Forum » Mobilne tehnologije » Bob (nova ponudba Simobila)
Bob (nova ponudba Simobila)
francek1 ::
A je mel še kdo probleme s plačilom preko bob portala, s kartico ?
Meni zavrača debetno Visa kartico.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
vorantz ::
...:TOMI:... ::
Ne, tudi položnico lahko plačaš s kartico, brez provizije. Na strani moj bob, opraviš "nakup", neplačan račun daš v košarico in plačaš.
Lahko pa narediš preplačilo, pač namesto plačila položnice z zneskom 10 €, nakažeš 100 € in imaš 10 mesecev račun 0 €. Plačaš pa samo eno provizijo.
Lahko pa narediš preplačilo, pač namesto plačila položnice z zneskom 10 €, nakažeš 100 € in imaš 10 mesecev račun 0 €. Plačaš pa samo eno provizijo.
Tomi
Matej_K ::
Potem dobivaš domov položnice po 0€? Jim je treba to sporočiti vnaprej?
... .. .
mk818764 ::
Meni ni jasno zakaj bi plačeval vnaprej pa si pol vsak mesec računal koliko ti je ostalo. Glede na to kako fajn imajo narejeno, da lahko plačaš preko spleta z katerikoli kartico, ful komplicirate.
Sami ::
Potem dobivaš domov položnice po 0€? Jim je treba to sporočiti vnaprej?
Preplačilo lahko sporočiš na oddelek plačil in sicer na email naslov placila@bob.si in se zmeniš, da se ti bo v prihodnje upoštevalo kot dobropis pri izdanih računih.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
jukoz ::
Zdravo!
Bi prosil za nasvet:
sem prešel na bob in z začasno številko so preusmeritve delovale OK. Danes so mi dodelili preneseno številko (od starega operaterja), kjer pa preusmeritve ne delujejo (telefon mi javi aktivno preusmeritev, telefon mi pa veselo zvoni - uporabil sem isto metodo kot prej).
Zanima me ali to komu dela težave, ali je to samo trenutno in bi se moralo v prihodnje popraviti?
Še to, v moj.bob.si ne najdem kje naj bi se dalo spreminjati preusmeritve. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in LP
Bi prosil za nasvet:
sem prešel na bob in z začasno številko so preusmeritve delovale OK. Danes so mi dodelili preneseno številko (od starega operaterja), kjer pa preusmeritve ne delujejo (telefon mi javi aktivno preusmeritev, telefon mi pa veselo zvoni - uporabil sem isto metodo kot prej).
Zanima me ali to komu dela težave, ali je to samo trenutno in bi se moralo v prihodnje popraviti?
Še to, v moj.bob.si ne najdem kje naj bi se dalo spreminjati preusmeritve. Mi lahko kdo pomaga?
Hvala in LP
mersault ::
Živjo, razmišljam o prehodu iz Simobila na Bob in me zanima, kako to najelegantneje izvesti. Pri simobilu mi dosedanja dveletna vezava poteče 19.5.2014 in želel bi prenesti Simobilovo številko. Ali naj počakam na simobil že prej podam odstopno izjavo, da z dnem 19.5. odpovedujem razmerje ali mi to uredi Bob ob prenosu številke? A je kakšna razlika v stroških - moram v vsakem primeru plačati stroške prenosa številke 5 €?
MrStein ::
Ukinitev vedno ureja nov operater.
Stroški prenosa so v vsakem primeru. Včasih ti teh 5 EUR "časti" novi operater. Če Bob to počne, pa ne vem, bo treba v njihovo ponudbo pogledati.
PS: Da je bolj razumljivo: če ti ukineš staro številko, je ukinjena in jo ne moreš več prenest. Ker več ne obstaja (oziroma ni tvoja).
Stroški prenosa so v vsakem primeru. Včasih ti teh 5 EUR "časti" novi operater. Če Bob to počne, pa ne vem, bo treba v njihovo ponudbo pogledati.
