Forum » Zvok in slika » SHARP ali PHILIPS
SHARP ali PHILIPS
ziga199 ::
Pozdravljeni !
Trenutno sem v posopku nabave tv-ja. Zanimam se za diagonalo nekje do 66cm (sem prostorsko omejen).
Zbiram samo tv-je, ki že imajo LED tehnologijo, zaradi odličnih izkušenj z njo.
Najbližje sta mi SHARP-ov model LC24LE220EV in pa Philips (Link spodaj).
Televizorja sta po specifikacijah dokaj podobna, edina večja razlika je, da je SHARP FullHD, Philips pa HDready.
Zanima me kako lahko to vpliva na tv tako majhne velikosti, oz. če je razlika opazna? (resolucija)
Sam se kljub specifikacijam, ki so nekako v prid Sharpu, nagibam k nakupu Philipsa, ker sem skepticen do znamke SHARP..
Kaj pravite? Ima kdo izkusnje z Sharp televizorji?
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
Trenutno sem v posopku nabave tv-ja. Zanimam se za diagonalo nekje do 66cm (sem prostorsko omejen).
Zbiram samo tv-je, ki že imajo LED tehnologijo, zaradi odličnih izkušenj z njo.
Najbližje sta mi SHARP-ov model LC24LE220EV in pa Philips (Link spodaj).
Televizorja sta po specifikacijah dokaj podobna, edina večja razlika je, da je SHARP FullHD, Philips pa HDready.
Zanima me kako lahko to vpliva na tv tako majhne velikosti, oz. če je razlika opazna? (resolucija)
Sam se kljub specifikacijam, ki so nekako v prid Sharpu, nagibam k nakupu Philipsa, ker sem skepticen do znamke SHARP..
Kaj pravite? Ima kdo izkusnje z Sharp televizorji?
http://www.bigbang.si/slika/tv-sprejemn...
fpbs ::
Saj danes imajo praktično že skoraj vsi TVeji LED tehnologijo osvetlevanja ozadja.
Jaz ti svetujem, da kupiš TV, ki omogoča sprejem SmartTV.
Jaz ti svetujem, da kupiš TV, ki omogoča sprejem SmartTV.
king67 ::
Skeptičen? Zakaj že? Philips in Sharp bolj tesno sodelujeta, kot bi si kdo mislil. Model Sharp LC32LE630E je po specifikacijah enak modelu 32PFL6606. Tudi firmware je isti, edino osnovne ikonce so pri Sharpu malo lepše - barvne. Glede na govorice, da se Philips drugo leto poslavlja od LCD TV-jev, jaz vsekakor bolj zaupam Sharpu. Pa še Made in Japan je. Philips pa Made in Poland...
lp.
king67
lp.
king67
sennheiser ::
Pri tako majhnem tvju niti ni smart tv. Z nobenim ne boš sfalil. S to razliko da je philips malenkost večji. Dokler nimaš full hd signala je ta full hd nepomemben. Koliko pa maš mere omare? Ker za tak denar lahko dobiš tudi 81 že. Pač edino če ti gre not.
Vsi LGejevi TVeji z oznako LV in LW podpirajo SmartTV: http://geizhals.at/?cat=tvlcd&xf=1430_4...
t-slav ::
Sam za info:
Dragi fpbs: Smart TV ni stvar, ki bi jo TV sprejemal, ampak funkcija ki jo ima vgrajeno-če jo ima. Super sicer da navijaš za LG, sam daj se prej malce pozanimat o čem teče beseda. Televizorji z diagonalo do vključno 66cm NIMAJO te funkcije!!! (vsaj tisti, ki so na voljo na našem trgu ne)
Drugač je pa ta Philips lanskoletni model in nima vgrajenga DVB-C sprejemnika... Letošnji modeli pa niso LED.
LPT
Dragi fpbs: Smart TV ni stvar, ki bi jo TV sprejemal, ampak funkcija ki jo ima vgrajeno-če jo ima. Super sicer da navijaš za LG, sam daj se prej malce pozanimat o čem teče beseda. Televizorji z diagonalo do vključno 66cm NIMAJO te funkcije!!! (vsaj tisti, ki so na voljo na našem trgu ne)
Drugač je pa ta Philips lanskoletni model in nima vgrajenga DVB-C sprejemnika... Letošnji modeli pa niso LED.
