» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
95 / 124
»»

Looooooka ::

jype je izjavil:

Looooooka> Obstajajo ljudje, ki cepiva ne prenašajo. To je danes že dejstvo.

Obstajajo cepiva različnih vrst, ker nekateri ne prenašajo ene reči, drugi pa druge. Nekaterih se cepiti tudi ne da. Pri takšnih noben zdravnik ne reče, da se z otrokom ne bo ukvarjal, ker ni cepljen.

Če pa starši nasprotujejo cepljenju zaradi avtizma, potem pa razumem, da zdravnik svoj čas raje porabi koristneje.

Če se zdravnik s takimi ne pogovori jih bo samo še več!
nerazgledan človek bo hitreje poslušal zdravnika, ki ga spoštljivo in resno posluša in mu razloži, da ni niti enega primera, ki bi to dokazoval in da je to zgolj posledica žalosti staršev, ki iščejo razloge za avtizem.
Če ga pošlješ ven mu ostane samo še internet in zamera do stroke. Potem bo samo še širil zgodbe in jih podkrepil še s svojo verzijo zgodbe o obisku zdravnika.
posledice so logične. Še več prestrašenih staršev.
Danes mislijo, da rabijo prevajalne mizice, da lahko varno previjejo otroka. A resno mislite, da bo odslavljanje, ignoriranje zmanjšalo trend nejevernih tomažev?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

mat xxl ::

matijadmin je izjavil:

Soon je izjavil:

Pozdrav

Imam tri otroke
Vsi trije cepljeni
Na žalost je najmlaši zbolel za slatkorno tipa 1
Med možnimi razlogi za pojav bolezni ( razlaga zdravnika): pomankanje D vitamina,dednost,
preceljenost, cepivo...

V tem času sem spoznal veliko družin, ki so imeli po celjenju različne težave in obolenja otrok, odstotek teh pa je glede na populacijo majhen.
Vendar pa ta odstotek obolenj po celjenju raste, tako da me ne čudi, da vse več staršov odklanja cepljenje.

Lp

Sladkorna tipa I je avtoimuno obolenje. V moji družini je prisotna pri starih starših (ki se niso cepili, njihovih sorojencev pa je kar nekaj pomrlo), mladi je nimamo. Korelacij s cepljenjem pravzaprav ni. Najpogostejši vzroki so dedni dejavniki, določene virusne okužbe (najverjetneje kombinacija obojega) in nekatera zdravila (med katerimi ni cepiv), oz. kemikalije. Suplementacija vitamina D pa zmanjša verjetnost za pojavnost te bolezni, pomanjkanje pa obratno (poleg razvoja še nekaterih drugih obolenj ali sprememb).

Vse dobro želim otroku in tebi.

Jaz pa vem za primer nikoli cepljene 12 letne punčke, ki je tudi zbolela za sladkorno tipa 1 . Se zdravniki še trudijo z njo, samo ni bila ne cepljena, pa tudi mater je strogo proti uporabi zdravil, tako je le par krat uživala antibiotike .....

Sam bi pustil, da se ljudje ne cepijo, vendar bi vse take, dal v posebne razrede šole ali oddelke vrtca ipd., kjer bi bili skupaj sami taki otroci, torej necepljeni, ne pa, da se oni ne cepijo zato, ker so njihovi otroci v populaciji, ki je 90% cepljena. Torej, če so verniki, v necepljenje, naj bodo taki otroci takih vernikov skupaj, ne pa, da se skrivajo in se šlepajo na račun cepljenih.

Zakaj potem z urgence ne zmečemo še vse vaše babice, ki delajo gužvo vsakič, ko jih nekaj boli. Itak je logično, da te pri sedemdesetih nekaj boli. Spizdi stran.
Diabetes, ker ste živeli stresno in jedli nezdravo?
Spizdi stran.
To vse tudi "krade čas zdravniku".
Da kadilce in alkoholike sploh ne omenjam.
Pa se jih ne odslovi, ker so ljudje.
Jaz oravim vse ali nobenega. Vse ostalo je dvoličnost.

tony1 ::

Že spet ponavljaš argument brez osnove: zato, ker diabetes in stresno življenje nista nalezljivi.

jype ::

Looooooka> Dokler nr boste poznali oseb, ki trpijo za posledicami CEPLJENJA, bo za vas tisti procent zanemarljiv.

Ker ni niti promil, kaj šele procent, bo v primerjavi s posledicami okužb vedno zanemarljiv, ne glede na to, kako zelo se trudiš prikazati, da "medicina ne sme storiti ničesar in naravi pustiti, da pobije več kot polovico otrok, ker ne moremo vedeti, da se pri nobenem otroku ne bodo pojavili stranski učinki", kar je edina možna alternativa statistično smiselnemu obravnavanju rizikov, ki se ga medicina trudi izvajati trenutno.