PS: Da je bolj razumljivo: če ti ukineš staro številko, je ukinjena in jo ne moreš več prenest. Ker več ne obstaja (oziroma ni tvoja).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
To se pravi najbolje, da to uredim preko Boba, ker če sam na Simobilu odpovem pogodbo z dnem 19.5. mi bodo ukinili številko in je ne bom mogel prenesti? Kako pa urediti, da bi pri Simobilu bilo zaključeno razmerje z dnem 19.5., da ne bi kakšnih dodatnih naročnin plačeval?
antonija ::
Ne mores. Prijavi se na Bob nekje blizu datuma kot ti potecejo vse pogodbe pri simobilu (da ne bo penalov), potem bo pa Bob v roku nekaj dni izvedel prenos stevilke in prekinitev razmerja pri simobilu, itd. Simobil ti bo pa zaracunal sorazmerni del narocnine za zadnji mesec.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.
Novi operater ti nikoli ne časti teh 5EUR, ob vsaki menjavi operaterja ti sedajni za prenos številke zaračuna 5EUR.
To se pravi najbolje, da to uredim preko Boba, ker če sam na Simobilu odpovem pogodbo z dnem 19.5. mi bodo ukinili številko in je ne bom mogel prenesti? Kako pa urediti, da bi pri Simobilu bilo zaključeno razmerje z dnem 19.5., da ne bi kakšnih dodatnih naročnin plačeval?
Kupi bob osnovni paket (bob sim kartica), preko spletne strani (https://www.bob.si/postani-bob-narocnik... ali telefonske številke 080 680 680 opravi prijavo v naročniško razmerje in hkrati podaj zahtevo po prenosu telefonske številke, v roku 2-3 delovnih dni ti bo poštna služba DPD dostavila naročniške dokumente, poleg naročniških dokumentov boš prejel tudi 6-mestno aktivacijsko kodo s katero boš aktiviral naročniško razmerje, po aktivaciji naročniškega razmerja pa se bo prenos telefonske številke uredil v roku enega delovanega dne (o čemer boš obveščen preko sms sporočila na obe telefonski številki).
Bob bo zate uredil prenos številke in prekinil naročniško razmerje, svetujem pa ti da preveriš na Simobilu v kolikor si pri njih vezan kolikšna bo pogodbena kazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
radmannsdorf ::
@mersault, naredi to že danes ali jutri, kajti prenos je izveden ponavadi v enem tednu. 19. pa je drugi ponedeljek. jaz sem obe bob sim kartici kupil na Petrolu in se registriral kot naročnik na bob.si.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
sami, kako to misliš pogodbena kazen pri simobilu? Saj mi poteče 2-letno pogodbeno razmerje 19.5.
sami, kako to misliš pogodbena kazen pri simobilu? Saj mi poteče 2-letno pogodbeno razmerje 19.5.
Saj sem ti napisal, da preveri v kolikor si še vezan, če se ti vezava izteče 19.5. pogodbene kazni ne boš plačal.
Pogodbena kazen se ti obračuna le v primeru v kolikor si pri mobilnem operaterju vezan za določeno obdobje (npr. nakup telefona) in predčasno prekineš naročniško razmerje.
Novi operater ti nikoli ne časti teh 5EUR, ob vsaki menjavi operaterja ti sedajni za prenos številke zaračuna 5EUR.
Sedanji vedno zaračuna, seveda.
Novi pa ti "časti" teh 5 EUR, recimo v obliki dobropisa ali kakega bonusa.
Mogoče pa so nehali s to prakso. Včasih je to bilo tako.
Glede prenosa številka: Prenos ne pomeni nujno ukinitev stare pogodbe. Posebej v primeru vezav je to dobro, da ti lahko stara pogodba še teče do konca, da ne plačaš penalov in podobno.
Na pogodbi za prenos je prav izbira: "Ali želite ukiniti staro pogodbo?"
