» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
47 / 112
»»

radmannsdorf ::

Nekaterim bolj paše email, nekaterim MMS, kajti če imaš pameten telefon imaš na izbiro res ogromno možnosti, prav tako Google Play zato ne ponuja 100 aplikacij, ampak na tisoče.
Jaz osebno na pametnem telefonu ne uporabljam maila za pošiljanje pošte, ampak izključno za sinhronizacijo stikov in koledarja, za pošiljanje kake fotke je pač MMS hitrejši na mojem 3,3inch zaslonu :)
In rajši dam 4 cente pa da vem da ga prejemnik ziher dobi, kot da jim težim da naj gredo email brat :)

antonija ::

Android telefoni so namenjeni ravno temu: google play, vreme, email, sinhronizaciji z vsem. Večina ima pametni telefon, da koristi vse njegove funkcije. Ne pa da ga uporablja za klicanje in zastarele MMSe.
Telefoni so namenjeni telefoniranju. Trenutne mobilne postaje za povezovanje v internet imajo pa razlicne namene glede na populacijo:
- mularija vecino casa prezivi na "socialnih" servisih vseh sort in oblik in drugega skorajda ne povohajo (razen fotoaparata, telefon mora imeti dober fotoaparat)
- tisti ki imajo telefon za sluzbo gor vecinoma furajo sluzbene zadeve (kar ponavadi niso gmail accounti)
- starejsi imajo telefon predvsem za telefoniranje, obcasno tudi za SMSje in MMSje. Google play ne vejo kaj je, ker jim itak otroci/vnuki namestijo vse potrebno
- jaz imam pa telefon predvsem za telefoniranje in pa da mi hisa lahko sproti sporoca svoje parametre (temperatura, tlak, nivo CO2-ja, itd. po prostorih + senzorji za poplavo in pozar; luci in drugi elektronski gizmoti se pridejo na vrsto). Pa za email imam non-google email browser. Za google play imam pa locen google account.
Just sayin.

Da imaš pa več email računov odprtih pa je tudi nepotrebno pretiravanje, saj lahko vse filtriraš na enemu, razen če si pač neki računalniški laik, pol razumem.
Jaz bi prej obratno trdil... Racunalniskemu laiko bo zelo tezko jasno, kaj je smisel vecin "odpadnih" email naslovov. Sploh to velja za mlajse generacije, ki se ze kar trudijo puscat svoje podatke kjerkoli je to mozno. Sploh jih ni treba silit k temu, prostovoljo vlagajo svoj cas in energijo da lahko to pocnejo.
tisti malo bolje podkovani pa precej hitro pogruntajo kaj vse se ne splaca trositi okrog po internetu in si pac vzamejo tistih dodatnih 5min na mesec (ali pa se to ne) da glih vsak kekec ki se odloci napisat software za moj mobilni telefon ne dobi celotnega paketa podatkov.
Tako to jaz razumem.

Laiki si pa ponavadi tudi ne odprirajo emaila, ali si pa odprejo tocno enega in ga uporabljajo za vse po spisku. Ce je mozno obdrzijo se isti passwrod od emaila za vse druge servise.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: antonija ()

bigbada ::

Telefon je bil namenjen telefoniranju par let nazaj, dandanes gre tehnologija tako hitro naprej, da je namenjen še vsemu drugemo. Tko pač je. Debatirati okrog tega je nesmiselno. Večina ljudi uporablja pametne telefone, da izkoristi vse njegove funkcije. Zato pa tudi večina paketov vsebuje internetne podatke, ki so dandanes že nuja. Pač, meni se zdi vsako drugačno razmišljanje staromodno, ampak ok. Brezveze se trudiš pisat tako dolge litanije :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

hojnikb ::

tisti malo bolje podkovani pa precej hitro pogruntajo kaj vse se ne splaca trositi okrog po internetu in si pac vzamejo tistih dodatnih 5min na mesec (ali pa se to ne) da glih vsak kekec ki se odloci napisat software za moj mobilni telefon ne dobi celotnega paketa podatkov.
Tako to jaz razumem.

taki pristopi še vedno ne ustavljajo ta podjetja, da pridobije vse tvoje podatke, katere rabijo.
#brezpodpisa

antonija ::

hojnikb je izjavil:

taki pristopi še vedno ne ustavljajo ta podjetja, da pridobije vse tvoje podatke, katere rabijo.
Ne, google si verjetno lahko zmore pridobit tudi druge podatke, povezat racune, itd. Sosedov franci ki je pa nisal govorec spaghetti monster pa nima dostopa do vseh googlovih podatkov, in jih braz mastnega placija tudi nikoli ne bo imel. Se tezje bo pa dobil dostop do vseh mojih podatkov.

