» »

Sony Ericsson Xperia ray ali Nexus S

Sony Ericsson Xperia ray ali Nexus S

mareee89 ::

Odločam se med mobilnikoma Xperio ray in Nexusom S, oba sta v istem cenovnem razredu. Zaenkrat se bolj nagibam k xperiji ray zaradi boljšega fotoaparata, podpore spominske kartice ta telefon ima prednjo stran iz mineralnega stekla, ki je odporna proti praskam vendar bi se ob padcu na tla verjetno slabše obnesel zato sem malo skeptičen kako je to občutljivo. Zanima me katerega priporočate in kako se obneseta, predvsem me zanima koliko časa zdrži baterija ob normalni uporabi, če ga kdo ima bi prosil za informacije kako je zadovoljen.

http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...
http://www.mobitel.si/telefoni-in-napra...

Hvala, LP.

aljo558 ::

Imam Nexus S in mi je zelo všeč. Nič se ne zatika. HD igrce špilajo v nulo in jih je prav užitek igrat, ampak tale Xperia je kr huda. Zdej pr Nexusu boš dobil 1. posodobitve, Xperia pa ima velik boljši fotoaparat in pomoje zaslon tut. Pač Xperia Ray je novejši model in več ponuja. Nexus mi zdrži 1 dan, ker sem skos na WIFI prkloplen pa igrce šopam, drgač pa zdrži tut velik dlje. Na tvojem mestu bi vzel Xperio Ray :)

Meizu ::

Ubistvu jst bi vzel Nexusa S. Pa ne zato, ker sem ga dejansko tudi sam vzel in sem izredno zadovoljen z njim ampak - xperia nima nič hardwarskega za ponudit, kar bi blo boljše od nexusa s, razen fotoaparata.

Ločljivost in kvaliteta ekrana na Nexus S je več kot zadovoljiva in jasna. Procesor z xperio imata enak. Plus Nexus S verjetno zdrži veliko več kot Xperia.

Nexus je tudi kot Googlov produkt deležen vseh možnih android updateov, je edini pravi open source android phone in ima nameščen original googlov Android, nespremenjen iz strani proizvajalcev samih.

Pa še google je za ziher potrdil, da bo za vse nexuse možen updejt na android ice cream sandwich, kar se mi zdi kot dober znak za "updejtbilnost".

Seveda je pa tudi Xperia kar zakon stvarca, sm jo mel možnost preizkusiti in je ravno tako "omgftw" phone. Ampak na koncu sem se odločil za 100€ cenejšega nexus S, ki je hardwarsko enako zmogljiv kot xperia.

Meizu ::

Edit: U bemti, se opravičujem, narobe sem gledal ceno. Oba sta v splošni akciji 239€ s tem da je polna cena xperie 319, nexusa pa 400+€.

Jst sm pa gledal polno ceno xperie kot ceno splošne akcije.

Vili_vanili ::

S tem, da lahko nexusa dobiš za 170€, če si pri Mobitelu in imaš hkrati doma še Siol... Ampak mislim, da samo do konec oktobra...

Thunder wave ::

Baje je SE potrdil update na Ice Cream Sandwich za 2011 linijo Xperia telefonov. Glede ekrana je Xperia Ray boljša št. pikslov na palec (297ppi (iPhone 4 ima 326ppi, Nexus S pa 235ppi). Je pa od tebe odvisno ali si želiš večji ali manjši ekran.

Zgodovina sprememb…

jnce ::

Ekran na xperii je res super in tudi fotoaparat dela zelo dobre slike. Ampak meni mi je premajhen, ker imam velike prste. Je pa res, da lahko vse z lahkoto dosežeš z enim prstom. Baterija pa zdrži en dan.

mareee89 ::

Hvala vsem za informacije :) ¨Vili_vanili¨ kje si pa zasledil to ponudbo mobitel-siol za Nexusa 170eur, zanimiva ponudba? Drugače imam sedaj nokio 5800 večjega kot je ta pač ne potrebujem mora biti vseeno kot prvo telefon da gre v žep po domače:D, oba telefona se mi dopadeta tako da bo težka izbira, če ima kdo še kašne zanimive izkušnje z omenjenima telefonoma naj se razpiše, predvsem me zanima moč baterije ob zmerni porabi obeh.

