» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
25 / 112
»»

antonija ::

Kolikor berem vecina nima takih problemov. Meni osebno vse deluje iz prve BP, edino kar se je zataknilo je bil kurir ki je mutil s pogodbo. Iz Boba so mi pa vse zrihtali _n ajkasneje_ v treh dneh od posiljanja emaila.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Sami ::

PrihajaNodi je izjavil:

Kako hudiča lahko pride do akitvacije dohodnih klicev kot skrite številke? Idiotizem prve klase. Kdo si pa ne želi videti kdo ga kliče?

Vse kar se dela pri bobu traja, in traja. Na odgovore čakaš tudi do 3 dni IN NE dan ali dva da to uredijo. Sem jih že poklical da bi zadeve uredili pa nič, poslal mail pa nič.

Pri Simobilu teh težav ni bilo in so zadeve bile opravljene dobesedno isti dan.

Zato ceno se pač (upam) splača potrpeti. Še posebno vključene slabe storitve.

Med prijavo v naročniško razmerje si se strinjal (splošni in posebni pogoji poslovanja), da ima bob kot nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev pomoč uporabnikom na plačljivi telefonski številki 090 068 068 ali brezplačno preko email naslova info@bob.si.

Vsak dan prejmemo večje število email sporočil, čisto normalno je, da je na odgovor potrebno počakati, kot tudi pri drugih mobilnih operaterjih, zadnjič sem pisal na T-2 in čakal odgovor 5 dni. Za takojšnjo urgenco pa imaš na voljo 090 068 068.

Nisem dolžen razlagati zakaj pride do omenjene napake, v kolikor se čutiš oškodovanega lahko po izdanem računu podaš tudi reklamacijo.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

BlueBerry ::

Bob pomoč.
A mi zna kdo tu razložit kaj moram narest.

Mam izimobil na kartice ter bi želel prešaltati na minibob 6.90/mesečno ter jasno prenesti telefonsko.

Na strani sem prebral navodila in vpisujem to telefonsko pa vedno javlja, da ni pravilna kaj torej?

...:TOMI:... ::

Najprej naročiš bob SIM kartico preko spleta na njihovi strani (15EUR) ali pa jo kupiš v trgovini, na bencinski črpalki... Kjerkoli pač.

Nato pa preneseš obstoječo izi številko na bob (na izi računu moraš imeti 5EUR), bobu pa zaupaš obstoječo PUK kodo od izi mobila, da boš lahko prenesel številko.
Tomi

Zgodovina sprememb…

BlueBerry je izjavil:

Bob pomoč.
A mi zna kdo tu razložit kaj moram narest.

Mam izimobil na kartice ter bi želel prešaltati na minibob 6.90/mesečno ter jasno prenesti telefonsko.

Na strani sem prebral navodila in vpisujem to telefonsko pa vedno javlja, da ni pravilna kaj torej?
Meni se zdijo navodila zelo lepo napisana: https://bob.si/postani-bob-narocnik/pri...

ko kupiš osnovni bob paket, postaneš bob naročnik s postopkom prijave. v postopku boš lahko izbiral med različnimi bob naročniškimi paketi in tudi obdržal svojo obstoječo telefonsko številko – vseeno, ali si nov ali obstoječi bob uporabnik!

yani2000 ::

BobMonitor v0.7 ALPHA:

Novosti:
- GUI: Gumb za instantno osvežitev (glej sliko).
- GUI: Posodobljen izpis podatkov v sistemski vrstici (glej sliko).
- Hitrejša, bolje optimizirana osvežitev podatkov.
- Bugfix: Upajmo, da sem tokrat res odpravil napako glede osveževanja podatkov po dolgem času.

Prenos: https://app.box.com/s/wtazozmkrnndm90et...

Dodaten opis:
Za delovanje programa potrebuješ minimum Javo 6!
Ko greš z miško skozi ikonco programa se ti izpišejo informacije o: klicih, SMS, podatkih in plačilu.
Podatki so izračunani z vključenim 64 KB intervalom. Ne uporablja se Bob-ov izračun, ampak lasten, kateri izračuna še kakšen MB ali pa dva še več, pri pretvorbi v MB pa sem uporabil kar max vrednost/"strop" (primer: 1023 KB = 1 MB, 1025 KB = 2 MB), torej bolje, da kaže več kot pa, da slučajno preveč podatkov preneseš.
Program je kot je torej, če si bodo pri Bob-u izmislili dodatne mehanizme preverjanja (primer:kot IziMobil CAPTCHA), bo moj program postal neuporaben!

