» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
23 / 112
»»

PrihajaNodi ::

Sem se prenaglil. Poskusil sem nastaviti internetne povezave na bob, oziroma shraniti podatke preko sms-a ki ti ga poslje bob, pa se je telefonu zmešalo. Sam je pošiljal mms-e. Sedaj imam nastavljen internet na simobil in dela podatkovna povezava. Nevem kako...

Je imel še kdo težave s tem?

Zgodovina sprememb…

EdoK ::

Spet novi bob paket

yani2000 ::

BobMonitor v0.6 ALPHA:

Novosti:
- Bugfix: Javi napako, če še nisi prenesel nobenega podatka.
- Bugfix: Upajmo, da sem tokrat odpravil napako glede osveževanja podatkov po dolgem času.

Prenos: https://www.box.com/s/8a1r901vbhclcqwml...

Dodaten opis:
Za delovanje programa potrebuješ minimum Javo 6!
Ko greš z miško skozi ikonco programa se ti izpišejo informacije o: klicih, SMS, podatkih in plačilu.
Podatki so izračunani z vključenim 64 KB intervalom. Ne uporablja se Bob-ov izračun, ampak lasten, kateri izračuna še kakšen MB ali pa dva še več, pri pretvorbi v MB pa sem uporabil kar max vrednost/"strop" (primer: 1023 KB = 1 MB, 1025 KB = 2 MB), torej bolje, da kaže več kot pa, da slučajno preveč podatkov preneseš.
Program je kot je torej, če si bodo pri Bob-u izmislili dodatne mehanizme preverjanja (primer:kot IziMobil CAPTCHA), bo moj program postal neuporaben!

Zaslonska slika:
 Novi BobMonitor

Novi BobMonitor

Za vse ki pa bi radi še dodatno funkcionalnost pa sem razvil:

BobMonitorServer

Novosti:
Glej zgoraj!

Prenos: https://www.box.com/s/acee2b8a0862b3582...
Info: Program ti lahko proizvede sledeče datoteke: BobMonitor.txt, BobMonitor.csv, BobMonitor.xml ali BobMonitor.html.
Te datoteke lahko potem vi v lastnem programu dalje obdelujete kakor vam paše!
Ali pa celo preberete z vašim Android telefonom preko pripomočka (Widget-a)!
Dodatna navodila za vzpostavitev lahko najdete z zagonom programa:
java -jar BobMonitorServer.jar

LitralSM ::

Kako hitro prenesejo telefonsko iz Mobitela na Bob?
Pa sklepam, da se mora uporabljati potem tudi Bobova sim kartica ali pač?

fikus_ ::

Lani sem čakal 3 delovne dni, nazadnje sem pa izbral nepravi čas, ravno prazniki konec okrobra in začetek novembra je pa bilo nekaj dni več.
Ta čas uporabljaj Bobovo kartico, prejšnjo pa odjavi, da ne plačuješ po nepotrebnem.

LP

yani2000 ::

3 delovne dni traja prenos.
Vmes dobiš SMS kdaj bo prenos dejansko izveden in komaj takrat na tisti datum+uro, ki ti piše v SMS-u vstaviš Bob-ovo SIM kartico.
Pa ne odjavljaj se od prejšnjega operaterja!
Vse uredi trenutni operater (v tvojem primeru Bob)!

...:TOMI:... ::

Če odjaviš pri prejšnjem operaterju, gre tvoja številka v karanteno in jo praktično izgubiš. Vse uredi tvoj novi operater, to velja za fiksne in mobilne storitve, pri vseh operaterjih. Vedno se z novim operaterjem dogovarjaš vse. Če imaš pa pri starem operaterju kake vezave, potem je pametno, da se ti najprej vezava izteče, da ne plačuješ ogromnih stroškov povezanih s tem, če predčasno prekineš pogodbo.

Če boš pa vseeno odjavil, bo pa na novo odprta tema: izgubil sem številko, kako do nje.
Tomi

MrStein ::

yani2000 je izjavil:

3 delovne dni traja prenos.

Po novem je en delovni dan, če prav sledim zadevam.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Magic1 ::

Ponavadi cel proces traja 4-5 dni. Primer: ponedeljek izpolniš web obrazec, v sredo dobiš od kurirja pogodbo za podpisat, v petek se izvede prenos številke.
Magic

mk818764 ::

opa, danes sem se prijavil v moj.bob pa sem ugotovil, da lahko račun plačam z kartico(brez provizije). Je to ze bilo ali je to na novo?