aljo558 ::

Teden nazaj sem imel mojo Nokio 5800 v rokah in Nexus S-a in sem se začel spraševati kako mi je ratal bit 2 let na 5800 XM :)

Meizu ::

mareee89 je izjavil:

Hvala vsem za informacije :) ¨Vili_vanili¨ kje si pa zasledil to ponudbo mobitel-siol za Nexusa 170eur, zanimiva ponudba? Drugače imam sedaj nokio 5800 večjega kot je ta pač ne potrebujem mora biti vseeno kot prvo telefon da gre v žep po domače:D, oba telefona se mi dopadeta tako da bo težka izbira, če ima kdo še kašne zanimive izkušnje z omenjenima telefonoma naj se razpiše, predvsem me zanima moč baterije ob zmerni porabi obeh.



Nexus S mi ob varčnih nastavitvah (brez wi-fi vklopljenega, 2G omrežje), brez problema drži vsaj 3 dni.

Če mam pa wi-fi vklopljen, 3G omrežje, naštimano, da mi updejta sproti vse profile, ter delam nonstop na telefonu, pa seveda več kot 1 dan ni za pričakovat da bo zdržal.

HarryRed ::

Zadnja 2 meseca sem se tudi sam odločal ravno med tema dvema mobiteloma. Vedno sem se bolj nagibal na stran Xperie, pri katerem me je malce motil majhen ekran. Do zdaj sem že imel telefon z manjšim ekranom, ki me je malenkost motil. Pred nekaj dnevi sem se dokončno odločil in vendarle kupil Nexus S v avstriji za 199€ brez vezave. Moram reči, da mi ni niti malo žal, da sem se tako odločil, saj sem zaenkrat navdušen nad Nexusom. Velikost ekrana je idealna in ne predstavljam si več, da bi moral gledati manjši ekran, še posebej super je za brskanje po spletu. Odzivnost mobitela in občutljivost touchscreena sta tudi super dobra, ni nobenega zatikanja. Glede kvalitete zaslona oz. ekrana pa sem prepričan, da ni neke hudo velike razlike med tema dvema mobiteloma.

Bil sem skeptičen tudi glede velikosti mobitela, vendar je bil tudi ta strah odveč. Telefon je tanek in ga komot nosiš v žepu hlač, prazaprav ga skoraj ne občutim.

Še en pomemben razlog za izbiro Nexusa pa je ta, da imaš na voljo praktično takoj nove posodobitve androida. Ko sem ga dobil in ga prvič prižgal je že po nekaj minutah mobitel takoj ponudil nadgradnjo na najnovejšo verzijo androida. Prav tako je že jasno, da bo android 4.0 (ICS) za Nexusa S na voljo že naslednji mesec.

V glavnem moj nasvet je definitivno Nexus S in mislim, da ti ne bo žal :). Sicer pa odločitev je seveda tvoja in moraš se vprašati katere stvari se ti zdijo pomembnejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HarryRed ()

kmetek ::

199 + prevoz.

HarryRed ::

Če si doma blizu meje potem prevoz ni nek hud problem. Je pa možno dobit tudi preko pošte (poštnina je okol 20€), kar je še vedno poceni. Treba je vedet, da je to cena brez vsake vezave. Drugače pa pri mobitelu z vezavo oba mobitela staneta približno enako, torej okrog 230€.

Marat ::

Še en glas za Nexus S ;)

kmetek ::

pri simobilu si ga z vezavo pred dnevi recimo xl paket 23 dobil za gratis skoraj = 100€.

blaz87 ::

Kje v Avstriji je za 199?