LPT
Dragi t-slav: Hvala za tvoje opozorilo glede diagonale. Nekaj sem pomešal, nevem na kakšen način, mislil sem, da ziga199 išče TV večji od diagonale 40". Kar se pa SmartTV tiče,je pa njen prvotni namen, preko interneta omogočiti sprejem na tisoče TV programov. Samo, dokler internetno omrežje tega ne omogoča, preostanejo samo vgrajene funkcije, ki tega ne zahtevajo.
Smart tv se začne od 32" naprej. Če rabi dvb-c poglej recimo 26lk330, ker led pride za moje pojme do izraza tako pri sliki in porabi res šele tam 40"+... ti naj bo prednost raje dvb-c. Pa če ne ravno ta moment... kaj pa čez pol leta al pa 1 če recimo se tvoj ponudnik zelo podraži? Če pa maš anteno in jo boš sigurno imel še naprej, potem pa bo ta philips vrh glave.
LexLuthor ::
Nič ni narobe, če je full HD, lahko gledaš čisto od blizu, pa bo slika še vedno kristalna. Pa še kot monitor za računalnik ga lahko uporabiš!
LED osvetlitev pa je super, ne glede na velikost zaslona.
LED osvetlitev pa je super, ne glede na velikost zaslona.
www.pasice.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LexLuthor ()
RejZoR ::
Skeptičen? Zakaj že? Philips in Sharp bolj tesno sodelujeta, kot bi si kdo mislil. Model Sharp LC32LE630E je po specifikacijah enak modelu 32PFL6606. Tudi firmware je isti, edino osnovne ikonce so pri Sharpu malo lepše - barvne. Glede na govorice, da se Philips drugo leto poslavlja od LCD TV-jev, jaz vsekakor bolj zaupam Sharpu. Pa še Made in Japan je. Philips pa Made in Poland...
lp.
king67
Sej iPhone je tud Made in China pa ga hvalijo na vseh koncih. Država proizvodnje ima s kakovostjo tolk veze kot avtomat za prigrizke s topljenjem ledu na Antarktiki. Sploh pa večina proizvajalcev fura proizvodnjo za evropski trg v evropi, da se izognejo carinam. Poljska, Slovaška in podobne države so pač v evropi najbližji ekvivalent kitajski...
Tud ne vem od kje vam take bedarijo kot je manjko DVB-C. DVB-C imajo čist vsi letošnji LCD-ji od Philipsa, LG-ja, Sony-ja, Grundiga brez izjeme. Lansko leto so bili določeni modeli samo z DVB-T, letos pa imajo vsi vse (razen DVB-S obviously). Kar pa se tiče LED pri Philipsu pa se začne pri modelih 5606H in naprej.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
RejZoR ::
Ne pa ne...
http://download.p4c.philips.com/files/3...
3606 - 50Hz - Full HD - CCFL
4606 - 100Hz - Full HD - CCFL
5606 - 50Hz - Full HD - Edge LED
6606 - 100Hz - Full HD - Edge LED
http://download.p4c.philips.com/files/3...
3606 - 50Hz - Full HD - CCFL
4606 - 100Hz - Full HD - CCFL
5606 - 50Hz - Full HD - Edge LED
6606 - 100Hz - Full HD - Edge LED
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
My bed. Očitno majo marsikje napačne podatke tudi na netu in tudi konkretno v trgovinah.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup TV-ja 46" oziroma 55"Oddelek: Zvok in slika | 3743 (728) | jameswilliam |
» | FulHD TV kot monitorOddelek: Strojna oprema | 4010 (1760) | Silck |
» | 37" LCD širine ohišja izpod 90cmOddelek: Zvok in slika | 5811 (4013) | king67 |
» | Kateri TVOddelek: Kaj kupiti | 8954 (6571) | fpbs |
» | LED LCD TV - svetovanje za nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28690 (22018) | popster |