Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
stb ::
@koksi: Mogoče je varianta tudi, da najprej na bobu samo skleneš naročnino (npr konec decembra, da ujameš brutalno ponudbo), številko pa preneseš šele kasneje, po poteku vezave pri Mobitelu. Pač preračunaj kaj se ti najbolj splača (kakšna je kazen, kakšno je tveganje da bob spet podaljša akcijo...)
MrStein ::
Malo ste mimo.
Prenos številke ni vezan ne na začetek, ne na konec pogodbe.*
Lahko preneseš številko, ne da bi prekinil staro pogodbo.
Na obrazcu za prenos je eno od vprašanj: "Ob prenosu želim prekiniti naročniško razmerje pri dosedanjem operaterju" DA/NE
Če tam obkrožiš NE, se pogodba ne prekine in ni nobene kazni.
Le strošek prenosa 5 EUR.
Seveda potem imaš še dalje obveznosti iz stare pogodbe. Razen tega jo moraš po izteku vezave prekiniti. (moraš ne, ampak nesmiselno jo je plačevati, če je ne uporabljaš)
*- razen tega, da se po koncu pogodbe številka "izgubi". Torej če se pred koncem ne prenese, jo izgubiš in se (čez čas) dodeli komu drugemu.
Prenos številke ni vezan ne na začetek, ne na konec pogodbe.*
Lahko preneseš številko, ne da bi prekinil staro pogodbo.
Na obrazcu za prenos je eno od vprašanj: "Ob prenosu želim prekiniti naročniško razmerje pri dosedanjem operaterju" DA/NE
Če tam obkrožiš NE, se pogodba ne prekine in ni nobene kazni.
Le strošek prenosa 5 EUR.
Seveda potem imaš še dalje obveznosti iz stare pogodbe. Razen tega jo moraš po izteku vezave prekiniti. (moraš ne, ampak nesmiselno jo je plačevati, če je ne uporabljaš)
*- razen tega, da se po koncu pogodbe številka "izgubi". Torej če se pred koncem ne prenese, jo izgubiš in se (čez čas) dodeli komu drugemu.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
laguna1 ::
Pozdravljeni
Danes sem za svojo hčerko dobil račun, ima paket brutalni bob, porabila je:
- klic v druga mob omrejžja 8 min
- klic v stac.... 5 minut
- sporočila sms 896
- prenos podatkov 520 MB
- sporočila MMS 1 enota
Za to eno enoto so ji obračunali končno vrednost brez DDV 0,03 EUR, torej z DDV 0,04 EUR.
Račun je tako bil namesto 11,90 EUR (kot je brutalni bob) 11,94 EUR, torej so ji dodatno obračunali MMS.
Torej me zanima, ali brutalni bob ne vključuje tudi MMS - to je po moji logiki sms + prenos podatkov. Saj ne da bi dlakocepil, vendar me zanima načelno, ali res brutalni bob ne zajema tudi MMS sporočila.
LP
- sporočila sms 896
- prenos podatkov 520 MB
- sporočila MMS 1 enota
Za to eno enoto so ji obračunali končno vrednost brez DDV 0,03 EUR, torej z DDV 0,04 EUR.
Račun je tako bil namesto 11,90 EUR (kot je brutalni bob) 11,94 EUR, torej so ji dodatno obračunali MMS.
Torej me zanima, ali brutalni bob ne vključuje tudi MMS - to je po moji logiki sms + prenos podatkov. Saj ne da bi dlakocepil, vendar me zanima načelno, ali res brutalni bob ne zajema tudi MMS sporočila.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: laguna1 ()
hojnikb ::
Torej me zanima, ali brutalni bob ne vključuje tudi MMS - to je po moji logiki sms + prenos podatkov.
Tvoja logika je zgrešena. V ponudbi lepo piše, da enote veljajo samo za SMS (in sms ni enako mms) zato se pač računa po rednem ceniku.
#brezpodpisa
laguna1 ::
Hvala za informacijo, saj kot sem že napisal, ne gre se mi za tistih 4 cente, samo me je zanimalo.
