» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
33 / 112
»»

hojnikb ::

Ima bob sploh MMSe ?
#brezpodpisa

d4vid ::

Kako je s prenosom podatkov v predplačniškem paketu? Kakšna je kaj cena, jaz je ne najdem nikjer, razen za 1GB opcijo.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

s6c-gEL ::

hojnikb
Delajo tudi na bobu, če imaš omogočeno data povezavo.

d4vid
Kako je s prenosom podatkov v predplačniškem paketu?

Je ni.

http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-podat...
ne pozabi - podatkovno opcijo 1 GB lahko vklapljajo le bob naročniki. če še nisi, lahko svoj predplačniški paket enostavno spremeniš v naročniškega.

Poleg tega je bob 4 cente http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc... bolj ugodna rešitev kot predplačniki paket, saj nima mesečne naročnine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: s6c-gEL ()

theBill ::

echo je izjavil:

Razumem, da so budget ponudnik - da nimajo osebnih izpostav po manjših krajih, da dobiš veliko informacij preko portala.
Ampak ta zgrešeni klic se mi zdi trivialna zadeva za ponudnika storitev.
Res pa da ne vem spet toliko o mobilnih storitvah, ravno zato vas sprašujem.

Je to tako drago nardit?

Ne samo po manjših krajih, niti po večjih nimajo izpostav ali pooblaščenih posrednikov.

To je tudi eden izmed razlogov, da so lahko tako poceni, ker samo provizija za novo naročnino stane operaterja 50-70€.

d4vid ::

s6c-gEL je izjavil:

hojnikb
Delajo tudi na bobu, če imaš omogočeno data povezavo.

d4vid
Kako je s prenosom podatkov v predplačniškem paketu?

Je ni.

http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-podat...
ne pozabi - podatkovno opcijo 1 GB lahko vklapljajo le bob naročniki. če še nisi, lahko svoj predplačniški paket enostavno spremeniš v naročniškega.

Poleg tega je bob 4 cente http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc... bolj ugodna rešitev kot predplačniki paket, saj nima mesečne naročnine.

Potem pa bob ni zame... Iščem nekaj predplačniškega za internet. Bom vzel tušmobil 24 ur internet.
Nebi jemal naročnine, ker bo to druga SIM v aparatu in nočem plačevat 2 naročnin.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

mobitel ima tudi neke opcije interneta, ko so še relativno ugodne. 2€ za 1GB na dan
#brezpodpisa

MrStein ::

d4vid je izjavil:

Kako je s prenosom podatkov v predplačniškem paketu? Kakšna je kaj cena, jaz je ne najdem nikjer, razen za 1GB opcijo.

cena za prenos podatkov v Sloveniji 0,066 €/MB**

Tule, pod podrobnosti (moraš klikniti da pokaže): http://bob.si/ponudba-bob/bob-predplacn...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

antonija ::

d4vid je izjavil:

Potem pa bob ni zame... Iščem nekaj predplačniškega za internet. Bom vzel tušmobil 24 ur internet.
Nebi jemal naročnine, ker bo to druga SIM v aparatu in nočem plačevat 2 naročnin.
BoB 4 cente je paket "brez narocnine". Ubistvu ima narocnino 0 EUR na mesec, tako da tehnicno gledano ni brez narocnine, je pa narocnina zastonj, placas samo porabo. Ce bi rad imel SIMko samo za prenos podatkov, potem si poglej kombinacijo bob 4 cente (0 EUR narocnine) + 1GB na mesec (5 EUR na mesec). Ce pa ne potrebujes 1GB prenosa na mesec si pa glede na pricakovano kolicino podatkov na mesec lahko izracunas, koliko bi te kostal bob 4 cente (1MB = 4c).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

...:TOMI:... ::

Zdaj ste pa natresli nekaj nersnic.

Prvo, naučite se brati SMS je SMS, to ni enako MMS.

Drugo, podatkovna povezava je, ne glede na to ali je predplačniško ali naročniško razmerje, res pa je, da predplačniki imajo samo eno možnost-to je koriščenje podatkov po redni ceni 0,066EUR za MB, naročniki pa imajo več opcij. Ena opcija je reden cenik 0,04 EUR/MB, druga opcija je 1 GB za 5EUR, tretja opcija je, da so podatki vključeni v paket (npr. brutalni bob).

