočaranja.
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Machete je izjavil:

PaxMan jaz te ne žalim, žaljiv je tvoj odnos do soljudi. Žaljiv je tvoj odnos do politike cepljenja in žaljivo je tvoje stališče do beguncev. S svojimi stališči žališ tudi MOJO Republiko Slovenijo, ker to je demokratična in svobodna država.

The simple truth is that in a free society, there is no right not to be offended.

Machete je izjavil:

Svoje ograje in sovraštvo pojdi širit v S korejo ali na Antarktiko s seboj vzemi svoje nedokazane pravljice o zaroti farmacije.

Zakaj, če pa imamo na meji prav fino ograjo, pardon, tehnične ovire?

Machete je izjavil:

Republika Slovenija je civilizirana država, ki ljudi tretira na podlagi dejanj in ne stereotipov in predsodkov.

Eklatantna laž:
181. člen
(prepoved opravljanja podzemnih del)
(1) Delavke ne smejo opravljati podzemnih del v rudnikih.

http://www.legebitra.si/diskriminacija-...
Pa še kaj bi se našlo.

Machete je izjavil:

Zato imamo tudi policijo in sodišča.

Heh, to dvoje imamo zato ker se pričakuje, da se "ljudi tretira na podlagi stereotipov in predsodkov".

Machete je izjavil:

Vse ostalo je zame enako barbarstvo kot ISIS in zame si enak ekstremist kot magarci v Siriji, ki rušijo vse pred sabo.

Uf, še sreča da nisem nacist!

Machete je izjavil:

Žališ Slovenijo, ker ne zaupaš njeni ustavi in pravnemu redu, ter mednarodnim konvencijam, katere smo podpisali.

Niti malo ji ne zaupam.

Machete je izjavil:

Vse te civilazicjske norme so tu tudi zate in tvoje potomce, samo da ne prepoznaš še tega in riješ z glavo skozi zid, ker rabiš sovražnika, ker brez nisi sposoben operirati.

Potomcem niti pod razno ne bi pustil takih necivilizacijskih norm.

imagodei ::

NikolormousB je izjavil:

imagodei> Enako tudi kreacionisti s svojimi nebulozami nikogar posredno ali neposredno ne navajajo k dejanjem (ali opustitvi le-teh), ki bi pomenili povzročitev nevarnosti. Seveda si bedak, če zanikaš (makro)evolucijo in če verjameš, da je vesolje staro 6000 let, ampak kreacionisti sami po sebi ne propagirajo nevarnih praks.


Nasprotovanje učenju evolucije v šoli je precej nevarna praksa. Nasplošno so verniki neprimerno večji problem kot antivaxerji.

Torej, jaz ful nasprotujem temu, da se kreacionizem uči v šolah kot alternativa evoluciji; ali pa celo namesto evolucije. Sem (vsaj na tem forumu) tudi glasen nasprotnik kreacionizma in menim, da je dolgoročno definitivno slaba naložba. Oziroma da z zanikovanjem znanosti dolgoročno zagotovo škodujemo družbi.

Kratkoročno pa ne vidim, kako bi kreacioniste lahko obtožil povzročanja splošne nevarnosti.
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

jype je izjavil:

PaX_MaN> Trditve niso neutemeljene:

Ja, so.

Niso.

jype je izjavil:


Ne, niso.

Ja pa so.

jype je izjavil:

Check your facts.

I have.

jype ::

PaX_MaN> Niso.

Ja, so.

PaX_MaN> Ja pa so.

Ne pa niso.

PaX_MaN> I have.

Facts haven't changed. Are you schizophrenic?

PaX_MaN ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Machete ::

PaX_MaN je izjavil:

..

Slabe odgovore si podal. Imam dobre za nazaj, pa se bom vzdržal in ne smetil več teme, ker nima smisla. Nivo tvojih zapisov je prenizek, da bi se splačalo izmenjavati mnenja. V odgovore pa ponujaš izmišljotine in individualne primere, ki so zgolj to. (Slabi) primeri, ki ne odražajo komulativne realnosti.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

PaX_MaN ::

Machete je izjavil:

Slabe odgovore si podal.