Looooooka> Če se zdravnik s takimi ne pogovori jih bo samo še več!

Si prepričan? Antivaxerji verjamejo, da "če zdravniki niti sebe in svojih otrok ne cepijo, potem že ni varno", kar je seveda absurd, ker zdravniki in njihovi otroci so cepljeni.

Looooooka> Jaz oravim vse ali nobenega. Vse ostalo je dvoličnost.

Dvoličnost je ujčkat tiste, ki se ne marajo ujčkat. Ko bo otrok resno zbolel, vedno lahko pridejo.

cortez ::

matijadmin ::

Looooooka je izjavil:

Zakaj potem z urgence ne zmečemo še vse vaše babice, ki delajo gužvo vsakič, ko jih nekaj boli. Itak je logično, da te pri sedemdesetih nekaj boli. Spizdi stran.
Diabetes, ker ste živeli stresno in jedli nezdravo?
Spizdi stran.
To vse tudi "krade čas zdravniku".
Da kadilce in alkoholike sploh ne omenjam.
Pa se jih ne odslovi, ker so ljudje.
Jaz oravim vse ali nobenega. Vse ostalo je dvoličnost.

Ti si samo fino srborit, ker se ne zavedaš, da nekoč zaradi nalezljivih bolezni vsak deseti otrok ni dočakal 1. leta. Pa nisem vštel niti vseh pohabljenih niti smrtnosti do konca pubertete in vsega, kar lahko sledi v odrasli dobi. Kdo koga pozna je irelevantno za take sklepe, samo labilni kot si ti pa bodo pa bodo iracionalno sklepali na podlagi čustev in špekulirali, koga mi ostali ne poznamo.
Vrnite nam techno!

bambam20 ::

Mene nič ne moti, če starši ne cepijo otroka, vendar bodo v primeru bolezni, ki jih cepljeni otroci ne dobijo sami krili stroške cepljenja. Enostavno. Kdor ne želi pač nosi posledice in se mu izstavi rčaun.

Zanimivo, da so zopet najbolj"razgledani" histerji v Ljubljani.

Počasi bo prišlo tako daleč, da bodo pari, ki si bodo želeli imeti otroka moral najprej pregledati psiholog in podati oceno o ustreznosti.

matijadmin ::

bambam20 je izjavil:

Mene nič ne moti, če starši ne cepijo otroka, vendar bodo v primeru bolezni, ki jih cepljeni otroci ne dobijo sami krili stroške cepljenja. Enostavno. Kdor ne želi pač nosi posledice in se mu izstavi rčaun.

Zanimivo, da so zopet najbolj"razgledani" histerji v Ljubljani.

Počasi bo prišlo tako daleč, da bodo pari, ki si bodo želeli imeti otroka moral najprej pregledati psiholog in podati oceno o ustreznosti.

Pa odškodnino bi morali plačati vsem tistim (lahko tudi v poseben zavarovalni sklad po aktuarskem izračunu), ki so iz tehtnih razlogov necepljeni in vsem tistim, ki jih cepivo ni zaščitilo (običajno med 2 in 4 %). Ampak to je igra z mnogimi življenji, tako mimogrede, predvsem pa šlepanje na tiste, ki so cepkjeni in so sprejeli nek rizik, ki sicer bistveno nižji od izidov epidemij. Tko kot pri nas moraš voziti po desni, je čisto prav, da smo cepljeni.
Vrnite nam techno!

theStranger ::

Machete ::

Antivakserji, vaši otroci si ne zaslužijo trpeti, ker ste vi največji strokovnjaki na področju mikrobiologije in kemije, ker imate dostop do interneta in pa sosede.
Prosim ne kaznujte jih s svojo retardiranostjo, ker ste trenutno vse kar imajo in si sami ne morejo pomagato in ni lepo da jih trpinčite in ogrožate.

LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Scorpia ::

mat xxl je izjavil:

matijadmin je izjavil:

Soon je izjavil:

Pozdrav

Imam tri otroke
Vsi trije cepljeni
Na žalost je najmlaši zbolel za slatkorno tipa 1
Med možnimi razlogi za pojav bolezni ( razlaga zdravnika): pomankanje D vitamina,dednost,
preceljenost, cepivo...

V tem času sem spoznal veliko družin, ki so imeli po celjenju različne težave in obolenja otrok, odstotek teh pa je glede na populacijo majhen.
Vendar pa ta odstotek obolenj po celjenju raste, tako da me ne čudi, da vse več staršov odklanja cepljenje.

Lp

Sladkorna tipa I je avtoimuno obolenje. V moji družini je prisotna pri starih starših (ki se niso cepili, njihovih sorojencev pa je kar nekaj pomrlo), mladi je nimamo. Korelacij s cepljenjem pravzaprav ni. Najpogostejši vzroki so dedni dejavniki, določene virusne okužbe (najverjetneje kombinacija obojega) in nekatera zdravila (med katerimi ni cepiv), oz. kemikalije. Suplementacija vitamina D pa zmanjša verjetnost za pojavnost te bolezni, pomanjkanje pa obratno (poleg razvoja še nekaterih drugih obolenj ali sprememb).