HarryRed ::

kmetek ja za 100 evrov, s tem, da je XL paket 46 evrov mesečno, brez prenosa podatkov in brez kakšnih sms-ov itd. Pa tudi, če bi mel polovični paket, kot je bla akcija do 22. oktobra, še to vsekakor ni neka ugodna ponudba. Ne vem kaj gledate nekateri res...

blaz87 imeli so jih v Saturnu, Libroju, DiTech in verjetno še kje. Treba je malo pogledat po spletu.

mareee89 ::

Akcija v programu zvestobe siol - mobitel se je z današnjim dnem obnovila in dobimo Nexus S enako z 25% popustom za 171,75 EUR splošne akcije, tako da jutri grem v nabavo upam da me telefon ne bo razočaral.

mareee89 ::

Zanima me še kako se kaj obnese kamera pri Nexusu S? v primerjavi z Nokio 5800, ki je bila za moje potrebe čisto dovolj dobra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mareee89 ()

chrispy113 ::

xperia ray

Meizu ::

mareee89 je izjavil:

Zanima me še kako se kaj obnese kamera pri Nexusu S? v primerjavi z Nokio 5800, ki je bila za moje potrebe čisto dovolj dobra.


Slike so čiste, kvalitetne, fleš tudi dobro zajame prostor.

Thunder wave ::

V slabih svetlobnih pogojih so slike po mojih izkušnjah bolj slabe. Če nimaš stoprocentno mirne roke kaj hitro dobiš zmazek.

eales ::

Prebral sem, da nexus s nima razširitve za micro sd, pa me iz prve roke zanima če je to res, in koliko prostora ima telefon sam?

jnce ::

Kolikor imam v spominu ima 16GB prostora (več kot dovolj) in nima možnoti razširitve.

Meizu ::

Nima možnosti razširitve, ima pa DO 16GB prostora integriranega. Moj Nexus ga ima 14GB, kar je več kot zadosti. Preden boš nucal več placa kot to, boš menjal telefon z novejšo generacijo smartphonov.

aljo558 ::

Moj ma tut 14GB pa se nič ne sekiram. Gor mam 4 špile k so HD pa zavzemajo 700MB pa 200 musk pa mam še zmer zlo velik placa :) Komi čakam pa 4.0 Ice Crean Sandwich :))

HarryRed ::

Vse skupaj je prostora 16GB. Uporabniku pa je dostopnega 14GB, kar je vsaj za mene več kot dovolj. Tista 2GB pa mislim da zavzema OS(android) itd. in pa prostor za posodobitve.

mareee89 ::

Evo potem sem se na koncu le odločil za Xperio ray :D velikost in design me je prepričala povsem navdušen nad delovanjem, zanima me kje ste naročili zaščitno folijo za raya katere znamke folije so kvalitetne? sem vzel eno v big bangu (cellular line) pa zelo potemni zaslom nekam na modro pa še dost debela je, vzel sem pa univerzalno in sem jo sam rezal pa ni to to, tako da če je že kdo naročal bi prosil za info? lp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mareee89 ()

mareee89 ::

Namreč zasledil sem da je zaščitna folija že nameščena tovarniško na ekranu raya pa sem zaslon res od blizu pogledal in je res od blizu videt kot da je folija že nalimana na ekranu ali to drži je to že zaščitna folija ki jo čez čas lahko skiniš dol in zamenaš??? če je to res potem nima smisla še ene folije gor limat.
Zasledil sem na: http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...

Meizu ::

Ti sam lepo en ovitek kupi, pa bo ravno tako ok.

mareee89 ::

Silikonski ovitki se mi ne dopadejo, bolj me zanima zaščita ekrana proti praskam z zaščitno folijo, ker če je že gor tovarniško res nima smisla še ene gor dajat je že kdo preveril če gre potem lahko dol, če je to res pol je fajn :D?

Meizu ::

Jstbi to rešu z univerzalno folijo, jo točno nameril po dimenzijah ter z olfo lepo clean cut naredil pa je isto, kot če bi kupu namensko folijo za xperio. (oz. imaš pol dela že prišparanega, ker lahko najdeš na netu namensko folijo za xperijo, pogledaš dimenzije, ter odrežeš.)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SE XPERIA RAY vs XPERIA MINI PRO vs SAMSUNG S5830 GALAXY ACE

Oddelek: Mobilne tehnologije
91032 (886) šernk
»

Nakup novega mobitela, kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
449392 (7393) SLO_Matej
»

Nakup Android telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
252467 (1703) Rias Gremory
»

Kateri android telefon - simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
436729 (5622) Thunder wave
»

Google Nexus S Vs. Sony Ericsson Xperia ray

Oddelek: Kaj kupiti
61495 (1376) GeForce

Več podobnih tem