Mimogrede, ravno sem bombardiran z reklamami od tusmobila, pa ko gledam ponudbo...neomejeno v lastnem omrežju, druga omrezja...bla bla.
Pri bobu ne rabim skrbet kam kličem, kje porabljam podatke. To mi je všeč.

Saj nakažeš v naprej, za celo leto, pa plačaš samo eno provizijo. Če ti je pa 30 centov letno preveč, potem pa ne vem...

Pri kartici moraš vsak mesec vnašati številke v portal. Škoda časa.
Tomi

JackOdpirac ::

A videotelefonijo bob omogoča?

Sami ::

JackOdpirac je izjavil:

A videotelefonijo bob omogoča?

Bob omogoča videotelefonijo, računa pa se kot navaden klic, torej 0.04EUR/min oz. iz zakupljenih količin.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Za videotelefonijo rabiš najmanj UMTS (384 k), bob pa omogoča max 7,2 M. Po moje ni problema. Sicer pa kdo danes sploh še uporablja videotelefonijo, razen gluhih? Pa še oni uporabljajo data in kak drug program za videocall, ne pa "operaterjevo storitev".

Sami, si ti pri simobilu (bobu)?
Tomi

...:TOMI:... je izjavil:

Za videotelefonijo rabiš najmanj UMTS (384 k), bob pa omogoča max 7,2 M. Po moje ni problema. Sicer pa kdo danes sploh še uporablja videotelefonijo, razen gluhih? Pa še oni uporabljajo data in kak drug program za videocall, ne pa "operaterjevo storitev".

Sami, si ti pri simobilu (bobu)?

No comment...=)

Ja pa nič :)
Tomi

Kako je z začetnim bonusom pri naročnini bob 4 cente? Na moj.bob.si piše znesek pri klicih in ne 0,0 €.
Tomi

antonija ::

pri racunih ti ga odstevajo dokler ga ne zmanjka. Jaz sem dva meseca dobil racun za 0.0EUR.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Hvala za res hiter odgovor :D
Tomi

zajc ::

Ali je komu uspelo plačati preko Maestro? Meni vedno napiše "...prišlo je do napake ali preklica...". Sem poskusil na dveh računih in vedno isto.

Bob sim kartica ima začetni bonus 100ih enot (100min pogovorov oz. 100sms sporočil v vsa slo omrežja), v primeru neporabljenih začetnih enot se vam bodo neporabljene enote odštele kot dobropis pri 1. ali 2. izdanem računu.

primer: 100 neporabljenih začetnih enot = 6.6EUR

zajc je izjavil:

Ali je komu uspelo plačati preko Maestro? Meni vedno napiše "...prišlo je do napake ali preklica...". Sem poskusil na dveh računih in vedno isto.

Storitev plačila preko maestra bi morala delovati, ko imaš račun v košarici pri plačilu vpišeš številko kartice in veljavnost kartice.

Lahko, da se je račun napačno poknjižil, svetujem ti da pišeš na info@bob.si za preverbo transakcije.

MrStein ::

Maestro na internetu je še v "preizkusni" fazi.
Od vseh bank ne delujejo.
Pri večini jih je treba prej "aktivirati".
Vsaj za NLB. Treba baje v poslovalnico it.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

mihec87 ::

Sm jst smotan al ne štekam-.

Migriram iz mobitela-mobi račun(na kartice) na bob naročniški paket ter prenos št. na bobu piše
" v kratkem obdobju prenosa stare telefonske številke je potrebno imeti na predplačniškem računu naloženo 5 eur. to je strošek prenosa številke, ki ga zaračuna stari operater. "

Jst si to razlagam da morem imet 5 eur na mobi kartici od mobitela?

točno tako.

mihec87 je izjavil:

Sm jst smotan al ne štekam-.

Migriram iz mobitela-mobi račun(na kartice) na bob naročniški paket ter prenos št. na bobu piše
" v kratkem obdobju prenosa stare telefonske številke je potrebno imeti na predplačniškem računu naloženo 5 eur. to je strošek prenosa številke, ki ga zaračuna stari operater. "

Jst si to razlagam da morem imet 5 eur na mobi kartici od mobitela?

Res je tvoj prejšnji (trenutni) mobilni operater ti bo za prenos telefonske številke zaračunal 5EUR.
5EUR dobroimetja moraš imeti na mobitelovem predplačniškem računu od aktivacije naročniškega razmerja pri bob-u. Poleg naročniških dokumentov boš prejel še 6-mestno aktivacijsko kodo, s katero boš aktiviral naročniški paket, s tem boš postal naročnik bob-a in sprožil prenos telefonske številke.