Vse dobro želim otroku in tebi.

Jaz pa vem za primer nikoli cepljene 12 letne punčke, ki je tudi zbolela za sladkorno tipa 1 . Se zdravniki še trudijo z njo, samo ni bila ne cepljena, pa tudi mater je strogo proti uporabi zdravil, tako je le par krat uživala antibiotike .....

Sam bi pustil, da se ljudje ne cepijo, vendar bi vse take, dal v posebne razrede šole ali oddelke vrtca ipd., kjer bi bili skupaj sami taki otroci, torej necepljeni, ne pa, da se oni ne cepijo zato, ker so njihovi otroci v populaciji, ki je 90% cepljena. Torej, če so verniki, v necepljenje, naj bodo taki otroci takih vernikov skupaj, ne pa, da se skrivajo in se šlepajo na račun cepljenih.

Zakaj se cepljen otrok boji necepljenega? A ni cepljen zasciten in ne more zboleti?
////

Machete> Antivakserji, vaši otroci si ne zaslužijo trpeti,

Ne, si ne, ker njihovi otroci niso tisti, ki so si izbrali take starše.

Scorpia> Zakaj se cepljen otrok boji necepljenega? A ni cepljen zasciten in ne more zboleti?

Nobeno cepljenje ni 100% učinkovito. Zaščitena je družba, kadar je cepljen dovolj velik delež ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Za gripo v Sloveniji je cepljenost 3%, pa ne pride do neke epidemije, edino ce je 800 oboleli danes epidemija. Koliko vas je tukaj cepljenih, ki ze tako zagovarjate cepiva?
Tudi dvomim, da lahko pride do epidemije kot v starih casih, ker imamo boljse higienske pogoje. Tudi v Siriji in se kje se najde, da se zaradi vojne ne cepijo vec, pa ne pride do epidemije.

Spet drugje te opozarjajo kako je aluminij in srebro nevarno za telo, a ravno v cepivih ga je veliko, ki imata funkcijo sprozilca.
Ravno zaradi srebra in aluminija, je cepivo cenejse in farmacevti imajo vecji dobicek. Tako da jim za propagando ne zmanjka denarja. Namesto, da bi vlozili denar v razvoj v bolj varna cepiva, jih ceneje pride, ce dajo na propagando.
Lepo da ogromno otrok nima posledic cepiv ali ima minimalne posledice, kar njih nic ne stane, samo da ni "epidemije". Ko pa imas otroka, tudi vsako minimalna groznja predstavlja problem. Ker si ne zelis bolnega otroka za vse zivljenje.
Po eni strani nimamo vec virusov, ampak ce gres na onkologijo, pa vidis drugi problem. Meni se enostavno ne zdi normalno, da zadnje case opazam vedno mlajse ljudi v ambulantah in tudi otroke. 10 let nazaj se ne spomnim, da bi bilo toliko mladih onkoloskih pacientov. Pa ne krivim samo farmacevte, tudi prehrambena industrija je problem, ker je povsod kemikalije.
Zdaj boste spet zagovarjali farmacevte, prehrambeno industrijo, ki komaj cakajo, ker ravno vi jim prinasate miljardne dobicke. Oni pa bojo gledali, kako se ceneje narediti izdelek s kemikalijami.
////

Pithlit ::

Scorpia je izjavil:

Za gripo v Sloveniji je cepljenost 3%, pa ne pride do neke epidemije, edino ce je 800 oboleli danes epidemija.

1. - 800 hospitaliziranih... kolk jih je blo na bolniški (in kakšna je zaradi tega gospodarska in javna škoda) pa niti vedet nočeš. In ja, 800 obolelih je epidemija.
2. - očitno pojma nimaš kako cepivo proti gripi deluje oz. ne deluje (Ker virus gripe mutira izredno hitro... je nemogoče izdelati cepivo za točno tisti sev ki bo letos ali naslednje leto na udaru... zato se pripravi cepivo po načelu 'educated guess' in se upa da bo pokrilo vsaj del spektra ki ga bo prizadel naslednji mutiran sev - torej je cepio de facto lahko dokaj neučinkovito, kljub vsemu pa zelo lajša simptome in pospeši okrevanje).
3. - cepljenje proti gripi ni obvezno.
Life is as complicated as we make it...

Scorpia> Za gripo v Sloveniji je cepljenost 3%, pa ne pride do neke epidemije

Zanimivo pojmovanje.

Scorpia> Koliko vas je tukaj cepljenih, ki ze tako zagovarjate cepiva?

Jaz sem se proti gripi redno cepil, dokler sem hodil v službo. Praviloma mi je to prihranilo približno 10 dni na leto.

