» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
10 / 124
»»

Half-Saint ::

Mnja.. sej se bom počas postrgal iz te debate, ker je brezvezna. V zgodovini smo imeli bezbroj takih debat, jih imamo in jih bomo še imel. Naj naštejem samo nekaj:

Cigareti: dobri ali slabi?
Marihuana: dobra ali slaba?
Mikrovalovka: dobra ali slaba?
Mobilni telefoni: dobri ali slabi?
Cepiva: dobra ali slaba?

Za vsako od teh imamo cel kup raziskav, ki potrjujejo eno ali drugo... no vsaj glede cigaretov vemo kje smo :P

Nism de fakto proti cepljenju. Kdo pa ne bi rad bil imun proti kakšni bolezni? Sem pa proti določenim sestavinam, ki jih cepiva vsebujejo. Živo srebro recimo, aluminij, formaldehid in še kaj bi se našlo.. sem bil kot otrok cepljen pa mi (verjetno) zarad tega nič ne manjka. Zdej, ko imam sam otroka, pa mal drugač gledam na to.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

IceIceBaby ::

Cigareti: dobri ali slabi?
Marihuana: dobra ali slaba?
Mikrovalovka: dobra ali slaba?
Mobilni telefoni: dobri ali slabi?
Cepiva: dobra ali slaba?

Za vsako od teh imamo cel kup raziskav, ki potrjujejo eno ali drugo... no vsaj glede cigaretov vemo kje smo :P

Za vse te stvari zelo dobro vemo ali so dobre ali slabe.

Sem pa proti določenim sestavinam, ki jih cepiva vsebujejo. Živo srebro recimo, aluminij, formaldehid in še kaj bi se našlo.

Kot sem ti že enkrat napisal. Preberi celo temo preden te skrbi živo srebro, aluminij... O vsem tem je bilo že precej napisanega.

Okapi ::

Proti gripi recimo praviloma nisem (se mi pa ni težko cepit, če bi bilo to smiselno).
A ti razložim, zakaj se je smiselno cepit proti gripi? Cepljenje stane 20 ali 30 evrov in recimo eno uro časa, če zboliš, si en teden bolan in v tem času ti produktivnost pade za recimo 500 evrov.

Poleg tega medtem, ko si bolan, širiš viruse in s tem ogrožaš tiste, ki se zaradi zdravstvenih kontraindikacij ne smejo cepit (in tiste, ki se ne cepijo zaradi lastne neumnosti).

Za cepljenje torej govorijo povsem praktični argumenti, proti pa en sam - neutemeljen strah pred cepljenjem.

O.

jype ::

Okapi> A ti razložim, zakaj se je smiselno cepit proti gripi? Cepljenje stane 20 ali 30 evrov in recimo eno uro časa, če zboliš, si en teden bolan in v tem času ti produktivnost pade za recimo 500 evrov.

Ja, ampak to velja za poklice, v katerih imaš dejansko stik s kom. Jaz se gripe lahko nalezem samo od pamžov doma (in bi se cepil, če bi bili v vrtcu ali šoli).

Okapi> Za cepljenje torej govorijo povsem praktični argumenti, proti pa en sam - neutemeljen strah pred cepljenjem.

Pa to, da se ne splača.

A ti razložim zakaj se je nesmiselno cepit proti gripi? Zato, ker je virusov gripe bistveno preveč vrst in te cepivo ne ščiti proti vsem. Učinek je preveč kratkotrajen in negotov.

Mimogrede, ko jaz zbolim ostanem doma.

Pa to, da se ne splača.
Saj ravno v tem je štos, da se splača. Ne vem sicer, kakšen fanatik si in ali programiraš tudi takrat, ko imaš 39° vročine in ti teče iz nosa, vem pa, da pomeni en teden bolniške za delodajalca direkten strošek, 10 in večkrat višji od stroška cepljenja.

Ja, bravo. Pa si se kdaj vprašal, kdo ti plača bolniško?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

gendale ::

Okapi je izjavil:

Pa to, da se ne splača.
Saj ravno v tem je štos, da se splača. Ne vem sicer, kakšen fanatik si in ali programiraš tudi takrat, ko imaš 39° vročine in ti teče iz nosa, vem pa, da pomeni en teden bolniške za delodajalca direkten strošek, 10 in večkrat višji od stroška cepljenja.

