Forum » Operacijski sistemi » winXP + cdrom = napaka
winXP + cdrom = napaka
tx-z ::
sm mel xpje, pa so se mi sesul tko kakor vsake 2 mesca , jih inštaliram normalno tko kakor vsaj 100x prej, vse ISTE programe dam gor, pač na nov zaženem, vse dela, pol pa še ene par programov inštaliram, na nov zaženem pa mi ne najde cd pogona.. Napiše pa mi, da naprava ne deluje pravilno, VSE sm naredu isto k 100x prej pa mi ne dela, prej mi je pa vedn delal. kako bi to popravu, al morm spet na nov inštalirat,, tut če odstranm cd pa ga na nov inštaliram mi spet isto nardi
tx-z
R33D3M33R ::
Jaz sem mel tud probleme s XP. Meni je pa CD-ROM prvo zaštekal pol je pa enostavno izgino iz mojega računalnika. Resetiral sem dvakrat pa je blo vse OK.
cdrom ni crknu k mi dela v winme, bom probu parkrat na nov zagnat, če ne pa spet na nov inštalirat-to najbl sovražm, milleniume sm lah spravu na cd, tko da če se mi sesujejo sam skopiram, xpji so pa DOLGII...
Ziga Dolhar ::
a) Je v Device managerju?
b) Vpišeš x: (x == črka, ki jo ima sicer pogon) v raziskovalcu -- kaj se zgodi?
b) Vpišeš x: (x == črka, ki jo ima sicer pogon) v raziskovalcu -- kaj se zgodi?
ja, je, s klicajem, napiše da je ni našu, al pa da ne dela pravilno, no sm na nov inštaliru, vse dela, sm resetiru, še vedn pa inštaliram Nero 5.5.5.6 pa resetiram pa spet ne dela, tko da sm mogu spet na nov inštalirat: 3x v dveh dneh se bom sprjaznu, da nam mel nerota, sam prej mi je delu..
tx-z
Damjan Jagar ::
Jest sm mel isti problem z XPeji...
Pa mi je en svetoval tole:
- Izbrisi cdrom iz seznam naprav
- Izbrisi graficno iz seznam naprav
- rebootaj
- dodas graficno in cdrom + driverje
DELA!
Razglog nedelovanja: Stepli so se "en ne vem kwa sm ze pozabu".
Men ju nucal, probi.
Pa mi je en svetoval tole:
- Izbrisi cdrom iz seznam naprav
- Izbrisi graficno iz seznam naprav
- rebootaj
- dodas graficno in cdrom + driverje
DELA!
Razglog nedelovanja: Stepli so se "en ne vem kwa sm ze pozabu".
Men ju nucal, probi.
Birkoff ::
1.Uništaliraj Nerota!
2.Zaženeš Namestitev!
3.Custom!
4.Odkljukaj opcijo DirectCD!!!
5.Pa bi moralo delovat...
2.Zaženeš Namestitev!
3.Custom!
4.Odkljukaj opcijo DirectCD!!!
5.Pa bi moralo delovat...
KTr1sk ::
Jz imam pa že par dni probelme v tem (imam WINXP SP1), da ko dam CD v enoto (ni važno ali dam v DVD-rom ali pekač) in ga potem ko ga izpljune še vedno kaže, da je tisti CD notri, ki je prej bil notri oz. mape vidim in ime cdeja (recimo en cd z imenom "backup"), ampak jih ne morem poganjatti (setup.exe fajli recimo). Ko vstavim drug CD not so še kr tisti fajli, ki so bili na prejšnem CDeju, tako, da ne morem uporabljat nobenega CDeja!! Problem rešim pa tako, da v Total Commander-ju, ko imam cd-rom pladenj odprt kliknem na pogon E: in takrat mi CD noter potegne v enoto in potem normalno dela! Probal sem že z antivirusnim programo NORTON 2003 in ni najdel nobenega virusa! Aja pa samodejno zaganjanje CDeja tudi ne dela več, a mi lahko poveste, kje se to vkluči v win xp?
Hvala!
Hvala!
Stratus ::
A maš mogoče 80 žilni flat kabel na CD rom prkloplen? Če ja , pol zameni z 40 žilnim, CD romi praviloma ne podpirajo ATA 100, parkrat sem že naletu na to težavo vedno je bil krivec flat 80 žilni kabel. Win XP in Win 2000 neki čekirajo in pol ne dobi prave informacije pa zbriše CD rom. Starejši Windowsi 98 in Me se pa ne sekirajo s tem in delujejo tud tko. Poskusi mogoče bo šlo!
KTr1sk ::
Ja DVD-rom je na 80žilnem kablu (zraven trdega diska), pekač pa na 40žilnem in je vseeno kam vstavim CD je zmeraj enako. Probal bom zbrisat CDpogon kot je omenil Cyb3r in bom videl kaj bo, ker trenutno ne morem foramtirat diska, sploh pa za takšno bedasto napako (prej pa nikoli nisem imel tega problema!)
Pod "Moj računalnik"---CD-POGON ------"lastnosti", tam je jeziček za samodejni zagon, ki mi piše, da imam vključeno "Za vsako izbiro dejanja me pozovi", ampak ne vem zakaj mi ne dela, če je vklopljeno!!!
Pod "Moj računalnik"---CD-POGON ------"lastnosti", tam je jeziček za samodejni zagon, ki mi piše, da imam vključeno "Za vsako izbiro dejanja me pozovi", ampak ne vem zakaj mi ne dela, če je vklopljeno!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problemi z NEC DVD-RW ND-2510AOddelek: Strojna oprema | 3154 (1706) | kurjač |
» | TEAC W540E in 800Mb CdOddelek: Strojna oprema | 1154 (1074) | jest10 |
» | Problem z IDE kablom, prenosom podatkov...Oddelek: Pomoč in nasveti | 1129 (1050) | Tilen |
» | master/slaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1647 (1569) | TheJack |
» | Pekač TEACOddelek: Pomoč in nasveti | 1279 (1026) | Kriko |