Scorpia> Spet drugje te opozarjajo kako je aluminij in srebro nevarno za telo, a ravno v cepivih ga je veliko, ki imata funkcijo sprozilca.

To smo že obdelali: Ne, aluminija in _živega_ srebra ni veliko.

Scorpia> Ko pa imas otroka, tudi vsako minimalna groznja predstavlja problem. Ker si ne zelis bolnega otroka za vse zivljenje.

Ja, zato ga pa cepiš, ker s tem znatno zmanjšaš možnost za takšen izid.

Scorpia> 10 let nazaj se ne spomnim, da bi bilo toliko mladih onkoloskih pacientov.

10 let nazaj se ne spomniš, pika: http://www.onko-i.si/rrs/ pravi, da ni nobenega drastičnega povečanja mladih onkoloških pacientov.

1. Ni jih toliko hospitaliziranih. Epidemija tudi ni in samo omenjajo, da je malo bolj udarno.Ce bi govorili o pravi epidemiji, bi se uvedla karantena. Za zdaj je samo prepoved obiskov oziroma bolj omejeno.
2. Vem kako delujejo cepiva.
3. Zagovorniki imajo sreco, ce drugace ne gre.

Se se kako dober spomnim, ker sem vsak dan v stikih z bolniki. Taksne in drugacne statistike me ne zanimajo, ker je marsikaj prirejeno/zamolcano iz nasih institucij.
////

Scorpia> Taksne in drugacne statistike me ne zanimajo, ker je marsikaj prirejeno/zamolcano iz nasih institucij.

Skratka, dejstva niso pomembna, pomembna so tvoja čustva. Mislim, da to vse pove o tvoji objektivnosti.

Brez skrbi ni nobenih custev. Dovolj je to da sodelujem s pacienti in vidim na svoje lastne oci in tudi njihove pripovedi.
////

Scorpia> Brez skrbi ni nobenih custev. Dovolj je to da sodelujem s pacienti in vidim na svoje lastne oci in tudi njihove pripovedi.

Ne, ni dovolj. Če tega ne razumeš, potem verjamem, da se ti to lahko zdi posledica cepljenj otrok.

Sem ze prej omenil da to ni zaradi cepljenja ampak nacina zivljenja in prehrenjevanja, kjer ti povsod usiljujejo kemikalije. In kot otroku si to nebi privoscil, da mu dajem sranja not, za zacetek s cepivi

Sem ugotovil, da si tukaj ti najbolj objektiven, z razlogom, tako, da debitirat naprej je brezveze.
////

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Scorpia ()

Scorpia> za zacetek s cepivi.

Če hočeš, da ima dobre možnosti doživeti rakava obolenja, potem je pametno, da ga cepiš.

Če ti je pa vseeno, potem ga pa ni treba cepiti, pa bo morda umrl že zaradi tetanusa ali otroške paralize.

Scorpia> kjer ti povsod usiljujejo kemikalije

Vse snovi so vedno kemikalije.

Scorpia> Sem ugotovil, da si tukaj ti najbolj objektiven, z razlogom, tako, da debitirat naprej je brezveze.

To drži - pri meni hipijevske fraze ne vžgejo.

Zato si pa omejen in se ne trudis za kvalitenejse zivljenje in sprejmes tisto kar ti usiljujo, da je prav. Ali drugace povedano, odlicno sprogramiran.
////

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Scorpia ()

Scorpia je izjavil:

Vem kako delujejo cepiva.

Je očitno, ja.

Scorpia> Zato si pa omejen in se ne trudis za kvalitenejse zivljenje in sprejmes tisto kar ti usiljujo, da je prav. Ali drugace povedano, odlicno sprogramiran.

Omejen je tisti, ki ignorira dejstva.

Torej po tvojem, je treba jesti slabso hrano in dodane kemikalije, gso itn... oziroma spodbujajmo razvoj umetne hrane in nasploh zivljenja naj bo vse umetno.
////

Govora je sicer o cepivih... ne pa o tem kako so te marsovci probe-ali.

Scorpia> Torej po tvojem, je treba jesti slabso hrano in dodane kemikalije, gso itn...

Dejstva se ti še kar naprej izogibajo.

Vsa hrana so kemikalije, to je dejstvo. Tudi zdrava hrana so kemikalije in če zdravo hrano popopraš, si ji že dodal kemikalije.

Nezdrava hrana so pogosto natanko iste kemikalije, a v drugačnih razmerjih, včasih pa drugačne. Včasih zdravo hrano ljudje tako obdelajo, da postane nezdrava.

GSO hrana je neproblematična, ker nima nobenih kemikalij, ki bi človeku škodovale. Ja, je mogoče preveriti in tudi zagotavljati in ne, hrana, ki ne vsebuje GSO in "dodanih kemikalij" ni nujno zdrava.