Zaslonska slika:
 Novi BobMonitor

Novi BobMonitor

Za vse, ki pa bi radi še dodatno funkcionalnost pa sem razvil:

BobMonitorServer

Novosti:
Glej zgoraj!

Prenos: https://www.box.com/s/acee2b8a0862b3582...
Info: Program ti lahko proizvede sledeče datoteke: BobMonitor.txt, BobMonitor.csv, BobMonitor.xml ali BobMonitor.html.
Te datoteke lahko potem vi v lastnem programu dalje obdelujete kakor vam paše!
Ali pa celo preberete z vašim Android telefonom preko pripomočka (Widget-a), možnosti so neomejene!
Dodatna navodila za vzpostavitev lahko najdete z zagonom programa:
java -jar BobMonitorServer.jar

mk818764 ::

meni ne deluje. Celi čas piše "nalagam..."

Kaj pa BobMonitorServer pravi?

mk818764 ::

Ne zažene

Zanimivo!
Pravkar sem prenesel "BobMonitorServer.jar" iz Box-a, ter ga pognal z PrettyPrint-om in mi je lepo normalno izpisalo podatke.
Še keremu drugemu nagaja?

vklemen ::

Pozdravljeni,

bom vprašal še tukaj, ker na info@bob.si nisem dobil odgovora (očitno sem postavil preveč vprašanj :) ):

Zanimam se za sklenitev naročnine oz. moj sin za naročniški Bob paket (Bodisi paket 4 cente bodisi Mini bob - je še v fazi odločanja) pa se mi poraja še kar nekaj vprašanj:

- sin je star 13 let in me zanima ali se lahko naročnina sklene na njegovo ime ali zgolj na nas starše
- sin je trenutno uporabnik Izimobila in bi želel na Bob prenesti svojo obstoječo IZI št. (če prav razumem mora najprej kupiti Bob predplačniško oz. naročniško SIM in nato v postopku reg. naročnika: https://www.bob.si/postani-bob-narocnik... po naslednjem postopku (pod prvim +): http://www.bob.si/kaj-je-bob/prenos-tel... oddati zahtevek za prenos njegove 051 št. na obstoječo Bob SIM? Je obrazec za prenos št. v prodajnem paketu ali se na spletu v postopku "Postajanja naročnik" pojavi možnost oddaje zahteve za prenos 051 št. na Bob?
- zanima me ali je prenos podatkov (po ceni 0,04 €/Mb) možen tudi brez sklenitve opcije Bob podatkovne Opcije 1 GB?
- če prav razumem se ob nakupu Bob (preplačniškega oz. naročniškega) paketa uporabniku podari 100 min pogovorov oz. SMS, ki se v primeru, da uporabnik pred izkoriščenjem tega bonusa postane naročnik enkratno prenesejo v naročniško razmerje (v neizkoriščeni količini)
- se lahko v paketu Minibob kje spremlja stanje že porabljenih in še preostalih minut oz. SMS za tekoči mesec
- kako se lahko naročniški paket tekom trajanja le-tega zamenja (npr. Paket 4 cente v Mini bob ipd)

Hvala že vnaprej za vaše odgovore (če kdo seveda ve) in pa Srečno 2014.

LP

Glede prenosa se to naredi s kljukico pri sklenitvi narocnine. Se pravi:
1. kupis SIM (predplacnisko)
2. Na bob.si aktiviras in izberes da bos postal narocnik
3. Obkljukas da zelis prenos stare stevilke (pazi na vse haklce, predvsem da je na starem racunu dovolj stanja)

Prenos podatkov pri bob 4 cente je vedno mogoc za 4 cente, Opcija 1GB je samo bolj ugodna (1GB za 5 eur)

Ves bonus ki pride s kartico (mislim da je 12 EUR) se obracuna pri naslednjih racunih. Jaz sem imel dva meseca 0 EUR za placat.

Porabo spremljas na moj.bob.si (nekaj postov visje imas pa tudi app ki ti spremlja porabo)

Menjava paketa je sicer opcija na moj.bob.si, ampak pomojem da ti infobob.si vse to zrihta.

Na splosno pa traja tam 3 delovne dni da dobis odgovor od info@bob.si, pa seveda poglej da ni mail pristal kje v spamu.

shadeX ::

Ne bom bral vseh 25 strani, in če je že odgovor na to vprašanje se opravičujem.