Ce je kdo mislil da si predstvljam da so moji podatko zaradi kompliciranja absolutno varni: Niso, in tega se zavedam. Se pa hkrati zavedam da ima dostop do njih veliko ozji nabor oseb in organizacij, kar pa meni veliko bolj ustreza, kot pa ce imam vse na enem kupu in celoten kup podarim prakticno vsaki aplikaciji ki jo instaliram (ze dolgo nisem videl aplikacije, ki ne rabi dostopa do vseh kontaktov, poslanih sporocil, itd., tudi ce gre za "vaservago" ali kaj drugega kar resnicno ne rabi teh podatkov).

Telefon je bil namenjen telefoniranju par let nazaj, dandanes gre tehnologija tako hitro naprej, da je namenjen še vsemu drugemo. Tko pač je. Debatirati okrog tega je nesmiselno. Večina ljudi uporablja pametne telefone, da izkoristi vse njegove funkcije. Zato pa tudi večina paketov vsebuje internetne podatke, ki so dandanes že nuja.
Spet sodis samo po sebi in tvojemu (ozkemu) socialnemu krogu. Pokazi mi horde penzionistov, ki si danes kupijo telefon (itak je ze vsak smart) in na njem "izkoristijo vse njegove funkcije". Potem pa pejd pogledat kaksne sluzbene telefone vecjih firm in se cudi kaj vse tam IT oddelki namenoma izklopijo in onemogocijo. Potem si pa probaj se predstavljat, da imamo ljudje doma druge naprave ki jih otroci nadomescate s telefoni (ker so namenske naprave drazje, imajo viske mesecne stroske, rabijo prsotor, itd.). Mene zelo veseli da ti s telefonom pocnes vse kar hoces in zmores v svojem zivljenju, ampak nekateri ali ne pocnejo vsega, ali pa uporabijo za to specializirane naprave zavoljo vecje ucinkovitosti, vecjega udobja, itd.

Je pa res da si svojo zarukanost zelo lepo izrazil v zakljucku svoje posta:
Pač, meni se zdi vsako drugačno razmišljanje staromodno, ampak ok. Brezveze se trudiš pisat tako dolge litanije :)
Vernika je tezko prepricat da zemlja ni ravna in v srediscu vesolja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

bigbada ::

Saj nisem govoril o penzionistih. In napisal sem da večina ;) Mladi recimo 15-40 let jih 90% uporablja pametne telefone točno za to kar sem napisal, pa se lahko ti postaviš na glavo ali trepalnice, kaj ti je ljubše. Moj socialni krog vsekakor ni ozki in tudi vsi sodelavci v službi uporabljajo pametne telefone in imamo vse potrebno sinhronizirano preko gmaila in ostalih googlovih storitev. Večina mladih tudi uporablja facebook, twitter, snapchat in podobne zadeve in to je čisto kul. Za penzioniste pa res to ni, se strinjam. Tudi za zakrnjene staromodne ljudi ne, ki jih je strah da google in facebook personalizira njihove podatke in si zato delajo več email računov ali pa pazijo, da ja kje ne bodo kaj preveč napisali ali kakšno aplikacijo inštalirali. Jaz da sem zarukan? Poglej kake pišeš. Jaz sem odprt za vse zadeve. Tvoj post je smeh :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bigbada ()

MrStein ::

Mladi uporabljajo telefon za "fejsa".
Zdaj pa bo dovolj off-topic-a
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

franckranc ::

Sami je izjavil:

franckranc je izjavil:

Kje pa se paket z Lumio 530 da fizično nabaviti?

Pošte (preveril na treh) imajo očitno samo poceni Samsunge - pa še to samo kos ali največ dva...
Lidl pa tudi samo bob kartice prodaja.
Opisano stanje velja za Gorenjsko.

Prodajna mesta: http://www.bob.si/kupi-bob/prodajna-mes...
Preveri na posameznem prodajnem mestu (odvisno od zalog) ali pa seveda spletna trgovina (dostava zastonj).

