» »

Nakup wi-fi usb ter MicroSD

Nakup wi-fi usb ter MicroSD

goblinsly ::

Pozdrav,

Odločam se za nakup wi-fi USB "oddajnika" in pomnilniške kartice MicroSD ( za xperia mini st15i ).
Prvega rabim za dokončanje namestitve .apk datotek, boljšega načina žal nisem našel, pri simobilu pa imam skromnih 200mb mesečno, kar ne zadostuje niti približno. Ta oddajnik naj bi mi omogočal, da koristim svojo 20/20 optiko tudi na telefonu ( preko wirelessa ). Načeloma ni pomembno kako daleč nese, pomembno je le, da bom izkoristil čimveč od teh 20/20. Pomembna je seveda cena, saj je nameščanje datotek edini razlog za nakup zadeve ( laptopa nimam ).
Drugo pa je MicroSD kartica. Trenutno imam 2gb kartico, ki sem jo dobil s telefonom. Benchmark je sicer pokazal dostojne rezultate ( 6mb read, 13mb write ), je pa zadeva vsekakor premajhna in občasno ima težave s datotekami ( npr. noče prekopirati ali izbrisati slike, itd. ). Kupil bi med 8 in 16gb. Razpon je tukaj ker gledam na price/performance/količinogb. Kar pomeni ( govorim na pamet ), če dobim 10gb za 10€, 15gb pa za 12€, bom jasno vzel 15gb. Hitrost pisanja/branja je pa tako. Načeloma za kopiranje datotek iz računalnika na mobitel ni preveč pomembna hitrost, saj zadevo vklopim, grem delati kaj drugega in pridem nazaj ko je zadeva zrihtana. Me pa zanima ali hitrost vpliva tudi na poganjanje aplikacij, iger, itd. Se pravi ali se bo hitrost poznala tudi pri tem ? V tem primeru JE pomembna hitrost MicroSD kartice.

Oboje bi rad kupil pri isti firmi in osebno prevzel ( ne splača se mi plačevati npr. 5€ poštnine za 30€ vreden paket... ).

Lp

edit: če sem se slabo izrazil, rabim wi-fi usb ali navadno mrežno kartico, ki bo ODDAJALA signal. Se pravi, zadevo dam v PC, ki je priklopljen na internet, in nato se z mobitelom povežem na wi-fi, ki ga oddaja....

solatko ::

Nabavi wi-fi router in enostavno obe napravi povžeš preko povezave. Router priklopiš na modem.
Delo krepa človeka

Bias ::

Evo jih imaš kar nekaj, vseh cenovnih razredov http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Verjetno bi vzel nekaj takega:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Je kar težko razločiti pri teh usb ključkih kaj je adapter in kaj je dejanski router ( ki signal tudi oddaja ). Za tole zadevo bi se pa odločil ker je majhna, verjetno sicer oddaja signal slabše kot velike zadeve, vendar signala nikoli ne bom koristil več kot 4 metre od routerja, tako da mislim da nekih groznih težav ne bi smelo biti. Iščem čim cenejšo zadevo ker kot rečeno, zadevo bom koristil samo za nameščanje aplikacij na mobitel. Ne dam pa roke v ogenj, morda v prihodnosti kupim laptop in mi stvar pride prav ( čeprav sem velik pristaš kablov, če bi lahko, bi internet kabel vtaknil v mobitel xD ).

Kaj pa glede microSD kartic ? Enaa ima zelo dobro ponudbo, pa še osebni prevzem je v gambitu, morda se mi splača oboje vzeti pri njih ?

jest10 ::

Kupi tole in se nehaj že hecat.

Bias ::

@goblinsly se strinjam z Jest10.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero microSD kartico ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19238039 (13095) LuIK
»

Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8334065 (28636) krucymucy
»

Micro SD card kartica - citalec

Oddelek: Pomoč in nasveti
5889 (800) JOKER
»

Katero microSD kartico za nokio 5230?

Oddelek: Kaj kupiti
111653 (1292) BCSman
»

32 GB microSD, 64 GB SDXC (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
728705 (7351) Lonsarg

Več podobnih tem