Tehnično to niso odgovori ker tvoja niso bila vprašanja.

Machete je izjavil:

Imam dobre za nazaj, pa se bom vzdržal in ne smetil več teme, ker nima smisla.

Če je pa tako, potem imam pa jaz tut zlo dobre argumente za nazaj!

Machete je izjavil:

Nivo tvojih zapisov je prenizek, da bi se splačalo izmenjavati mnenja.

Kakršen nivo si vzpostavil, takšnega boš dobil nazaj.

Machete je izjavil:

V odgovore pa ponujaš izmišljotine in individualne primere, ki so zgolj to. (Slabi) primeri, ki ne odražajo komulativne realnosti.

Izbrisani niso (bili) 20+ let izbrisani?
ZDR-1 ne obstaja?
Geji niso (bili) diskriminirani v 70+ zakonih?
(Žiletkanih žic/panelnih ograj ni na meji? ZTuj-1(A? ne vem na pamet) ni bil sprejet?)

Bom enga S-Tjevca citiral:
nov dan na s-t, nova neumnost

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

imagodei ::

PaX_MaN je izjavil:

imagodei je izjavil:

Ti resno primer iz srede '50 let prodajaš kot danes aktualen?

http://www.snopes.com/cdc-admits-98-mil...
http://www.sfgate.com/health/article/Co...
http://proliberty.com/observer/20090308...
www.zdravo-slovenija.com/new-blog/2017/...
Pomemben je trend!

A si ti bebav, al se samo bebavega delaš? Iz tvojega prvega linka:
First of all, the CDC never “admitted” that anyone ever contracted cancer from a polio vaccination.

Tvoj prvi link debunka to neumnost, ki jo trdiš. Poleg tega gre še vedno za dogodek iz srede '50-ih let.

Drugi link govori o tem, da so "kontaminirano cepivo" proti gripi pravočasno zaznali na izhodni kontroli. V nasprotju s tem, kar histeriki propagirate, so takšna razkritja DOKAZ da kontrolni mehanizmi delujejo; ne pa, kakšno svinjarijo dobivamo v telo. Če bi veljalo tvoje bebavo sklepanje, bi izhodne kontrole ne bi bilo oziroma bi se odgovorna oseba obrnila proč in dovolila prodajo kontaminiranih cepiv. Kaj je potem zdaj resnica? Da so se odpovedali dobičku zaradi varnosti, al da te hočejo zastrupit. Stisnit in prdnit hkrati ne moreš.

Drugih linkov, glede na slabo kakovost prejšnjih dveh, nisem niti bral.
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

imagodei je izjavil:

A si ti bebav, al se samo bebavega delaš? Iz tvojega prvega linka:
First of all, the CDC never “admitted” that anyone ever contracted cancer from a polio vaccination.

Tvoj prvi link debunka to neumnost, ki jo trdiš. Poleg tega gre še vedno za dogodek iz srede '50-ih let.

Torej ti verjameš Fanku da nikoli niso uporabili IMSI lovilcev?

imagodei je izjavil:

V nasprotju s tem, kar histeriki propagirate, so takšna razkritja DOKAZ da kontrolni mehanizmi delujejo; ne pa, kakšno svinjarijo dobivamo v telo.

Ni res. Je zgolj dokaz da so delovali v tem primeru.

imagodei je izjavil:

Če bi veljalo tvoje bebavo sklepanje, bi izhodne kontrole ne bi bilo oziroma bi se odgovorna oseba obrnila proč in dovolila prodajo kontaminiranih cepiv. Kaj je potem zdaj resnica? Da so se odpovedali dobičku zaradi varnosti, al da te hočejo zastrupit. Stisnit in prdnit hkrati ne moreš.

Seveda lahko stisneš: skozi spustiš ostalih 99% serij. Prdneš pa: eno spustiš za false flag, češ, lejte kko mehanizmi dobr delajo, a vam nismo rekli!

imagodei je izjavil:

Drugih linkov, glede na slabo kakovost prejšnjih dveh, nisem niti bral.