Sem zadevo dodatno in dodobra preveril in zdi se, da nobeno prodajno mesto (vsaj na Gorenjskem) še ni videlo Nokie Lumie 530.
Ob nakupu bi rad račun na firmo. Pri spletnem naročilu to ni možno.
Tudi datuma rojstva in elektronskega naslova ne želim kar "podariti". Pri spletnem naročilu to ni možno.

Zaenkrat kaže, da bo Bob zaradi takega načina prodaje imel (vsaj do odprodaje) dva telefona več in dva uporabnika manj.

Trenutna alternativa:
Če ne bom uspel z nakupom teh Lumij, bosta pa dva Moto E-ja... pri severnih sosedih trenutno za 99€

laguna1 ::

@franckranc, ali se ne da s trgovino dogovorit, da če oglašujejo, da so prodajno mesto za bob, da ti "potegnejo" ta tvoj telefon - paket v svojo prodajalno.

LP

boolsheat ::

@franc

Kaj, če bi poklical na bob in se zmenil?

Sami ::

Bob osnovnega paketa z mobilnim telefonom kupljenega v spletni trgovini ni možno kupiti na firmo, računa ni možno izdati na podjetje.

@franckranc, ali se ne da s trgovino dogovorit, da če oglašujejo, da so prodajno mesto za bob, da ti "potegnejo" ta tvoj telefon - paket v svojo prodajalno.

Ja, najbolje bi bilo da pokličeš na prodajno mesto in jih povprašaš, če lahko naročilo določen telefon, 100% pa ga boš seveda dobil preko spletne trgovine.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

cortez ::

antonija je izjavil:

MrStein je izjavil:

cortez je izjavil:

vklopi si viber

Viber omogoča zastonj MMS-e? Ali kaj?
Ne, samo danes je popularen med otroci, pa so vsi prepricani da je to one-to-rule-them-all.

telefoni so danes še kaj več kot , po tvojem, samo za telefoniranje.

Ne se čudit, da vam ne delajo nastavitve za mms, če maste pa neka kitajska čuda. Pojdi na moj.bob.si in si pošlji mms nastavitve za npr. Google Nexus.

V čem je prednost MMS ? jih ni..stanejo

Viber, Hangouts, Whatsup so večinoma zastojn in omogočajo pošiljanje avdio in video vsebin.

Sicer pa najbrž le imaš imenik v telefonu, in če maš viber, lahko pogledaš, al ga dotična oseba uporablja al ne.

Nekateri se tle obnašajo, kot da v mobilnem svetu še kar Nokije prevladujejo (v "razvitem" :) ).

jeklo ::

Mika me tale brutalni bob, pa me zanima kaksen internet imajo? Lovi h ali samo 3G?

lovi vse, razn lteja
#brezpodpisa

amacar ::

Naj bi bilo omejeno na 7.2mbit, ampak sem že ene trikrat naredil speedtest (ob različnih urah in dnevih), pa sem dobil nekako takšen rezultat.

mk766321 ::

kakšne so te kartice v Nokii Lumia? Normalne ali micro? Je mogoče tako narejeno, da lahko iz normalne narediš micro?
Gledam, da so paketi različni glede velikosti, tak da verjetno moram prej izbrat kaj hočem met, ne?

2 v enem. Če želiš lahko microsim enostavno odtrgaš iz nje.

si ziher? Ker prodajajo dva enaka paketa z različnimi karticami:

https://bob.si/kupi-bob/spletna-trgovin...

ali

blackbfm ::

ko sem jz kupoval na petrolu je rekel da so vsi paketi mikrosim z adapterjem

mk766321 je izjavil:

si ziher? Ker prodajajo dva enaka paketa z različnimi karticami:

ali

To je ista sim kartica. Vse BOB sim kartice so že mini/micro sim. Če jo hočeš uporabljati kot micro sim jo iztrgaš iz adapterja.

ok, hvala za odgovor. Bom naročil paket z Lumio. Upam, da še je :)

Če je razprodano, potem je itak napisano. Sem tudi jaz naročil včeraj eno lumio.

franckranc ::

Sami je izjavil:

Bob osnovnega paketa z mobilnim telefonom kupljenega v spletni trgovini ni možno kupiti na firmo, računa ni možno izdati na podjetje.

Ja, najbolje bi bilo da pokličeš na prodajno mesto in jih povprašaš, če lahko naročilo določen telefon, 100% pa ga boš seveda dobil preko spletne trgovine.