LP
LP
bigbada ::
Imam novo bob-sim kartico in nov telefon. Staro sim kartico pa v starem telefonu -> me zanima če lahko na kakršenkoli način prenesem imenik oz. contacts na to novo sim kartico oz. telefon? A je to možno ali bom moral vse ročno prepisati ? Je možno tudi smse mogoče prenesti?
Star telefon je bil iphone s staro sim kartico, na kateri več ne dela številka. Nov pa android, z novo sim kartico in prenešeno številko iz stare sim kartice.
Hvala za odgovor!
LP
Star telefon je bil iphone s staro sim kartico, na kateri več ne dela številka. Nov pa android, z novo sim kartico in prenešeno številko iz stare sim kartice.
Hvala za odgovor!
LP
amacar ::
Na iphonu jih lahko daš v icloud in potem izvoziš kot .vcf vizitke, ki jih enostavno uvoziš na androidu, verjetno pa obstaja še milijon rešitev.
Za sms pa recimo to: http://www.hongkiat.com/blog/transfer-i...
Za sms pa recimo to: http://www.hongkiat.com/blog/transfer-i...
GTX970 ::
Daš staro kartico v nov telefon in uvoziš kontakte iz sim kartice.Če jih na njej ni, poskrbiš da so (daš staro kartico v staro telefon in jih izvoziš na sim).
Iphone ne omogoča izvoza in shranjevanja na sim, tako da zagotovo nima vseh številk na stari sim.
Mi je ratalo s programom "Mobiletrans". Vtakšen usb kabel od enega fona v pc, pol še pa drugega pa mal počakaš. Pol pa lahko preneseš vse kar hočeš (contacte, smse, calendar, videje, slike..). Easy. Minuta dela. Dober program :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bigbada ()
AlenkaBS ::
Moja zgodba je podobna spodnji. Ker nisem nikjer nič rešila, poskušam še tu.
1. klici na bob - nič.
2. mejli sem in tja - nič - vedno mi pošiljajo neke nastavitve, ampak internet na mojem telefonu še vedno ne dela
3. šla na Simobil - prijazen gospod je po bob navodilih nastavil nastavitve za internet - ne dela
4. MMS dela
5. v zadnjem mejlu me pošiljajo na servis - ne vem zakaj, ker je pri prejšnjem operaterju internet na telefonu delal
6. MMS-ji delajo z geslom "internet" in ne mms ali kaj takega, ko je v osnovnih bobovih navodilih
7. imam Samsung GT - I9070. itak ga ni na izbiro pri nastavitvah, če pa si pošiljam nastavitve za android, dobim samo brskalnik.
Zadnji mejl, ki so mi ga posredovali, vsebuje te nastavitve:
1. internet:
ime: bob gprs
apn: internet.bob.si
strežnik: 80.95.224.17
vrata:9201
uporabniško ime: bob
geslo: internet
server: ni nastavljeno
MMSC: ni nastavljeno
MMS Proxy; ni nastavljeno
MMS vrata: ni nastavljeno
MCC: 293
MNC: 40
vrsta potrjevanja: PAP
APN protokol: IpV4 (oz. tistega, ki imate) - to polje je obvezno
vrsta apn: internet+mms (internet,default)
2. MMS
ime: bob mms
apn: mms.bob.si
strežnik: ni nastavljeno
vrata: ni nastavljeno
MMSC: http://mmc/
MMS Proxy: 80.95.224.46
MMS vrata: 9201
MNC:40
vrsta potrjevanja: 40
APN protokol: IpV4 (oz. tistega, ki imate)
Vrsta apn: mms
Ker sem bolj laik kot ne, sprašujem tole:
Bob sim kartico sem probala na motoroli Moto G, model 2014, oznaka XT 1068. Seveda sem nastavila bobove nastavitve. Internet ni delal, MMS pa so.
Moj telefon nima nastavljive opcije za APN protokol IPv4, pa vseeno dela mms. Če je ta protokol nujen za to, da dela internet, kako to, da tudi na novi motoroli ni delal?
Jaz nimam več idej, bi imel kdo kakšen namig?