Škoda, ker so novejši in mnogo bolj usodni.

jype ::

PaX_MaN> Škoda, ker so novejši in mnogo bolj usodni.

Kje so bazeni trupel cepljenih otrok?

imagodei ::

NikolormousB je izjavil:

Nasplošno so verniki neprimerno večji problem kot antivaxerji.

Mnja, PaX_MaN-u so anticepilci očitno nekje v prejšnjem letu oprali možgane. In to tako temeljito, da me to navaja s skrbjo, da so bolj učinkoviti kot razni religiozni kulti.

Med procesom pranja možganov človek očitno izgubi tudi kako tretjino IQ-ja. PaX_MaN trenutno zelo rad podaja link na članek, ki obravnava neko slabo študijo o "Nanokontaminaciji cepiv" z raznimi primesmi. Pri tem je, revež, povsem izgubil stik z realnostjo.

Another anti-vaccine article – bad journal, bad data (v blogu avtor debunka "Nanokontaminacijo":
The data presented looks all scary. All these complicated chemical names in a list. Almost all of them are simple metal salts or ions that are common contaminants. Here’s the problem – if dose makes the poison, that is, anything can be a poison or not be a poison, depending on the dose, then what dose are we getting?

Therein lies the most problematic issue with the data. The numbers are well below the level of biological activity, if these various chemicals even have biological activity (most don’t). For example, the authors found 1569 particles or precipitates in one drop of Cervarix (an anti-HPV vaccine). Sounds horrific right? Except that one drop of vaccine contains around 1.39 X 10^21 individual molecules. This so called contamination approximately 0.0000000000000000000719% of these so called contaminants.

In that Cervarix sample, the researchers found aluminum hydroxide, one of those scary sounding compounds. Let’s say every one of those 1569 particles was aluminum hydroxide, it would mean that around 0.000000000001 ng of aluminum hydroxide in a vial of vaccine. That is simply biologically irrelevant. Even if the aluminum hydroxide was found, it’s level is so low, that the human body wouldn’t notice it. You breathe in more aluminum on a normal day than you would ever find in a vial of vaccine.
- Hoc est qui sumus -

tikitoki ::

NikolormousB je izjavil:

imagodei> Enako tudi kreacionisti s svojimi nebulozami nikogar posredno ali neposredno ne navajajo k dejanjem (ali opustitvi le-teh), ki bi pomenili povzročitev nevarnosti. Seveda si bedak, če zanikaš (makro)evolucijo in če verjameš, da je vesolje staro 6000 let, ampak kreacionisti sami po sebi ne propagirajo nevarnih praks.


Nasprotovanje učenju evolucije v šoli je precej nevarna praksa. Nasplošno so verniki neprimerno večji problem kot antivaxerji.


A si ti preprican? Ker ni nobene pomembne razlike. Oboji so ovce, ki verjamejo trditve neke samozvane avtoritete.

Ocitno gre za podoben tip ljudi in obe skupini predstavljata podobno nevarnost za druzbo.

imagodei ::

PaX_MaN je izjavil:

Torej ti verjameš Fanku da nikoli niso uporabili IMSI lovilcev?

Ne, zgolj gledam dato in vidim dejstva: Na zahodu živimo dlje, kot smo živeli kadar koli prej, velika večina živorojenih otrok dočaka 10. leto starosti, polnoletnost in ima tudi sama svoje otroke (pustimo umrle v nezgodah), ljudje umirajo predvsem zaradi bolezni, ki so povezane s starostjo...

Medicina in farmacija imata zgodovino svojih zajebov, ampak tega se ne skriva. Kdor verjame, da je danes za daljše obdobje možno skrit neko "smrdečo prakso", ta je izgubil stik z realnostjo. Tisti, ki verjamete v teorije zarote, ste nevarno blizu blodnjavi motnji. Wikileaks, CIAleaks, Snowden... Nenazadnje tudi Fank ni mogel prav dolgo časa skrivati resnice, če že ravno hočeš. Res, WTF - ultra skrivnostne tričrkovne agencije v ZDA dokazujejo, da nič ne more ostati skrito, da je dovolj samo en šibak člen v verigi, tle ste pa kao odrasli ljudje, ki bi radi verjeli v Moonhoax, Iluminatije, ki želijo s cepivi zdesetkati populacijo in druge podobne oslarije.

