» »

Bob (nova ponudba Simobila)

Bob (nova ponudba Simobila)

««
9 / 110
»»

Ganon ::

Fak, jaz sem pa na Si.mobil poslal. Bo kaj narobe? :|

SubOrbit, hvala za številko.

Ganon ::

Eno vprašanje. Odločil sem se za naročniški paket bob 4 cente, od nakupa SIM kartice pa mi je ostalo še skoraj 60 minut začetnega bonusa. Zdaj pa gledam na moj.bob.si in mi piše, da sem v trenutno tekočem obdobju porabil 0,36 EUR. Je to normalno? Se bo to kasneje odštelo in bo položnica 0 EUR, ali je prišlo do napake?

psychoshorty ::

Verjetno si posiljal mms-e. Pri meni se je zgodilo to, da imam racun 20,48€ imam pa bigbob opcijo. Ko pogledam racun, je na vseh postavkah 0,00€. Sem poslal vceraj mail, ampak ga do danes nisem dobil. Edini manko boba je support, kateri je pocasen. Klicat na njihovo stevilko pa ne mislim.

Ganon ::

Ničesar nisem pošiljal, zaračunanih je 9 minut klicev. :| Na mail zadnje dni sploh ne odgovarjajo, v četrtek sem jih nekaj vprašal, pa mi do danes še niso odgovorili.

Kako preverim porabo preko SMS-a?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

psychoshorty ::

Nimam pojma. Sam sem dosedaj vedno gledal samo preko njihovega napol-delujocega portala. Mislim, da bom sel pocasi od bob-a proc, ker so malce prevec slampasti, najbolj pa jim odcitam to, da nimajo free support klicnega centra.

mk818764 ::

lahko pošlješ sms STANJE na številko 4545

Jaz sem pa danes dal novi rom(android). Rom ima nastavitve za simobil...meni pa dela data in mms preko teh nastavitev.
hehe, sploh ne vem ali naj nastavim na boba ali pustim tako.

Ganon ::

So mi odgovorili.

po aktivaciji naročniškega paketa neporabljenega bonusa ne morete koristiti. neporabljen bonus se upošteva pri naslednji izdani položnici kot dobropis.


Torej se kasneje odšteje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Ganon ()

psychoshorty ::

Tebi so vsaj ze odgovorili. Pri meni se vedno nic.

simple ::