Vse kar ste želeli vedeti o prenosljivosti številk (od SiMobila, ampak je itak boljkone enako pri vseh operaterjih)
Motiti se je človeško.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
...:TOMI:... ::
Sami, kako je z MMSi, ki niso dostavljeni, zaradi "neumnega" telefona? Se jih da ogledat kje na internetu, dobi uporabnik kako obvestilo o prejetem MMSu? Ali se ne zgodi nič?
Tomi
...:TOMI:... je izjavil:
Sami, kako je z MMSi, ki niso dostavljeni, zaradi "neumnega" telefona? Se jih da ogledat kje na internetu, dobi uporabnik kako obvestilo o prejetem MMSu? Ali se ne zgodi nič?
BOB kot nizkocenovni ponudnik nima aplikacije, da bi si lahko MMS zaradi omejitev telefona ogledal na spletu, ob prejetem MMS sporočilu pa te seveda mora opozoriti sam mobilni aparat, drugega načina pa ni.
Master_Yoda ::
Je klic iz bob 090 stevilke placljiv ? Prej so me klicali in sem bil zaseden ter nisem mogel javiti. Zanima me, ce se slucajno enkrat poklicejo ko ne bom zaseden ali se javii ali ne.
Master_Yoda je izjavil:
Je klic iz bob 090 stevilke placljiv ? Prej so me klicali in sem bil zaseden ter nisem mogel javiti. Zanima me, ce se slucajno enkrat poklicejo ko ne bom zaseden ali se javii ali ne.
Plačljivo je le če ti kličeš na 090, če pa so te klicali iz 090 068 068 pa je sprejem klica zate seveda brezplačen.
Pri predplačnikih zaračunajo tudi tisto obvestilo o preostalem stanju na začetku klica?
Torej če je na računu še samo recimo pol evra, kličeš, pa začne "na računu imate 0,50 EUR..." in prekineš preden se zveza vzpostavi.
Torej če je na računu še samo recimo pol evra, kličeš, pa začne "na računu imate 0,50 EUR..." in prekineš preden se zveza vzpostavi.
Motiti se je človeško.
Pri predplačnikih zaračunajo tudi tisto obvestilo o preostalem stanju na začetku klica?
Obvestilo operaterja o nizkem stanju se ne zaračuna.
laguna1 ::
POZDRAVLJENI
Rabim zelo hiter odgovor, in sicer je problem v tem, da je hčerka izgubila telefon, zanima me, KAKO NAJHITREJE IN KJE PREKLICAT BOB ŠTEVILKO (naročniška 4 centi).
PROSIM za hiter odgovor.
Hvala vsem!!!
Rabim zelo hiter odgovor, in sicer je problem v tem, da je hčerka izgubila telefon, zanima me, KAKO NAJHITREJE IN KJE PREKLICAT BOB ŠTEVILKO (naročniška 4 centi).
PROSIM za hiter odgovor.
Hvala vsem!!!
Master_Yoda ::
v primeru izgube ali kraje SIM kartice, ta dogodek prijaviš s klicem na 090 068 068 (cena klica za bob stranke je 1 eur/min z vključernim DDV). na tvojo željo ti lahko telefonsko številko začasno blokiramo, hkrati pa naročiš tudi novo SIM kartico.
POZDRAVLJENI
PROSIM za hiter odgovor.
Hvala vsem!!!
Če se ti mudi ali te skrbi, da bi kdo številko zlorabil se čimprej obrni na telefonsko številko za pomoč uporabnikom 090 068 068, drugače pa lahko pišeš tudi na info@bob.si (odgovor boš približno prejel čez kak delovni dan).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
Filipko ::
http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-naroc...