Ne vem, zakaj imate fetiš na polnilne kartice, pa na obvezno polnjenje na 3 mesece pa še na višjo ceno za 1/3. Je res tako težko plačat položnico? Ste na tem tehničnem forumu res tako leseni?

Glede izkušenj s tušmobilom bi jaz najprej pregledal tale forum, ker po moje se nočeš prerekat z njimi, ko gre kaj narobe. Pa še stalno je treba gledat, da nisi slučajno v roamingu, ker drugače je to drago, kot žafran.

Bob ima omejitev hitrosti na 7,2 Mb/s in interval za podatke 64 kb, medtem ko drugi tega nimajo.
Tomi

Zgodovina sprememb…

Interval imajo vsi.
Motiti se je človeško.

Sami ::

Bob ima omejitev hitrosti na 7,2 Mb/s in interval za podatke 64 kb, medtem ko drugi tega nimajo.

Vsi mobilni operaterji imajo interval za prenos podatkov, preveri pri konkurenci.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Seveda ga imajo, vendar ne tako neugodnega za uporabnika. Imajo recimo 1 k ali 10 k, ne pa 64 k.
Tomi

intervali gor ali dol, itk imajo vsi (vkjučno z bobom) kriminalno velike cene za MB podatkov, če le teh nimaš vnaprej zakupljenih. What is this, the 90' ?
#brezpodpisa

svecka ::

Kakšna mnenja o Brutalnem Bobu, že kdo novi lastnik?

petrusko ::

Sem na Bobu že več kot leto.
Prej sem imel mini Bob (6,9 €) + data (5 €) -> 200 min/200 sms + 1GB. Zdaj sem šel na brutalnega za isto ceno, stem da imam 1000+1000+1000. Skratka 24 MB podatkov manj, je pa 800 min in 800 SMS plusa.

Veliko je bilo že napisanega, ampak jaz res ne pogrešam "voicemail", ali povratnega SMS-a, ali klica na čakanju ipd., ali katere koli druge storitve za naročnike si-mobila ali mobitela.
Bob je zame zakon. Nimam nobenih pripombic. Doslej sem klical podporo samo 1x in še to prejšnji teden zaradi menjave paketa, zadevo sem uredil v 30 sekundah. Kar nekaj kolegov je na Bobu -> od mularije, do podjetnikov, ...

Podjetniki bolj težko, ker ne morejo dati računa v stroške. Če pa misliš "podjetniki", potem pa verjamem.

Kdo od resnih bi se šel igrat za nekaj eur na mesec in tvegati nedosegljivost ipd.? Resne firme so pri državnem operaterju, ne uporabljajo nekih cenenih stvari. Simobil tudi ni poceni, praktično ista cena je v primerjavi z mobitelom.
Tomi

Veliko je bilo že napisanega, ampak jaz res ne pogrešam "voicemail", ali povratnega SMS-a, ali klica na čakanju ipd., ali katere koli druge storitve za naročnike si-mobila ali mobitela.

Bob omogoča storitev klica na čakanju, v kolikor to tvoj mobilni aparat omogoča.

Torej ni "tajnice" ter SMS obvestila. Še kaj?
Je kje kaki pregled?
Motiti se je človeško.

thramos ::

Ni monete.

Ni možnosti za plačilo z direktno bremenitvijo, ni LTEja (hitrost je max 7,2 Mbit), ni SMS-a o zgrešenem klicu, v paket po navadi ni vključenih MMS sporočil, so samo SMS, MMS plačaš posebej, interval za podatke je 64 kb, za klice je minutni interval (to imajo sedaj vsi), ni možnosti monete, ni uradne aplikacije za preveritev stanja (samo spletna stran), ni možnosti za uporabo SIP-a, uporablja omrežje simobil (to ni nujno slabo).

Dobra stran je, da lahko plačaš brez provizije s kreditno/debetno kartico, ni naročnične (številka ti nikoli ne zapade, kljub porabi 0€), na ST imamo Samija, ki ažurno odgovarja na vprašanja :). Pozitivna stran je uporaba omrežja simobil in ne nekih hibridnih zadev, kot so nacionalni roaming in s tem povezane prekinitve, različne cene za različna omrežja, kot imata to t-2 in tušmobil. Dobro je tudi to, da po porabi vseh količin v paketu, ni astronomsko visokih cen dodatnih količin, pač pa velja redna cena 0,04 €. Če pa porabiš opcijo 1 GB, pa se zakupi nov 1 Gb po ceni 5 €. Kar prekoračite zakupljen prenos podatkov pri ostalih operaterjih, če si upate.