O.

ampak če pogledaš z drugega zornega kota

če dobiš gripo in si zato na bolniški, najebeta delodajalec in zavarovalnica

če dobiš kak redek stranski učinek cepiva, najebeš ti

ubistvu se tuki bolj splača pogledat

verjetnost da imaš trajne slabe posledice zaradi gripe vs verjetnsot da imaš trajne slabe posledice cepljenja proti njej
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

frudi ::

Kužen si pa že več dni, preden sploh zboliš in še več dni po tem, ko že ozdraviš.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Okapi je izjavil:

Pa to, da se ne splača.

O.

BMK za strošek cepljenja. Cepljenje proti gripi je bedarija za 3/4 folka, ker lahko ti zboliš KLJUB cepljenju in možnosti da se ti to zgodi sploh niso majhne. Enostavno NE obstaja cepivo, ki bi učinkovalo proti vsem virusom gripe niti cepivo, ki bi te 100% zaščitilo.

Ni tako enostavna računica.
Kot prvo, tudi če se ne cepiš, ni niti približno nujno, da boš zbolel za gripo. Čez palec ocenjeno, dvomim, da je brez cepljenja verjetnost za okužbo višja od 10%, vsaj pri sicer zdravem odraslem osebku.
Kot drugo, tudi če se cepiš, lahko zboliš za kakšnim redkejšim sevom gripe, proti kateremu cepivo ne deluje. Pa tudi proti 'pravilnim' sevom zaščita po cepljenju ni 100%.
In kot tretje, tudi stranski učinki cepiva lahko povzročijo določen padec produktivnosti.

Pod črto, mora vsak za sebe oceniti, kako izpostavljen in nagnjen je k okužbam z gripo, ker je enostavno preveč faktorjev, da lahko zanesljivo rečeš, da se za vsakogar cepljenje splača.

Arto ::

Half-Saint je izjavil:

Živo srebro recimo, aluminij, formaldehid in še kaj bi se našlo..

Se zavedaš, za kako majhne količine gre? V enem tuninem sendviču dobiš bojda več živega srebra kot od cepljenja. To, da se te sestavine predstavlja kot nek bav-bav, je navaden senzacionalizem.

Veš česa ne razumem.. živo srebro za "žarnice" ni več dobr, za termometre ni več dobr, za cepivo pa je????

Aston_11 ::

Pa koliko blata in ostale umazanije otrok poje dnevno.... doma s tal, v peskovniku,... kaj vse si vtakne v usta in kako to blagodejno vpliva na imunski sistem...? V bistvu imajo največje težave otroci, ki živijo v preveč čistem okolju in katerih starši mislijo, da morajo nadzirati prav vsako stvar.

Half-Saint je izjavil:

Veš česa ne razumem.. živo srebro za "žarnice" ni več dobr, za termometre ni več dobr, za cepivo pa je????

Kakšne količine primerjaš med sabo? Morda ne razumeš ali pa ne razumeš?

Aja, pa kaj škodi žarnicam in termometrom? Nič.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Arto je izjavil:

Half-Saint je izjavil:

Se zavedaš, za kako majhne količine gre? V enem tuninem sendviču dobiš bojda več živega srebra kot od cepljenja. To, da se te sestavine predstavlja kot nek bav-bav, je navaden senzacionalizem.

Še sreča, da ne jem več tune.

Kot rečeno, v konzervi tune dobiš toliko živega srebra, kot z dozo cepiva (lahko si pomirjen, v otroških cepivih pri nas ga pa sploh ni). S tem, da je tisto živo srebro v tuni še precej nevarnejše, ker je kot prvo v dokazano nevarni obliki, hkrati pa se še kopiči v telesu.
Tudi primerjave s termometri in žarnicami niso na mestu, ker so doze živega srebra v cepivih smešno majhne.

Half-Saint je izjavil:

Arto je izjavil:

Half-Saint je izjavil:

Še sreča, da ne jem več tune.

Dihaš zrak? Mestni? Plini? Dimniki? Smog? Piješ vodo? Si prepriačan, da je čista? Dezificiraš straniščno školjko, ko se vsedeš? Kljuke od vrat? Denar primeš z roko?

Kakšno vezo ima to s tuno? Ne jem je iz več razlogov. Živo srebro je še najmanjši.