Še epilog zgodbe:
spomnil sem se, da ima moj dober prijatelj v franšizi Petrolov servis - "bencinsko".
Pa sem ga poklical, če bi on zame naročil dva taka paketa.
Njegov odgovor je bil: "Seveda, z veseljem!" (verjetno zaradi prijateljstva in morda malo tudi zaradi posla).
Pa je bilo veselja kmalu konec. Na koncu je ugotovil, da on tega paketa (z Lumio 530) ne more naročiti (nikjer ni te opcije): ima pa možnost naročiti preostale tri pakete s telefonom.

Sami, ti res ne veš kaj več o tem? Prodajna politika???

franckranc je izjavil:

Sami je izjavil:

Še epilog zgodbe:
spomnil sem se, da ima moj dober prijatelj v franšizi Petrolov servis - "bencinsko".
Pa sem ga poklical, če bi on zame naročil dva taka paketa.
Njegov odgovor je bil: "Seveda, z veseljem!" (verjetno zaradi prijateljstva in morda malo tudi zaradi posla).
Pa je bilo veselja kmalu konec. Na koncu je ugotovil, da on tega paketa (z Lumio 530) ne more naročiti (nikjer ni te opcije): ima pa možnost naročiti preostale tri pakete s telefonom.

Sami, ti res ne veš kaj več o tem? Prodajna politika???

Se mi dozdeva, da kar nekaj vem....omenjeni paket ni VIP, da ga ne more naročiti=)

drugače pa, a ga je res težko naročiti v spletni trgovini dokler so še na zalogi? :D

@franckranc: Napisal pa sem ti, da se pozanimaj na prodajnem mestu, nisem ti rekel da ga boš 100% dobil na prodajnem mestu, ampak v spletni trgovini.

jaz sem danes dobil to Lumio. Glede na to da je to low budget telefona pa ima vse kar človek rabi, bom verjetno od sedaj imel vedno Windows phone. Zadeva je zakon!

ttommy ::

Ali je Brutalni Bob bestbuy?
Najbližje temu je Tušmobil Svetovni Premium za 14,90EUR na mesec. Ampak Tušmobil je jajc zaradi vklapljanja v Mobitelovo omrežje in posledično večji račun...
Aja- še nekaj me zanima: ali so pod 1000 SMS vključeni tudi MMS?
Gamer

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ttommy ()

je.

Aja- še nekaj me zanima: ali so pod 1000 SMS vključeni tudi MMS?

ne
#brezpodpisa

GTX970 ::

ttommy
Najbližje temu je Tušmobil Svetovni Premium za 14,90EUR na mesec. Ampak Tušmobil je jajc zaradi vklapljanja v Mobitelovo omrežje in posledično večji račun...

What about this ?
http://www.tusmobil.si/akcije/revolucija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

pravnik ::

A lahko nekaj vprašam - a ima BOB kako novost glede SMS-ov. Ko ga dobim, me zvočno opozori, nato pa še pove od koga sem ga dobil npr. John .... To sicer samo prvič, ko ga dobim od nekoga iz mojega seznama adresarjev. Na samem telefonu vem, da nisem nič šaril....

ttommy ::

To je nastavitev telefona in nima nobene veze z operaterjem. Naprimer Samsung ima ikono avtomobilskega volana, imenuje se pa Prostoročni način. Ti tudi prebere vsebino sporočila.
Gamer

boolsheat ::

mk766321 je izjavil:

jaz sem danes dobil to Lumio. Glede na to da je to low budget telefona pa ima vse kar človek rabi, bom verjetno od sedaj imel vedno Windows phone. Zadeva je zakon!

Se strinjam, windows phone je zakon. :)

barrels ::

zdravo, zanima me kje lahko kupim paket brutalni bob, saj ga preko spletne trgovine ni mogoce narociti? ali pa jaz narobe gledam nevem :D

http://www.bob.si/kaj-je-bob/kaj-je-bob
Kupiš bob paket s sim kartico za 14.90 eur, ga aktiviraš (1x klic na 068 680 680), nato preko neta izbereš ustrezen paket.

https://www.bob.si/postani-bob-narocnik...
http://www.bob.si/kaj-je-bob/kako-posta...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GTX970 ()

vklopiš se ga s klicem v njihov center 068 680 680.
pa pripravi si geslo, ki si si ga izbral ob aktiviranju naročnine.

barrels ::

hvala za odgovore, zanima me še, trenutno sem pri simobilu, jaz potem samo zahtevam prenos številke in prekinitev naročniškega razmerja s simobilom in plačam stroške predčasne prekinitve? pogodba mi namreč poteče konec januarja se mi zdi.