En sam fucking disgruntled ex employee, ki je uspel domov odnesti dokumentacijo je dovolj, da se razkrinka razne Mercke, GSK in podobne, kako se z Iluminatiji dogovarjajo za zdesetkanje populacije. Ali pa, kako se z Reptilijanci dogovarjajo, da morajo v cepiva dodajat snovi, ki povzročajo avtizem.

PaX_MaN je izjavil:

Seveda lahko stisneš: skozi spustiš ostalih 99% serij. Prdneš pa: eno spustiš za false flag, češ, lejte kko mehanizmi dobr delajo, a vam nismo rekli!

Seveda lahko. Vmes pa čakamo na Snowdna in Manninga. Verjetno se ti zdi, da je doživljenjsko plačevanje za molk, najemanje hitmanov, nor nadzor nad zaposlenimi, ki onemogoča iznos kakršnih koli dokazov iz testnih laboratorijev, najemanje vojske zasebnih vohunov, ki nadzirajo ključne zaposlene ipd., cenejše kot kupit boljše filtre in bolj prečistit vodo? Ali pa začet izdelovat single dose cepiva, da ni več potrebno dodajat konzervansov vanje?

PaX_MaN je izjavil:

imagodei je izjavil:

Drugih linkov, glede na slabo kakovost prejšnjih dveh, nisem niti bral.

Škoda, ker so novejši in mnogo bolj usodni.

To pravite vsi antivaxerji, pa me do zdaj še nihče ni uspel prepričat. Vsak naslednji članek, ki naj bi ga jaz prebral, naj bi me prepričal. Pa nikoli se to ne zgodi, vedno se izkaže, da je poln metodoloških napak, čisto navadnih zavajanj, oz. na splošno, poln bad science.
- Hoc est qui sumus -

Truga ::

Dobrodosli v post-facts svetu. Demagogija, alt-facts, mnenja so prevladali nad dejstvi. Dejstva niso vredna vec nic, vazno je samo se mnenje, tudi ce je skregano z resnicnostjo.

Internet je dal ljudem dostop do katerekoli informacije hocejo kadarkoli, ljudje pa so to uporabili za grajenje lastnih echo-chamberjev, kjer vsak ki se ne strinja z njihovo verzijo sveta kratko malo odpade.

PaX_MaNu se je sicer nedavno konkretno odpeljalo, ampak za razliko od vecine ljudi ki ne pustijo dejstvom komplicirati njihove perspektive, se on vsaj se vedno tule krega. Vecina ljudi ki se tako skrega z resnicnostjo se enostavno umakne v varno zavetje svojega kroga facebook prijateljev in skupin ali reddit voting sistema ali kaj podobnega, in tam naprej razsirjajo bedarije, v okolju kjer lahko vsakega drugace mislecega enostavno odstranijo.

Razlogov zakaj so se fake novice najboljs razpasle na facebooku je vec, ampak ta je glavni. Tam je vsak svoj moderator, in ce mu kaj ni vsec, lahko skrije za vedno.

Tako okolje, kjer se vsi okoli tebe potem jasno strinjajo da je to kar *mi* pocnemo pa res najboljse, vsi ostali pa mislijo napacno, facts be damned, je potem seveda super za manipulacije. In zdaj imamo brexit, v US pa na oblasti Mango Musollinija.

Tule se pa kregamo ce cepiva res pobijejo miljarde ljudi, ampak farmacija to nekako prikriva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Truga ()

Gregor P ::

Te dni antivaxerji širijo tale video na družbenih omrežjih (dojenček naj bi imel napade zaradi cepljenja).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

PaX_MaN ::

imagodei je izjavil:

Mnja, PaX_MaN-u so anticepilci očitno nekje v prejšnjem letu oprali možgane. In to tako temeljito, da me to navaja s skrbjo, da so bolj učinkoviti kot razni religiozni kulti.