Tale BIGBOB je res zakon. Že zadnjič mi je bilo žal, ker ga nisem vzel, sedaj pa sem ga. 1000min pogovorov nikjer ne dobiš tako poceni. Tudi sam sem bil skeptičen, vendar mi sedaj ni žal.
Nekaterim pač ni problem plačati več kot 30€ za razne "ziher" ponudbe kljub temu, da je omrežje isto!!! To pomeni, da četudi imate najdražji paket, uporabljate isto omrežje, ki isto slabo in dobro "lovi" signal.
OBRAZLOŽITEV:
- pogovori - Moramo ločiti dolžino pogovora in enoto, ki nam jo vzame BOB. Res je, da je obračunski interval 60/60, vendar je pri nekaterih ponudnikih 60/30, pri drugih pa res 60/1. To v praksi pomeni npr. da boš za 10 klicev, ki so dolgi 1 min in 1 s plačal dejansko 2 enoti, za klice, ki so dolgi 59 s pa 1 enoto. Tako, da se ti lahko zgodi, da boš za 30 min pogovorov (po podatkih v telefonu) plačal dejansko npr. 50 enot. To pomeni, da je bolje, če so pogovori daljši, slabše pa če je več kratkih. Toda to v praksi pomeni, da lahko na mesec opraviš "le" npr. 500 pogovorov, ki so dolgi 1min in 1 sek in ti tako obračunajo 1000enot. Vsi pogovori, ki pa presežejo 1000 enot, se obračunavajo 0,04€/min, kar je izjemno poceni tudi glede na ostale naročniške pakete v Sloveniji. Morate pa tudi vedeti, da je to cena za klice v VSA omrežja in ne samo domače.
- SMS - 1000 jih je vključenih - tukaj ni neke znanosti
- MMS - nekateri pravijo, da so neprimerno dragi!!!, vendar če pošlješ 50MMSov na mesec to znese dodatnih 2 eur
- prenos podatkov - Nekateri pravijo, da je full drago, vendar lahko dodatno vzameš 1GB podatkov, kar je vrh glave za mobitel in stane le 5€. Če pa ne porabiš 1GB, pa lahko surfaš po mili volji za 0,04€/MB. V praksi pa je tako, da če pogledaš na mail in porabiš le nekaj kb, ti zaračunajo 0,01 €. Tako, da lahko se zgodi, da ti bodo zaračunali "astronomske" 3 EUR za cel mesec za 300 pogledov na mail. Teoretično ti zaračunajo le na vsakih 64kB, vendar je težko to potem pretvoriti v cente, zato ker so stopnje le 1 cent, ali 2 centa. Omejitev prenosa podatkov je nastavljena na 7,2Mbit/s, kar je čist OK.
- podpora - veliko lahko storiš preko maila - na vsa vprašanja vprašanja ti odgovorijo. Vprašajte se, koliko časa ste preživeli na 080 številki, da ste prišli do rešitve vašega problema, tu pa si za odgovor vzamejo dan ali dva.
- cena 9,90 eur - Pa to ni res!!!! To je ziher nateg!!! To ni možno!!!! Ja seveda ni možno, dokler bomo Slovenčki tako trapasto verjeli, da so "naše" blagovne znamke zakon!!! Kaj ni vseeno po kakšni žici priteče pogovor. Pomemben je pogovor, ne pa ali je žica zlata, ali bakrena.
- dodatno: Na spletni strani imajo nastavitve za GPRS, MMS za vse telefone, zato si to hitro sam storiš. Na moj.bob.si si lahko pogledaš stanje pogovorov v realnem času. Če pozabiš telefon doma, si lahko preusmeritev naštimaš na moj.bob.si. Tako, da to si zasluži same +++.
ZAKLJUČEK: Poleg naročnine za pogovore in SMS-e lahko vzamete tudi naročnino 5€ za 1 GB prenosa podatkov, poleg tega pa pošljete še 50MMS-ov, kar znese skupaj 16,9€ / mesec, kar je še vedno ugodneje od vseh ostalih ponudb. V kolikor pa telefon uporabljate le za pogovore (po mojem mnenju 90% uporabnikov) in včasih pošljete MMS in pogledate nekaj na internetu, vas te dodatne storitve ne bodo prišle niti 1 EUR. Tako bo vaša položnica vedno le dobrih 10 eur.
p.s. Aja pa nisem od BOB-teama, ampk sem samo dobro raziskal ta paket, ker sem bil tudi jaz skeptičen na začetku.

technolog ::

1. Če je res kot si napisal in se prenos obračuna po centih, potem lažejo. Obračunski interval je 1 cent oz 256 kB, ne 64 kB kot navajajo. Upaš pojasnit?

Po moje bom šel na bob, ko bom nabavil nov mobitel.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

technolog: samo boš zamudil bigbog danes je samo še 9,90€ :D

Zak0n ::

Ma ne bo nic zamudil... Sej bodo tele bigbob akcije vsake par mescov skos :) tko da tud tisti k niste uspel se dobit oz. imate se razmerje z drugim operaterjem pocatke pa bo spet ta akcija. Tko da ni za skrbet ;)

mk818764 ::

jaz sem na bobu. razen začetnega spodrsljaja sem zadovoljen.

masterpsi ::

jaz sem si tudi danes omislil boba. Ta sim kartica bo za tablet pc, če bo kdaj potreba po GPRS/3G dostopu.

technolog ::

No, če bi kdo pojasnil tole:

Uporabnik simple je rekel, da se podatkovni prenos obračunava po centih. Cena je 4 cente na MB, torej 1 cent na 256 kB. Torej je obračunski interval 256 kB in ne 64 kB, kot navajajo.

mk818764 ::

Kje si ti to slišal? misliš na tole:
vendar je težko to potem pretvoriti v cente, zato ker so stopnje le 1 cent, ali 2 centa.