To je to, če sem pa še kaj pozabil, pa dopišite.
Tomi

Potem gredo pri Bobu MMS-i iz zakupljene količine prenosa podatkov, oziroma če nimaš zakupa prenosa podatkov se obračunajo kot prenos podatkov po rednem ceniku?

Po moje prenos dodatno plačaš če:

presežeš velikost standardnega MMSa ali če si v tujini. V domačem omrežju praviloma ne plačaš dodatno prenosa podatkov za MMS. Bolj natančno pa naj ti povedo na bob pomoči ali pa bo kdo drug odgovoril iz prakse.
Tomi

mk766321 ::

Kar prekoračite zakupljen prenos podatkov pri ostalih operaterjih, če si upate.

Ej, to pa je čista resnica. Jaz sem zaradi povezave z Siolom, prešel na mobitel, ko sem brskal koliko me stane če prekoračim zakupljeno, sem se zgrozil.

Sem ohranil bob številko, saj res je račun enak 0, številko pa imam še vedno aktivno(za kake ljubice, hehe).

Čist tak, a se da pri teh naročniških paketih (sploh ni važno kir operater) nastavit kako blokado, do kod lahko porabiš ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Čist tak, a se da pri teh naročniških paketih (sploh ni važno kir operater) nastavit kako blokado, do kod lahko porabiš ?

BOB kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev "omejitve oz. opozorila" o določeni porabi ne omogoča. Svetujem, da si v mobilnem aparatu nastaviš omejitev oz. opozorila, to podpira že večina pametnih mobilnih aparatov.

Opažam pa, da je že nekaj časa na playstoru neuradna aplikacija "Bob Poraba", za delovanje aplikacije BOB seveda ne odgovarja, link: https://play.google.com/store/apps/deta...

radmannsdorf ::

bob poraba je super, jo uporabljam že dalj časa.
sem pa danes že tretjo naročnino za našo familijo sklenil. sam sem pri njih že dve leti in pol in je zakon. še nikol nobenega problema.

francek1 ::

...:TOMI:... je izjavil:

Podjetniki bolj težko, ker ne morejo dati računa v stroške. Če pa misliš "podjetniki", potem pa verjamem.

Kdo od resnih bi se šel igrat za nekaj eur na mesec in tvegati nedosegljivost ipd.? Resne firme so pri državnem operaterju, ne uporabljajo nekih cenenih stvari. Simobil tudi ni poceni, praktično ista cena je v primerjavi z mobitelom.

Ma kakšna nedosegljivost neki! Sem na BOB-u že od začetka in imajo vsi okoli mene težave z omrežji(sploh tisti na TUŠ-u) meni pa zadeva špila 100%! S tem strašijo tisti, ki podpirajo zlatarje (beri nategunski Telekom).

theBill je izjavil:

Potem gredo pri Bobu MMS-i iz zakupljene količine prenosa podatkov, oziroma če nimaš zakupa prenosa podatkov se obračunajo kot prenos podatkov po rednem ceniku?

MMS-i se obračunavajo posebej, izven podatkovnega paketa.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

PrihajaNodi ::

Ma kakšna nedosegljivost neki! Sem na BOB-u že od začetka in imajo vsi okoli mene težave z omrežji(sploh tisti na TUŠ-u) meni pa zadeva špila 100%! S tem strašijo tisti, ki podpirajo zlatarje (beri nategunski Telekom).

Se strinjam. Imam Bob za posel, zdej če sem nedsogljiv v določenem momentu, bodo pač poklicali kasneje ali poslali e-mail.

Meni je ok zadeva.

Pogrešam pa xl bob 1500 m 1500 sms in 1500 gb za 9€ tako kot imajo avstrijci.

Kaj mi če neomejeno vsega če pa nikoli ne koristim neomejeno vsega.

Pogrešam pa xl bob 1500 m 1500 sms in 1500 gb za 9€ tako kot imajo avstrijci.