Med procesom pranja možganov človek očitno izgubi tudi kako tretjino IQ-ja. PaX_MaN trenutno zelo rad podaja link na članek, ki obravnava neko slabo študijo o "Nanokontaminaciji cepiv" z raznimi primesmi. Pri tem je, revež, povsem izgubil stik z realnostjo.

Izjemen - a sicer precej žalosten - vpogled v um nekoga, ki ga je špiknilo mnenje drugače mislečega.

imagodei je izjavil:

(v blogu avtor debunka "Nanokontaminacijo":

Avtor prav nič ne debunka. Še več, nanokontaminacije - razen ko citira naslov raziskave - ne omeni niti enkrat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

jype ::

PaX_MaN> mnenje drugače mislečega.

Pomembna so dejstva, ne pa mnenje napačno mislečega.

Unknown_001 ::

jype je izjavil:

PaX_MaN> mnenje drugače mislečega.

Pomembna so dejstva, ne pa mnenje napačno mislečega.


Demokracija je sicer lepa stvar, ampak ima eno slabost. Dva neumna v tem sistemu lahko preglasujeta enega pametnega, ne glede na dejstva.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

jype ::

Raptor F16> Demokracija je sicer lepa stvar, ampak ima eno slabost. Dva neumna v tem sistemu lahko preglasujeta enega pametnega, ne glede na dejstva.

Združeno z distribucijo inteligenčnega kvocienta to pripelje do idiokracije.

K sreči so pametnejši ljudje sposobnejši, zato trenutno zmagujemo.

AndrejO ::

jype je izjavil:

AndrejO> V katerem delu pa?

V tem, da ni obvezno, a v resnici je. To je podobno kot pri nas, ko je obvezno, a v resnici ni.

Navesti metapodobnost kot podobnost v danem primeru je intelektualno nepošteno, ker iz te metapodobnosti ne izhajajo enake posledice.

jype ::

AndrejO> Navesti metapodobnost kot podobnost v danem primeru je intelektualno nepošteno, ker iz te metapodobnosti ne izhajajo enake posledice.

Se opravičujem. Nisem znal boljšega clickbaity komentarja napisat.

D3m ::

|HP EliteBook|R5 6650U|

tony1 ::

Offtopic: pred nekaj deset stranmi je nekdo (imagodei?) objavil nekaj linkov do raziskav, kjer so spremljali % avtističnih otrok med cepljeno in necepljeno populacijo. Iz tega se je videlo, da % med necepljeno ni nič nižji kot med cepljeno.

Rad bi našel te raziskave, da bi nekomu zaprl gofljo. Se jih avtorju posta da poiskati?

Hvala. :)

AndrejO ::

https://www.autismspeaks.org/science/sc...

Samo ne pričakuj, da bi kakršnikoli relevantni znanstveni dokazi komerkoli zaprli gofljo. To je nekako tako, kot bi poskusil prepričati papeža, da javno izjavi, da obstaja možnost, da Bog ne obstaja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AndrejO ()

fm13 ::

tony1 je izjavil:

Offtopic: pred nekaj deset stranmi je nekdo (imagodei?) objavil nekaj linkov do raziskav, kjer so spremljali % avtističnih otrok med cepljeno in necepljeno populacijo. Iz tega se je videlo, da % med necepljeno ni nič nižji kot med cepljeno.

Rad bi našel te raziskave, da bi nekomu zaprl gofljo. Se jih avtorju posta da poiskati?

Hvala. :)

stran 89

tony1 ::

Hvala obema.

PaX_MaN ::

AndrejO je izjavil:

https://www.autismspeaks.org/science/sc...

Samo ne pričakuj, da bi kakršnikoli relevantni znanstveni dokazi komerkoli zaprli gofljo. To je nekako tako, kot bi poskusil prepričati papeža, da javno izjavi, da obstaja možnost, da Bog ne obstaja.

To je še ena v vrsti slabih študij.
««
97 / 124
»»