Zgodovina sprememb…

Nekaj bi rad našel, kar je škodljivo in kar počneš. Srebro se ti zdi škodljivo, zaradi njega ne bi cepil otrok, tune pa ne ješ. Torej odpade. V nečem bomo že našli živo srebro ali nekaj drugega škodljivega, da se premakne debato na naslednjo točko. In sicer, da počnemo tudi druge stvari, ki so potencialno škodljive, pa se jim ne odpovedujemo, niti ne naredimo nič, da bi jih preprečili.

Kako je z alkoholom in cigareti? Piješ alko, kadiš?

Kakšna je veza s tuno? A si slučajno videl, da bi se glede živega srebra v tuni zganjalo tako paniko, kot se jo zaradi živega srebra v cepivih (kljub temu, da ga večina cepiv sploh ne vsebuje)? Prej obratno, se tuno (in ribe na splošno) oglašuje kot zdravo hrano :)

ker je enostavno preveč faktorjev, da lahko zanesljivo rečeš, da se za vsakogar cepljenje splača
Ja, če komaj čakaš, da greš lahko na bolniško, se morda finančno res ne splača (čeprav so hude stranske posledice gripe še vedno hujše od stranskih posledic cepljenja - ljudje se ne zavedajo, da tudi zdravi mladi ljudje lahko umrejo zaradi gripe, ko jim udari na srčno mišico, recimo). Zato pa bi moralo biti cepljenje obvezno (in brezplačno), ker se splača z vidika narodnega gospodarstva. Ali pa bi, če se cepiti nočeš, bolniška na bila plačana, za povrhu pa bi moral delodajalcu povrniti izpad dohodka za čas, ko ne bi delal.

O.

Okapi> Saj ravno v tem je štos, da se splača. Ne vem sicer, kakšen fanatik si in ali programiraš tudi takrat, ko imaš 39° vročine in ti teče iz nosa, vem pa, da pomeni en teden bolniške za delodajalca direkten strošek, 10 in večkrat višji od stroška cepljenja.

Nimam od kje dobit.

Aja, sem pozabil, da živiš v izolaciji in s svetom komuniciraš samo digitalno.:D

O.

Pa še z linuksam, da tut digitalnih verusou na morm staknt.

Ja, če komaj čakaš, da greš lahko na bolniško, se morda finančno res ne splača

Če slučajno ciljaš na moje motive, te moram razočarat, da še nisem imel niti enega samega dneva plačane bolniške :)

Ali pa bi, če se cepiti nočeš, bolniška na bila plačana, za povrhu pa bi moral delodajalcu povrniti izpad dohodka za čas, ko ne bi delal.

Tole je pa kolosalna neumnost. Kot je že bilo napisano, cepivo proti gripi še zdaleč ni 100% učinkovito - zaščito nudi le za par sevov, za katere se mesece pred 'sezono' gripe sumi, da bodo najpogostejši; tudi za pravilne seve pogosto le ublaži potek gripe, ne pa je povsem prepreči; in nenazadnje pri marsikomu sploh ne prime.
Kje so potem šele vsi prehladi in viroze, ki razsajajo ob istem času. A naj nato zaradi navadnega prehlada vsi navalimo k zdravniku, da dobimo cetlc za delodajalca, da nismo imeli gripe? Blazno racionalna uporaba zdravstvenih sredstev; verjetno bi se na ta račun zapravilo več €, kot bi se jih prihranilo s povečanim deležem cepljenih proti gripi.

Invictus ::

Prosim če ko da link kjer otroške bolezni povzročajo hude posledice v zahodnem svetu ...

Zaenkrat ga še nismo videli ... In fora otroških bolezni je, da jih otroci prebolijo, ne da zboliš kot odrasel. Čeprav tudi tukaj medicina izkrivlja dejstva. Npr. moški bodo neplodni, ženske bodo splavile ipd sranje. Statistika je mal drugačna ...

Ampak kljub temu večini ni jasno. Če bo cepljenje prostovoljno in zastonj ter bo država poskrbela za reklamo, se bo še vedno cepilo več kot 90% ljudi. Če ne zaradi drugega pa zaradi tega ker je zastonj ... Poznam primere ljudi, ki so se cepili proti gripi. za njo so zboleli samo tisto leto. Drugače ne.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus> Poznam primere ljudi, ki so se cepili proti gripi. za njo so zboleli samo tisto leto. Drugače ne.