Alenka
1. klici na bob - nič.
2. mejli sem in tja - nič - vedno mi pošiljajo neke nastavitve, ampak internet na mojem telefonu še vedno ne dela
3. šla na Simobil - prijazen gospod je po bob navodilih nastavil nastavitve za internet - ne dela
4. MMS dela
5. v zadnjem mejlu me pošiljajo na servis - ne vem zakaj, ker je pri prejšnjem operaterju internet na telefonu delal
6. MMS-ji delajo z geslom "internet" in ne mms ali kaj takega, ko je v osnovnih bobovih navodilih
7. imam Samsung GT - I9070. itak ga ni na izbiro pri nastavitvah, če pa si pošiljam nastavitve za android, dobim samo brskalnik.
Zadnji mejl, ki so mi ga posredovali, vsebuje te nastavitve:
1. internet:
ime: bob gprs
apn: internet.bob.si
strežnik: 80.95.224.17
vrata:9201
server: ni nastavljeno
MMSC: ni nastavljeno
MMS Proxy; ni nastavljeno
MMS vrata: ni nastavljeno
vrsta potrjevanja: PAP
APN protokol: IpV4 (oz. tistega, ki imate) - to polje je obvezno
vrsta apn: internet+mms (internet,default)
2. MMS
ime: bob mms
apn: mms.bob.si
vrata: ni nastavljeno
MMSC: http://mmc/
MMS Proxy: 80.95.224.46
MMS vrata: 9201
MNC:40
vrsta potrjevanja: 40
APN protokol: IpV4 (oz. tistega, ki imate)
Vrsta apn: mms
Ker sem bolj laik kot ne, sprašujem tole:
Bob sim kartico sem probala na motoroli Moto G, model 2014, oznaka XT 1068. Seveda sem nastavila bobove nastavitve. Internet ni delal, MMS pa so.
Moj telefon nima nastavljive opcije za APN protokol IPv4, pa vseeno dela mms. Če je ta protokol nujen za to, da dela internet, kako to, da tudi na novi motoroli ni delal?
Jaz nimam več idej, bi imel kdo kakšen namig?
Alenka
Pozdravljeni,
v kolikor bo še kdo imel podobne težave kot sam:
problem z nastavitvami interneta sem rešil le tako, da sem poslal sim kartico nazaj bob-u, le-ta pa mi je poslal novo. Internet in vse ostalo normalno deluje. Očitno je bila napaka v sim kartici.
Pred kakšnim tednom sem postal Bob naročnik in mi še vedno ni uspelo nastaviti delovanje interneta :(. Je imel še kdo težave pri tem? Prosim za kakno info.
Torej po vstavitvi bob sim kartice so se mi nastavile APN nastavitve za internet in MMS - nastavitve so bile za simobil (ni delovalo), pobrisal sem in u bob strani prenesel nastavitve za Galaxy S3 (imam Galaxy S2). Z info bob so mi sporočili naj prenesem nastavitve za Samsung in android, kar tudi ni rešilo problema.
Vmes sem še ponastavil tel. na tovarniške nastavitve, izbrano imam omrežje bob in vključen podatkovni prenos. MMS-i delujejo bp, pri pošiljanju se prikaže prenos edge (E). Ob vsakem spreminjanju dostopne točke (APN) sem nastavitve shranil in restartal tel.
Pls help :)
Trenutno imam nastavljeno:
APN: internet.bob.si
Proxy: 80.95.224.17
Vrata: 9201
U. ime: bob
Geslo: internet
Strežnik: http://bob.si
Vrsta potrjevanja: PAP
Vrsta APN: default,supl
Protokol: IPv4
lp, J.
JBov si rešil problem z intenetom? Namreč jaz imam podobne težave, poskusil sem že vse in nikakor se ne morem povezati na net. Njihove ponujene nastavitve mi ne delujejo. Imam pa nokio x7.