Sedaj sem na simobilu. Imam paket orto v nulo in sem zadovoljen. Imam paket 1000/1000 ter 100Mb prenosa podatkov. Mesečna naročnina me pride 12€ (ddv vključen) + če kličem v druga omrežja. Ta mesec je bil račun sicer nizek (12.50€ ), ampak ponavadi me pride tam od 15€ naprej.

Ker sem ugotovil da 1000/1000 ne porabim niti približno, razmišljam da bi šel na BOB in sicer 200/200 ponudbo. Naročnina je 6.90€, ampak bi vzel še prenos podatkov (1Gb), za 5€. Tako bi račun me prišel 11.90€ na mesec.

Mama bob že ima, in na položnici ko jo dobi ji piše Simobil. Torej BOB je simobilov? Če me nekdo kliče na bob iz omrežja simobil, a to pomeni da je isto kot da bi on klical na simobilovo omrežje? (Ali je obračun enak).

Zanima me tudi to. Ali je pokritost signala, enaka simobilovem?

Wofk ::

bob je v lasti simobila in uporablja simobilovo omrežje

mn ::

Če me nekdo kliče na bob iz omrežja simobil, a to pomeni da je isto kot da bi on klical na simobilovo omrežje? (Ali je obračun enak).

Iz omrežja SiMobil bo plačal klic v drugo omrežje.

Zanima me tudi to. Ali je pokritost signala, enaka simobilovem?

Da. Iste bazne postaje, enaka pokritost.

medenko ::

tudi jaz sem se odločil da grem na minibob.

vorantz ::

Wofk je izjavil:

bob je v lasti simobila in uporablja simobilovo omrežje

bob je avstrijski
simobil je pravni zastopnik znamke v sloveniji
neki v tej smeri

Alamar ::

A se da kako uredit zaporo za odhodne mednarodne klice? Gledam preko servisnih strani in ne najdem te opcije.

internacjonal

internacjonal

MacGyver141 ::

vklemen je izjavil:

- sin je star 13 let in me zanima ali se lahko naročnina sklene na njegovo ime ali zgolj na nas starše
- sin je trenutno uporabnik Izimobila in bi želel na Bob prenesti svojo obstoječo IZI št. (če prav razumem mora najprej kupiti Bob predplačniško oz. naročniško SIM in nato v postopku reg. naročnika: https://www.bob.si/postani-bob-narocnik... po naslednjem postopku (pod prvim +): http://www.bob.si/kaj-je-bob/prenos-tel... oddati zahtevek za prenos njegove 051 št. na obstoječo Bob SIM? Je obrazec za prenos št. v prodajnem paketu ali se na spletu v postopku "Postajanja naročnik" pojavi možnost oddaje zahteve za prenos 051 št. na Bob?
- zanima me ali je prenos podatkov (po ceni 0,04 EUR/Mb) možen tudi brez sklenitve opcije Bob podatkovne Opcije 1 GB?
- če prav razumem se ob nakupu Bob (preplačniškega oz. naročniškega) paketa uporabniku podari 100 min pogovorov oz. SMS, ki se v primeru, da uporabnik pred izkoriščenjem tega bonusa postane naročnik enkratno prenesejo v naročniško razmerje (v neizkoriščeni količini)

- Za sklenitev naročnine mora biti uporabnik star 18 let oz. lahko na starše.
- Na spletu, ko vpisuješ potrebne podatke, te vpraša za prenos številke in 5EUR treba imeti na računu.
- 4 cente imaš brez opcije 1gb.
- Dobiš 100 enot na predplačniškem, oziroma popust pri naročnini.
- Za mini bob pa ne vem, kako gre.

Zgodovina sprememb…

Alamar ::

vorantz je izjavil:

internacjonal

internacjonal

Hvala. Sem v naglici nekako spregledal.

yani2000 je izjavil:

BobMonitor v0.7 ALPHA:

Novosti:
- GUI: Gumb za instantno osvežitev (glej sliko).
- GUI: Posodobljen izpis podatkov v sistemski vrstici (glej sliko).
- Hitrejša, bolje optimizirana osvežitev podatkov.
- Bugfix: Upajmo, da sem tokrat res odpravil napako glede osveževanja podatkov po dolgem času.