Vse osebne izkušnje nam povedo natanko nič o tem, kaj velja za nas. Statistično gledano umre ali ima dolgoročne posledice več tistih, ki niso cepljeni (proti gripi) kot tistih, ki so, a tehtanje argumentov je bistveno drugačno kot pri tetanusu, otroški paralizi, oslovskemu kašlju, mumpsu in podobnim boleznim, ki imajo v statistiki pred uvedbo obveznih cepljenj v preteklosti precej morbidne številke (in v času, ko so ljudje lahko videli otroke in ljudi, ki so trpeli za temi boleznimi in posledicami tega, da so jih preboleli, je bilo nasprotovanja cepljenju - nič).

RejZoR ::

frudi je izjavil:

Kakšna je veza s tuno? A si slučajno videl, da bi se glede živega srebra v tuni zganjalo tako paniko, kot se jo zaradi živega srebra v cepivih (kljub temu, da ga večina cepiv sploh ne vsebuje)? Prej obratno, se tuno (in ribe na splošno) oglašuje kot zdravo hrano :)

To je že res okoli tune, pozabljate pa, da so količine različne glede na starost. Če za odraslo osebo velja, da je priporočljivi vnos tunine nekako 2-3x tedensko po 200g, velja za npr nosečnice bistveno nižji vnos oz je priporočljivo za tisti čas povsem črtat tunino in jo nadomestit z manjšimi ribami kot so npr sardine ali pa losos, ki imajo bistveno nižjo vsebnost živega srebra. Enako velja za otroke, kjer je priporočen vnos bistveno nižji, ker je vezano na telesno težo. Methylmercury (živo srebro v vodi) potrebuje okoli 1 leto, da se po naravni poti izloči iz telesa.

Zdej glede cepiv ne bi glih paničaril, ker se jih ne daje vsak teden 2x, je pa zanimivo, da pravzaprav nihče ne opominja javnosti o vsebnosti živega srebra v ribah in ostalih morskih žvercah. Ne pravim, da bi morali zganjat mass paniko ampak vsega kar sem se naučil na to tematiko je bilo s prebiranjem člankov in FDA dokumentov na internetu.
So dohtarji kateri nosečnici ali staršu kadarkoli omenili kaj okoli tega?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pri živem srebru je tudi fora da je malo razlike ali ga v telo spraviš preko prebavnega trakta ali pa ga vbrizgaš direktno v žilo. Enako velja za vse ostale snovi.

Mene bolj zanima, od kdaj imajo zagovorniki cepiv vpliv na to kako jaz hočem živeti svoje življenje? Kaj jih to briga? Če seveda izvzamemo prirojeno slovensko lastnost špeganja za sosedi in soljenje pameti vsakemu ki te ima 5 minut čas poslušat.

Invictus> Mene bolj zanima, od kdaj imajo zagovorniki cepiv vpliv na to kako jaz hočem živeti svoje življenje? Kaj jih to briga?

Če okrog trosiš nevarne viruse in/ali bakterije, potem si nevaren tudi drugim.

Mipe ::

[sarkazem] Vse te anti-vax starše bi morali izgnati iz države in njihove otroke dat v posvojitev homoseksualnim parom. [/sarkazem]

Ampak resno, ti idioti ogrožajo VSE otroke. Morali bi jih označiti vsaj kot teroriste.

Vse osebne izkušnje nam povedo natanko nič o tem, kaj velja za nas.
V resnici nam povedo manj kot nič, ker si ljudje selektivno zapomnijo predvsem negativne oziroma izjemne stvari.

O.

Zaenkrat ga še nismo videli ... In fora otroških bolezni je, da jih otroci prebolijo, ne da zboliš kot odrasel. Čeprav tudi tukaj medicina izkrivlja dejstva. Npr. moški bodo neplodni, ženske bodo splavile ipd sranje. Statistika je mal drugačna ...

Je nekaj linkov na wikipedijo v temi. Če wiki ni dovolj dober vir lahko od tam raziskuješ naprej.

RejZoR ::

Hja, folk je zdej glasen, ker imajo grdo rečeno polne riti. Ta neselektivna cepljenja kmalu po rojstvu oz v zgodnji mladosti so razlog, da smo povsem eliminiral kar precej bolezni, ki so sicer v precej velikih številkah morile otroke.
Ampak se tega kar nekako premalo zavedajo, ker vse jemljejo za samoumevno.
So pa tud cepiva, kot npr proti tetanusu proti katerem ne moreš dobit naravne imunosti (razen v zelo zelo redkih primerih). Cepljenje drži 10 let kasneje pa dobivaš boosterje, ki "osvežijo" cepivo. Kakšne so posledice pa si preberite na netu pod "lockjaw".