Ne razumem sedaj tega. Najprej pogrešaš XL bob kjer ima 1500 vsega, naslednji stavek pa pišeš, da itak ne porabiš teh 1000 kar imaš. Zakaj pol pogrešaš? Zaradi tistih 2€ razlike? V 1 mesecu ti je 2€ toliko denarja, da to pogrešaš?

razumel bi če ti 1000 enot ne bi blo dovolj. No, ne vem kaj naj rečem na tako škrtlobo. pa sem prepričan, da dnevno zajebeš večkot 2€(čiki, pijača,....).

PrihajaNodi ::

da itak ne porabiš teh 1000 kar imaš.

Kje pa sem to napisal? Si nepismen ali slep?

alex401 ::

Bom šel na tale Bob paket. Kako je najenostavneje, da kupim SIM kartico preko spleta in potem uredim naročniško razmerje ali kupim v prodajalni in potem urejam ? Če prav razumem v trgovini lahko izbiraš telefonsko številko, kako pa je preko spleta, dobiš tisto, ki je na vrsti za pošiljanje ?

sj lahko prepišeš staro številko ? :|
#brezpodpisa

Petra9 ::

Zdravo,

tudi jaz bi prosila za nasvet ... trenutno sem pri simobilu, orto smart (20 evrov na mesec, ogromno neporabljene količine, saj so klici in SMSi neomejeni) in sedaj lahko vzamem nov telefon, ker je 2 leti že mimo.

Včeraj pa sem videla ta novi paket od BOBa in se mi zdi zelo zanimiv :)
Torej, če grem iz simobila (ki je lastnik od boba), to potem menjam paket, ne štekam čisto, kako je z menjavo? Moram prekiniti Simobil? Za BOB je potrebno kupiti novo SIMko, ne? Samo potem sem brez telefona, kar pa pri simobilu ni problem, je pa zopet vezava za 2 leti. Kje kupite telefon, če imate BOB? Plačate celo ceno pri Simobilu?

In še ena težava, čez pol leta grem po vsej verjetnosti v tujino, za več let. In se mi kot kaže ne splača vzeti nov telefon na naročnino, kot sem gledala, so stroški prekinitve ogromni.
Pol sem pomislila, da bi bil BOB boljši, piše za prekinitev pogodbe, neplačil je strošek 5 evrov, kar je bolje kot 20 evrov za dokončen izklop? Ali to slučajno pomeni, da bi mogla plačati oboje?

Ne vem, kaj storiti :/ in stokat so me že nategnil ti operaterji :/

Če hočeš telefonsko številko obdržati, potem skleni z Bobom tako pogodbo (lahko tudi predplačniško) in bodo oni prekinili pogodbo s SiMobilom. Sicer se ti lahko številka izgubi.
Motiti se je človeško.

> Za BOB je potrebno kupiti novo SIMko, ne?
Ja, to je vedno tak, je vračunano v ceno.

> Samo potem sem brez telefona, kar pa pri simobilu ni problem, je pa zopet vezava za 2 leti.
To je malo nerazumljivo. Telefonski aparat ti ostane (razen če si ga imela v najemu, samo tega noben nima ;)).
Ker pri prenosu številke staro pogodbo prekine novi operater, imaš delujočo staro SIM do trenutka (no, ure) prenosa številke. Torej imaš stari paket, dokler ne uredijo prenosa številka. Ta dan dobiš obvestilo, da ti bodo čez noč prenesli številko. Pred spanjem vzameš vem staro SIM in daš not novo in zjutraj že imaš staro številko na novem paketu.
Na bob-u ni vezave. Trajanje pogodbe je neomejeno.

PS: Prenos številke stane 5 EUR. (eni operaterji ti podarijo ta strošek, Bob mislim da ne)

PPS: Če misliš uporabljati samo pol leta, razmisli o predplačniškem paketu ali tistim z 0 EUR naročnine.

PPPS: Zakaj pa rabiš nov telefon? Se ponavadi bolj splača v prosti prodaji kupit. (pogosto je ceneje, pa še brez čudnih pogodbenih obveznosti).