Hrana, ki je zdrava, ima ustrezno razmerje mikro in makro hranil in čim manj snovi, ki so človeku škodljive. Procesirana hrana je praviloma sicer manj kvalitetna od sveže hrane, a ni kar vsaka sveža hrana tudi zdrava in koristna.

jest10 ::

Scorpia je izjavil:

Koliko vas je tukaj cepljenih, ki ze tako zagovarjate cepiva?

Jaz. In?

next3steps ::

A je Scorpia rahlo neizobražen na tem področju ali se mi samo dozdeva?
Vsekakor je bolje pri nekaterih bolezni, da se otroku v mladosti vbrizga nenevarne doze virusa/whatewa in za njim ne zboli ali ga uspešno preboli, kot pa da za takimi boleznimi zboli kot odrasel človek - kadar je so lahko take bolezni smrtno nevarne zanj.

jest10 je izjavil:

Scorpia je izjavil:

Jaz. In?

Vsi, če le nisi prišel iz jame.

Zgodovina sprememb…

next3steps je izjavil:

Vsekakor je bolje pri nekaterih bolezni, da se otroku v mladosti vbrizga nenevarne doze virusa/whatewa in za njim ne zboli ali ga uspešno preboli, kot pa da za takimi boleznimi zboli kot odrasel človek - kadar je so lahko take bolezni smrtno nevarne zanj.

Lepo da se ti zdi, da sem neizobrazen, ocitno si ti veliko bolj. Se srecujem z bolnimi ljudmi vsak dan, prav tako se srecujem z starsi, ki imajo bolne otroke, velikokrat imam otroke cez. Prav tako sem sluzbeno hodil na izobrazevanja, kjer so nam govorili tudi o tveganju. No zdaj ko srecas bolne ljudi ali v tem primeru otroke in povezes dolocene zadeve iz izobrazevanja, zacnes dvomiti v sistem. Pa nisem edini, imamo velikokrat podobne debate.
Zanimivo koliko nam mecejo propagando za cepljenje gripe, pa se noben sodelavc ni odlocil cepiti.
In se enkrat jaz nisem proti cepljenju, ampak dokler so taksna cepiva, da farmacevti sluzijo, ne bom podpiral. Dajo se veliko bolj varna cepiva narediti in paket 6 cepiv v enem...
////

Saj otroka po rojstvu ne cepijo proti gripi ali pač?

Otroka se po rostvu preventivno cepi proti:
davici, tetanusu, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, povzročitelju gnojnega meningitisa, pljučnici, ošpicam, mumpsu, rdečkam, hepatitisu B.
*Morda zastareli podatki, ki veljajo za leto 2006.

next3steps je izjavil:

jest10 je izjavil:

Scorpia je izjavil:

Jaz. In?

Vsi, če le nisi prišel iz jame.

Vsi? Vprasanje je bilo koliko vas je cepljenih proti gripi?
////

Zakaj bi se cepil proti gripi, ko se je pa izkazalo, da sem dokaj odporen na večino okužb, ki povzročajo gripo?

maco-maco ::

Spraševal je, če se je kdo prostovoljno cepil. Proti gripi. V otrokovem imenu se odločajo drugi.

Cepiva niso nek biznis (edina teorija zarote bi bila, da nas nalašč zastrupljajo). Za razvoj so potrebne ogromne vsote denarja

Se pa raziskujejo avtoimune bolezni. In tudi, če na to vpliva cepljenje. Na pubmed kar nekaj raziskav kaže, da bi lahko temu bilo tako.

da sem dokaj odporen na večino okužb, ki povzročajo gripo?

A tukaj pa vaši argumenti za obvezno cepljenje ne veljajo?
Kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: maco-maco ()

In če otrokovi skrbniki menijo, da je otrok dovzeten na okužbe gripe je prav, da se ga cepi.
Za gripo ne bi vedel, da se moram OBVEZNO cepiti. Če bi se moral, se bi.

Avtomobilska industrija in mehaniki služijo na nas :(

Scorpio zakaj pa antivaxerji ne financirajo raziskave za takšna cepiva. Ne vem, pomoje bi se dal zbrat denar? Ace greš k kakšnemu zdravilcu te zastonj zdravi in zastonj svoje pripravke? Zakaj pa antivaxerji ne financirajo kakšne neodviosne raziskave da podkrepijo svoje trditve? Takšno ki bo prišla preko recenzij in ne bo imela večjih napak?

Zgodovina sprememb…

Glede na to da prepovejo npr. film vaxxed ali pa nikjer ni objav starsev kjer so posledice cepljenja, ni vrag da kdo ni skusal to narediti, pa je bil po hitrem postopku utisan.
////

No no, bolj se potrudi, pa brez manipulativnih propagandnih filmov. In brez naj bi, povej mi zakaj ne? objavili so Wakefilda, objavili so so marsi katero študijo. Zakaj torej ne? Kakor vem je kar precej antivaxerjev daleč od tega da bi bili utišani. Jaz mislim da je bolj problem tole.

mirage ::

Saj so financirali raziskavo, ampak niso bili ravno zadovoljni z rezultatom :)

Anti-Vaxxers Ironically Fund Study That Finds No Link Between Vaccines And Autism

imagodei ::

matijadmin je izjavil:

Anticepilci ne, stroka da. Zato ne vidim potrebe po slepem zagovarjanju vsake gluposti, na ravni vernikov.