Prenos: https://app.box.com/s/wtazozmkrnndm90et...
Pohvale za programček. Je enostaven za uporabo in odlično deluje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Alamar ()

MrStein ::

Tale zapora je samo, če si v tujini ("gostovanje"). V Slvoeniji bo še vedno "odprto".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

pikolin ::

Mene pa zanima kako je s ponudbami.. Na strani sem opazil samo še minibob in pa bob 0,04e. Ali drugih ni več?
LP.

shadeX ::

Vsake toliko časa pride aktualna ponudba. Stay tuned.

MrStein je izjavil:

Tale zapora je samo, če si v tujini ("gostovanje"). V Slvoeniji bo še vedno "odprto".

Kolikor sem na sliki videl to kar si ti napisal ni res.
Glej prvo alinejo!
"- zapora za vse izhodne mednarodne klice"

Alamar je izjavil:

Pohvale za programček. Je enostaven za uporabo in odlično deluje.

Hvala!
Si prvi ko si dejansko potrdil, da deluje nova verzija, pa čeprav ima že 13 prenosov.
Res ne vem kaj bi lahko bilo narobe pri mk818764, mogoče firewall za javaw.exe ali pa kaj podobnega.

MrStein ::

yani2000 je izjavil:

MrStein je izjavil:

Kolikor sem na sliki videl to kar si ti napisal ni res.
Glej prvo alinejo!
"- zapora za vse izhodne mednarodne klice"

Ja, pred njo, pred vsemi alinejami, pa jasno piše: "ko si v tujini"

Sicer je možno, da je opis zavajajoč.
Naj nekdo vklopi, pa pogleda, kako zgleda opis (ali celi poskusi opraviti mednaroden klic).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

A pa res, izrecno za tujino piše! :|

medenko ::

kaj pa kaka bob aplikacija za androide?

radmannsdorf ::

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Zakaj ne morem posiljati mmsov iz nokie lumie? Sem poskusil v portalu pa so samo stari modeli

L.p.
Nodi

MacGyver141 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Zakaj ne morem posiljati mmsov iz nokie lumie? Sem poskusil v portalu pa so samo stari modeli

L.p.
Nodi

Jaz jih lahko sprejemam, pošiljam pa ne. Upam da bojo kmalu dali nastavitve za mms...

ste probali une ki krožijo po netu al ste samo gledali v mojbob?

radmannsdorf ::

če si len in nočeš googlat, lahko probaš tudi podoben model telefona, z enakim operacijskim sistemom, recimo win, android, symbian...
mojega telefona ni na seznamu, ampak dela tudi če pošljem da imam samsung galaxy:) android pač.

6151 ::

Ali se pri prenosu številke na starem paketu da dobiti novo številko (To ki jo imam sedaj bi prenesel na bob vendar nočem ostati brez tistega paketa) Sem pa trenutno pri simobilu
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

grizzlybear ::

Ja lahko ohraniš staro naročnino. Ko izpoljuješ obrazce na spletni strani imaš možnost prenesi številko in ohrani staro naročnino (nekaj takega).

PrihajaNodi ::

radmannsdorf je izjavil:

če si len in nočeš googlat, lahko probaš tudi podoben model telefona, z enakim operacijskim sistemom, recimo win, android, symbian...
mojega telefona ni na seznamu, ampak dela tudi če pošljem da imam samsung galaxy:) android pač.

Ja ni! Windowsa bob ne podpira. Sem poskusil samsung ativ s pa ga ni na seznamu. Je pa razlika symbian, android, in windows.

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

radmannsdorf je izjavil:

Ja ni! Windowsa bob ne podpira. Sem poskusil samsung ativ s pa ga ni na seznamu. Je pa razlika symbian, android, in windows.

:|
mam samsung ativ s in mi dela čisto lepo
kot sem rekel zguglaj za nastavitve in jih dej ročno not

Magic1 ::

Se mi zdi, da imajo nastavitve preko sms-a samo za stare telefone. Par strani nazaj je nekdo objavil slike za android, po moje windows nima drugih portov, gesel,...
Magic

robida ::

Pojdi na stran http://bob.si/pomoc-in-vprasanja/nastav...
in klikni na +odpri nastavitve.

Hayabusa ::

Te nastavitve bi moral wp prebrati iz same sim kartice.

MacGyver141 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

L.p.
Nodi

Jaz jih lahko sprejemam, pošiljam pa ne. Upam da bojo kmalu dali nastavitve za mms...