Žal ni rešeno. Dali so mi par navodil po mailu pa nič ne pomaga. Kartico po navodilu vstavil tudi v dva druga telefona, nastavil APN, shranil, restartal in nikjer ni delovalo. Niti se ne prikaže ikona za prenos (egde ali 3G), MMS delujejo bp. Sporočili so mi naj jim pošljem podatke kdaj se povezujem, tel. št. ipd, da bi preverili ampak še ni odgovora in tudi ne vem če bodo lahko naredili poizvedbo glede na to, da se niti 1kb ni prenesel kar verjetno pomeni, da me v omrežju niti niso zaznali.
Sem pa vmes našel ugodnejši paket na Tušu kjer mi vse dela BP. Sporočim če kaj uredim na bob.
Lp
Luftika ::
Pozdravljeni
- sporočila sms 896
- prenos podatkov 520 MB
- sporočila MMS 1 enota
LP
Sama uporabljam paket bob že 2 leti. In ta hip sem zelo razočarana prav zaradi tega, ker so kar naenkrat začeli zaračunavati MMSe. Še bolj čudno je to, da so začeli MMSe začeli zaračunavati pri uporabnikih zelo različno. Pri enih septembra, pri drugih oktobra, pri tretjih zdaj novembra!!!! Mutni posli bi se temu reklo!!!! Ja, ja, nikjer ne piše, da MMSi niso vključeni v vsoto, a hkrati imajo na njihovi spletni strani, ko lahko kontroliraš porabo, kategoriji smsi in mmsi združeni v eno. Zakaj se pa prenešeni podatki pri MMSih upoštevajo v količini poslanih podatkov? Se pravi, da mmse 2x zaračunajo (v primeru, da prekoračiš prenos podatkov in mms posebej?). Razoračana sem nad temi mučkami, ki se dogajajo zadnje čase pri bobu - tudi pošiljanje računov iz različnih naslov, z napačnimi logoti ipd... Vse skupaj je malo čudno.
antonija ::
Meni so od prvega meseca naprej zaracunavali MMSje, nikoli niso bili vkljuceni v kvote. Je pa res da sem najprej bil na 4 cente, potem sem pa sel na pakete z vkljucenimi kvotami.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
mk766321 ::
Koliko je meni znano se MMS-i obračunavajo že od vsega začetka. Nikjer nisem zasledil, da so "zastojn".
Če ne dela niti na drugih telefonih, je verjetno kaj s SIM narobe.
Je že nekdo poročal o podobnem primeru, pa je potem zamenjal z novo SIM in je potem delalo OK.
Motiti se je človeško.
Še nikoli nisem na tak način menjala sim kartice. A to zahtevaš, prosiš, težiš po telefonu? Moram kaj dodatno plačat? Res ne vem :(
Bom prebrala še malo za nazaj.
Je že nekdo poročal o podobnem primeru, pa je potem zamenjal z novo SIM in je potem delalo OK.
Sami ::
Pozdravljeni
- sporočila sms 896
- prenos podatkov 520 MB
- sporočila MMS 1 enota
LP
Sama uporabljam paket bob že 2 leti. In ta hip sem zelo razočarana prav zaradi tega, ker so kar naenkrat začeli zaračunavati MMSe. Še bolj čudno je to, da so začeli MMSe začeli zaračunavati pri uporabnikih zelo različno. Pri enih septembra, pri drugih oktobra, pri tretjih zdaj novembra!!!! Mutni posli bi se temu reklo!!!! Ja, ja, nikjer ne piše, da MMSi niso vključeni v vsoto, a hkrati imajo na njihovi spletni strani, ko lahko kontroliraš porabo, kategoriji smsi in mmsi združeni v eno. Zakaj se pa prenešeni podatki pri MMSih upoštevajo v količini poslanih podatkov? Se pravi, da mmse 2x zaračunajo (v primeru, da prekoračiš prenos podatkov in mms posebej?). Razoračana sem nad temi mučkami, ki se dogajajo zadnje čase pri bobu - tudi pošiljanje računov iz različnih naslov, z napačnimi logoti ipd... Vse skupaj je malo čudno.
MMS sporočila se obračunavajo že od samega začetka. BOB naročniški paketi ne vsebujejo zakupljenih količin MMS sporočil.
