Forum » Programiranje » [python]-direktoriji rekurzivno
[python]-direktoriji rekurzivno
random() ::
kako rekurzivno napisat funkcijo, ki v mapi generira naključno število direktorijev, v vsakem ustvarjenem direktoriju ta korak ponovi.. kot parameter imamo podano globino generiranja.
ima kdo kakšno idejo? sam sem nekaj že začel, idle ne javi napake ampak funkcija ne dela pravilno.
generiraj(globina,pot,ime)
imena (pod)direktorijev so naključna!
ima kdo kakšno idejo? sam sem nekaj že začel, idle ne javi napake ampak funkcija ne dela pravilno.
generiraj(globina,pot,ime)
imena (pod)direktorijev so naključna!
def generiraj(globina,pot,ime): if globina!=0: os.chdir(pot) for i in range(0,random.randint(2,5)): os.mkdir(ime) os.chdir(ime) ime=nakljucnoImeMape() seznam=os.listdir()[1:] for mapa in seznam: if os.path.isfile(mapa): generiraj(globina-1,pot+"/"+mapa,mapa) else: return 0
..naredi direktorij, v njem SAMO en poddirektorij, in tako naprej. dela po samo enga v vsakem. mogu bi pa nardit kakšnga več
if os.path.isfile(mapa):
Mogoce isdir namesto isfile?
ja to je res, šele zdajle sem opazil. sicer sm pa uspel rešit zadevo in zgleda takole:
if globina>0: mapa=pot+'/'+ime os.mkdir(mapa) for a in range(randint(2,7)): nakljucnaDatoteka(mapa) for a in range(randint(2,5)): imeM=nakljucnoImeMape() generiraj(mapa,imeM,globina-1)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | program za pomoč pri tiskanju 200+pdf dokumentovOddelek: Pomoč in nasveti | 2283 (1335) | HotBurek |
» | Pomoč pri bash skriptiOddelek: Programiranje | 969 (888) | Netrunner |
» | binary zdruzevanje datotekOddelek: Programiranje | 1301 (1041) | kunigunda |
» | [C/C++] in folder listOddelek: Programiranje | 841 (784) | shock |
» | Skripte (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8737 (6600) | Microsoft |