Neumnost.Zakaj pa ne bi mogel pretvorit v manj kot 1 cent?
Saj se pol sešteva.
Obračunski interval je 64kb. Res pa je da če porabiš 65kb, ti zaračunajo kao 128Kb
Pač tako imajo. Teoretično je torej možno da porabiš dejansko 500Mb, pa ti zaračunajo 1Gb
Ampak to je mala verjetnost. Pride pa do odstopanja, to pa je ziher(v tvojo škodo).

Pa še to: kdo ima opcijo 1GB za 5€, pa če to prekoračiš, ti zaračunajo pol naslednjo 1GB(dodatnih 5€), kljub temu, da si porabil mogoče 10MB čez 1 GB

francek1 ::

Že zdaj sem na bobu, pa 1 GB prenosa plačujem poleg. Račun še nikoli ni bil večji kot 14 €. Zelo težko pa čakam, da bo tudi k nam prišel Smartbob za 9,9 €.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

technolog ::

Hvala mk. Zmotilo me je tole:

V praksi pa je tako, da če pogledaš na mail in porabiš le nekaj kb, ti zaračunajo 0,01 €.


On s tem pravi, da če porabiš nekaj kB (< 64), ti zaračunajo 256 kB == 0,01EUR; . Pravilno bi bilo, da bi ti zaračunali 0,0025EUR.

Zgodovina sprememb…

simple ::

Ja, res je. Če nimaš naročnine za prenos podatkov, potem pač plačaš obračunske intervale 256kb.
Pravilno bi bilo, da bi ti zaračunali 0,0025EUR.
Tako kot pri klicu, ti tudi pri podatkih zaračuna takoj, ko si opravil storitev, ne pa tako, da se na koncu meseca vse skupaj sešteje, zato pač teh 0,0025EUR zaorožijo na 0,01EUR, ker nimamo manjše plačilne enote. Jih pa imam na sumu, da ti tudi, če imaš naročnino, ti manj kot 0,01EUR ne obračunavajo.
Prilagam izpisek iz računa:
Prenos podatkov Prenos podatkov v Sloveniji Simobil, Slovenia 15,00 KB 0,01
Prenos podatkov Prenos podatkov v Sloveniji Simobil, Slovenia 2,00 KB 0,01
Prenos podatkov Prenos podatkov v Sloveniji Simobil, Slovenia 13,00 KB 0,01

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: simple ()

mk818764 ::

Aja? če pa je tako za zavajajo potrošnike. Ali kje piše to, da tako obračunavajo?
Ni ravno fer pol.
Torej za 1€ lahko narediš 100Kb, to pomeni, da stane 1 MB 10€? (zaokrožimo na 1000 ne na 1024). To pa je drago. se res splača zakupit pol 1 Gb.
Se dobro da sem zakupil 1 Gb. Moti me edino, da ne vem koliko sem porabil v celem mesecu, saj jim aplikacija za prenos se vedno ne deluje.

technolog ::

Če vedno obračunajo po en cent, pri ceni 4 cente na MB to pomeni 256 kB obračunski interval.

Primer: Če porabiš 257 kB, ti bodo zaračunali za 512 kb (2 centa) in ne 320 kB (1,25 centa) kot bi morali.

To je zavajanje kar se mene tiče. Ve kdo ki je pri njih kaj več?

Zgodovina sprememb…

mk818764 ::

Sem poslal mail na boba, saj sem imel še nekaj drugih vprašanj. Bom prilepil odgovor.

mk818764 ::

Danes dobil odgovore:
Vprašanje:
Še vedno ne deluje stanje porabe glede podatkovnega prenosa, ne kot sms(STANJE) ne kot spletna aplikacija. Kako naj vem, koliko porabim na mesec?! Torej nikjer dejanske porabe.
Odgovor:
žal trenutno preverjanje porabe podatkovne opcije še ne deluje, težave bomo v prihodnje odpravili. na vašo željo pa vam porabo lahko preverimo mi

Vprašanje:
Podatkovni prenos mi deluje na simobilove nastavitve, ne od boba. Je to ok?
Odgovor:
ker gostujemo na simobilovem omrežju in je simobil pravno formalni zastopnik za bob, so te nastavitve pravilne.