Podrobnosti o paketih si lahko pogledaš na sledeči povezavi: http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc...
Vsako poslano MMS sporočilo se obračuna 0,04EUR po veljavnem ceniku: http://www.bob.si/Upload/ceniki/cenik%2...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Posljes email na bob in pocakas na posto, ali pa klices na bob (1 EUR/min) in pocakas posto. Mogoce ti po telefonskem klicu posljejo kaksen dan prej.
Še nikoli nisem na tak način menjala sim kartice. A to zahtevaš, prosiš, težiš po telefonu? Moram kaj dodatno plačat? Res ne vem :(
V kolikor meniš, da je sim kartica v okvari jo lahko pošlješ na BOB in sicer na poštni predal "BOB, p.p. 415, 1001 Ljubljana", tehniki bodo sim kartico testirali in ti v primeru okvare (stvarna napaka) še isti dan v pošljejo nazaj novo brezplačno. V primeru fizične poškodbe (napaka uporabnika) pa se menjava obračuna 11EUR.
Posljes email na bob in pocakas na posto, ali pa klices na bob (1 EUR/min) in pocakas posto. Mogoce ti po telefonskem klicu posljejo kaksen dan prej.
Plačljive telefonske številke za pomoč BOB uporanikom že nekaj časa ni več. BOB uporabniki imajo na voljo brezplačno telefonsko številko za pomoč uporanikom 068 680 680.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Hvala. Bom razmišljala v tej smeri.
V kolikor meniš, da je sim kartica v okvari jo lahko pošlješ na BOB in sicer na poštni predal "BOB, p.p. 415, 1001 Ljubljana", tehniki bodo sim kartico testirali in ti v primeru okvare (stvarna napaka) še isti dan v pošljejo nazaj novo brezplačno. V primeru fizične poškodbe (napaka uporabnika) pa se menjava obračuna 11EUR.
Plačljive telefonske številke za pomoč BOB uporanikom že nekaj časa ni več. BOB uporabniki imajo na voljo brezplačno telefonsko številko za pomoč uporanikom 068 680 680.
Plačljive telefonske številke za pomoč BOB uporanikom že nekaj časa ni več. BOB uporabniki imajo na voljo brezplačno telefonsko številko za pomoč uporanikom 068 680 680.Nice one!! Tistih 1EUR/min je bilo rahlo oderuskih.
radmannsdorf ::
Meni MMS-e obračunavajo že 2 leti in pol, od vsega začetka. Veseli bodite če vam jih do zdaj niso :)
A sploh še kdo uporablja MMSe danes, ko imaš toliko podatkovenga prenosa vkjučenga ?
#brezpodpisa
A sploh še kdo uporablja MMSe danes, ko imaš toliko podatkovenga prenosa vkjučenga ?
Točno tako, MMS sporočila so zamudna, slabše kvalitete (omejitev 300kb), preko maila je dosti lažje in hitreje. Sklepam pa da nimajo vsi uporabniki email naslova, še posebej starejša populacija.
Starsi/stari starsi dostikrat niso kompatibilni s podatkovnim prenosom, MMSji jim pa nekako se grejo (so skoraj isti kot SMSji).
Al pa MMS poslat ;) Pa se odgovorit znajo nanj (nse vsi...).
MMSji so zastareli, ne pa toliko kot email :)
Ampak je pa tudi generacija starejsih obcanov precej zastarela, tako da ravno pasejo skupaj k MMSjem.
Ampak je pa tudi generacija starejsih obcanov precej zastarela, tako da ravno pasejo skupaj k MMSjem.
ja, ampak email je še vedno najbolj v uporabi, pa vedno se razvija. MMSji pa so v zatonu pač. Maili se bodo še dolgo uporabljali.
franckranc ::
Kje pa se paket z Lumio 530 da fizično nabaviti?
Pošte (preveril na treh) imajo očitno samo poceni Samsunge - pa še to samo kos ali največ dva...
Lidl pa tudi samo bob kartice prodaja.
Opisano stanje velja za Gorenjsko.