Sem mozgau kok nej opredelim tole ponudbo, pa ne najdem pravih besed. Se mi zdi da ni problem sestavit en normalen paket, sam kaj naj si človek pomaga z 100 enotami? Kakšna ciljna publika je to in koliko dejansko bo ljudi ki bo tak paket vzelo??? Sestavit paket v smsilu da pritegne širši segment ljudi?
bond007 ::
Imeli so že kar nekaj ponudb za tiste ki več porabijo...Recimo big bob, vroči bob + pri vsakem paketu lahko dodaš za 5€/1GB prenosa. Pakete imajo za moje pojme super in glede tega dobro pokrite praktično vse ciljne publike. Problem (zame velik!) je, da ni monete in obvestil o nedosegljivosti.
misso ::
BOB kot nizkocenovni ponudnik nima aplikacije, da bi si lahko MMS zaradi omejitev telefona ogledal na spletu, ob prejetem MMS sporočilu pa te seveda mora opozoriti sam mobilni aparat, drugega načina pa ni.
BOB ti tudi to omogoča, res da boš rabil veliko časa da jim dopoveš ampak nekako gre.
Najbolje in najbolj preprosto je da napišeš da je to že omogočal simobil in to si uporabljla že 2 leti.
Pogledaš mms pa lahko na simobilovem portalu.
http://www.simobil.si/sl/services.cp2?c...
Sam pazi sledeče:
Ko boš enkrat poslal mms s tvoje številke operater zazna, da si poslal mms in ti od tega trenutka naprej pošilja mms na telefonsko številko in ne morše več gledati mms preko spletnega vmesnika. Potem moreš spet poklicali in reči da ti izklopijo mms.
DonRan ::
Imeli so že kar nekaj ponudb za tiste ki več porabijo...Recimo big bob, vroči bob + pri vsakem paketu lahko dodaš za 5€/1GB prenosa. Pakete imajo za moje pojme super in glede tega dobro pokrite praktično vse ciljne publike. Problem (zame velik!) je, da ni monete in obvestil o nedosegljivosti.
Jah so imeli oz. imajo, sam če dodaš 1GB (niti no tok velik to, če si veliko na netu) si cenovno potem že na rangu enega pametnega oz. normalnega paketa. In kaj naj si potem z Bobom pomagam? Ima kar nekaj pomankljivosti, ena velika je zagotovo da ni smsov o nedosegljivosti in še kaj bi se našlo. Za ta denar oz. še manj pa imaš veliko več enot drugje in si brezskrben!
eales ::
Živjo. Mene če vam normalno deluje mobilni internet. Vem da je imel pred časom Simobil velike težave z zagotavljanjem stabilnega delovanja mobilnega interneta in me zanima, če so se kaj popravili.
Jaz pa bom v kratkem preklopil iz boba na mobitel ker je zame trenutno boljša varijtanta vzeti paket enostavni 300plus(za 9,90€), kjer mas na razpolago 600 enot. No, kaj dost ne profitiram, bo pa boljše omrežje :)
yani2000 ::
Kje pa maš primerljiv paket recimo miniBobu 200 min in 200 smsov za 6,9 + net za 5 €?
Kot je že mk818764 rekel. Na Telekomu paket Enostavni 300 plus za 14 EUR dobiš 600 enot.
Tudi jaz sem isto kot Filipko tuhtal kam bi naj umestil tale kulbob.
Če bi bob naredil paket z npr. 300 enotami (še rajši 500 enot) za 5 EUR bi resno razmišljal o nakupu.
Osebno mislim, da so paketi z enotami prihodnost!
Kjer lahko mulci porabljajo SMS+MB, malce starejši mulci samo MB, ter starši in stari starši klice.
Isti paket bi lahko imel skozi celo življenje, kjer bi si dinamično razporejal SMS/MB/klice.