Naročniško razmerje boš lahko aktiviral na sledeči povezavi: https://www.bob.si/postani-bob-narocnik...

PetraB ::

Sami ti sigurno delaš na bobu :)

jaz sem danes dobila pogodbo na kateri je pisalo, da bo naročniško razmerje aktivirano naslednji delovni dan. ali moram še kaj urediti?

hvala za odgovor

zuz3k ::

mene zanima a je potrebno telefon odklenit, če greš iz simobila na bob (se pravi isto omrežje simobil)?
Life is a psychological game.

PetraB je izjavil:

Sami ti sigurno delaš na bobu :)

jaz sem danes dobila pogodbo na kateri je pisalo, da bo naročniško razmerje aktivirano naslednji delovni dan. ali moram še kaj urediti?

hvala za odgovor

No comment again=)

Po novem naj bi se narocniska razmerja aktivirala sama v roku enega delovnega dne, ampak zal ni vedno tako v vseh primerih....priporacam, da ga sama aktiviras, da ne bo problema pri prenosu številke.

zuz3k je izjavil:

mene zanima a je potrebno telefon odklenit, če greš iz simobila na bob (se pravi isto omrežje simobil)?

Po izkusnjah bi moralo delovati, zal pa spet ne v vseh primerih. Zadnja leta so vsi mobilni aparati kupljeni pri operaterjih po zakonu odklenjeni...drugace pa ga odnesi na simobil, ti ga bodo zastonj odklenili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Alexius Heristalski ::

Zakaj no comment? Ne razumem, zakaj skrivaš.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Alexius Heristalski je izjavil:

Ne da skrivam:-) samo res ni vazno kje delam...vsak dela kar mora=)

Sami je izjavil:

Alexius Heristalski je izjavil:

Ne da skrivam:-) samo res ni vazno kje delam...vsak dela kar mora=)

No, saj nas ne zanima kje delaš, samo JA ali NE bo dovolj, če delaš na bobu.
Zakaj?
Hja, ker te bomo tu prek gnajvili za vse težave, hehe

DA...now everybody is happy:-)

Podam vam lahko teoreticno resitev, za preverbo tezave bo pa žal se zmeraj potrebno kontaktirati bob pomoč uporabnikom.

Zgodovina sprememb…

PetraB ::

Sami a to si preko študentskega servisa?

A sam bi priporocal bob?

PetraB je izjavil:

Sami a to si preko študentskega servisa?

A sam bi priporocal bob?

Ne delam preko študentskega servisa...med izbiro del tega mislim da tudi ne bos nasel, zal pa o naravi dela res nebi smel razpravljat, žal.

Pomojem ni bilo vprasanje ce bi priporocal delo na Bobu, ampak glede na to da delas na Bobu in poznas kako firma delujo, ali bi priporocal Bob potencialnim strankam (koncnim uporabnikov njihovih storitev)?

PrihajaNodi ::

Ne delam preko študentskega servisa...med izbiro del tega mislim da tudi ne bos nasel, zal pa o naravi dela res nebi smel razpravljat, žal.

Ali lahko za info pokličeš tudi 080 tam ko je registracija ali samo 090?

Za info posljes email in pocakas priblizno 2-3 delovne dni. Razen ce je extremno nujno potem pa klices 090 in placujes 1EUR na minuto.

antonija je izjavil:

Pomojem ni bilo vprasanje ce bi priporocal delo na Bobu, ampak glede na to da delas na Bobu in poznas kako firma delujo, ali bi priporocal Bob potencialnim strankam (koncnim uporabnikov njihovih storitev)?

Uf maš prav...priporočal? Čisto odvisno od potreb posameznika, bob je nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev in določenih storitev ne omogoča (sms zgrešeni klic, moneta, račun v spletno banko, LTE,...itd.).

V kolikor si pa nek povprečen uporabnik (klici, sms, internet), ki bi rad malo ceneje prišel skozi pa seveda.

mihec87 ::

antonija je izjavil:

Vprašanje katerega se skuša izognit(vsaj na javnih mestih) vsak delavec v izogib težavam na delovnem mestu..

Sicer bob ima + ter - kaj je komu bolj vazno more pa vsak sam pretehtat

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihec87 ()

PrihajaNodi je izjavil:

Ali lahko za info pokličeš tudi 080 tam ko je registracija ali samo 090?