Thimerosal/Thiomersal oziroma njegov metabolit, Etil živo srebro, pač ni podobno toksično kot Metil živo srebro.

Etil živo srebro @ Wikipedija, Toksičnost:
. . . for may years, studies of methylmercury were used as a basis to predict the safety and estimate the risk of thimerosal use . . .

However, preliminary direct evidence from a 2005 animal study, subsequently summarised in an NIAID fact sheet on the use of thimerosol, suggested that methylmercury is an inadequate reference compound for evaluating the toxicology of ethylmercury, because the two compounds differ significantly in the ratio of organic to inorganic mercury each produces in the brain, as well as in their individual tissue distributions and clearance rates.[6][7][8][9] Taken together, the researchers conclude from their monkey study of ADME for inoculated thimerosal-derived ethylmercury and the stomach-administered methylmercury that past and ongoing studies of methylmercury are unsuitable as a basis for evaluating thimerosal toxicity, and that thimerosal risk assessments "based on blood mercury measurements may not be valid" [emphasis added].[10]

[9] (izvleček):
. . . that while total mercury values measured in subject brains were ca. 3–4 times lower in the thimerosal treatment group than in the methylmercury treatment group, measures of inorganic mercury concentrations in brain were ca. twice as high in the thimerosal treatment group, and the "proportion of inorganic mercury in the brain was much higher in the thimerosal group (21–86% of total mercury) compared to the methylmercury group (6–10%)

Ampak:

Thiomersal @ Wikipedija, Toxicology:
Though inorganic mercury metabolized from ethylmercury has a much longer half-life in the brain, at least 120 days, it appears to be much less toxic than the inorganic mercury produced from mercury vapor, for reasons not yet understood.[22]

In nenazadnje, dekleta in fantje iz spletne strani Skeptik.si so pred leti prijazno in pregledno na enem mestu zbrali veliko informacij o zablodah cepljenja in ostalih antivaxerskih nebulozah. Tudi z materialom iz pričujoče teme.

2. mit o cepljenju: Cepiva vsebujejo živo srebro
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN ::

Ta mantra o neškodljivosti še kar noče umret.
Kdor razmišlja s svojo glavo bo absolutno proti cepljenju( levičarji pa, kajpada, pričakovano že uletavajo z diskreditacijami).
Popolnoma abotno!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Starodavni ::

Ta članek je kvazi-članek, ki je natvezil kup laži in neumnosti.

nanodelci, pa saj jebemti pisci ne vedo kaj sploh pišejo, samo da so apriori proti cepljenju nasploh za vsako ceno.

Koristi za družbo so jasne: Cepljenje močno prevaga za faktor 1000-1.000.000 kratnik kot če pustimo prosto vse naravi - torej necepljenje.

In sploh bi dovolili da se dogajajo nepotrebne epidemije, ki bi obremenile že tako obremenjeni zdravstveni sistem in to sploh za bolezni, ki jih 1-3 doze cepiva PREPREČIJO za veliko nižji strošek in z manj posledicami za pacienta.

kje vam je anti-cepilcem logika? Sama verska dogma vas je skoraj in vsi vemo, kako so verske dogme negativno vplivale na razvoj človeštva. Anti-cepilci ste isti kot srednjeveški verniki, prepričani v svoj prav za vsako ceno.

Očitno Slovenija rabi 2-3 večje epidemije, ki bi zajele recimo 10 tisoč ljudi, pri katerem bi jih 30 umrlo, stotine pa bi bilo doživljenjsko pohabljenih.

Potem pa mogoče bodo le spoznali, kako so lahko zgrešena prepričanja uničujoče za njih same in predvsem za skupno zdravje prebivalstva.

Hvala bogovom, da anti-cepilce čakajo denarne kazni v obliki plačevanja zdravljenja zaradi necepljenja.
http://www.zurnal24.si/necepilci-bodo-m...

tudi precepljenost je na obeh grafih padla za 3-4 % po letu 2007.

hvala res hvala anticepilcem.

To je Pseudoscience @ Wikipedia in bi morali moderatorji brisat.

Looooooka je izjavil:

jype in ostali pametnjakoviči.
Dokler nr boste poznali oseb, ki trpijo za posledicami CEPLJENJA, bo za vas tisti procent zanemarljiv.
Ko bo to vas prijatelj ali pa družinski član bo drugače.