Vse urejaš preko boba oz ga pooblastiš, da opravi prenos številke v tvojem imenu.

polpo ::

Imam eno vprašanje glede boba, sem pregledal "pomoč in vprašanja" na bob strani, ampak ne najdem odgovora. Malo sem prelistal na hitro to temo, ampak nisem našel odgovora..

Če vzamem bob predplačniški paket moram polniti račun redno (pri Telekomovem Mobi paketu, je treba polniti najkasneje na 90dni, saj po tem roku se številka zaklene), je tudi na bobu enako?

Tako je.

vorantz ::

polpo je izjavil:

Imam eno vprašanje glede boba, sem pregledal "pomoč in vprašanja" na bob strani, ampak ne najdem odgovora. Malo sem prelistal na hitro to temo, ampak nisem našel odgovora..

Če vzamem bob predplačniški paket moram polniti račun redno (pri Telekomovem Mobi paketu, je treba polniti najkasneje na 90dni, saj po tem roku se številka zaklene), je tudi na bobu enako?

raje vzemi paket 4 cente
je ful bol poceni
razen, če si diler in rabiš burner telefone

GTX970 je izjavil:

Tako je.

Hvala za odgovor. :)

vorantz je izjavil:

polpo je izjavil:

raje vzemi paket 4 cente
je ful bol poceni
razen, če si diler in rabiš burner telefone

Ok sem pogledal ta paket, nekaj ne razumem, gre za naročniški paket brez naročnine? Se še vedno kupi kartice za polnitev kot pri predplačniškem paketu?

blackbfm ::

ne, dobiš račun za tolko kot porabiš

vorantz ::

paket 4 cente je praktično isto kot predplačniški
samo, da je bolj poceni (plačaš samo točno kar porabiš in ena enota stane 4 cente namesto 6,6) in bolj praktičen (pride račun domov, se pravi ni treba nič filat)

vorantz je izjavil:

samo, da je bolj poceni (plačaš samo točno kar porabiš in ena enota stane 4 cente namesto 6,6) in bolj praktičen (pride račun domov, se pravi ni treba nič filat)

Ok sedaj razumem, minimalna mesečna poraba kot sem prebral na sredini te teme je pa 0€?

Pod druge storitve, kot gledam je postavka: ponovna aktivacija 7,12 €
To se nanaša, če prekineš razmerje začasno/končno in želiš ponovno imeti enak paket?

MrStein ::

vorantz je izjavil:

Torej je praktično naročniški.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Greghorian ::

Z zastonj naročnino :)

andrazoo ::

Kakšna je pa kaj nokia lumia 530, ki jo lahko kupiš zraven boba?

vredna tega denarja 100%. ta telefon pride v trgovinah 99-130EUR. tukaj pa dobiš še sim kartico zraven.
ljudje so navdušeni nad njim. tudi jaz kar sem ga probal pri prijatelju, je super.

Zgodovina sprememb…

andrazoo je izjavil:

Kakšna je pa kaj nokia lumia 530, ki jo lahko kupiš zraven boba?

Js sem kupil 2 tedna rabljeno za 50€ (od nekoga, ki jo je kupil na bobu).
Plusi:
-deluje dokaj tekoče, kdaj pa kdaj se pozna, da rama ni ravno na pretek ampak glede na to, da uporabljam iphone 6, dela še kr solidno, tako da za malo manj zahtevne ni problema
-izdelava je ok, nič ne škripa
-cena je super
-ima dober signal (verjetno zaradi tega tudi večjo SAR vrednost)

Minusi
-ekran je res slab (od strani in pod koti so barve čisto drugačne)
-fotoaparat je bolj slab, predvsem ker nima niti autofocusa
-4gb spomina je zelo malo, ker veliko pobere že sam sistem, po treh, štirih aplikacijah ga je ostalo le še 990mb, torej priporočam spominsko kartico
-precej debel telefon

Če bi bil telefon 90-100€ bi že bilo za premislit o nakupu, saj kamera in ekran za marsikoga pretehtata. Za takšen denar pa je uredu ponudba.
««
47 / 112
»»