Vprašanje:
zaračunavanje prenosa podatkov tistim, kateri nimajo opcije 1GB, naj bi dejansko obračunali kot interval 256KB ne kot 64KB, kot 1 cent za vsako sejo.
Kako je zdaj s tem? Da ne bo napačnih informacij glede tega, saj se ljudje odločajo za vas glede na infomacije.
Odgovor:
obračunski interval naših podatkovnih storitev je 64kB.

To je to.

technolog ::

Seveda, ko pa ne znaš vprašanja postavit. Še jaz nisem razumel, kaj bi rad od mene. Vprašaj tako:

Zdravo,
če v podatkovni seji prenesem 64kB (= obračunski interval), mi zaračunate 1 cent ali četrt centa?

Zgodovina sprememb…

clix ::

ekola, še odgovor ki sem ga dobil na "popravljeni vprašanje:

pozdravljeni,

pri prenosu podatkov je obračunski interval 64KB. To pomeni, da je 64KB najmanjša enota katera se vam lahko obračuna.

64KB se obračuna po ceniku 0.24 centa saj je cena za 1MB oz. 1024KB 4 cente.

V kolikor prenašate podatke manj kot 64KB npr. 10KB (v eni seji) se vam obračuna seja kot da ste prenesli 64KB - saj je to najmanjši obračunski interval.

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo.


lepo pozdravljeni,

vaš bob tim

technolog ::

Se pravi je simple širil FUD. Troll en. >:D

yani2000 ::

Tudi jaz sem končno prešaltal na Bob-a, kot sem nekaj strani nazaj omenil da bom.
Do sedaj je bila izkušnja OK. Tudi prenos številke je potekal brez problemov.
Imam sam probleme s prijavo v https://moj.bob.si/ in čakam na odgovor od info e-maila.
Se jim je menda sistem sfuzlal, ker imam na isti GSM številki vezan račun pri Bob-u in SiMobil klapi (hočem zastonj SMS-e pošiljat! :P) in mi sedaj pri prijavi pri obeh piše "nimaš pravic za prijavo v izbrano aplikacijo.".
Glede porabe pa je pravkar izšel app za Androida: http://slo-android.si/programje/slovens... (link do Google Play).
Preverja pa tako da pošlje SMS za porabo in ne preko moj.bob.si.
Študiram, če bi sam sprogramiral android app/widget za porabo (preko moj.bob.si) + še kaki SMS sender. Za desktop ga imam v Javi že kr neki časa sprogramiranega, sam sem pozabu na njega in moram preverit kak sploh dela, ker ga nisem nič uporabljal, ker sem bil zadnji dve leti na itak džabest-u s 1000 SMS-i.
Bom še malce počakal, če se bo kdo drug spomnil in sprogramiral. :P
Imam pa eno vprašanje:
Je že kdo uporabil kombinacijo iPad + micro SIM in koristiš samo 1GB podatke in 0 pogovorov/sms. Je kje kakšen hakl? Ker pol bi lahko imel samo 5 EUR/mesec in bi koristil samo 1 GB podatkov.

mk818764 ::

ti kar sprogramiraj....bomo ti hvaležni. pa da bo števec prenosa podatkov delal, čeprav je to bolj tezko glede na to da ne dela na njihovi strani.

yani2000 ::

Jah... še nimam dostopa do moj.bob.si.
Trenutno urejajo... ne prav zanima, če bodo uredili tako kot je treba.
Neki občutek imam da se neki pri njih zacikla in ne bo tak simpl, no bomo vidli so rekli slepi.
@mk818764:
Ker še nimam dostopa govorim na pamet:
Če prav števec ne dela lahko še vseeno sprogramiram data counter.
Kot sem vidu par strani nazaj je "Volk" podal neki data izpisek iz moj.bob.si strani.
Jaz lahko na podlagi tega izpiska izračunam porabo in ker so pri Bob-u leni lahko še naredim izračun pretvorjen na 64 KB interval tak, da ti točno kaže kdaj boš presegel 1 GB limit.
Sam moj app bo moral vsakih nekaj časa obiskat moj.bob.si da preveri tisti izpisek in doda nove prenose k trenutnim seštevkom prenosov.
Tu je sedaj sam vprašanje kdo je bolj len oni ali jaz? :P

kmetek ::

tudi jaz sem razmišljal da bi imel recimo en telefon samo za 1gb podatkov....se da to?

