» »

Problem pri novi mašini!!!

Problem pri novi mašini!!!

Intl ::

Gre nekako takole, kupil nove komponente in sicer :
Amd Xp 1700+
256 ddr ram (266 mhz)
80 gb WD 7200 disk
tekram kontroler (SCSI)
CDR 55S
Cd rom 32x
Plošča Qdi Kudoz 7
Geforce 4 mx 460 ddr 64mb
napajalnik 300Watt

Vsi zgoraj omenjeni deli delujejo brez problema. (Grafična, ram, trdi disk so bili testirani na drugi mašini in delovali so b.p)
Skratks,ko računalnik prižgem lahko pridem v bios, tam nastavim naj se najprej boota iz
diskete itd..., sejvam in računalnik ponovno zaženem.
Problem se pojavi takrat , k se računalnik noče butat iz diskete.U bistvu se nič ne zgodi. Zakaj , --> nimam pojma
Kaj sedaj? V biosu cederomov ne vidim, saj so le te SCSI. Zraven kontrolerja sem dobil sicer disketo, sam mi bolj malo pomaga ko pa ne vidim cederoma in rekorderja.
Skratka tukaj jaz osebno popolnoma odpovem.
Aja, pa še tole, zasledil sem da ima en IRQ kar 5 različnih... enot al neki tazga.
Prosim koga, ki se na to spozna, da mi pristopi na pomočl. Hvala

boštjan ::

vzami knjigico v roke in poglej kako v biosu sam nastaviš cd-rom(obe optični enoti),to je pod standard CMOS feature(pri tebi malo drugače).za disketo si jo prav priklopo,da nisi ki podatkovnega kabla narobe not všteko?pa malo si jumpere poglej,če je treba kaj prestavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

Intl ::

Boštjan,
v iskanju problema sem odstranil popolnoma vso periferijo, razen grafične seveda. Računalnik sem poizkušal dvigniti tudi z IDE Cd-romom. Problem pa se sedaj pojavi, ko se Windows Xp sicer naloži na disk, ampak se nato po resetiranju in ponovnem nastavljanju v Bios-u ( first boot, second bood ddevice in podobno. ) enostavno noče zaganati iz hard diska. ?! Kot, da ga ne vidi.
Nevem, kako je to mogoče?!!
Kaj storiti?
HELP :O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Intl ()

boštjan ::

mogoče je tvoj bios v dreku in ga bo treba flešat.nekak boš ga mogo zbudit z disketo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bios ne zazna sata diska

Oddelek: Strojna oprema
323716 (3222) amigo_no1
»

Nastavitev Win Xp

Oddelek: Pomoč in nasveti
91615 (1487) Jana
»