Petra9 je izjavil:

:/ in stokat so me že nategnil ti operaterji :/

To je stvar policije (ali kake svetovalnice, na koncu koncev lahko na forumu vprašaš).
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Petra9

Kako začneš
http://www.bob.si/pomoc-in-vprasanja/po...
prijava in aktivacija naročniškega razmerja

Je čisto vseeno, kateri paket kupiš (predplačniški/naročniški), pazi le na velikost sim kartice; micro oz navadna sim.

https://www.bob.si/postani-bob-narocnik...
Potem pride do tebe kurir, podpišeš pogodbo in prenos številke.

Torej, če grem iz simobila (ki je lastnik od boba), to potem menjam paket, ne štekam čisto, kako je z menjavo?

1 lastnik, 2 podjetji, 2 operaterja.
V tvojem primeru je enako kot če greš iz Simobila k Tušmobilu.

terratech ::

V preteklem tednu sem kupil BOB SIM kartico. Takoj je vse delovalo.
Izpolnil spletni obrazec - zahteval tudi prenos stare številke, prejel dokumente.
Včeraj sem dobil SMS, da danes preklopijo na staro številko.

Žal pa danes telefon sploh ne deluje. Enostavno se ne prijavi v Si.mobil-ovo omrežje.
Pišem E-maile in sprašujem kaj se dogaja, a ne dobim odgovora.
Kontaktna številka je nonstop zasedena.

Ali lahko kdo svetuje kaj naj naredim, da telefon le spravim k delovanju?

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

da itak ne porabiš teh 1000 kar imaš.

Kje pa sem to napisal? Si nepismen ali slep?

terratech
Pošlji mail s svojimi podatki in pojasni situacijo, če je 068 številka ves čas zasedena.

> 068 številka ves čas zasedena.

O o, first crack in the armour? :)
No, upam da ne.
Motiti se je človeško.

francek1 je izjavil:

theBill je izjavil:

Torej če prav razumem vse MMS-e plačaš dodatno (po velikosti oziroma količini prenosa podatkov), tudi če imaš sklenjen brutalni bob, ki že ima vključen 1 GB prenosa podatkov.

Imho odšteva iz kvote 1 Gb.

eales ::

Pokliči na 068 in vztrajaj. Včeraj sem klical za spremembo paketa in sem, predno se je kdo oglasil, visel na liniji 10 minut...

Je pa res, da je bila nato sprememba paketa izvedena v vsega 3 minutah :)

Petra9
http://www.bob.si/kaj-je-bob/prenos-tel...
želim postati bob naročnik in obdržati svojo številko

theBill je izjavil:

francek1 je izjavil:

theBill je izjavil:

Torej če prav razumem vse MMS-e plačaš dodatno (po velikosti oziroma količini prenosa podatkov), tudi če imaš sklenjen brutalni bob, ki že ima vključen 1 GB prenosa podatkov.

če imaš naročnino, vsak MMS stane 4 cente.
če imaš predplačniško, vsak MMS stane 6,9 centa.

terratech ::

s6c-gEL je izjavil:

terratech
Pošlji mail s svojimi podatki in pojasni situacijo, če je 068 številka ves čas zasedena.

Prvi mail sem poslal že ob sedmih zjutraj, a ne odgovorijo. Tako sploh ne vem kaj je narobe, do kdaj na pričakujem normalno delovanje.

Takšen odnos je zares nesprejemljiv.

V vseh dolgih letih uporabe mobitelov, nisem imel še nikdar podobne težave. Vedno sem takoj prejel odgovor.

Petra9 ::

Simobil info center (080 40 40 40) je nedosegljiva, beat that :P

Hvala za odgovore!

petra, če hočeš na bob, moraš klicati na bob, ne na simobil. ne moraš klicat na simobil, pa jim rečt da bi imela bob paket, ker ne obstaja.
bob ni paket, bob je DRUG OPERATER, ki pa ima pač svoje pakete, recimo "brutalni bob, mini bob, bob 4 cente".
če hočeš na bob, pokličeš njih in ti bodo vse uredili. njihova številka je 068 680 680.

fikus_ ::

BOB številka za pomoč je te dni obremenjena, ker se končuje obdobje akcije BrutalniBob. Kličite že zjutraj ob 7-mi uri, ko ni gneče, ker tedaj zaspanci še spijo, po 9-ti, 10-ti uri se pa zbudijo in hočejo takoj vse rešeno.

Odgovori na mail pa trajajo kakšen dan ali dva oz. sedaj ko imajo akcijo tudi več.
««
33 / 112
»»