tomaz- ::

ne vidim vzroka, zakaj se to ne bi dalo. Vzameš naročnino,zakupiš 1Gb in trošiš samo podatke...

mk818764 ::

@yani
Ja, sem tudi sam razmisljal, da so oni leni pa ne naredijo glede na porabo kaj kaze na moj.bob.si pa obračunat z 64kb. Pač, malo matematike vključit. Zrihtaj...saj verjetno ni toliko dela, ali pač?
Še na bobu ti bodo hvaležni, mogoče dobis kak popust :D

yani2000 ::

Jaz osebno bi še najrajš vidu da bi 3G Watchdog imel to kar ti omenjaš implementirano.
Sam to bi moral imet že zdavnaj!

mk818764 ::

Poskušam si za silo izdelat izračun koliko sem dejansko porabil, ap bi pol primerjal z števcem na telefonu.
Sem skopiral podatke v excel pa ne pogrutam formule, da mi sešteje da zakoroža na količnik 64,128,...

Je kdo expert excelu da napiše to formulo?

yani2000 ::

Nisem expert v Excelu in najbrž obstaja boljša (all-in-one) rešitev:
Primer kako sem jaz na hitrco rešil problem:
1. v A stolpec vnesem vrednosti iz Bob-a.
2. v B stolpcu A stolpec delim z 64: {=(A1:A1000)/64}
3. v C stolpcu B stolpec roundup-am: {=ROUNDUP(B1:B1000)}
4. v D stolpcu C stolpec množim z 64: {=(C1:C1000)*64}
5. v E stolpcu D stolpec seštejem: =SUM(D1:D1000)

mk818764 ::

Hvala za nasvet. samo mi ni jasno od druge točke. Kaj pod drugo točko imas vsako polje enako formulo?

yani2000 ::

V novi stolpec (posamezno celico) shranjujem vmesne rezultate formule.
In ja, za vsako polje se zgenerira enaka forumla (jaz jo v Excel vpišem samo enkrat).
Note: Delal sem v LibreOffice Calc.

yani2000 ::

Končno so mi po enem tednu in brisanju dveh računov usposobili, da se lahko prijavim v moj.bob.si.
Sedaj razumem zakaj "mk818764" hoče v excel-u računat porabo.
Sem vidu, da imaš "Izvozi seznam v excel" funkcijo na bob-ovi strani.
Sem še sam mali izračun naredil (pomagal sem si z lastno formulo objavljeno dva posta višje).
In prišu do naslednjih izsledkov:
- 3G Watchdog: 45.199 KB
- Bob - stanje tekoče porabe: 46.917 KB
- Zaračunani podatki: 49.600 KB
Te vrednosti sem dobil po enem tednu (76 vnosih). Min: 2 KB; Max: 9771 KB.
Sync je bil na VSE živo (SMS, e-mail, vreme,...). Celo sn mal Skypal (menda je to bil tisti max zgoraj).
V mojem izračunu pride do 5% odstopanja od Bob-ovega stanja tekoče porabe in 9% od 3G Watchdog-a.
Če bi same povezave z max 1 KB delal bi lahko že po 16.384 KB ostal brez zakupljene količine!
Na oko brez, da bi upošteval zgoraj navedene izračune bi sam osebno ocenil, da pride do max 30% odstopanja kar pomeni, da lahko preneseš 700 MB brez panike.
Če pa si res paranoik pa lahko upštevaš 500 MB max prenosa.
In te vrednosti se meni osebno zdijo vrh glave za eno normalno delo s pametnim telefonom ali tabličnim računalnikom.
Je pa še eno opozorilo, ki ga velja upoštevat:
Prenos je omejen na 3 Mbit gor in dol!
Kolega ko ima Orto u nulo in sma telefona zraven imela mu je Speedtest izmeril 6 Mbit DL (neomejeni prenos), meni pa 3 Mbit!
To je tudi nekje na Bob-ovi strani enkrat pisalo, sam sedaj ne najdem več tega podatka!
Za primerjavo: na začetku leta sem delal še Speedteste na Mobitelovem Itak džabest in sem imel max 2 Mbit! :|
Moram pohvalit Simobil, ker je zadnja 3 leta resno investiral v nadgradnjo omrežja in sedaj še celo na LTE!