V Nokia Lumie je potreben ročen vnos mms/gprs nastavitev. V kolikor ti prejemanje dela, ti mora tudi pošiljanje.

Ročne nastavitve:

nastavitve za GPRS so:
APN: internet.bob.si
username: bob
password: internet
proxy server/URL: 080.095.224.017
proxy port: 9201

nastavitve za MMS so:
APN: mms.bob.si
username: bob
password: mms
proxy server/URL: 080.095.224.046
proxy port: 9201
Home URL: http://mmc

6151 je izjavil:

Ali se pri prenosu številke na starem paketu da dobiti novo številko (To ki jo imam sedaj bi prenesel na bob vendar nočem ostati brez tistega paketa) Sem pa trenutno pri simobilu

Lahko se odločiš za ohranitev naročniškega razmerja pri prejšnjem mobilnem operaterju mobilnem operaterju, v tem primeru se bo telefonska številka prenesla na bob, tvoj prejšnji mobilni operater ti bo pa dodeli novo poljubno telefonsko številko.

valdi ::

Imam slabo izkušnjo z Bobom, in sicer:
Imam sklenjena 3 naročniška razmerja. Za en mesec sem spregledal račun za eno razmerje, ker je za ostali razmerji znašal račun 0€ (obdobje 25.9.2013-24.10.2013).
Vmes pa sem plačal vse račune za naslednji dve obdobji, za tem pa so izvedli odklop številke za neplačan račun. Brez kakršnegakoli opomina ali opozorila.
Ko sem dejansko ugotovil vzrok za nedelovanje številke (opravljati nisem mogel odhodnih klicev, prejemal sem pa jih lahko), so mi po posredovanju izvedli priklop.
Vmes pa sem tratil čas s kontroliranjem vseh nastavitev na telefonu, na portalu moj bob...

Sedaj pa sem prejel račun, kjer so mi zaračunali odklop in priklop v vrednosti nekje 20€.

Zanima me, ali je za vse to pravna podlaga?

Hvala in lp.

Zanima te ce imajo pravno podlago, da te odklopijo ce jim ne placujes poloznic? Zelo verjetno je nekje v EULI napisano da se uporabnike, ki ne placujejo racunov, odklopi, zdraven so pa pripisani se stroski ponovnega priklopa.

Povecini so te stvari zelo drage, sploh v primerjavi z rednimi stroski (ki so nizkocenovni).

thramos ::

Ponavadi pošljejo SMS. Da je obvezen pa dvomim.

kmetek ::

meni bob poraba ne dela.

valdi je izjavil:

Imam slabo izkušnjo z Bobom, in sicer:
Imam sklenjena 3 naročniška razmerja. Za en mesec sem spregledal račun za eno razmerje, ker je za ostali razmerji znašal račun 0EUR (obdobje 25.9.2013-24.10.2013).
Vmes pa sem plačal vse račune za naslednji dve obdobji, za tem pa so izvedli odklop številke za neplačan račun. Brez kakršnegakoli opomina ali opozorila.
Ko sem dejansko ugotovil vzrok za nedelovanje številke (opravljati nisem mogel odhodnih klicev, prejemal sem pa jih lahko), so mi po posredovanju izvedli priklop.
Vmes pa sem tratil čas s kontroliranjem vseh nastavitev na telefonu, na portalu moj bob...

Sedaj pa sem prejel račun, kjer so mi zaračunali odklop in priklop v vrednosti nekje 20EUR.

Zanima me, ali je za vse to pravna podlaga?

Hvala in lp.

Pred izklopom si moral prejeti OPOMIN v obliki sms sporočila. Telefonska številka ni izklopljena v kolikor ne plačaš v roku, da je prišlo do izklopa je moral zapasti že drugi izdani račun, torej si že kar dolgo zamujal s plačilom. Noben operater ti ne izklopi številke kar tako:-)

Stroške izklopa in ponovnega vklopa pa najdeš na sledeči povezavi: http://www.bob.si/Upload/ceniki/cenik%2...

Splošni in posebni pogoji poslovanja: http://www.bob.si/pogoji-in-dokumenti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

kmetek je izjavil:

meni bob poraba ne dela.

Moj program ti ne deluje?!

mat11 ::

yani2000, si ti naredil android program Bob poraba?
mat

Ne, tisto ni moje.
In ne, tisto mi ni všeč.
Jaz rajši uporabljam lastni widget (nekje v tej temi imaš ultra komplicirana navodila ;(().
««
25 / 112
»»