» »

Google Nexus S Vs. Sony Ericsson Xperia ray

Google Nexus S Vs. Sony Ericsson Xperia ray

HarryRed ::

Potrebujem pomoč, nasvete, mnenja, argumente pri odločitvi za nakup novega mobitela :). Trenutno izbiram med Nexusom S in Xperio ray, ampak se ne morem odločiti. Zanima me za katerega od teh dveh bi se vi odločili in argumente zakaj. Pri mobitelu v splošni akciji staneta približno enako (230€ in 240€), tako da cena ni važna. Je pa 240€ tista zgornja vsota katero sem pripravljen odšteti za novi mobitel. Kolikor se mi zdi, sta ta mobitela za ta denar nekako najboljši nakup, imam pa možnost nakupa mobitela na vezavo pri simobilu in mobitelu(orto nulo in itak džabest).

Že vnaprej se zahvaljujem za vse odgovore.

Lp

Marat ::

jaz sem vzel nexus s in sem zelo zadovoljen z njim. Sony xperie ray ne poznam tolk, niti je nisem mel v ožjem krogu favoritov ko sem kupoval telefon. Nexus se mi je zdel kar logična izbira glede na razmerje cena/kakovost ter seveda to da je googlov telefon, tako kot je googlov tudi OS --> najboljša podpora ;)

klinker ::

Marat je izjavil:

seveda to da je googlov telefon, tako kot je googlov tudi OS --> najboljša podpora ;)


+1

GeForce ::

Če hočeš biti vedno na tekočem z update-i vzameš Nexus S-a (pač Guglov fon in dobiš vse prvi, dokler je telefon določno verzijo sistema sposoben poganjati) če pa ti to ni toliko pomembno pa lahko vzameš tudi SE. Sicer je SE pri 2010 xperia seriji spal pri posodobitvah, naj bi se to spremenilo pri 2011 xperiah, ampak poudarjam "NAJ BI SE", tako da če zaupaš nakladanju Sonyja potem ja. Ampak dvomim da bo RAy dobil kaj več od 2.3 Androida, ker je pri vseh izdelovalcih telefonov politika taka, da za skoraj vsako posodobitev Androida naredijo nov telefon, za starega pa posodobitve ne omogočijo, kar prisili večino uporabnikov ki želijo biti Up-to-date, da kupijo nov telefon, ali pa na starem menjajo unofffical ROMe in s tem voidajo garancijo. Google pa naredi telefon na leto in ga pač posodablja dokler gre.

smoke ::

Jaz tut glasujem za Nexus S. =) Sploh pa pride zdaj nova verzija androida ven in jo bo Nexus S stoposto dobil. To je telefon brez dodatnega crapa (kot so npr razni touchwizi pa sensi) in odličen googlov support.

HarryRed ::

Hvala za odgovore. Dobro to mi je zdaj jasno, da je glede supporta Nexus S pač veliko boljša izbira. Kaj pa glede ostale strojne opreme (npr. fotoaparat, je velika razlika v kvaliteti slik med 5 MP in 8 MP fotoaparatom?).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HarryRed ()

GeForce ::

Med 5MP in 8MP ni ravno zelo opazne razlike, razen če misliš slikat in natisniti to na jubmo plakat :D, je pa razlika med samsungovimi in sony ericssonovimi lečami. Sicer nevem za xperio ray ampak velika večina prejšnih SE telefonov je imela fantastiče fotoaparate(za telefon seveda, ni pa tu primerjave z digitalci) vse od "dumbphonov" kot K810 pa do X10 in Arc-a.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Xperia S ali Galaxy Nexus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
11225450 (21339) freesty
»

SE XPERIA RAY vs XPERIA MINI PRO vs SAMSUNG S5830 GALAXY ACE

Oddelek: Mobilne tehnologije
91032 (886) šernk
»

Nakup novega mobitela, kaj kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
449401 (7402) SLO_Matej
»

Kateri android telefon - simobil

Oddelek: Mobilne tehnologije
436731 (5624) Thunder wave
»

Sony Ericsson Xperia ray ali Nexus S

Oddelek: Mobilne tehnologije
313415 (2922) Meizu

Več podobnih tem