Problem je, da sočasnost pojava nekih težav ne pomeni vzročne zveze s cepljenjem. In še več: četudi je po cepljenju otrok zbolel in se je izkazalo, da trpi za neko prikrito metabolno motnjo, to ne pomeni, da je motnjo povzročilo cepljenje. Le-ta bi se pokazala sama, ob prvi resni okužbi. Cepljenje je zgolj ugoden sprožilni dejavnik.

Ampak, v osnovi je takih primerov jako malo, zato ostajamo skeptični, da poznaš "osebe" (množina, celo), ki trpijo za posledicami cepljenja.

Posledice cepljenja so običajno lokalne in prehodne narave. To, da so ti starši nekega otroka povedali, da je avtist postal po cepljenju, ne pomeni, da imajo prav in da se je to res zgodilo.
- Hoc est qui sumus -

PaX_MaN je izjavil:

Ta mantra o neškodljivosti še kar noče umret.
Kdor razmišlja s svojo glavo bo absolutno proti cepljenju( levičarji pa, kajpada, pričakovano že uletavajo z diskreditacijami).
Popolnoma abotno!

I don't get it... A to je sarkazem, trolanje al kaj? Sej ti si pred nekaj meseci še bil pro-cepljenje, ane?
- Hoc est qui sumus -

Posledice cepljenja so običajno lokalne in prehodne narave. To, da so ti starši nekega otroka povedali, da je avtist postal po cepljenju, ne pomeni, da imajo prav in da se je to res zgodilo

Prvo se nauci pozornega branja, ker nisi google. Nihce ni nc kjer napisal, da cepiva povzrocajo avtizem ali pa da je kdorkoli od omenjenih trdil, da so otroci avtisti ali pa sploh, da bi bili zaradi cepljenja mkay?
So pa nehal dihat al pa imajo razne krce ze celo zivljenje. Dejansko zelo neprijetni side efekti, ki jih nasa zaplankana drzava noce sprejet. Again za najbolj butaste bralce. Sem za cepljenje, proti kakrsnemu obveznemu vtikanju cesarkoli v telo nekoga, ki tega ne zeli in ZA to, da drzava prizna, ko pride do negativnih reakcij s permanentnimi posledicami in da 100% krije vse stroske do konca zivljenja tega otroka. S takimi koraki bo manj negativnih objav o cepljenju in s tem avtomaticno visja stopnja cepljenja. Dokler pa bo drzava poskusala skrivati negativne primere(pa tud ce jih je samo 1%) in dokler bo nek kurac svojega otroka branil tako, da bo namesto osnovnih higienskih preventivnih ukrepov rajsi igral fasista in zahteval prisilno cepljenje bo pa cepitev cedalje manj. Bolj kot se vsiljuje vec bo ljudi proti.
Najbolj smesno je pa to, da starsi otroka cepijo in ga takoj naslednji dan vrzejo v vrtec. Vmes pa objavijo se kaksen post o tem kako je necepljen froc glavni problem. Jebes dejstvo, da je trenutno se zmeraj ogrozen in celo ogroza druge. Ta dvolicnost drzave in starsev je rahlo smesna.

pa btw... cepim se pred vsakim. o iskom raznih eksoticnih drzav na vzhodu.
Proti gripi pa nikoli. in glej ga zlomka je v 35 letih nisem. imel niti enkrat. Pa ne zaradi srece ampak zgolj zaradi upostevanja najbolj osnovnih smernic druzenja in higiene v casu epidemij. Da ne bo spet kdo "narobe" prebral in trdil, da sem proti cepljenju pa da trdim, da povzroca avtizem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

Looooooka je izjavil:

So pa nehal dihat al pa imajo razne krce ze celo zivljenje.

Boš to anekdoto mal bolj pojasnil, al boš ostal na ravni čenč iz tržnice? O koliko otrokih govorimo, a so v žlahti med sabo, kdaj se je to zgodilo, a gre za cepiva po letu 2000 ali za cepiva iz leta 1965...? Kaj točno se je pripetilo, je do stranskih učinkov prišlo nemudoma po cepljenju, ali šele po dveh mesecih? Kako se je to pokazalo? Kot alergijska reakcija, kot encefalitis, dokazano sprožen s cepljenjem...? So bili otroci pregledani s strani strokovnjakov? A obstaja izvedenska dokumentacija na to temo?

Ali pa govorimo enostavno o tem, da so starši v svoji stiski s prstom pokazali na najbolj očitno stvar, ki se je dogodila v dnevih/tednih/mesecih pred prvim nastopom simptomov?

Looooooka je izjavil:

ZA to, da drzava prizna, ko pride do negativnih reakcij s permanentnimi posledicami in da 100% krije vse stroske do konca zivljenja tega otroka.