Edino kar bi delal z leti je, da bi po potrebi dokupoval pakete z več enotami.
thramos ::
Vseeno je bob cenejši z veliko več prenosa podatkov. Zame, ki porabim 1gb, pogovarjam pa se bolj malo, ni konkurence.
ampak če je vsega skupaj 600, gre to potem kar hitro. kar pa potem spet ni tako zelo poceni za 14€.
potem se bolj splača počakati na bigbob(vsake 2-3 mesece) in vzeti to za 9,9€ + 1gb za 5€ in imaš za 14,9€ 1000min kamorkoli, 1000sms in 1gb, sepravi 3000 enot.
potem se bolj splača počakati na bigbob(vsake 2-3 mesece) in vzeti to za 9,9€ + 1gb za 5€ in imaš za 14,9€ 1000min kamorkoli, 1000sms in 1gb, sepravi 3000 enot.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
Opa! Tukaj pa ni direkt seštevanja!
To ne nanese glih 3000 takoimenovanih pravih enot.
Pride nekje vmes med 1000 in 3000 "enot".
To ne nanese glih 3000 takoimenovanih pravih enot.
Pride nekje vmes med 1000 in 3000 "enot".
Kje pa maš primerljiv paket recimo miniBobu 200 min in 200 smsov za 6,9 + net za 5 EUR?
Kot je že mk818764 rekel. Na Telekomu paket Enostavni 300 plus za 14 EUR dobiš 600 enot.
Tudi jaz sem isto kot Filipko tuhtal kam bi naj umestil tale kulbob.
Če bi bob naredil paket z npr. 300 enotami (še rajši 500 enot) za 5 EUR bi resno razmišljal o nakupu.
Osebno mislim, da so paketi z enotami prihodnost!
Kjer lahko mulci porabljajo SMS+MB, malce starejši mulci samo MB, ter starši in stari starši klice.
Isti paket bi lahko imel skozi celo življenje, kjer bi si dinamično razporejal SMS/MB/klice.
Edino kar bi delal z leti je, da bi po potrebi dokupoval pakete z več enotami.
Ker sem naročnik siol storitev bo me mesečno 600 enot stalo 9,90EUR, ne 14EUR
Aja, najboljše pa je da sem vzel novo številko, boba pa sploh ne bom odjavil..itak ni mesečne naročnine. Bom že simko dal v nek star telefon.
Samo moram se pozanimat kako dolgo bo aktivno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mk818764 ()
Kaj je tu super?
Za evro več dobiš dvakrat več enot (mini bob paket).
Za evro več dobiš dvakrat več enot (mini bob paket).
Motiti se je človeško.
Pa res, sem spregledal to podrobnost.
Čeprav 100 MB ni ne vem kaj. To skoraj porabi, ko gmail odpreš (web verzijo).
(sem poguglal eno novičasrko stran, odprl, pa eno novico odprl, porabilo mi je 6 mega - res na desktopu)
Čeprav 100 MB ni ne vem kaj. To skoraj porabi, ko gmail odpreš (web verzijo).
(sem poguglal eno novičasrko stran, odprl, pa eno novico odprl, porabilo mi je 6 mega - res na desktopu)
Motiti se je človeško.
thramos ::
Z Opero Mini sem jaz včasih prišel čez z 100 mega. Za silo. Za nezahtevne uporabnike je to lahko dovolj.
Ojoj, kakšne izjave.
Kot da bi rekel, vozim Hummerja in nikoli ne porabim več kot 50L/mesec.
Dejstvo pa ostaja, da 100MB je kar nizko za neko normalno delo.
Za Sync pa pregledovanje e-pošte in občasen obisk kakšne web strani je OK, za več (Radio, YouTube, Facebook,...) pa že zmanjka.
Osebno bi rajši imel 200 enot kot pa 100min/100SMS/100MB (glej zgoraj moj post zakaj).
Kot da bi rekel, vozim Hummerja in nikoli ne porabim več kot 50L/mesec.
Dejstvo pa ostaja, da 100MB je kar nizko za neko normalno delo.
Za Sync pa pregledovanje e-pošte in občasen obisk kakšne web strani je OK, za več (Radio, YouTube, Facebook,...) pa že zmanjka.
Osebno bi rajši imel 200 enot kot pa 100min/100SMS/100MB (glej zgoraj moj post zakaj).