Pošte (preveril na treh) imajo očitno samo poceni Samsunge - pa še to samo kos ali največ dva...
franckranc je izjavil:
Kje pa se paket z Lumio 530 da fizično nabaviti?
Prodajna mesta: http://www.bob.si/kupi-bob/prodajna-mes...
Preveri na posameznem prodajnem mestu (odvisno od zalog) ali pa seveda spletna trgovina (dostava zastonj).
Luftika ::
MMS sporočila se obračunavajo že od samega začetka. BOB naročniški paketi ne vsebujejo zakupljenih količin MMS sporočil.
Podrobnosti o paketih si lahko pogledaš na sledeči povezavi: http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc...
Vsako poslano MMS sporočilo se obračuna 0,04EUR po veljavnem ceniku: http://www.bob.si/Upload/ceniki/cenik%2...
Da, da, vse te zadeve v zvezi z vsebovanjem in nevsebovanjem poznam, ker preberem tudi drobni tisk.
Iz vseh odgovorov, ki so bili pod mojim postom in glede na lastne izkušnje pa očitno stvari le niso tako preproste. Pa ne gre za to, da bi bila vesela, ker mi do sedaj tega niso računali, saj mesečno pošljem le 1-2 MMSa, če sploh. Tako da ne verjamem, da sem v teh dveh letih privarčevala 0,50€. Tudi prijateljica me je danes vprašala, kdaj je Bob začel posebej računati MMSe. Ker tudi njej jih do sedaj niso. Vse tri smo sklenile naročnine v popolnoma različnih obdobjih. Jaz pred 2 letoma, prijateljica pred letom in sestra pred nekaj meseci.
Račun od sestre, ki ima takšen paket kot jaz, je bil septembra v primerjavi z mojim drugačen. PIz mojega računa se lepo vidi, da so bili takrat MMSi "vključeni" v paket, njej so pa MMSe zaračunali posebej. Z oktobrom so MMS, ki sem ga v ta namen prav testno poslala, zaračunali tudi meni. Prav tako v spletni aplikaciji, kjer se lahko kontrolira sprotna poraba, ne vidi, da so MMSi ločeni temveč so prišteti k normalni sms porabi. Vsaj včeraj je bilo še tako.
In prav na podlagi zgoraj opisanega si upam trditi, da je vse skupaj malo čudno.
Sicer pa pozivam BOB operaterja, da MMSe vključi v porabljene količine SMSov, pa bo. :)
Da, da, vse te zadeve v zvezi z vsebovanjem in nevsebovanjem poznam, ker preberem tudi drobni tisk.
Iz vseh odgovorov, ki so bili pod mojim postom in glede na lastne izkušnje pa očitno stvari le niso tako preproste. Pa ne gre za to, da bi bila vesela, ker mi do sedaj tega niso računali, saj mesečno pošljem le 1-2 MMSa, če sploh. Tako da ne verjamem, da sem v teh dveh letih privarčevala 0,50€. Tudi prijateljica me je danes vprašala, kdaj je Bob začel posebej računati MMSe. Ker tudi njej jih do sedaj niso. Vse tri smo sklenile naročnine v popolnoma različnih obdobjih. Jaz pred 2 letoma, prijateljica pred letom in sestra pred nekaj meseci.
Račun od sestre, ki ima takšen paket kot jaz, je bil septembra v primerjavi z mojim drugačen. PIz mojega računa se lepo vidi, da so bili takrat MMSi "vključeni" v paket, njej so pa MMSe zaračunali posebej. Z oktobrom so MMS, ki sem ga v ta namen prav testno poslala, zaračunali tudi meni. Prav tako v spletni aplikaciji, kjer se lahko kontrolira sprotna poraba, ne vidi, da so MMSi ločeni temveč so prišteti k normalni sms porabi. Vsaj včeraj je bilo še tako.
In prav na podlagi zgoraj opisanega si upam trditi, da je vse skupaj malo čudno.
