Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako iz radia vzeti ojačevalec in ga predelati?
Kako iz radia vzeti ojačevalec in ga predelati?
Furbo ::
Tako, da ga neseš k nekomu, ki to zna?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
r2112 ::
A to je ta odgovor ki ga čakam. Nato pa sploh nisem pomislil!
Ne resno a je kdo že to počel?
Ne resno a je kdo že to počel?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r2112 ()
BALAST ::
Odpreš radio stolp, pogledaš kam peljejo žičke in gumbi, snameš te žičke in vezje od kasetarja, cd pogona. Dobiš podoben adapter kot je v stolpu, da je manjše dimenzije, potem prirediš gumbe in postaviš v manjše elektronsko ohišje.
Samo sranje je s tem, oz. vprašaj katerega elektronika, ker to je najmanj 3ure dela (beri 60€)
Samo sranje je s tem, oz. vprašaj katerega elektronika, ker to je najmanj 3ure dela (beri 60€)
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
poglej na youtube.
ni nič od tega gor sem že gledal
Odpreš radio stolp, pogledaš kam peljejo žičke in gumbi, snameš te žičke in vezje od kasetarja, cd pogona. Dobiš podoben adapter kot je v stolpu, da je manjše dimenzije, potem prirediš gumbe in postaviš v manjše elektronsko ohišje.
To sem že napravil sam sem takoj zaprl ker sem notri zagledal 3 rašunalniške plate :D :) in sem se zgubil :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r2112 ()
In kaj potem če so 3 plate? To je celodnevni projekt, sploh če si zelenec v elektrotehniki.
Raje si kupi Amplifier kit in od neke naprave najdi adapter 14,4V.
In kaj potem če so 3 plate? To je celodnevni projekt, sploh če si zelenec v elektrotehniki.
A maš cajt ;) pa se zmeniva
Glej "človek tupoglavi" stvar lahko spajkaš sam, so zraven navodila!
Če pa bi rad samo enmal ojačevalnika za male pare, se pa dobi sestavljen ojačevalec ali pa rabljen za 30€.
Če pa bi rad samo enmal ojačevalnika za male pare, se pa dobi sestavljen ojačevalec ali pa rabljen za 30€.
xxurban ::
Glej "človek tupoglavi" stvar lahko spajkaš sam, so zraven navodila!
Ko kliknem ˝sestavljeni ojačevalec˝ mi chrome pokaže, da je na strani zlonamerna koda, ali pa jo je okužil heker
Na kaj namiguješ? Meni dela tako na Chrome in Firefox.
lej v radiju je ful močna zadeva pa se mi škoda zdi vržt v kosovni odpad
piše 2×100w + 2×160w RMS, CD je fuč, kasetarje ne nucam lahko bi bilo samo radio in pa equalizer ter dokaj hud ojačevalec od sony-a.
pač tako jaz razmišljam ker glih nimam keša da bi kupoval rabljene
uglavnem sem ugotovil da so tudi tukaj pametnjakoviči ki pametujejo kupi to kupi ono,na vprašanje pa nobeden ne odgovori, uglavnem NIČ nisem izvedel.
piše 2×100w + 2×160w RMS, CD je fuč, kasetarje ne nucam lahko bi bilo samo radio in pa equalizer ter dokaj hud ojačevalec od sony-a.
pač tako jaz razmišljam ker glih nimam keša da bi kupoval rabljene
uglavnem sem ugotovil da so tudi tukaj pametnjakoviči ki pametujejo kupi to kupi ono,na vprašanje pa nobeden ne odgovori, uglavnem NIČ nisem izvedel.
uglavnem NIČ nisem izvedel.
ignorant, saj sem ti rekel da pod 60€ ti ne bo šel nihče tega delat, zato raje kupi nov modul in tudi 2x100w RMS je močno prenapihnjenih, ko bi si malce pogledal po netu, bi vedel da je tak stolp en jajc! Pa četudi proti T-AMP ki ima 2x14W.
floyd1 ::
Sem pred kratkim podobno razmišljal, ko je tašča en podoben stari glasbeni center stran metala. Če bi bil ojačevalec na svoji plati, pol OK. Ker je pa vsa elektronika bila na eni plošči (razen napajalnega dela) je bilo brez veze, na koncu je vse skupaj šlo v kanto. Da bi pa šel tisti STK dol lotat pa se mi tudi ni.
Če veš kaj delaš, lahko mogoče ponucaš trafo. Ponavljam - če veš.
Sicer se popolnoma strinjam z balastom.
Če veš kaj delaš, lahko mogoče ponucaš trafo. Ponavljam - če veš.
Sicer se popolnoma strinjam z balastom.
Baltazar-x ::
Za prec bi lahko razstavil "stolp" do te mere, da bo vse ostalo na žicah in brez ohišja, potem poslikaš in prilepi slike. Označi pomembne gumbe kot so on/of, glasnost, izbira inputa...
Po slikah ti bomo povedal kaj lahko "odcvikš" in kj boš obdržal za tvoj novi ojačevalec.
Po slikah ti bomo povedal kaj lahko "odcvikš" in kj boš obdržal za tvoj novi ojačevalec.
francek1 ::
Lej, pravi ojačevalec 100 + W tehta že zaradi napajanja 10 kil. Vse ostalo je nateg! Kot so ti že napisali, najcenejša varianta je na Bolhi poiskat star soliden fršterker ala Marantz, Sansui, Pioneer itd.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
energetik ::
Zakaj vse skupaj enostavno ne pustiš kot je in zadaj notri vklopiš izhod iz PC/MP3 playerja/itd??
Imaš lepo zaprto v ohišju, z vsemi delujočimi gumbi, ne vem zakaj bi to ven dajal.
Imaš lepo zaprto v ohišju, z vsemi delujočimi gumbi, ne vem zakaj bi to ven dajal.
Baltazar-x ::
Poberi iz ohišja celo elektroniko. Iz slik se vidi da je narjeno modularno, napajlni del, končna stopnja ojačevalca.....
Nekaj je zelo pomembno, poglej dimenzije elektronskega vezja na katerem so tipke predojačevalca (glasnost,ton,izbira inputa), to ti bo dlo dimenzije (višino) tvojega novega ojačevalca.
Čakamo slike raztavljenega "stolpa".
Nekaj je zelo pomembno, poglej dimenzije elektronskega vezja na katerem so tipke predojačevalca (glasnost,ton,izbira inputa), to ti bo dlo dimenzije (višino) tvojega novega ojačevalca.
Čakamo slike raztavljenega "stolpa".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Snemanje audio kaset v 2019Oddelek: Pomoč in nasveti | 2924 (2077) | Han |
» | Vezava Super wooferjev na ojačevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6249 (5942) | timcheee |
» | Prosim za pomoč pri priklopu gramofonaOddelek: Zvok in slika | 7098 (6814) | 2x'=2 |
» | priklop pasivnih zvočnikovOddelek: Zvok in slika | 1075 (945) | urosh |
» | glasbeni stolp (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 4640 (4061) | Xgeneration |