ČE dokazano pride do negativnih reakcij s trajnimi posledicami, potem seveda. Na srečo so trajne posledice pri sicer zdravih otrocih rožnati slon. Jih praktično ni. Razni encefalitisi se pojavljajo tako redko, da je skorajda verjetneje, da boš zadel na Euro Lotu kot pa da bo tvoj otrok fasal encefalitis. Če otrok že dobi encefalitis, mora imeti še nesrečo, da mu kljub zdravljenju v bolnišnici ostanejo trajne posledice. Alergijske reakcije načeloma ne puščajo trajnih posledic, razen če so sekundarne (npr. se otrok začne dušiti in možganom nekaj časa primanjkuje kisika). Presnovne bolezni, katerih prisotnost lahko razkrije cepljenje, pa so žal realnost, s katero je soočen otrok in družina. Če ne bi bil sprožilec cepljenje, bi bila pa katera druga okužba.

O "neutolažljivem joku" in "rdečini na mestu vboda" pa sploh ne zgubljam besed.

Looooooka je izjavil:

S takimi koraki bo manj negativnih objav o cepljenju in s tem avtomaticno visja stopnja cepljenja.

Ne, ne bo jih. Ne bo manj negativnih objav o cepljenju. Že samo zato ne, ker so nekateri neodgovorneži začutili, da se s tem da dobro zaslužit. Celo znanstveniki niso imuni na denar. Wakefield, Tetyana Obukhanych, Karin Rižner in drugi kljukci, namenoma zavajajo že tako prestrašene starše in jih obirajo za denar. Starši, ki so se vkrcali na antivakserski vlak in ki razmišljajo, da svojega otroka ne bodo izpostavljali nevarnostim, ter si hkrati mislijo, da naj kar drugi poskrbijo za čredno imunost, svojih otrok ne bodo cepili v nobenem primeru. Niti če bo stroka s prijavami, preiskavami in obravnavami morebitnih trajno prizadetih po cepljenju delovala 100% transparentno.

Looooooka je izjavil:

Dokler pa bo drzava poskusala skrivati negativne primere(pa tud ce jih je samo 1%)

Negativnih primerov ni niti 1 promil. Pa še v ta 1 promil so zajete tudi prehodne težave, ki same izzvenijo v nekaj dneh, tednih, mesecih.

Looooooka je izjavil:

in dokler bo nek kurac svojega otroka branil tako, da bo namesto osnovnih higienskih preventivnih ukrepov rajsi igral fasista in zahteval prisilno cepljenje bo pa cepitev cedalje manj. Bolj kot se vsiljuje vec bo ljudi proti.

Tukaj si me izgubil. Ošpice so izjemno nalezljiva bolezen. Nobena količina higiene ne prepreči širjenja ošpic med necepljeno populacijo. Podobno velja za norice.

Looooooka je izjavil:

Najbolj smesno je pa to, da starsi otroka cepijo in ga takoj naslednji dan vrzejo v vrtec. Vmes pa objavijo se kaksen post o tem kako je necepljen froc glavni problem. Jebes dejstvo, da je trenutno se zmeraj ogrozen in celo ogroza druge.

Kako cepljen otrok ogroža druge otroke?

Looooooka je izjavil:

Proti gripi pa nikoli. in glej ga zlomka je v 35 letih nisem. imel niti enkrat. Pa ne zaradi srece ampak zgolj zaradi upostevanja najbolj osnovnih smernic druzenja in higiene v casu epidemij.

To se tebi samo zdi, da nikoli nisi imel gripe. Najverjetneje si jo v zgodnjih otroških letih imel kar nekajkrat. Otroci so v vrtcu in šoli po več ur zaprti v idealnih razmerah, ki omogočajo širjenje kapljičnih infekcij. Neka magična "odpornost" in "C Vitamin" je nateg. Če se okužiš z virusom gripe, boš zbolel. In zagotovo tekom otroške/najstniške dobe si. Je pa res, da si lahko bolj odporen v smislu, da si lažje, hitreje in z manj težavami prebolel gripo.

Virusi gripe so si med sabo tudi sorodni - nenazadnje mutirajo. Tako si lahko, če si prebolel 5 različnih virusov gripe, na šestega pač deloma ali pa skoraj v celoti odporen. Gripo preboliš tako rekoč "v stoje". In, ja, kamot se zadnjih 15, 20 let ne spomniš, da bi prišel v stik z virusom gripe, ki bi te dejansko "povozil" in spravil v posteljo za 7 dni. Zelo malo verjetno je, da zares nisi prišel v stik z gripo.

Zato: ne si laskat, da nisi nikdar imel gripe. :\
- Hoc est qui sumus -

imagodei> I don't get it... A to je sarkazem, trolanje al kaj? Sej ti si pred nekaj meseci še bil pro-cepljenje, ane?

Trump je zmagal in mu odprl oči.

Looooooka> krije vse stroske do konca zivljenja tega otroka.

To je v Sloveniji privzeto stanje, ne glede na vzrok za nastop bolezni oziroma patološkega stanja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()
««
95 / 124
»»