Sploh pa eni mislijo, da cepiva kar nekako blokirajo bolezni, kar sploh ni res. Cepiva so namenjena stimuliranju imunskega sistema, da se zna bolj učinkovito boriti z določeno boleznijo. Če imunski sistem zasuješ z bakterijami ali virusi se bo sesulo in okrevanje zna trajat precej časa. Če pa vanj vneseš samo malo slednjih pa jih bo odgnalo z lahkoto, istočasno pa si laično rečeno zapomni kaj se je zgodilo in bo v primeru prave okužbe hitreje in učinkoviteje reagiralo. Seveda to ne velja za vse ampak posplošeno rečeno deluje tko.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

btree ::

Mipe je izjavil:

Ampak resno, ti idioti ogrožajo VSE otroke. Morali bi jih označiti vsaj kot teroriste.

Na balkanu, predvsem v Sloveniji ja, v Nemčiji je pa druga pesem, spodbuja se cepljenje, da je precepljenost dovolj velika, hkrati pa se daje svobodna volja in če kdo ne želi cepiti, ga ne obsojajo.

Saj tu tudi nobenega ne obstojamo. Nobenega takega niti ne poznam, ki ne bi želel cepiti svojega otroka. (Morda kakšni verski fanatiki, s tem, da imajo oni neke svoje iracionalne razloge (morda)).

Aston_11 je izjavil:

Saj tu tudi nobenega ne obstojamo. Nobenega takega niti ne poznam, ki ne bi želel cepiti svojega otroka. (Morda kakšni verski fanatiki, s tem, da imajo oni neke svoje iracionalne razloge (morda)).

Res ne? Kaj pa je tole drugega kot obsojanje in žaljenje? Sicer je bolj al manj izoliran primer pa vendar..

Mipe je izjavil:

Vse te anti-vax starše bi morali izgnati iz države in njihove otroke dat v posvojitev homoseksualnim parom.

Saj tu tudi nobenega ne obstojamo.

No ja. Jaz sem začel temo, pa sem bil takoj deležen kar precej "zanimivih" opazk. Samo zato, ker sem si upal podvomiti cepljenje oz. sem želel malo več informacij.

Seveda je obsojanje nujno, ker s tem ogrožajo vse otroke.

Kaj hočeš povedati? Da je ogrožanje varnosti in zdravja otrok sprejemljivo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mipe ()

Ne. Da je debata o varnosti cepiv, o načinu podajanja informacij, o izobraževanju staršev na tem področju in podobnih temah vedno dobra.

Če nekoga, ki se želi o tematiki informirati v prvem stavku označiš za kretena ne izpadeš ravno kredibilen.

O tem so že podebatirali, preden so uvedli obvezno cepljenje. Neko tveganje obstaja, vendar je zanemarljivo v primerjavi z sicerčnjim tveganjem.

btree ::

Ko se je neka skupina posameznikov leta 2007 trudila spremeniti zakonodajo, da v Sloveniji uvedejo prostovoljno cepljenje, kot je v Z državah EU, je bil glavni argument ministrstva, da so v Sloveniji ljudje premalo inteligentni v primerjavi z prebivalci v državah Z Evrope in bi precepljenost preveč padla.

PaX_MaN ::

Ko se je neka skupina posameznikov leta 2007 trudila spremeniti zakonodajo, da v Sloveniji uvedejo prostovoljno cepljenje, kot je v Z državah EU, je bil glavni argument ministrstva, da so v Sloveniji ljudje premalo inteligentni v primerjavi z prebivalci v državah Z Evrope in bi precepljenost preveč padla.