Sicer pa pozivam BOB operaterja, da MMSe vključi v porabljene količine SMSov, pa bo. :)
To ni navedeno v drobnem tisku, v vsaki javno objavljeni reklami so ob naročniškem paketu navedene zakupljene količine, MMS sporočil nikoli ni bilo med njimi. V veljavnem ceniku, ki je dostopen vsem je navedeno, da se MMS sporočila obračunajo 0,04EUR (0,03+DDV).
V spletnem portalu mojbob pa imaš poslana SMS in MMS sporočila prikazana pod enako vrednostjo, lahko pa po obdobju preveriš koliko si jih dejansko poslal.
Glede neobračuna MMS sporočil do sedaj še nisem bil seznanjen :D V tole res dvomim,....lahko pa si imela srečo:-)
Upam, da bo tvoj poziv obrodil sadove :D
Tole z MMSji (neobračunavanjem) se je zgodilo tudi pri moji sestri nekje 2,3 meseca nazaj in moji mami (za mesec oktober). Seveda bi se težko pritoževal nad neobračunavanjem
blackbfm ::
danes ko ma vsak zanikrn telefon sinhnorizacijo mailov, kontaktov in še več out of the box, še vedno čarate z nekimi mmsi..a resno
Poslala sem še dva mejla, pa me sploh ne jemljejo resno. Poskusila sem še enkrat z mojim telefonom in tuš sim kartico - internet dela (čisto osnovne nastavitve).
Prijateljica je nov bob naročnik, od včeraj ji vse dela - ko dam v njen telefon mojo bob sim kartico - se pač čudež ne zgodi.
Torej sem danes poslala priporočeno po pošti kartico nazaj. Upam, da me ne bodo kaj shecali. Ker imam pa tega res že dost.
Aja, kupila sem jo na pošti v Črnučah.
A.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AlenkaBS ()
vklopi si viber
Viber omogoča zastonj MMS-e? Ali kaj?
danes ko ma vsak zanikrn telefon sinhnorizacijo mailov, kontaktov in še več out of the box, še vedno čarate z nekimi mmsi..a resno
MMS stane 4 cente
MMS lahko pošlješ direkt kontaktu
kontakt prejme MMS direkt na telefon
Če misliš, da je lažje nekoga prepričati, da odpre email račun, ga nastavi na telefonu, nastavi internet, kupi internet paket, potem pač misliš narobe.
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Ne, samo danes je popularen med otroci, pa so vsi prepricani da je to one-to-rule-them-all.vklopi si viber
Viber omogoča zastonj MMS-e? Ali kaj?
blackbfm ::
Če misliš, da je lažje nekoga prepričati, da odpre email račun, ga nastavi na telefonu, nastavi internet, kupi internet paket, potem pač misliš narobe.
Zakaj bi rabil koga sploh karkoli prepricat...meni se zdi samoumevno da imas odprt email racun in nastavljen na tel..mislim res se moras prav extra potrudit da se izognes temu, sploh na android in gmail kommbinaciji
na androidu veliko storitev brez mejl računa sploh nemoreš uporabljat (recimo play).
#brezpodpisa
Zakaj bi rabil koga sploh karkoli prepricat...meni se zdi samoumevno da imas odprt email racun in nastavljen na tel..mislim res se moras prav extra potrudit da se izognes temu, sploh na android in gmail kommbinacijiUf, meni se pa danes zdi samoumevno da imas odprtih kar nekaj email racunov, da nekatere skrbno skrivas pred vecino "socialnih" storitev in posledicno pred spamerji. Google (android) in raznim forumi, online stacune, itd. smejo videti moje "spam" naslove (imam se en nizji nivo kjer so ubistvu throwaway naslovi), tisti ki mi pa pisejo uporabne stvari na email pa izvejo moje "uporabne" email naslove.
Google play je tako na enem od spam email naslovov.
Android telefoni so namenjeni ravno temu: google play, vreme, email, sinhronizaciji z vsem. Večina ima pametni telefon, da koristi vse njegove funkcije. Ne pa da ga uporablja za klicanje in zastarele MMSe. Just sayin. Da imaš pa več email računov odprtih pa je tudi nepotrebno pretiravanje, saj lahko vse filtriraš na enemu, razen če si pač neki računalniški laik, pol razumem.