» »

Nero ne peče

Nero ne peče

Robocop1 ::

Zdravo!

Zadnje čase se mi pojavlja nadležen problem. Z neta sem si prenesel ISO sliko diska in bi jo rad zapekel. Včeraj kupim CD in poskušam zapisati sliko... pride do 6%, potem se ustavi in mi vrže napako "burn failed at XX" (XX je hitrost zapisovanja).
Mislim si, mogoče je kaj s CD-jem narobe (možna nezdružitev). Potem doma najdem še torto praznih CD-jev in vzamem naslednjega (isti proizvajalec). Poskušam zapeči in spet naletim na isto napako.

Usedem za računalnik in malo pogooglam. Možni so naslednji problemi: Programska napaka (nero), sistemska napaka (gonilniki, slaba podpora s strani sistema), strojna napaka (okvarjen pekač).

Gre za pekač na prenosniku - bere CD-je in DVD-je, le pri peki se mi pojavljajo različni problemi. Uporabljam pa Nero 7 (premium) in licenčni Windows 7 Professional. Nameščenih nimam nobenih driverjev za pekač in tudi ne znam kje bi jih dobil. Se mi pa zdi, da so se problemi začeli pojavljat z namestitvijo win7. Prej sem na istem računalniku uporabljal tudi visto in XP, pa mislim da nisem imel nobenih problemov. Ali pa gre zgolj za naključje in je že nekaj časa moj pekač pokvarjen, jaz pa krivim Windowse.

Zanima me samo kako bi preveril kje je napaka. Trenutno imam pri sebi 1 CD in Nerota 7.

Cold1 ::

Lahko odstraniš Nera in poskusiš peči z drugim programom, recimo z ImgBurn-om.

Sandi1987 ::

Namesti Ashampoo Burning Studio. Super program. ImgBurn je tudi dober.

Robocop1 ::

Zdej sem naložil InfraBurner, ki naj bi bil brezplačen in tudi za splšno uporabo (od kopiranja, ustvarjanje audio cd-jev do zapisovanja slik itd.). Ampak tudi tu se pojavi problem.

Še en problem sem opazil: Vstavim prazen CD in za trenutek počakam (ne zaganjam nobenega programa). Že po zvoku se sliši, da je nekaj narobe - CD začne vrtet in ga ustvari, pa spet požene (ta postopek se ponavlja). Če odprem kontekstni menu od CD/DVD pogona (klik z desnim) se okno "Moj računalnik" neha odzivat. Ko CD vzamem ven je pa spet vse v redu.
Moram pa rečt, da mi polni CD-ji in DVD-ji (da je že nekaj gor) čisto lepo delajo.

Zdej ne vem kje je napaka. Programska oprema verjetno ni kriva, če mi 2 programa ne delujeta. Strojna oprema tudi verjetno deluje, če mi bere CD-je in DVD-je. Ne vem kaj je z gonilniki... na domači strani proizvajalca (asus) nisem uspel ničesar poiskat za moj računalnik. Kaj naj še poskusim?

Vice ::

Zbriši vse programe in probaj direktno s prog. od windowsow, 2x klikni na iso in ti mora zapeči tako kot je treba. V 7 ne rabiš smetit računalnika z nelegalnimi programi za peko CDjev


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem pri zapisovanju na DVD NUJNO

Oddelek: Pomoč in nasveti
191641 (1286) donvito
»

Po zapisovanju DVD-ja...DVD prazen in ponovno snemljiv

Oddelek: Pomoč in nasveti
131568 (1156) borch
»

Peka ISO datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
132128 (1694) Blinder
»

Kaj podobnega NEROTU?

Oddelek: Programska oprema
353766 (2606) javr
»

pri snemanju cd-ja javlja napako

Oddelek: Pomoč in nasveti
151609 (1432) schwarzvald

Več podobnih tem