V kolikor še nisi bob naročnik lahko za info pokličeš na brezplačno telefonsko številko 080 680 680 (ponudba naročniških paketov, prijave in aktivacije), ko pa postaneš bob naročnik pa imaš pomoč uporabnikom na plačljivi telefonski številki 090 068 068 ali brezplačno preko email naslova info@bob.si (s čimer se naročnik strinja ob prijavi v naročniško razmerje, splošni in posebni pogoji poslovanja).

mihec87 je izjavil:

antonija je izjavil:

Vprašanje katerega se skuša izognit(vsaj na javnih mestih) vsak delavec v izogib težavam na delovnem mestu..

Sicer bob ima + ter - kaj je komu bolj vazno more pa vsak sam pretehtat

Se strinjam, rade volje odgovorim na kakšno vprašanje, ni pa moj namen pridobitev oz. odvračanje morebitnih strank ali kritiziranja podjetja.

Zgodovina sprememb…

@sami
Jaz pogrešam 3 stvari pri bobu...kot večina ostalih.
- obvestilo o zgrešenem klicu kot ga imajo drugi operaterji
- plačevanje položnic preko SEPA direktne bremenitve -kot ga imajo že vsa podjetja - ne vem zakaj bob ne dela na tem.
- 1 GB vključen v ceno kakega paketa(kot imam bob.at) - pa smo zmagal na celi črti.

Delate kaj na tem?

clix ::

Tudi jaz si želim, da bi kateri paket že vključeval nekaj podatkovnega prenosa.

mk818764 je izjavil:

@sami
Jaz pogrešam 3 stvari pri bobu...kot večina ostalih.
- obvestilo o zgrešenem klicu kot ga imajo drugi operaterji
- plačevanje položnic preko SEPA direktne bremenitve -kot ga imajo že vsa podjetja - ne vem zakaj bob ne dela na tem.
- 1 GB vključen v ceno kakega paketa(kot imam bob.at) - pa smo zmagal na celi črti.

Delate kaj na tem?

-bob je nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev zato sms zgrešenega klica ne omogoča (vsi ostali niso nizkocenovci)
-pred 1.1.2013 je bil možen trajnik, Slovenija pa je na direktivo EU morala ukiniti trajnike in uvesti direktno bremenitev (SEPA), da pa lahko skleneš direktno bremenitev pa mora imeti podjetje svoje poslovalnice
-ne moreš zdej primerjat bob at in si, to je nekaj čisto drugega, bob je 1. nizkocenovni ponudnik mobilnih storitev v Sloveniji in ima najnižje cene naročniških paketov....recimo praznični bob 11.90EUR + 1GB prenosa 5EUR= 16.90EUR....za naš trg se mi to osebno zdi kar poceni

Če delamo na tem? Brez zamere fantje samo na taka vprašanje ne morem in žal tudi ne mislim odgovarjat, svetujem vam da spremljate ponudbo na www.bob.si.

Zgodovina sprememb…

za naš trg se mi to osebno zdi kar poceni
Nes trg? Sej je do vas ze prisla vest da smo del EU in da je "nas" trg EU trg?

Al operaterji tud samo se molzejo dkoler EU ne skensla roaminga, potem pa v jok in na drevo ker bojo vsi presaltali na tuje operaterje?

Sicer mi Bob zelo odgovarja, ampak takoj ko bo moznost iti na nizkocenovnika z vkljucenim prenosom me ne vidijo vec (razen ce ne bo ravno bob to ponudil pri nas).

antonija je izjavil:

Al operaterji tud samo se molzejo dkoler EU ne skensla roaminga, potem pa v jok in na drevo ker bojo vsi presaltali na tuje operaterje?

Sicer mi Bob zelo odgovarja, ampak takoj ko bo moznost iti na nizkocenovnika z vkljucenim prenosom me ne vidijo vec (razen ce ne bo ravno bob to ponudil pri nas).

Do nas? Svetujem ti, da se za tole vprasanje obrnes na bob-a. Kot sem rekel z veseljem podam kako informacijo oz. pomoc pri uporabi, za tovrstna vprasanja pa zal nisem na voljo.

Magic1 ::

antonija je izjavil:

Kdo bo pa za omrežje skrbel, če bodo vsi šli na skoraj zastonj tuje ponudnike?
Magic

Kdo pa zdaj skrbi za omrezje po katerem potujejo paketki od nizkocenovnikov?

To je tko kot da bi spraseval kdo bo skrbel za letalisca zdaj ko immao Easyjet. Se vedno bo za njih skrbel tisti, ki z vzdrzevanjem letalisca sluzi denar. Enako bo za omrezja skrbel nekdo, ki bo z vzdrzevanjem omrezja in trzenjem le-tega drugim strankam sluzilo denar.

Smilee ::

Ima bob svoje omrežje ali ima simobilovo?

Simobil ;)
««
23 / 112
»»