@mk818764:
Da ti računa vsako celico posebej sem moral kliknit nekje v naslednjem stolpcu (za prvi primer stolpec J) kliknit na ikonco "f(x)" - funkcije in potem obkljukat "Matrika".
Ko delaš z matrikami se ti funkcija obda z zavitimi oklepaji!

mk818764 ::

@yani2000
si videl ZS?

BlaY0 ::

yani2000 je izjavil:


Za primerjavo: na začetku leta sem delal še Speedteste na Mobitelovem Itak džabest in sem imel max 2 Mbit! :|
Moram pohvalit Simobil, ker je zadnja 3 leta resno investiral v nadgradnjo omrežja in sedaj še celo na LTE!

Te hitrosti niso nujno pogojene z omejitvami. Če imamš veliko folka naenkrat na isti celici, potem jasno da ti bo bazna dodelila samo toliko kolikor še ostane. Govor je na prvem mestu. Jaz imam doma čez dan od 5 do 7 Mbit/s, zvečer in ponoči pa 10 Mbit/s (Mobitel).

yani2000 ::

Seveda je bilo to splošno mišljeno.
Ponekod imaš boljše povezave ponekod pa slabše.
Pravkar je bil pri meni tip s čisto novim SGS2, jaz pa imam SGS1 in njemu je H+ komaj eno črtico kazal in Google Trgovino mu je skoz prekinjalo, meni pa je H kazal polne 4 črtice in brez prekinitev.
Sam to velja za moj kraj. Aja pa max 2 mbit sem imel skozi različna obdobja, čase in lokacije, sam mesto je bilo menda isto (nisem še GPS lokacije spremljal za nazaj).

BlaY0 ::

Lahko imaš super duper terminalsko opremo, najboljše antene in tehnologijo pa bo izkušnja povprečna, ker je recimo 100 folka naenkrat na isti celici in vsi nekaj prčkajo. Jaz imam to srečo, da je bazna relativno dobro opremljena, nanjo pa povprečno ni priheftanih prav veliko terminalov.

Kar se tiče "signala" na telefonu... vse je odvisno od 20 in več različnih faktorjev. Lahko imaš dva popolnoma enaka aparata in sta postavljena 10 cm narazen, na enem boš imel dober "signal" na drugem pa slabega. Eden ti bo preklapljal med večimi baznimi postajami drugi bo pa skozi priklopljen na isto. Zakaj "signal" in ne signal. Zato ker gre za 3 različne parametre, ki so predstavljeni na isti skali in sicer s tistimi famoznimi črticami.

Še nekaj kar se tiče samih telefonov. Notranje antence so v bistvu majhni dipolčki lahko tudi keramične čip antence, ki lovijo in sevajo praktično v vse smeri. Lahko imaš clear line of sight do bazne postaje, pa boš imel slab "signal" saj tvoja antenca poleg direktnega snopa pobere še vse žive možne odboje od raznoraznih objektov, da o interferencah ne govorimo...

dunda ::

Močno se tudi pozna katero verzijo "radia" imaš na telefonu nameščeno. Sam imam na SGS radio JW4 in morem reči, da je cel razred boljši sprejem kot prej. Torej tudi dva z enakim telefonom in v istem omrežju imata lahko na istem mestu precej različno izkušnjo. Testi hitrosti so silno delikatna zadeva.
https://www.kacnje.eu

BlaY0 ::

Kaj zate pomeni boljši sprejem? Se lahko bolje pogovarjaš s staro mamo? Lahko bolje pošlješ SMS? Lahko bolje prenašaš TCP/IP pakete?