Pomoje skenslanja prisilnega cepljenja ne bomo videli, ker je že ustavno sodišče odločilo, da ni v neskladju z ustavo:
Glede navedbe, da je cepljenje v nasprotju z ustavnimi določbami, se je o tem leta 2004 že opredelilo Ustavno sodišče, ki v Odločbi o ugotovitvi, da prva alineja prvega odstavka 22. člena, 4. točka prvega odstavka 57. člena in drugi odstavek 57. člena Zakona o nalezljivih boleznih niso v neskladju z Ustavo, in o ugotovitvi neskladnosti Zakona o nalezljivih boleznih z Ustavo (Uradni list RS št. 25/2004; v nadaljnjem besedilu: odločba) navaja, da obvezno cepljenje ni v neskladju z Ustavo. Ustavno sodišče tako ocenjuje, da koristi, ki jih prinaša obvezno cepljenje za zdravje posameznika in članov širše skupnosti, presegajo težo posledic posega v ustavne pravice posameznika. Podrobnejše obrazložitve glede posameznih členov Ustave, na katere se sklicujete je v navedeno v odločbi. Odločba pa je ugotovila neskladnost Zakona o nalezljivih boleznih z Ustavo, ker ne ureja postopka in pravic prizadetih v zvezi z ugotavljanjem obstoja upravičenih razlogov za opustitev obveznega cepljenja, in ker ne ureja odškodninske odgovornosti države, ki jo zaradi obveznega cepljenja utrpi posameznik. Zakon o nalezljivih boleznih je bil v letu 2005 spremenjen in je odpravil to neskladje.

Ne gre toliko za Slovenija proti Zahodni Evropi, kot sedanjost proti preteklosti. Tudi pri nas še pred desetimi leti verjetno ne bi bilo skrbi, da bi od ukinitvi obveznega cepljenja precepljenost preveč padla. Desetletje kasneje, zahvaljujoč histeriji pred cepljenjem, večinoma osnovani na preprosto izmišljenih in ponarejenih podatkih o škodljivosti in neučinkovitosti, so pa tovrstne skrbi še kako upravičene.
Čisto možno, da bomo prej doživeli (ponovno) uvedbo obveznega cepljenja v drugih državah, kot njegovo ukinitev pri nas.

Aston_11 je izjavil:

Nobenega ne obsojaš? Zakaj pa potem pljuvaš in stigmatiziraš tiste, ki nočejo cepiti?

btree je izjavil:

Točka o inteligentnosti povsem velja za večino postov v tej debati ... Slepo sledenje ljubljenemu vodji ...

frudi je izjavil:

Ne gre toliko za Slovenija proti Zahodni Evropi, kot sedanjost proti preteklosti. Tudi pri nas še pred desetimi leti verjetno ne bi bilo skrbi, da bi od ukinitvi obveznega cepljenja precepljenost preveč padla. Desetletje kasneje, zahvaljujoč histeriji pred cepljenjem, večinoma osnovani na preprosto izmišljenih in ponarejenih podatkih o škodljivosti in neučinkovitosti, so pa tovrstne skrbi še kako upravičene.
Čisto možno, da bomo prej doživeli (ponovno) uvedbo obveznega cepljenja v drugih državah, kot njegovo ukinitev pri nas.

Npr. Švica sploh ne cepi več, oz. celo odsvetuje staršem cepljenje. Ker je s cepljenjem več stroškov kot z zdravljenjem otroških bolezni ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

mirage ::

Hiter Google research glede Švice najde precej drugačne informacije:
Swiss war against measles carries on
Switzerland might be top of the league in living standards and financial security, but it also has a rather less savoury claim to fame. In the last five years it's also had the highest number of cases of measles in Europe. Far from being a thing of the past, measles is still a major headache in Switzerland. Between 2006 to 2009 there were 4,400 cases reported. The government is now launching a national campaign to eradicate the disease. To do so, Switzerland needs to raise the vaccination rate to 95 percent of the population. The figure currently stands at 76 percent. For more, WRS's Dave Goodman speaks to Claire-Anne Siegrist, president of the Federal Vaccination Commission

http://worldradio.ch/wrs/news/switzerla...

Looooooka ::

Aston_11 je izjavil:

Verski fanatik si mogoce ti.
Jst sm cisti ateist in ne podpiram obveznega cepljenja.Je v vecini primerih nepotrebno tveganje(upam, da boste psihopati, ki ste za obvezno cepljenje opazili besedo VECINI).
In da locite med "proti obveznemu cepljenju" in "proti cepljenju".

Goody ::

Invictus je izjavil:

Npr. Švica sploh ne cepi več, oz. celo odsvetuje staršem cepljenje. Ker je s cepljenjem več stroškov kot z zdravljenjem otroških bolezni ...

Ti je zmanjkalo argumentov in moraš lagati? Ali pa res verjameš v to kar si napisal? Preberi vsaj post od miraga...
««
10 / 124
»»