V večini primerov je firmware reševal samo to, da je skalo premikal po Y osi gor/dol. Skratka s firmwareom 1.0 je radio pljuval ven vrednost _signala_ 19, s firmwareom 1.1 pa 21 in potem je folk mislil, da sam radio kaj bolje lovi v bistvu je bilo pa vse enako kot prej samo zaradi prikaza/predstavitve višjih vrednosti, se je logika malo drugače obnašala in te recimo ni več premetavalo z ene bazne na drugo bazno tako pogosto. Ampak to nima nobene zveze s hitrostjo prenosa podatkov ali merjenjem le tega, saj _speedtest_ verjetno ne meriš med tem ko se recimo pelješ po avtocesti 130 na uro ampak lepo stojiš na mestu, držiš telefon v roki ter buljiš v tisti cager in takrat so pogoji popolnoma enaki kot bi bili na nekem drugem enakem telefonu na popolnoma isti lokaciji ob popolnoma istem času.

Skratka v firmwareu se spreminjajo samo _tuning_ parametri za radio in sicer v skladu z rezultati merjenj pri uporabnikih in potem na podlagi simuliranih merjen pri podobnih pogojih v nadzorovanem okolju. Z več merjenji in z upoštevanjem vedno več okoljskih parametrov so rezultati praviloma vedno bolj natančni/boljši (plain an simple physics) in na podlagi teh merjenj se potem lahko optimizira softverski del radia.

yani2000 ::

BobMonitor (Excel Edition):
Po prijavi v moj.bob.si, izbiri "stanje tekoče porabe" in izbrani storitvi "Prenos podatkov", lahko izberete "Izvozi seznam v excel" in si shranite "export.csv" datoteko na računalnik.
Datoteko odprite z Excelom in pri odpiranju izberite podpičje za ločilni znak.
Označite stolpec pod "Trajanje/Količina" (stolpec H), tako da kliknete na "H" (da se celoten stolpec označi).
Kopirajte ga (CTRL+C).
V moji "BobMonitor.xls" datoteki označite moj prvi stolpec (stolpec A) in prilepite prej kopirano (CTRL+V).
V stolpcu E bi se vam moral avtomatsko posodobit točen izračun!
Omejitev je na 1000 vnosov, kar bi moralo zadostovat za celoten mesec (jaz imam 10 vnosov na dan).

dunda ::

@Blay0:
Boljši sprejem zame v praksi pomeni, da se lahko pogovarjam tam, kjer se prej nisem mogel :)

Da mi doma deluje Edge, kjer pred posodobitvijo radia ni bilo možno. Precej se gibljem po Vukojebinah, pa hitro opazim razliko.
No, pa ne zaidemo iz teme Boba ...
https://www.kacnje.eu

mk818764 ::

@yani
hvala za tole. Edino kar si pozabil nastavit je da vrednosti v stoplcu E deliš z 1024 da dobis MB :D

Meni hodi razlika 7 MB.

floyd1 ::

mk818764: Imaš vedno vklopljeno sinhronizacijo e-maila?
yani2000: Hvala, bom poskusil zvečer.

In pa še podvprašanje, tudi za ostale - je že kdo povedal, kdaj bodo zrihtali števec porabe za podatke? To je res malo sitno, da jih moraš (leta 2012) klicat, da ti povejo točno stanje...

mk818764 ::

Ja, sihronizacijo dveh mailov imam vedno vklopljeno. Edino zvečer okoli 9 ure izklopim, da se mi ponoči ne dere.Čez dan pa vedno vklopljeno. Ko sem doma se mi preklopi pa na wifi, tako da tisto pol ne žre podatkov.

amigo_no1 ::

Simobil po mojih predvidevanjih ne bo nikoli pošlihtal števca porabe (in so na sceni že dolgo, od (1998).
««
9 / 110
»»